Lifestyle, Moeder zijn, Persoonlijk

Zo doen wij dat – Vriendschap, mama zijn en bloggen

zodoenwijdatVriendschap, mama zijn en bloggen. Dat is het onderwerp van deze week in onze rubriek “zo doen wij dat”. We kregen in de comments een vraag hoe we dat doen…

Laten we voorop stellen dat wij al ruim 10 jaar vriendinnen zijn. We hebben samen examen gedaan, hebben hoogte- en dieptepunten meegemaakt samen, emotionele gebeurtenissen, hebben ‘samen’ onze zwangerschappen doorlopen, elkaar moeder zien worden en nog 10001 dingen. Het klinkt zo raar om te zeggen maar onze basis zit gewoon goed, en dat weten we van elkaar. De ene keer spreken we elkaar elke minuut op WhatsApp en de andere keer 3 zinnen in een heel weekend. De ene keer zien we elkaar 4x in de week (al dan niet eventjes bij het kinderdagverblijf) en de andere keer gaan er zo 2 weken overheen. Maar zo hoort vriendschap te zijn toch? Niks geforceerd, gepland of doordacht. Het is er gewoon.

bibian manonToen we besloten dat we gingen bloggen ging het bloggen eigenlijk ook wel vanzelf. Ik, Manon, ben meer van de ‘technische’ kant: monteer de YouTube video’s, assisteer mijn vriend met het knutselen aan de lay-out van onze blog en een beetje die kant van de blog. Dit is omdat ik dit leuk vind en hier wat beter/handiger in ben dan Bibian. De rest wordt eigenlijk heel vanzelf verdeeld: we doen allebei de mail, bloggen allebei 50/50 (dat is wel onze ‘afspraak’, het is ook niet leuk/eerlijk als er 6 blogjes van mijn hand in een week online komen en 1 van Bibian) en belangrijke zaken doen we altijd samen. Echt fysiek samen, naast elkaar aan tafel zeg maar. Als Bibian een mailtje terug stuurt naar een bedrijf of iets dergelijks dan overleggen we altijd wat we gaan sturen en dit doen we 9 van de 10 keer via WhatsApp. We maken snel een foto van het mailtje, vaak schrijft de ander “yo” en dan wordt hij verzonden. Niks bijzonders eigenlijk.

Eigenlijk gaat het ook een beetje ‘vanzelf’. Toen ik net bevallen was van Nilo heb ik de computer 3 weken niet aangeraakt. Natuurlijk schreef ik toen mijn bevallingsverhaal etc. maar die tikte ik gewoon op mijn telefoon, mailde die naar ons e-mailadres en Bibian maakte er een blogje van. Zij regelde toen alle mails, vragen, hield alles in de gaten en de rollen waren omgedraaid toen Bibian net van Novelle bevallen was. Ik ben de afgelopen tijd vaak ziek geweest en dan neemt Bibian automatisch het stokje een beetje over.

Op een gegeven moment begonnen we een klein beetje geld te verdienen met onze blog. Vanaf toen hebben we afgesproken dat als we ruzie zouden gaan maken over inkomsten dat we dan kappen met bloggen. Onze vriendschap staat boven deze blog, geld, YouTube of iets anders. Voor diegene die dat zich afvragen, het geld wat we verdienen met onze blog doen we gewoon 50/50. Producten die we krijgen gaan gewoon naar diegene die het wil hebben of kan gebruiken. We hebben ook nog nooit ruzie gemaakt of woorden gehad over de blog, als dat gebeurt gaat de boel offline ;-). We zouden ook niet echt kunnen inzien dat we ruzie zouden maken over een speelgoedje van LittleTikes of een shirtje van een webshop. En wat moet ik met een wipstoel terwijl Bibian er goed een kan gebruiken voor Novelle? Nee, daar doen we nooit moeilijk over. Stel je voor!

bibianmanonVaak bloggen we ook alleen, wanneer ons dat uitkomt. Het is ook gewoon geen doen om met 3 kinderen in de buurt rustig aan tafel te zitten met een laptop, mission impossible. Als we samen bloggen doen we dat als de jongens naar het kinderdagverblijf gaan. Dan zitten we echt in een blogflow en dat is ook heel gezellig, samen aan tafel bloggen. Novelle is nog zo klein, die ligt gewoon in de kinderwagen of de wipstoel te spelen of te slapen dus dat gaat nog heel erg goed. Stukjes schrijven en video’s bewerken gebeurt bij mij echt als Nilo slaapt. Overdag ga ik meestal aan de blog, ’s avonds heb ik daar meestal geen zin in en wil ik lekker met mijn vriend op de bank zitten. River kan zichzelf al heel goed vermaken en Bibian kan overdag ook wel blogjes schrijven als River zichzelf eventjes vermaakt met zijn speelgoed.

Bij ons gaat bloggen echt een beetje tussen de bedrijven door. Op nummer 1 staat het moeder zijn, gevolgd door onze vriendschap en dan pas LittleWonderWorld als we een top 3 moeten maken van deze 3 onderwerpen. En dat vinden wij een goede balans :).

Hadden jullie het zo ook een beetje verwacht bij ons of dachten jullie iets anders? Heb jij nog vragen of een onderwerp dat je terug wil zien in deze rubriek laat het dan achter in de comments!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

30 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 16 februari 2016 om 06:08

  Ik had het wel een beetje verwacht zoals je het beschrijft. En goed dat jullie het echt samen doen.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Ik word maar niet zwanger…..LET IT GO…LET IT GOMy Profile

 • Reageer Channa 16 februari 2016 om 06:08

  Heel goed dat jullie vriendschap boven alles gaat. Zou doodzonde zijn om dat weg te gooien. En een prima balans zo toch, lees jullie verhalen graag!
  Channa onlangs geplaatst…5x Hoe het huishouden/schoonmaken leuk maken! + WINACTIEMy Profile

 • Reageer Josan 16 februari 2016 om 06:15

  Super leuk om te lezen Stiekem was ik hier toch wel een beetje nieuwsgierig naar. Mooi om te zien waar jullie prioriteiten liggen en zo op een lijn zitten. Je merkt dat het bij jullie heel natuurlijk gaat en die chemie niet geforceerd is.
  Josan onlangs geplaatst…Wat doet een blogger?My Profile

 • Reageer Milou 16 februari 2016 om 06:16

  Ja ik had het wel zo verwacht eigenlijk! Goed dat jullie er zo mee omgaan. Ik herken het wel een beetje aan het samenwerken aan pawsome haha. Gewoon relaxed en ieder z’n aandeel. Werkt ook het beste vind ik 🙂
  Milou onlangs geplaatst…Mijn babyshowerMy Profile

 • Reageer Manon 16 februari 2016 om 06:34

  Zo had ik het ook verwacht. Ik denk een hele logische top 3 met goede afspraken. Goed dat jullie die afspraak gemaakt hebben over wanneer er ruzie oid zou ontstaan. Ben het met jullie eens dat je gezin en vriendschap voor gaat😊
  Leuk om te lezen!
  Manon onlangs geplaatst…Mijn-kind-is-…-oud-tagMy Profile

 • Reageer Elise Joanne 16 februari 2016 om 06:42

  Nee, dit is precies zoals ik het had verwacht bij jullie! Lekker doen waar je je goed bij voelt – qua bloggen – maar als het vormen aan gaan nemen die té worden in wat voor vorm of mate dan ook dan is het basta. En dat kan ik mij voorstellen als je een blog runt met je beste vriendin. Mijn site is mijn werk en dat betaal ik mijn rekeningen van, daar relatief los mee omgaan zou ik mij niet kunnen – of willen – permitteren. Maar ik run mijn blog alleen. Als ik dat samen met een vriendin zou doen zou ik er net zo in willen staan als jullie, ’t klinkt namelijk naast erg gezellig ook gewoon praktisch en verstandig. 🙂 – Dat mis ik soms misschien wel, iemand om op te leunen, iemand die even het stokje kan overnemen en die snapt waar de hele jandoedel om draait. Maar aan de andere kant moet ik er niet aan denken dat iemand zich bemoeit met mijn blog, haha! Maar de insteek is natuurlijk heel anders, jullie begonnen met zijn tweetjes. Ik zou van mijn site niet een samenwerking kunnen maken. Maar wellicht een ándere site wel weer. Er zitten wel behoorlijk wat haken en ogen aan zo’n samenwerking en het valt te prijzen hoe jullie er in staan. Maar he, ik ben dan ook dol op jullie he, haha! X
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Mega Shoplog! Make-up – Fashion – Baby Winter 2016My Profile

 • Reageer Joyce 16 februari 2016 om 06:43

  Leuk! Ja opzich had ik het wel zo verwacht. Maar toch is het niet altijd vanzelfsprekend. Jullie vriendschap is wel echt bijzonder als je zo ontzettend veel te delen zonder er woorden over te krijgen 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Fotodagboek: Loopweigeraar en koeijenMy Profile

 • Reageer Dorien 16 februari 2016 om 06:48

  Wat leuk om te te lezen, ik had bi jullie ook niet anders verwacht. De chemie tussen jullie en de hechte band is voelbaar in de artikelen en de hele sfeer van jullie site. Super tof dat jullie dit zo lekker samen kunnen doen!
  Dorien onlangs geplaatst…OUTFIT DIARY #11My Profile

 • Reageer Marion 16 februari 2016 om 07:04

  Dit was ook inderdaad wat ik had verwacht bij jullie. Dat straalt op de één of andere manier van jullie en jullie blog af. Die basis is zo goed tussen jullie twee. Dat is ontzettend mooi om te ”zien”. Fantastisch om zo’n mooie vriendschap te hebben. Echt voor het leven zoiets. Mooi. ♥
  Marion onlangs geplaatst…Introvert of extravert?My Profile

 • Reageer Nesrin 16 februari 2016 om 07:31

  Jullie vriendschap is kostbaar en heel waardevol, jullie kunnen op elkaar bouwen. Super mooi om te lezen en ik hoop dat jullie samen lekker doorgaan!
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn eetdagboek afvallen en bewegen week 2My Profile

 • Reageer Nicole 16 februari 2016 om 07:34

  Wat leuk om te lezen! Lijkt me heel prettig om het samen te kunnen doen. Zelf doe ik het alleen en dat is best een zware taak soms met vakanties of ziekte of dergelijke. Lijkt me fijn dat je altijd op iemand terug kan vallen.
  Nicole onlangs geplaatst…Help, onze dreumes (13 maanden) wil niet meer slapen!My Profile

 • Reageer Charlotte 16 februari 2016 om 08:07

  Fijn dat jullie zo’n goed band hebben samen! Bij mij gebeurt het bloggen ook “erbij”. Eigenlijk alleen ’s avonds als mijn dochtertje in bed ligt.
  Charlotte onlangs geplaatst…De speen afleren, zo is het ons gelukt!My Profile

 • Reageer Leonie 16 februari 2016 om 08:13

  Ik vind t zo leuk dat jullie samen bloggen, dat maakt jullie blog ook echt uniek en gezellig!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: De persoon achter Mamakraamt!My Profile

 • Reageer Saskia 16 februari 2016 om 08:32

  Klinkt echt heel gezellig hoe jullie dat zo samen doen en heel fijn dat het zo goed en eigenlijk vanzelf gaat. Ergens ook best knap, denk niet dat iedereen het zou kunnen zoals jullie het doen.
  Saskia onlangs geplaatst…Geen klik met de kraamverzorgster, wat nu?My Profile

 • Reageer Rosanne 16 februari 2016 om 08:47

  Dit is precies zoals ik het bij jullie had verwacht. En jullie gaan er heel goed en verstandig mee om. Ik geef je gelijk Manon, als je ruzie gaat maken om een product heeft de vriendschap naar mijn mening geen goede basis.
  En wij kunnen door jullie blog alleen maar meegenieten van jullie prachtige vriendschap 🙂
  Rosanne onlangs geplaatst…Lieve Rosanne~Brief aan mijn jongere zelfMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 16 februari 2016 om 09:08

  Ik vind het mooi dat jullie zo’n stuk geschiedenis delen. Dat heb ik ook met mijn oude schoonvriendinnen, en dat geeft de vriendschap toch iets extra’s. Dat ‘I knew you when…’ gevoel!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Uitvaartfotografie: foto’s van de begrafenisMy Profile

 • Reageer Marije 16 februari 2016 om 09:27

  Wat een perfecte combinatie zo, vriendinnen die samen bloggen. Wat fijn dat het allemaal zo automatisch goed gaat bij jullie!
  Marije onlangs geplaatst…Positiekleding in grotere matenMy Profile

 • Reageer Marjon 16 februari 2016 om 09:28

  Dit is wel zoals ik het bij jullie had verwacht! Lekker los, maar met veel verantwoordelijkheid gevoel. Ik vind het mooi hoe jullie omschrijven, dat moederschap en vriendschap boven de blog staan. Dit is ook bij mij zo. Nu run ik de blog alleen en heb ik hier niet mee te maken, toch overleg ik graag met mijn sparring partner op kantoor.
  Marjon onlangs geplaatst…Weekly Snaps # 6My Profile

 • Reageer Christa 16 februari 2016 om 09:44

  Wat een mooi artikel om te lezen! Jullie mogen je allebei gelukkig prijzen met zo’n goede vriendin, en met het feit dat jullie er allebei zo hetzelfde instaan.

 • Reageer Dita 16 februari 2016 om 09:55

  Leuk om te lezen. Ik had het ook wel zo verwacht bij jullie.
  Dita onlangs geplaatst…HAY Lup Triangle KandelaarMy Profile

 • Reageer Malou 16 februari 2016 om 10:07

  Leuk om te lezen, en ik had het wel verwacht ja 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Primark shoplogjeMy Profile

 • Reageer Michelle 16 februari 2016 om 10:53

  Dit is eigenlijk precies zoals ik van- en bij jullie verwacht had. Duidelijk dat het moederschap en jullie vriendschap belangrijker zijn dan de blog. Daar kan ik me alles bij voorstellen. Koester jullie bijzondere vriendschap. Dat is zó niet vanzelfsprekend!
  Michelle onlangs geplaatst…FAVORIETEN UIT DE NIEUWE COLLECTIESMy Profile

 • Reageer Lifesabout 16 februari 2016 om 11:08

  Ja zo had ik het wel ingeschat! Fijn dat jullie echt twee handen op een buik zijn, ook met bloggen. Kan mij voorstellen dat niet iedereen samen kan bloggen en het leuk kan houden, haha,
  Lifesabout onlangs geplaatst…Chronisch ziek. Tijd om een potje te gaan omdenken.My Profile

 • Reageer Nicole 16 februari 2016 om 12:36

  Het is precies wat ik al dacht. Ik vind het nog steeds bijzonder, waarschijnlijk ook omdat ik zelf niet een vriendin heb waarmee ik dit zou kunnen doen samen. Alhoewel, er is er misschien eentje maar we hebben niet dezelfde insteek qua bloggen dus dat werkt dan ook niet 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Het weegmoment: waarom ik er altijd tegenop zieMy Profile

 • Reageer iooon 16 februari 2016 om 14:09

  Ik vind 10 jaar vriendschap sowieso heel knap en al helemaal zo intensief als jullie! Mij lukt dat niet hoor. Maar soms met het bloggen zou ik het wel leuk vinden. Maar dat zou bij mij nooit goed gaan. Ik kan niet zo goed met vrouwen over weg. 😀
  iooon onlangs geplaatst…Weight Watchers #6 – Dikke FaalMy Profile

 • Reageer jodi - liefthuis 16 februari 2016 om 15:45

  Klinkt als een hele mooie en goede verdeling. Jullie verheerlijken het bloggen niet, maar zijn wel echt met jullie gevoel en passie bezig. Ik vind het heel gaaf dat jullie dit samen kunnen doen, lijkt me bijzonder om met een vriendin te kunnen delen.
  Fijn he om van zulke vriendinnen te hebben, het is altijd goed, hoe lang je elkaar ook niet ziet, je weet dat het goed zit.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Het was mis…en toen nog op reis…My Profile

 • Reageer Cindy 16 februari 2016 om 16:14

  Ik had het wel verwacht dat het zo zou lopen. Mooie balans ook, zeer belangrijk. Zo’n vriendschap als jullie hebben, het klinkt bijna vanzelfsprekend, maar dames: Koester jullie vriendschap hoor. Want zo vanzelfsprekend is het niet..
  Cindy onlangs geplaatst…Fotoverslag: Op babymoonMy Profile

 • Reageer anneleen 16 februari 2016 om 21:05

  Dit is ook zoals ik het had verwacht. En dit stralen jullie ook uit vind ik, lekker met z’n tweetjes, maar toch geen verplichtingen of een strijd 🙂 gewoon lekker jullie zelf en natuurlijk met op nummer 1 jullie gezinnetjes, groot gelijk hebben jullie!
  anneleen onlangs geplaatst…8 Redenen waarom Sims 3 leuk isMy Profile

 • Reageer Jessica 17 februari 2016 om 14:23

  Past helemaal bij jullie deze blog! Zo is het hoe ik het mij had voorgesteld, je kiest ergens voor om het 50/50 te doen, en waarom zou je in zo een goede vriendschap “ruzie” gaan maken om spullen die een ander beter kan gebruiken ? Heel bijzonder zo een vriendschap
  Jessica onlangs geplaatst…Inspiratie – ToiletMy Profile

 • Reageer Channah 17 februari 2016 om 16:47

  Ik had eerlijk gezegd ook niet anders verwacht. Wat je hier beschrijft is precies hoe jullie, in mijn ogen, overkomen. Volgens mij zijn jullie hele leuke meiden die elkaar de wereld gunnen en dat is denk ik de beste manier om samen een blog te hebben! 🙂
  Channah onlangs geplaatst…FOODHALLEN van het NOORDENMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge