Moeder zijn, Persoonlijk

Zo doen wij dat – Je relatie onderhouden

zodoenwijdat
Wie maakt het voornemen niet: “als de baby er is maken we iedere week een avond tijd voor elkaar vrij en gaan we elke maand sowieso uit eten”. Juist. Tot dat je er na 3 maanden baby achter komt dat de laatste date met je lief was toen jij nog met een dikke toeter rondliep. Daar gaat jullie voornemen…

Nee zonder gein. Wij hadden ook een soort afspraak gemaakt dat we wel tijd voor elkaar vrij wilden maken als de baby er eenmaal was. En dat lukt zeker! In het begin was het moeilijk(er). Je bent zelf nog niet op en top, je moet zo wennen aan het leven met een baby en de baby slokt je hele leven op. Ook vond ik het heel erg moeilijk om die kleine minibaby achter te laten en de zorg over te dragen aan oma en opa. De eerste keer vond ik ontzettend moeilijk maar toen we eenmaal met z’n twee in het restaurant zaten was dat heel fijn. Het ging natuurlijk alleen maar over ons mooie, lieve kind en na 2 uur wilde ik wel weer heel graag naar huis maar het begin was er.
robertmanon

Na een paar avondjes “gedate” te hebben, wilden we toch wel een keertje het logeren proberen. We vinden het prettig om Nilo sowieso af en toe uit logeren te doen zodat hij hieraan went. Mocht er een keer iets aan de hand zijn waardoor wij ’s nachts of meerdere dagen weg moeten, dan is het geen probleem voor Nilo én opa&oma om voor hem te zorgen ’s nachts. Ze zijn dan beiden gewend en natuurlijk is het voor opa en oma ook heel erg leuk. Nilo krijgt 110% aandacht en dat is natuurlijk prachtig.
De eerste keer logeren vond ik wederom moeilijk. Een knoop in m’n maag maar stiekem was het ook heeeeel erg fijn. Gewoon samen eten, naar het casino of nog wat drinken in het hotel/thuis en een nacht doorslapen en uitslapen.

Foto 10-12-15 20 36 54Tegenwoordig gaat Nilo regelmatig naar opa en/of oma zodat wij iets met z’n twee kunnen doen: uit eten, samen naar de stad, naar de film… In de kerstvakantie ging Nilo gewoon naar het kinderdagverblijf (ja, je betaalt er genoeg voor) en hadden we zomaar een hele dag voor onszelf. We besloten om lekker te lunchen en naar de film te gaan. Het voelde een beetje lullig: Nilo was afgeleverd bij het kdv en wij gingen op stap. Maar hij had het naar zijn zin en wij even quality time samen. Ook gaat Nilo sowieso wel een keer per maand uit logeren. Opa en oma blij, Nilo de volle aandacht en wij tijd met elkaar: win-win-win. Naast altijd maar uitjes met elkaar te doen hebben we natuurlijk ook nog de avonden. Nilo ligt tussen 19:00-19:30u op bed en dan hebben wij de hele avond voor elkaar. De ene keer doen we wat voor onszelf maar 9 van de 10 avonden kijken we samen een film of een serie, heerlijk.

Natuurlijk besteden we ook tijd en aandacht aan elkaar als Nilo er gewoon bij is maar toch zijn de avonden met z’n tweetjes anders. Je kletst over andere dingen en kunt 100% met elkaar bezig zijn in plaats van: oh doe jij even z’n luier, dan pak ik wat te drinken. Of: we moeten zo naar huis want hij moet naar bed. En laten we eerlijk zijn: sexytime zonder kind in huis is ook anders 😉

Hoe vaak doen jullie iets zonder de kinderen?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

33 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 23 februari 2016 om 06:04

  Wij doen niet zo heel vaak echt iets samen. Een paar keer per jaar. Vaak als de jongens gaan logeren in de vakanties.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Leven in Amerika….ons appartement!My Profile

 • Reageer Channa 23 februari 2016 om 06:05

  Hier doen we te weinig. We proberen het wel maar ik vind de kinderen wegbrengen nog steeds verschrikkelijk. Vaak past er iemand op maar logeren gebeurt weinig.
  Channa onlangs geplaatst…7x Wat je als moeder absoluut in huis moet hebben!My Profile

 • Reageer Kelly Caresse 23 februari 2016 om 06:06

  Hahah dat voornemen van maandelijks datenight houden samen klinkt te herkenbaar en dan het niet uitkomen er van ook haha, wij proberen het ook, maar nu er weer een baby is weet ik nog even niet of dat op korte termijn lukt :p
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Het geboortekaartje van Aimy MariaMy Profile

 • Reageer Josan 23 februari 2016 om 06:13

  Met 1 kind vond ik het nog niet zo moeilijk maar nu met 3 is het echt een uitdaging. Ook omdat we geen familie dichtbij hebben wonen. Eigenlijk moet ik nog een goede oppas zoeken.
  Josan onlangs geplaatst…#GoodHolidayWeek Reizen voor alleenstaande oudersMy Profile

 • Reageer Wilmaaa 23 februari 2016 om 06:21

  Het is Zo belangrijk om je relatie te onderhouden, het is toch de basis van alles. Pas waren Michiel en ik voor het eerst weg gegaan en ons meisje ging uit logeren bij opa en oma. Het was moeilijk, maar wel heel fijn om Zo even tijd met elkaar door te brengen.
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Speelgoed dreumes | dit vindt Yarah heel leukMy Profile

 • Reageer Dorien 23 februari 2016 om 06:34

  Zoë slaapt regelmatig bij opa en oma. Wij hadden dan ook nog wel vrij vaak een date night. Ik vind het zo belangrijk dat je ook tijd voor elkaar vrij maakt!
  Dorien onlangs geplaatst…MIJN WEEK IN OUTFITS #OOTD #11My Profile

 • Reageer Nicole 23 februari 2016 om 07:00

  Wij doen het nog steeds te weinig omdat mijn gezondheid en de portemonnee het niet toelaat haha! Maar proberen het wel en hebben dan wel weer dat we een opruim middag hebben ofzo als Fay bij haar oma is..
  Nicole onlangs geplaatst…Hoe een winactie mijn leven op zijn kop zette!My Profile

 • Reageer Nesrin 23 februari 2016 om 07:30

  Oh die laatste zin 😉 ik vind het cool dat jullie altijd zo recht door zee zijn.

  Ik voelde me in het begin altijd schuldig als we de kids ergens ‘dumpten’ om wat quality time te hebben. Nu heb ik geen last van schuldgevoel, happy parents happy kids. It’s all good!
  Nesrin onlangs geplaatst…Vlog 1 | Een gewone maandag, mijn kinderen en Sezen AksuMy Profile

 • Reageer Manon 23 februari 2016 om 07:39

  Dat voornemen klinkt zo bekend. Luca is nu 4 maanden oud en het is al een keertje gelukt om een keer uiteten te gaan. We hebben binnenkort een weekendje weg gepland, dan kunnen we echt aan ons voornemen beginnen.
  Manon onlangs geplaatst…Review BugabooMy Profile

 • Reageer Kim 23 februari 2016 om 07:41

  Wij hadden ook zo’n voornemen… Komt helemaal niets van Haha. Ik begrijp je helemaal, ook het logeren. Echter hebben wij een kindje rondlopen wat het liefste thuis is en erg gevoelig is.. Wanneer we hem doordeweeks 3 dagen wegbrengen én hij nog een ochtend naar de psz is vind ik het geen goed gevoel om hem regelmatig uit logeren te laten gaan. De rust en regelmaat thuis is voor hem fijn. Een oppas is dan een optie maar familie past doordeweeks al op.. We doen dus niet supervaak wat samen maar bijvoorbeeld in mijn vakanties (werk in het onderwijs) wanneer hij doordeweeks thuis is.
  Kim onlangs geplaatst…Knikkerbaan/ballenbaan DIYMy Profile

  • Reageer Manon 23 februari 2016 om 15:17

   Ah ja dat wordt dan inderdaad al snel heel veel. Gewoon lekker doen waar jullie je goed bij voelen toch?!

 • Reageer Nicole 23 februari 2016 om 07:44

  We gaan wel uit eten of naar een theater of concert samen. Maar ik wil nog niet dat ons zoontje gaat logeren daar ben ik nog niet klaar voor.
  Nicole onlangs geplaatst…Thuis bevallen of in het ziekenhuis?My Profile

 • Reageer Leonie 23 februari 2016 om 07:51

  Oh, dit lijkt me zo wennen he! Ook heel
  Leuk en spannend hoor, maar jeetje. We hebben nog eventjes om ons voor te bereiden, haha.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschap bekendmaking + ReactiesMy Profile

 • Reageer Saskia 23 februari 2016 om 08:12

  Wij kijken in de avond vaak samen series maar echte datenights is inderdaad nog best een onderneming om te organiseren. Mijn zoontje gaat ook weleens uit logeren. Met mijn dochtertje moeten we nog oefenen 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Musicals waar ik ben geweestMy Profile

 • Reageer Michelle 23 februari 2016 om 08:29

  Dit lijkt me ook best wel een ding. Hoe vind je nou die goede balans? Ook hier zijn er wat dit onderwerp betreft goede voornemens te over, maar het valt natuurlijk nog maar te bezien hoe dit straks uitpakt. Gelukkig hebben we wel een heel groot vangnet om ons heen van opa’s en oma’s en ooms en tantes die dolgraag op willen passen – onze baby wordt de eerste in ons kringetje – misschien dat dat ’t net een stukje gemakkelijker maakt.
  Michelle onlangs geplaatst…ZWANGERSCHAPSUPDATE: WEEK 27 & 28My Profile

 • Reageer Charlotte 23 februari 2016 om 08:41

  Wij gaan 1x per maand samen uit eten. Dan is onze dochter bij mijn ouders en daar slaapt ze dan ook. En laatst zijn we een weekend weg geweest met z’n tweetjes.
  Charlotte onlangs geplaatst…Aukjes favorieten: 5 leuke apps voor peutersMy Profile

 • Reageer Lieke Pos 23 februari 2016 om 08:56

  Ons streven was ook om 1 keer in de maand wat met z’n tweetjes te doen. Helaas lukt dat niet, of doordat de weekenden al vol zit met verjaardagen en andere etentjes. Mason slaapt gemiddeld 2 keer per maand bij zijn opa’s en oma’s. Aanstaande maandag hebben we een date-night staan samen en slaapt Mason bij opa & oma
  Lieke Pos onlangs geplaatst…Kan hij nog niet? (Praten) | BabyMy Profile

 • Reageer Madelaine 23 februari 2016 om 08:56

  Wij doen het precies hetzelfde. Jasmin is met 6 weken al uit logeren geweest, bij oma. We doen zo veel mogelijk ook nog met z’n tweeen en genieten er dan volop van. Volgende week is ze ook twee dagen naar de opvang, kan moeders ff motorrijden (dat is niet waarom ze daar is hoor! kwam zo uit met werk en zo). Me-time vind ik ontzettend belangrijk, maar dingen met z’n drieën doen natuurlijk ook.
  Madelaine onlangs geplaatst…Motorbeurs 2016My Profile

 • Reageer Paola 23 februari 2016 om 09:16

  Selena is pas 8 weken, dus hier nog niet echt tijd samen gehad! Wel doen we op zaterdagavond bijna elke week een tv avond. Dan kijken we eerst Hardcore pawn, daarna spelen we Weet ik veel en we sluiten af met All you need is love! Hier verheug ik me de hele week op 🙂
  Paola onlangs geplaatst…Tip: Difrax starterset pasgeborenenMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 23 februari 2016 om 09:23

  Wij zitten tegenwoordig op dansles. Ideaal, want zo doen we elke zondagavond iets samen.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Griep weer over? Zo voorkom je een tweede!My Profile

 • Reageer Kim | Kimsbloglife 23 februari 2016 om 09:34

  Ook al staan kinderen bij ons nog niet meteen op de planning, toch zeg ik nu ook al altijd dat ik wil dat we nog genoeg tijd voor elkaar vrijmaken. Kan me voorstellen dat het niet zo eenvoudig is eens de baby er is, maar goed dat jullie het toch regelmatig doen en het steeds beter gaat 🙂
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…7 redenen waarom deelnemen aan ‘Wie is De Mol?’ niets voor mij zou zijnMy Profile

 • Reageer Lifesabout 23 februari 2016 om 09:46

  Hier ging onze afspraak dus al snel mis…hebben nu elke maand een date op de planning en ops en oma of het kdv komen dan prima van pas. Schuldig voelen deed ik soms wel als ik haar naar het kdv bracht zodat ik kon slapen of kon schoonmaken, maar het is eigenlijk helemaal niet erg en Sarah vermaakt zich dan ook goed.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Voorzichtig hoor, ze is breekbaar. De 1001 hartverzakkingen van een moeder.My Profile

 • Reageer Dita 23 februari 2016 om 10:01

  Dit voornemen hebben wij ook. Mila is morgen 3 weken en gaat zaterdag voor het eerst even naar opa en oma. Wij gaa dan uit eten. Ik wil dit sowieso regelmatig doen. Wat je zegt, vaak een win win situatie.
  Dita onlangs geplaatst…Het geboorte kaartje van onze dochterMy Profile

  • Reageer Manon 23 februari 2016 om 15:16

   Ah spannend! Wel heel leuk dat jullie weer even samen op pad gaan. Geniet ervan!

 • Reageer Monique 23 februari 2016 om 10:13

  Wij doen echt te weinig zonder ons kind. Ons zoontje slaapt regelmatig bij opa en oma, maar dan hebben wij bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje ofzo. We hebben hem nog nooit weggebracht om vervolgens samen lekker te gaan eten/naar de bioscoop te gaan/etc. Waarom weet ik eigenlijk niet. We reopen het constant, maar het komt er gewoon niet van. Nu ik dit artikel lees word ik opnieuw getriggerd om het nu eens echt te gaan doen, haha!

  • Reageer Manon 23 februari 2016 om 15:16

   Goed zo 😀 hahaha

 • Reageer Betty 23 februari 2016 om 11:40

  Tja, ik kan me hier alleen maar bij aansluiten. Ik vind het heel belangrijk om bewust tijd te maken voor elkaar. Voordat je kinderen kreeg was dat makkelijker, ondanks dat je dan ook veel bezig bent met werk enzo. Met kinderen is het extra lastig om tijd te maken. Want je bent afhankelijk van oppas. Toch doen wij het idd ook regelmatig. Ik denk dat het bij ons zeker wel op eens per maand uit komt dat we eens samen iets kunnen doen. Soms vaker, soms minder vaak. Soms alleen even lunchen en/of naar de bios. Soms een hele middag/avond op pad. En soms blijft Nim inderdaad een nachtje logeren. Tot nu toe alleen nog bij opa en oma en dat vind ik wel prima zo. Het blijft moeilijk om hem weg te brengen, maar zodra we dan eenmaal met zijn tweeën zijn, voelt dat dan toch heel fijn en vertrouwd. En we hebben inderdaad dan echt hele andere gesprekken dan als we met zijn drieën zijn. Ik kan het alleen maar iedereen aanraden. En dan samen heel erg vertederd raken om foto’s en filmpjes die opa en oma de hele dag door sturen 😉
  Betty onlangs geplaatst…Begeleiding tijdens de bevalling door een doulaMy Profile

 • Reageer Lilian 23 februari 2016 om 13:56

  Wij hebben niet een vast schema dat we iets doen ofz. Ik heb al heel snel het idee dat als Jay uit logeren is geweest dat ik het heel snel alweer te vaak vind worden. Niet dat het zo is hoor maar voor mij gevoel lijkt dat zo! De tijd gaat zo ontzettend snel. Dat het soms afgelopen weekend lijkt dat hij uit logeren is geweest, terwijl het vier weken geleden was.
  Jay gaat denk ongeveer een weekend in de twee maanden uit logeren.
  Lilian onlangs geplaatst…Mirena spiraal: Mijn ervaringenMy Profile

  • Reageer Manon 23 februari 2016 om 15:15

   Oh dat herken ik ook heel erg!!! De laatste keer dat Nilo uit logeren was, was rond kerst! Kun je nagaan! En ik dacht precies hetzelfde: oh hij is pas geweest maar dat is al ruim 2 maanden geleden haha.

 • Reageer Channah 23 februari 2016 om 14:24

  Wij hebben sinds kort ook zo’n afspraak gemaakt: 1x per maand samen wat doen. Nou moet ik zeggen dat wij niks te klagen hebben hoor, we doen zo vaak leuke dingen, met of zonder baby, maar het schiet er natuurlijk wel vaak bij in. Vooral even lekker samen uiteten of naar de bios, maar goed, dat komt ook allemaal wel weer! 🙂
  Channah onlangs geplaatst…Cadeautjes van Wehkamp | VLOGMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 23 februari 2016 om 17:50

  Hahaha sexy time. Ik ben altijd bang dat meneer ineens wakker wordt. Wij hebben niks echt afgesproken. Mijn vriend heef een drukke studie en ik ben momenteel al heel blij als hij gewoon een avond thuis is. Zo fijn. uit eten en een bioscoopje vind ik altijd een heerlijke date. Nieuwe restaurantjes uit proberen, heerlijk
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…What’s in my diaper bag….My Profile

 • Reageer Jessica 1 maart 2016 om 21:05

  Ik heb ook het voornemen staan om nog te daten als wij ooit kindjes mogen krijgen. Lekker het kindje uit logeren brengen zodat het inderdaad daar aan kan wennen…
  Jessica onlangs geplaatst…Review – Eelt sokken KruidvatMy Profile

 • Reageer Zo Doen Wij Dat: Tijd Voor Jezelf | Little Wonder World 3 mei 2016 om 05:00

  […] ook naar. Maar toch is het érg belangrijk om jezelf niet te vergeten. We schreven al een keer over hoe we dit doen binnen onze relatie maar deze keer gaat het over tijd voor jezelf en hoe wij dit inplannen en […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge