Kids, Lifestyle, Wonen

7x musthaves voor een dreumes

kindersnacks1
Een dreumes: een kind met de leeftijd van 1 tot 2 jaar. Een gewéldige leeftijd als je het mij vraagt. Er is zoveel meer (wederzijds) contact, ze kunnen zich al stukken beter duidelijk maken (wat ze willen en wat ook vooral niet…) en ze kunnen al zoveel meer. De ontwikkelingen van dreumesen zijn zo leuk, snel en voor je het weet zie je je baby veranderen in een echt kindje… Ja, ik ben gek op mijn kleine dreumesje. Ik heb in dit blogje 7 dingen op een rij gezet die ik echt onmisbaar vind voor deze leeftijdscategorie. Heb jij nog aanvullingen?

kinderboekjes
Boekjes!
Nilo is super geïnteresseerd in boekjes. Hij ‘leest’ wat af de hele dag en vindt het ook heel leuk om samen boekjes te lezen. We hebben dan ook een hele stapel kartonnen boekjes voor hem waar hij zelf in kan bladeren (papieren boekjes gaan nog niet zo goed haha). Het ene boekje heeft knopjes waar dierengeluiden uit komen, het andere boek flapjes maar ook gewone boeken.
De taalontwikkeling van een dreumes gaat razendsnel. Die dreumes van mij zegt nog geen enkel woord (al zei hij voor het laatste écht gericht mama ♥♥♥♥♥) maar er zijn ook kindjes die dezelfde leeftijd als hij hebben en die al veel meer woordjes zeggen. Maakt allemaal niks uit, dat komt allemaal wel goed. Wat ik wel merk is dat zijn passieve woordenschat/taal ontzettend goed is. Alles wat ik zeg of van hem vraag begrijpt hij gewoon! “Pak je laarsjes maar” of “Doe de deur maar dicht” en hij doet het.

kindersnacks2
Snacks
Ik weet niet hoor maar die dreumes die hier rondloopt heeft altijd honger. Er zijn dagen dat hij voor 11 uur ’s morgens al twee boterhammen (met korst), een banaan, paar happen van mijn yoghurt en 1,5 rijstwafel op heeft. Hoe dan? Snacks zijn dus echt een musthave hier. Ik ga de deur niet uit zonder want een kind met honger wil je niet bij je hebben haha. Ik geef Nilo vooral rijstwafels (gewoon normale maar ook mini’s van Goodies), cracottes volkoren, fruit (vers, maar ook knijpfruitjes) en vanille yoghurt (gewone wil hij niet). Maar er gaan ook genoeg koekjes naar binnen of “chips” of andere snackjes die ik vooral in Duitsland koop (zoveel meer aanbod daar…).

kruimeldief
Kruimeldief
Al die crackers en koekjes laten nogal wat rommel achter… En om nou elke keer de stofzuiger na een boterham (zelf eten…) te pakken… Wij hebben een kruimeldief en dat is echt ontzettend handig. Hij staat in de hoek bij de eettafel en na het brood eten kan ik zo even dat ding pakken en de ergste kruimels opzuigen. Aan het eind van de dag pak ik de normale stofzuiger erbij maar voor plaatselijke kruimels is het echt enorm handig.

dweil
Een makkelijke snelle dweil
De vloeren hebben wat te verduren met een kind in huis hoor 😉 Vooral als ze eenmaal zelf willen gaan eten. Aangekoekte macaronikorsten onder de kinderstoel, pastasaus één meter verderop, appelstroop en noem maar op. Dat krijg je echt niet weg met een stofzuiger. Ik ben zo’n lui type die niet met een doek op handen en knieën gaat zitten boenen maar ik kocht een hele tijd geleden deze dweil van Leifheit (heel fijn schoonmaakmerk trouwens). Ik vind het geen dweil om echt mee te dweilen maar net zoals de kruimeldief: na het eten even sprietsen, paar keer en heen en weer en het is weer plakvrij. Echt dweilen doe ik met heet water en sop.

kinderservies-ikea
Plastic servies en bestek
Met dat zelf eten is het natuurlijk ook wel fijn dat ze het ook mogen en kunnen zonder zich te bezeren of iets. Ik gaf Nilo altijd gewoon een boterham op een “volwassen” bord met een “volwassen” vorkje maar toen ik even niet keek lag dat bord in honderdduizend stukken op de grond, oeps. En zo’n metalen vorkje is wel scherp als je die per ongeluk te ver in je mond duwt. Plastic eetgerei is dus wel een grote musthave hier in huis. Ik heb gewoon bordjes en bestek van de Ikea en dat doet het hier prima. Ook heb ik wat leukere bordjes met plaatjes erop en die vind je eigenlijk overal en nergens: Kruidvat, Hema, Blokker…

bunnies
Loopschoentjes
Ik ben gek op All Stars en Vans voor kinderen maar echt degelijke loopschoenen zijn het niet. Ik zie het voor nu, nu Nilo nog heel erg aan het leren lopen is, meer als schoenen voor erbij. Echte fatsoenlijke loopschoenen zijn in mijn ogen beter voor de voetjes en het leren lopen. Van leer gemaakt, een goede zool, goede pasvorm zijn een paar eigenschappen. Ik kocht Nilo’s eerste loopschoentjes van het merk Bunnies! Ik vind ze geweldig: hip, makkelijk aan en uit te trekken en Nilo loopt er heel goed op.

stopcontact
Veiligheid
En last but not least: veiligheidsproducten. Dreumesen zijn heel onderzoekend en willen alles ontdekken. Heel leuk en aardig maar ze zien nog geen gevaar. Dingen in huis die het veiliger maken voor het grote onderzoek zijn bijvoorbeeld traphekjes boven- en onderaan de trap, van die dingetjes voor in het stopcontact, sloten voor op kasten en lades… De trap naar boven zit bij ons midden in de woonkamer dus we hadden al heel gauw een traphekje want de grootste hobby van Nilo is klimmen. En in stopcontacten wroeten. Dus ook hier zitten er van die dingen in het stopcontact (al komt hij er amper nog aan door het vele “NEE” roepen haha). Schoonmaakmiddelen en giftige stoffen staan hier hoog in keukenkastjes waar hij niet bij kan komen, better safe than sorry…

Zo, dat was een hele lijst met musthaves voor een (mijn) dreumes. Heb jij nog aanvullingen?

 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

25 reacties

 • Reageer Channa 14 maart 2016 om 06:03

  Hier zijn (billen)doekjes een absolute musthave. Altijd handig bij een vieze mond, snotneus en geklieder!
  Channa onlangs geplaatst…Hoeveel zakgeld geef je een kind?My Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 14 maart 2016 om 06:05

  Vooral die kruimeldief is echt een musthave! Ik vind billendoekjes trouwens ook echt een must have, net als extra kleding in je tas!
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…30 dagen opruim challenge #3 / mijn weg naar minder spullenMy Profile

 • Reageer Nicole 14 maart 2016 om 06:16

  Wij hebben geen kruimeldief.. Wilden dat wel maar met de hondenharen kunnen we beter gewoon stofzuigen. Ook hebben we het “geluk” dat de stopcontacten allemaal vrijwel op ooghoogten van ons zitten. Scheelt in die irritante veiligheids kapjes.
  Nicole onlangs geplaatst…En dan belt de peuterleidster je op: kom je kind halenMy Profile

 • Reageer Josan 14 maart 2016 om 06:17

  Gisteren ook van die plugs in het stopcontact gedaan. Ook een baby van 9 maanden is onderzoekend. Dus dat risico wil ik niet nemen. Ik had laatst gelezen dat rijstwafels helemaal niet zo gezond zijn vanwege kleine hoeveelheden arsenicum (rattengif) die ze in rijstvelden gebruiken. Of gebruik jij biologische rijstwafels?
  Josan onlangs geplaatst…Over Cultural approriation, cultural appreciation en white privilege 2My Profile

  • Reageer Manon 14 maart 2016 om 11:10

   Oh ik eet gewoon normale rijstwafels, alleen die kleintjes van Goodies zijn biologisch. Hij eet er geen 20 per dag dus ik trek me er niet zoveel van aan van al die vage verhalen. Alles met mate denk ik altijd maar… Tegenwoordig is alles slecht. Nog even en we mogen niks meer eten hahaha. Volgende week vinden ze weer wat in aardappels waar je weer dood aan gaat!

 • Reageer Leonie 14 maart 2016 om 06:33

  Een hele lijst! Ik vind de schoentjes echt super leuk!
  En op Snap is goed te zien dat Nilo altijd honger heeft, haha.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Zwangerschapsoutfit #1 – Spring WalkMy Profile

 • Reageer Dorien 14 maart 2016 om 06:38

  De kruimeldief is inderdaad onmisbaar, ook nog steeds bij peuter. Ik zit te denken wat nog meer onmisbaar is, maar zodra wij een fase voorbij zijn lijk ik af en toe sommige dingen direct weer te vergeten!
  Dorien onlangs geplaatst…MINDSET MONDAY #1 MIJN 5 BASIS TIPS VOOR EEN GELUK(KIGER) LEVEN!My Profile

 • Reageer Nathalie 14 maart 2016 om 06:57

  Wij hebben geen kruimeldief maar dat zou inderdaad wel handig zijn. Nu nemen we de stofzuiger en dat vindt Vince geweldig. Dan wil hij altijd meedoen. Bij ons bestaat de snack steeds uit rozijntjes of fruit. Een koek daar kan je hem niet (meer) met plezieren. hihi
  Nathalie onlangs geplaatst…Boekentips #1 & win een boekenpakketMy Profile

 • Reageer Wilmaaa 14 maart 2016 om 06:58

  Ook de kusthavens van deze dreumes hier. Veel boekjes lezen 🙂 en ik moet ook nog ergens een kruimeldief hebben liggen, goede tip 🙂
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Wat ik eet op een dagMy Profile

 • Reageer Michelle 14 maart 2016 om 07:06

  Nuttig artikel weer! Die kruimeldief is sowieso een ideaal ding voor ‘kleine’ dingetjes. Met twee katten moet er ook hier iedere dag even gestofzuigd, maar voor tussendoor vind ik het zo’n ideaal apparaat!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#26: VOETBAL, WARME CHOCOLADEMELK & DEN BOSCHMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 14 maart 2016 om 07:08

  Wat leuk om te zien, er zitten zeker een aantal hele herkenbare tussen zoals de boekjes, is mijn ex-dreumes nog steeds weg van en de dweil en stofzuiger (het houdt nooit op haha)
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…10x ‘Zelluf doen’ momenten met mijn peuterMy Profile

 • Reageer Nicole 14 maart 2016 om 07:09

  Yup same here! Heb zelf een dreumes van 14 maanden in huis. Alleen geen kruimeldief dus ik kom steeds met de stofzuiger aan zetten!
  Nicole onlangs geplaatst…Het grote pannenkoeken-debacleMy Profile

 • Reageer Tamara 14 maart 2016 om 07:24

  Wat een ideale dweil! Zoiets moet ik ook hebben! Hier droegen ze in het begin ook veel schoenen van Bunnies, als ze wat groter zijn is Muyters een heel leuk merk!
  Tamara onlangs geplaatst…Shoplogje Zeeman, Z8 en WE.My Profile

 • Reageer Charlotte 14 maart 2016 om 08:09

  De kruimeldief gebruik ik eigeijk zelden, maar is inderdaad wel handig eigenlijk. Toch maar weer eens tevoorschijn halen…
  Charlotte onlangs geplaatst…Oorlog in de botervloot…My Profile

 • Reageer Saskia 14 maart 2016 om 08:24

  Wij hebben een dyson die je zo kan omtoveren tot een kruimeldief, echt ideaal inderdaad. Nu moet ik zeggen dat ik sowieso die stofzuiger echt ideaal vind met kinderen omdat je het er zo even bij pakt en geen snoer heeft. Wat leuk trouwens dat ze in duitsland veel meer snacks hebben voor kindjes, nu ben ik heel nieuwsgierig haha.
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Fotoshoot, Stevensloop & MeekijkochtendMy Profile

 • Reageer Marjon 14 maart 2016 om 09:28

  Handige tips! Sommige gebruik ik al :). Maar wat ik zelf ook nog onmisbaar vind, zijn de vochtige doekjes. Liefs Marjon
  Marjon onlangs geplaatst…Quooker: wie kent deze kraan al?My Profile

  • Reageer Manon 14 maart 2016 om 11:12

   Jaa van die toetenvegers zijn inderdaad ook heel handig!

 • Reageer Jennifer 14 maart 2016 om 10:10

  Ja, die veiligheidsdingen voor in stopcontacten, fantastische uitvinding hoor .. maar als die dingen nou ook eens bleven plakken!!
  Jennifer onlangs geplaatst…Zo kon ik mijn studie met een baby combinerenMy Profile

 • Reageer Lifesabout 14 maart 2016 om 10:15

  Veiligheid, boekjes en cracker staan hier op nummer 1. Koekjes en snacks vond Saar niet lekker. Ja en een dweil en kruimeldief zijn ook musthaves hier in huis, net als wegwerp schoonmaakdoekjes.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Wereldgerechten zonder pakje of zakje #11. Italiaanse Lasagne.My Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 14 maart 2016 om 10:39

  Onze spruit is vandaag precies 9 maanden dus dit is een super handig artikel. Vooral dat veilig maken en die kruimeldief, waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht?
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Mama ontzwangert….9 maanden op en 9 maanden af…My Profile

 • Reageer Simone 14 maart 2016 om 11:18

  Wij hebben een steelstofzuiger zonder snoer. Ideaal om even snel alle kruimels op te doen! Ik zoek nog een betere, gemakkelijkere oplossing voor onze ‘gewone’ dweil.
  Simone onlangs geplaatst…Een wonder uit mijn buikMy Profile

 • Reageer Madelaine 14 maart 2016 om 14:52

  Handig artikel! Ik kan niet wachten tot Jasmin een dreumes is, lijkt me zo leuk.

 • Reageer Diana 14 maart 2016 om 17:14

  Boekjes die worden hier versleten! Herkenbaar alle musthaves vooral bij een jongen..;-)
  Diana onlangs geplaatst…Hoe vertellen we het onze ouders?My Profile

 • Reageer Fleur 14 maart 2016 om 18:44

  Deze ga ik zeker even opslaan. Komt goed van pas voor over 2 maanden 🙂 Het komt dichterbij voor mij

 • Reageer Mama van Dijk 14 maart 2016 om 21:42

  die dweil, heilig haha!
  Mama van Dijk onlangs geplaatst…Hé lekker burgelijk, weer zo’n heerlijke huishoudelijke tip!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge