Food, Lifestyle

Afvallen met thee?

teatox4Of wij een Teatox wilden doen… Een wattes? Een Teatox: een detox met behulp van thee. Nou dat klonk best wel interessant! We kregen allebei 2 zakjes thee toegestuurd om de 28 dagen TeaTox van SkinnyMint uit te proberen. We hebben dus 28 dagen elke ochtend en avond een theetje gedronken en we gaan jullie vertellen wat wij ervan vonden.

Dit artikel is gesponsord door SkinnyMint

Zoals jullie weten zijn we allebei druk bezig met afvallen en zo’n Teatox klinkt dan erg leuk om erbij te proberen. Het zijn geen shakes of andere ‘gekke fratsen’ want hier houden we niet van en willen ons gewoon aan het plan van WeightWatchers houden. Thee drinken past hier heel goed bij en is daarom goed te combineren. Sowieso (thee) drinken is altijd goed, of je nou af wil vallen of niet.

teatox3Wat is de SkinnyMint Teatox
Bij deze Teatox horen twee soorten thee: de Morning Boost en de Night Cleanse. De namen zeggen het al: een thee voor de ochtend en een thee voor de avond. De Morning Boost moet je energie en een boost geven voor de ochtend en de Night Cleanse zou helpen op het lichaam op een rustige manier te “cleansen”  en een opgeblazen gevoel te verminderen.

De ochtend thee bevat groene thee, guarana (een nootachtig zaadje), paardenbloem- en brandnetelblaadjes en de mateplant.
De avond thee bevat senna blaadjes, gember, sinaasappel, limoengras, pepermunt, drop, meidoornbes en psylliumzaad.

teatox1Hoe smaakt de thee?
De Morning Boost smaakt eigenlijk gewoon naar een fruitige groene thee, fris, licht en echt een thee voor de ochtend. De Night Cleanse smaakt wat “zwaarder” en je proeft heel erg de gember waardoor meteen een drankje wordt voor het slapen gaan.

teatox6(Ik, Manon, houd wel van ‘zware’ thee.) Beide thee’s vinden we erg lekker! Als tip staat er op de verpakking dat je ook een ijsthee kunt maken: sterk laten trekken en over ijsblokjes heen gieten. Ideaal voor de zomer.

teatox3En? Werkt het?
Eerlijk gezegd weten we niet zo goed of het nou echt werkt. We zijn natuurlijk aan het WeightWatcheren en gewicht verliezen doen we dus. Maar niet meer dan normaal gesproken. Wel moeten we allebei heel erg plassen van de Morning Cleanse en dat voelt wel prettig, alsof je inderdaad van al die “afvalstoffen” afkomt door te spoelen. Maar goed: als je veel water drinkt plas je ook heel veel dus of dat nou écht een groot voordeel is van de thee laten we in het midden.

Het is misschien wél wat voor de mensen die een goede start willen maken met een gezonde levensstijl, als een soort “kickstart” om het lichaam een cleanse-gevoel te geven.

Heb jij interesse in de Teatox van SkinnyMint? Dan kun je ze hier online bestellen (verzenden is gratis!).

In samenwerking met het merk SkinnyMint, maar dat verandert niks aan onze mening.


Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

14 reacties

 • Reageer Vanessa 16 maart 2016 om 12:05

  Klinkt goed! Ik kende SkinnyMint nog niet. Ik drink wel elke dag thee, meestal groene thee met een smaakje, soms thee van Rituals. Thee is lekker én gezond. Het enige nadeel vind ik het vele plassen, maar eigenlijk is dat positief aangezien alle “afvalstoffen” worden verwijderd.
  Vanessa onlangs geplaatst…Iva Natura shampoo en conditioner voor droog haarMy Profile

 • Reageer Joyce 16 maart 2016 om 12:13

  I LOVE thee!! Vooral groene thee. Ik denk wel dat 28 dagen wel een beetje kort is voor alleen een thee in de ochtend en avond. Zelf ben ik ook aan het afvallen en drink elke ochtend een half uur voor mijn ontbijt een glas met lauwwarm citroenwater (met een beetje honing). Een lekkere boost voor je organen.
  Liefs

 • Reageer anneleen 16 maart 2016 om 12:15

  Fijn dat jullie deze thee hebben uit geprobeerd! 🙂 Ik vind die ‘morning sunshine’ mokken zo leuk! 🙂 Van waar die zijn die?
  anneleen onlangs geplaatst…De lente in huis halen met een vrolijk moodboard!My Profile

  • Reageer Manon 16 maart 2016 om 13:01

   Die heb ik ooit een in de sale bij de Primark vandaan! Bij Primark hebben ze sowieso vaak leuke mokken!

 • Reageer angelique 16 maart 2016 om 12:22

  Ik had detoxthee van body&fit. En weet je misschien viel ik er dan wel niet van af…Maar ik dronk veel meer (deed ik nooit) en ik had geen last meer van opgeblazen gevoel wat voor mij echt enorm fijn was aangezien ik soms wel zwanger leek!

 • Reageer Jessica 16 maart 2016 om 12:40

  Wat leuk dat jullie dit hebben geprobeerd. Ik wil zelf gaan starten met een dieet, dus wie weet kan ik dit mooi als opstart gebruiken!
  Jessica onlangs geplaatst…DIY – PaaskransMy Profile

 • Reageer Diana 16 maart 2016 om 13:23

  Deze afvalthee kende ik nog niet..heb toch altijd mijn vraagtekens bij afvalthee. 😀
  Diana onlangs geplaatst…Diana’s Diary Maart #2My Profile

 • Reageer Marieke 16 maart 2016 om 16:23

  Dit lijkt mij echt wat om uit te proberen. Ik heb nu een Detox thee van Yogi maar daar moet ik nog mee beginnen. Ik denk dat het idd wel een beetje kan helpen om van de afvalstoffen af te komen. Maar echt kilo’s ervan af vallen gaat niet gebeuren denk ik, haha.
  Marieke onlangs geplaatst…Shoplog Søstrene GreneMy Profile

 • Reageer Nicole 16 maart 2016 om 18:10

  Ik ben gek op thee, dus dit zou ik best wel eens willen proberen!
  Nicole onlangs geplaatst…Deze tweeling verovert Instagram!My Profile

 • Reageer Eline 16 maart 2016 om 22:25

  Ik zou het wel eens willen proberen zonder dieet erbij, dus niks veranderen maar alleen die thee drinken en kijken of er verschil is. Ik ben alleen nogal kritisch dus veel bedrijven durven dat niet aan :D:D
  Eline onlangs geplaatst…Gezonde ontbijtmuffinsMy Profile

 • Reageer Josan 17 maart 2016 om 06:28

  Afvallen door thee drinken klinkt als een ideale combinatie. Ik heb zoiets zelf nog nooit geprobeerd maar ik kan me best voorstellen dat anderen er baat bij hebben.
  Josan onlangs geplaatst…Handige babyspullen- Medela Swing of Medela FreestyleMy Profile

 • Reageer Nicole 17 maart 2016 om 06:39

  Ik was hier al erg nieuwsgierig naar aangezien ze in eerste instantie mij ook mailden. Lijkt me inderdaad wel een prettige kickstart! En nooit verkeerd om thee te drinken..
  Nicole onlangs geplaatst…Verschillende variaties pannenkoekenMy Profile

 • Reageer Sabien 17 maart 2016 om 23:27

  Brandnetelthee is van nature vochtafdrijvend en gebruikt men vaak bij detoxprogramma’s. Je gaat er inderdaad erg van plassen:-) heel gezond, je mag er alleen niet teveel van drinken als je zwanger bent..

 • Reageer Amber 21 maart 2016 om 16:46

  super leuke artikel 😘 Al jullie artikels zijn leuk natuurlijk😌 Ik geef jullie een tip !😜 Ik drink thee in de ochtend altijd☕️ ! Ik moet elke dag om 5 uur opstaan 😫Maar ja…. Ik drink altijd perzik thee ik de ochtend het is echt een oppeppertje👌🏻in de avond bijv vrijdag avond rond 7 uur drink in appel thee 🍎🍏 dat is echt een kalmerende thee als ik stress heb bijv als ik een afspraak heb (belangerijke afspraak) sollicitatie dan neem ik altijd appel thee ! Is echt heerlijk

  XRotterdammertje

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge