Food, Persoonlijk, WeightWatchers

Weight Watchers update #6: 1 keer wegen is genoeg

wwupdate

Bibian:
Afgelopen week was ik ontzettend snotterig, keelpijn en het hele rataplan. Niet zo erg als Manon maar ik had er wel degelijk last van. Gelukkig ben ik snel begonnen met Trachitol, neusspray en heb ik er maar middelmatig last van gehad. Verder heb ik mij heel streng gehouden aan mijn weekmenu die ik elke week in het voren maak. Zo weet ik waar ik aan toe ben en kan ik voor de hele week de boodschappen al in huis halen. Zoals jullie weten was ik vorige week gelijk gebleven en daar baalde ik best van eerlijk gezegd. Het demotiveert gewoon een beetje en dus besloot ik voor mijn eigen gemoedstoestand midden in de week op de weegschaal te gaan staan, nou dat had ik beter niet kunnen doen. Ik baalde flink van wat ik zag en nadat ik mijn gal gespuwd had bij Manon en Lizanne ging ik maar gewoon door. De kilo’s moeten er toch af hoe snel of langzaam ook. Gisteren vreesde ik ook voor de weegschaal omdat ik twee dagen daarvoor teleurgesteld werd. Ik ging met knikkende knieën erop staan en hoppa -1,0 kilo. Hoe dan? haha Manon appte gelijk:”zie nou wel”. En dat is ook zo, je moet daarom ook gewoon 1 keer per week op de weegschaal gaan staan. Je lichaam is een raar iets en kan zo per dag onwijs verschillen. Maar goed, ik ben dus weer 1 kilo kwijt en dat zet de teller op 5,4 kilo eraf.

ww update

Vanaf vandaag ga ik mijn eten weer op de foto zetten en het eetdagboek van aankomende week kunnen jullie dus binnenkort zien! Jullie hebben laten weten dit als enorme inspiratie te zien dus daar ga ik mee door! Niet elke week maar zo nu en dan pak ik mijn camera er voor een week bij en kunnen jullie mee kijken in mijn eetpatroon.

Manon:
Meh jongens. Zoals jullie gisteren al hadden kunnen lezen stond mijn hoofd afgelopen tijd echt niet naar het afvallen met WeightWatchers. Ik ben wel afgevallen maar niet echt op een leuke manier. Ik wilde eerst op de weegschaal gaan staan maar ik bedacht me dat ik het helemaal niet eerlijk vind om dit te delen. Ik doe geen ene reet aan WeightWatchers op dit moment dus ik vind het ook nergens op slaan om een getal te noemen wat ik afgevallen ben door ziek zijn, spugen, diarree en geen eetlust. Als ik weer beter ben (ooit…) dan zal mijn gewicht wel weer een beetje omhoog gaan want ik eet gewoon amper op dit moment. Door die buikgriep heb ik een week lang al amper eetlust en krijg ik ook niks naar binnen.
Ken je dat gevoel? Dat je al 4 rondes sushi hebt gegeten en dat iemand zegt: ah, toe nog één ronde! En je gaat er in mee, ziet 4 sushirolletjes liggen die voor jou zijn, eet ze tegen heug en meug op en dan dat gevoel daarna. Zo voel ik me dus de hele tijd. Al moet ik wel zeggen dat ik weer een beetje eetlust begin te krijgen. Ik heb net met smaak een bakje verse frambozen op en die smaakte me zeer goed. Vanmiddag ga ik denk ik aan de kippensoep en hopelijk komt mijn eetlust en gezondheid weer terug.
Oja, ik kan wel liegen en zeggen dat ik het niet leuk vind dat ik afgevallen ben maar kom op: als jij ineens een min op de weegschaal ziet staan (ook al is het maar na een flink toiletbezoekje) dan word je daar toch blij van hahaha? Ben benieuwd wat mijn ‘echte’ gewicht is op dit moment…

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

27 reacties

 • Reageer Channa 12 februari 2016 om 06:04

  Weer een kilo, fijn hoor Bibian! En inderdaad maar niet meer tussendoor op de weegschaal. Respect overigens dat je toch door bent gegaan, het werkt echt zo demotiverend vaak! En Manon beterschap hopelijk ben je er snel weer bovenop!
  Channa onlangs geplaatst…Shit, ik heb last van Nomophobia. En jij misschien ook wel!My Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 12 februari 2016 om 06:06

  Super! dat er weer een kilo af is. Soms heb je misschien nog een beetje teveel vocht in je lichaam.
  Manon, beterschap en hopelijk knap je nu wel echt op! Toch leuk als je bent afgevallen, ook al is het misschien niet op de juist manier.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Leven in Amerika….De reis en aankomst.My Profile

 • Reageer Simone 12 februari 2016 om 06:06

  Heel herkenbaar, dat maar een keer moeten wegen. Ik doe het ook veel te vaak en schommel enorm voor m’n gevoel daardoor. Bibian; goed bezig! En Manon, veel beterschap.
  Simone onlangs geplaatst…Tips voor een romantische DIY ValentijnsdagMy Profile

 • Reageer Nicole 12 februari 2016 om 06:07

  Goed gedaan hoor B! Vind het echt knap dat je je er zo streng aan houdt. En heel veel beterschap Manon! Hopeljjk voel je je snel beter!
  Nicole onlangs geplaatst…Vijf must-read artikelen van andere blogs!My Profile

 • Reageer Josan 12 februari 2016 om 06:10

  Goed bezig hoor Bibian. Petje af voor hoe gemotiveerd jij bezig bent. Ik doe het je niet na. Wat fijn dat je ook echt resultaat ziet.
  Wat heb jij het toch ook zwaar te verduren Manon. Niks aan dat ziek zijn. Wel fijn dat je weer een klein beetje hebt kunnen eten. Hopelijk voel je je weer snel goed.
  Josan onlangs geplaatst…8x Wat ik bij mijn 3de kind anders doe dan bij mijn 1steMy Profile

 • Reageer Dorien 12 februari 2016 om 06:48

  Wat ga je lekker Bibian, weer een kilo! Je houdt het ook zo lekker vol. Ik herken dat tussendoor wegen wel, maar inderdaad 1x wegen is eigenlijk genoeg. Beterschap Manon, hopelijk knap je snel weer op!
  Dorien onlangs geplaatst…11 TEKENEN DAT DE SPORTSCHOOL JOUW DING NIET IS | EN DIE VAN MIJ!My Profile

 • Reageer Nicole 12 februari 2016 om 07:21

  Heb zo met je te doen Manon. Ik kwakkel zelf qua gezondheid ook al wat weken aan al zorgt dat bij mij vooral voor slapeloze nachten. Hoop dat je snel de oude bent!
  En Bibian super dat je weer naar beneden bent gegaan qua gewicht. Goede les inderdaad om op dezelfde dag te wegen. Ik ben trouwens vanaf gisteren ook begonnen met weight watchers omdat ik dit gewonnen heb en wel wat hulp kan gebruiken. Daarom kom ik hier ook graag om jullie ervaringen te lezen!!
  Nicole onlangs geplaatst…(Nieuwe) Bekentenissen van een moederMy Profile

 • Reageer malou 12 februari 2016 om 08:09

  Je gaat echt goed Bibian! En Manon; beterschap!
  malou onlangs geplaatst…Het leed dat kiesjes krijgen heetMy Profile

 • Reageer Miranda 12 februari 2016 om 08:12

  Tuurlijk Manon! Afvallen is het enige voordeeltje van ziek zijn, hoe dan ook is het leuk om (even) die getallen op de weegschaal te zien, ook al weet je dat het weer omhoog kan gaan nadat je beter bent… Hopelijk duurt dat voor jou niet meer zo lang nu zeg! Bibian; woehoe! Al 5 kilo, daar mag je trots op zijn:)

 • Reageer Jessica 12 februari 2016 om 08:13

  Wat goed bibian! Je bent op de goede weg, en zoals je zegt, 1 x op de weegschaal per week is genoeg. Manon beterschap voor jou!
  Jessica onlangs geplaatst…TAG – 15 dingen die niemand aan je vraagtMy Profile

 • Reageer Milou 12 februari 2016 om 08:16

  Wauw Bibian je gaat echt lekker!! Super goed!
  Milou onlangs geplaatst…Friday SnapsMy Profile

 • Reageer Saskia 12 februari 2016 om 08:31

  Fijn Bibian al zoveel eraf! Ik ben ook begonnen met weightwatchers en moet mijzelf ook steeds inhouden om niet op de weegschaal te gaan staan haha. Het is zo verleidelijk 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Nadelen van de babytijdMy Profile

 • Reageer Rosanne 12 februari 2016 om 08:31

  En weer een kilo eraf, je gaat lekker Bibian!
  Misschien dat ik het gemist heb hoor maar sporten jullie hiernaast ook? Of gewoon extra beweging zoals wandelen?
  Heel veel beterschap Manon!
  Rosanne onlangs geplaatst…Muziek met een betekenisMy Profile

  • Reageer Manon 12 februari 2016 om 09:59

   Nee, we sporten er niet bij… Qua beweging kom je met kleine kinderen wel aan je portie haha. We zitten in ieder geval niet stil op een dag!

 • Reageer Leonie 12 februari 2016 om 08:51

  Woohoo! Super, -1kg! Trots op jezelf zijn Bib!
  En echt balen Manon dat je zo lang ziek bent… Nogmaals veel beterschap!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Project Babykamer #1My Profile

 • Reageer Dita 12 februari 2016 om 08:51

  Goed zo Bibian! Gaat echt super zo, vind het zo knap!
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Februari 2016 #1My Profile

 • Reageer Natascha 12 februari 2016 om 08:53

  Haha, Manon wat heb jij toch een heerlijke schrijfstijl! Hopelijk ben je snel weer de oude. Dat ziek zijn heeft nu wel lang genoeg geduurd..
  En Bibian: 1 kg is enorm goed! Jouw grafiek loopt mooi naar beneden. 💪🏼👍🏼

  Ik was gisteren -0,8 kg afgevallen en de teller staat nu totaal op 4 kg.
  Kijk uit naar je eetdagboek! Leuk! 😊

 • Reageer Paola 12 februari 2016 om 09:23

  Nogmaals beterschap Manon!
  Wat ben je goed bezig Bibian! Ik kijk heel erg uit naar je eetdagboekje 🙂
  Paola onlangs geplaatst…Druk druk druk….My Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 12 februari 2016 om 10:24

  Prachtig die scherp dalende lijn : )
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hoe ver woon jij van je ouders vandaan?My Profile

 • Reageer Michelle 12 februari 2016 om 10:26

  Wat goed Bibian! Echt heel knap, en je komt ook steeds zo gemotiveerd over! Dat wegen herken ik wel, vaker dan één keer in de week kan soms zo frustrerend zijn. Gewoon bij een keertje houden dus. Oh men Manon wat een ellende zeg. Hoop voor je dat je er nu ECHT bijna vanaf bent!
  Michelle onlangs geplaatst…‘HELP, MIJN VROUW HEEFT NESTELDRANG!’My Profile

 • Reageer Lifesabout 12 februari 2016 om 10:39

  Goed hoor Bibian! En wat je zegt eens per week wegen is beter dan elke dag. Ik ben soms te nieuwsgierig en weeg dan tussendoor om vervolgens teleurgesteld te worden. Niet meer doen dus!
  En Manon heel veel beterschap en dat WW komt wel weer. Eerst opknappen!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Het moederschap. Deze momenten vind ik leuker dan verwacht.My Profile

 • Reageer Vanessa 12 februari 2016 om 11:56

  Goed bezig Bibian. En beterschap Manon! Ik weeg mij ook maar 1 keer per week en dat is meer dan voldoende. De ene dag weeg je gewoon meer dan de andere dag en dat kan je zeker demotiveren. Veel succes de komende week!
  Vanessa onlangs geplaatst…I Heart Makeup Naked Chocolate PaletteMy Profile

 • Reageer Suus / Babyisthenewblack.nl 12 februari 2016 om 13:02

  Super goed Bieb!!! Ben mega trots op je. YOU GO GIRL <3
  Manon! Ik zit in jouw schuitje. Hopelijk komen we niet heel excessief weer terug aan als de eetlust weer is teruggekeerd. Heel veel beterschap. Dikke zoenen!
  Suus / Babyisthenewblack.nl onlangs geplaatst…Be my Valentine…en breng cadeaus mee!My Profile

 • Reageer Nesrin 12 februari 2016 om 13:18

  Beterschap Manon man wat vervelend! Bibian good job!
  Nesrin onlangs geplaatst…Low Carb Eiersalade en amandelmeel crackerMy Profile

 • Reageer Angela 12 februari 2016 om 13:26

  Super gedaan Bibian! Ik doe zelf sinds kort ook aan weight watchers en ik moet mezelf ook echt tegenhouden om niet elke dag op de weegschaal te gaan staan. Beterschap Manon, echt vervelend dat je al zo lang zo ziek bent!
  Angela onlangs geplaatst…Mijn everyday make upMy Profile

 • Reageer Lindsay | lindsayvallen.nl 12 februari 2016 om 18:00

  Dé reden dat ik thuis de weegschaal heb laten verstoppen en me alleen op de cursus weeg. Ik word zo obsessief van dat ding! Maar lekker Bibian, weer een kilo eraf, goed bezig! En (opnieuw) beterschap Manon, wat klote zo’n aanhoudende malaise 🙁 X!

 • Reageer anneleen 13 februari 2016 om 13:16

  Goed bezig, Bibian! En hopelijk voel je je snel weer helemaal top, Manon!
  anneleen onlangs geplaatst…8 Redenen waarom Sims 3 leuk isMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge