Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk

Berg bij je baby: ik vond een middel dat werkt!

Berg. Voor de mensen die geen moeder zijn zal dit woord eerder doen denken aan een vakantie in Oostenrijk. Maar ik heb het over de berg die de meeste baby’s krijgen. Berg is te herkennen aan de geel-bruine schilfers/korstjes op de hoofdhuid van je baby. Het is helemaal onschuldig en ook niks ergs, maar ik vind het er gewoon een beetje onverzorgd uit zien. Dat is natuurlijk mijn mening maar daarom ben ik op onderzoek uit gegaan wat je er nou eigenlijk tegen kan doen.

Allereerst moet ik zeggen dat River het bijna niet gehad heeft, na 1 keer een beetje wegkrabben met een kammetje was het zo goed als gelijk weg. Novelle heeft ook ‘last’ van berg en ik wilde er vanaf. Ik had de methode die ik bij River gebruikte natuurlijk gelijk bij Novelle gebruikt. Olie insmeren, even laten intrekken en onder de douche met een babyborsteltje masserend over het hoofdje gaan en dan zou het weg moeten gaan. Zodra ze onder de douche vandaan kwam leek dit echter ook zo. Maar de volgende ochtend was het weer “terug”. Het hielp niet.
TWITTERIk twitterde er een eind op los en kreeg onwijs veel tips van allemaal lieve moeders. En daar begon mijn zoektocht naar het middel tegen berg. Ondertussen vond Novelle het allemaal wel prima, ik masseerde haar hoofdje elke keer onder de douche en ze werd er helemaal zen van, maar helpen deed het niet. Toen ik de tip kreeg van Kelly om even de contact te zoeken met Dr. Leenarts kreeg ik al snel duidelijkheid. De droge huid was niet alleen berg maar waarschijnlijk ook eczeem. Ik maakte voor het eczeem een afspraak bij de dokter en voor de berg had ze een goed middel in haar eigen assortiment. Ik besloot de volgende dag bij Dr. Leenarts langs te gaan op de Negenmaandenbeurs.berg

Ze herkende mij gelijk en we hebben even leuk gepraat, maar ik kwam natuurlijk voor haar bergzalf. Ze heeft ook andere fijne producten maar op dit moment ging mijn aandacht alleen naar de berg. Ik moest de zalf de avond van te voren op het hoofdje van Novelle smeren en de volgende ochtend zou ik met het bijgeleverde kammetje de berg er zo vanaf kunnen kammen. Het klonk geweldig en dus rekende ik het zalfje af. Diezelfde avond begon ik fanatiek te smeren, ik was onwijs benieuwd. De volgende ochtend pakte ik het kammetje en warempel ik kon de berg er zo af kammen. Ik merkte wel dat ik sommige plekjes vergeten was in te smeren dus die heb ik daarna nogmaals gedaan. Het werkt als een trein en ik ben er zeer tevreden over. Dit is trouwens niet gesponsord, heb het middeltje zelf gekocht maar ben gewoon enthousiast!

IMG_5383              De berg wordt steeds minder

Nu wilde ik eigenlijk foto’s maken, maar ja foto’s van berg en schilfertjes aan een kam is natuurlijk niet zo fris. Maar zodra je kindje berg heeft snap je en weet je wel wat ik bedoel. Bij sommige kinderen helpt de methode van gewoon olie en borstelen maar de bergzalf van Dr. Leenarts is een hele goede wanneer het dus niet zo gemakkelijk verdwijnt!

Ik hoop dat ook Novelle snel van haar eczeem af is en dat ze weer een mooi gaaf huidje heeft, want het ziet er gewoon zo zielig en onverzorgd uit.

Had jullie kindje ook berg en wat hebben jullie er tegen gedaan? 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

27 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 9 maart 2016 om 06:04

  Wat een goed middeltje zo te horen! Mijn jongens hadden ook berg. Ik gebruikte een olie en dat hielp een beetje. Ze hadden het niet zo heel erg.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Ik word maar niet zwanger……was ik maar eerder begonnen.My Profile

 • Reageer Josan 9 maart 2016 om 06:17

  Mijn dochters werden geboren met een bos kroeshaar. Zonder berg dat wel. Ik kan me van allen niet herinneren dat ze er last van hadden dus ik ben nu wel een beetje getriggerd of die ook te maken heeft met haarsoort.
  Josan onlangs geplaatst…De Winnaars van de GoodHolidayweekMy Profile

 • Reageer Manon 9 maart 2016 om 06:41

  Wat een nuttig artikel! Ik ga het zeker onthouden!
  Hopelijk wordt het bij novelle gauw minder en is alles snel over!
  Manon onlangs geplaatst…Review Stokke BouncerMy Profile

 • Reageer Nicole 9 maart 2016 om 06:56

  Hier ook berg en eczeem, de berg was niet zo erg en door haar donkere bos haren zag je het ook vrijwel niet dus heb er niets mee gedaan. Maar de producten van dr Leenarts zijn wel erg fijn inderdaad
  Nicole onlangs geplaatst…De verjaardag van Fay in foto’sMy Profile

 • Reageer Nesrin 9 maart 2016 om 07:02

  Mijn zoontje had er meer last van dan mijn dochter. Ik was er heel voorzichtig mee en heb eigenlijk nooit iets gebruikt. Het scheelde ook dat hij een bos haren had dat het niet zo zichtbaar was.

  Fijn dat je middel hebt gevonden.
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn eetdagboek afvallen en bewegen week 5My Profile

 • Reageer Kim 9 maart 2016 om 07:06

  Goede tip zeg! Mijn neefje van 2 heeft er nu ineens weer last van, dat het dus ook eczeem kan zijn was niet duidelijk… Fijn dat het bij Novelle werkt, ik zal het doorgeven aan mijn zus 🙂
  Kim onlangs geplaatst…Vanuit de ogen van een vader #2: Hij kwam eruit, alleen wel zonder handleiding!My Profile

 • Reageer Dorien 9 maart 2016 om 07:12

  Ik had er tot nu nog nooit eerder van gehoord. Maar wat is het dan fijn dat je On hoop “online vrienden” hebt die je kunnen helpen. Fijn dat het bij Novelle helpt!
  Dorien onlangs geplaatst…VAN BURNOUT NAAR GELUKKIG ZIJN. VANDAAG VERTEL IK MIJN VERHAALMy Profile

 • Reageer Charlotte 9 maart 2016 om 07:24

  Wauw wat fijn dat dit zo goed helpt! Wij hebben er niet veel aan gedaan, onze dochter had best veel haar en daardoor viel het niet zo op. Maar dat haar maakt het ook moeilijk om de berg weg te halen
  Charlotte onlangs geplaatst…10 x de leukste zwangerschapscadeausMy Profile

 • Reageer Tamara 9 maart 2016 om 07:28

  Fijn dat je iets gevonden hebt dat werkt! Ik gebruik zelf de vette zalf voor floris zijn eczeem. Werkt supergoed!
  Tamara onlangs geplaatst…Voor de test al weten dat je zwanger bent.My Profile

 • Reageer Saskia 9 maart 2016 om 07:29

  Ja mijn dochter heeft het ook heel erg. Het zit zeg maar onder haar haren en omdat ze al best lang haar heeft is het lastig om erbij te komen. Ik ga dit wel even onthouden, dank voor de tip!
  Saskia onlangs geplaatst…Bevalling in badMy Profile

 • Reageer Nicole 9 maart 2016 om 07:46

  Ons zoontje had ook een lichte vorm van Berg maar het is uit zichzelf weer over gegaan. Wel goede tip dit.
  Nicole onlangs geplaatst…Fotoverslag – Wij waren een paar dagen naar de sneeuw!My Profile

 • Reageer Carolien 9 maart 2016 om 08:08

  Mijn kleintje heeft het ook zo erg!! En niks werkte. Heb spul van mediceuticals gebruikt en dat werkte wel maar bovenop was een stuk zo hardnekkig. Hij heeft/had heel veel haar en er valt nu veel uit door de berg. Het laatste stukje bovenop zijn we dus nog steeds mee aan het klooien dus ik ga dit ook maar proberen !

 • Reageer Marije 9 maart 2016 om 08:14

  Ik hoor alleen maar positieve verhalen over deze zalf, dus ik ga hem ook alvast aanschaffen. Fijn dat het voor Novelle ook zo goed werkte!
  Marije onlangs geplaatst…Mijn favoriete momenten van februariMy Profile

 • Reageer Dita 9 maart 2016 om 09:08

  Mila heeft er een heel klein beetje last van. Wel fijn dat dit helpt!
  Dita onlangs geplaatst…New In: Fashion ItemsMy Profile

 • Reageer Michelle 9 maart 2016 om 09:20

  Wat een goede tip dit! Ik onthoud ‘m voor als het straks nodig mocht zijn.
  Michelle onlangs geplaatst…DINGEN WAAR IK HEEL GELUKKIG VAN WORDMy Profile

 • Reageer Leonie 9 maart 2016 om 09:51

  Wat fijn dat je iets gevonden hebt wat helpt! Bedankt voor de tip..!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate #10 – Week 18My Profile

 • Reageer Malou 9 maart 2016 om 10:12

  Nomi had het ook een beetje. Olie hielp hier best goed 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Keizersnee of natuurlijke bevalling?My Profile

 • Reageer haia 9 maart 2016 om 10:20

  Mijn kindjes hadden er onwijs veel. Enkele producten gebruikt maar hielp niet veel. Onthoud dit zeker voor de volgende.

 • Reageer Jennifer 9 maart 2016 om 10:37

  Bij Melle is het eigenlijk vanzelf over gegaan en het werd geleidelijk minder. Maar ik heb inderdaad wel telkens berg weggehaald als het er te “viezig” uit ging zien.
  Jennifer onlangs geplaatst…Zo kon ik mijn studie met een baby combinerenMy Profile

 • Reageer Marjon 9 maart 2016 om 11:10

  Wat fijn dat dit zo goed heeft gewerkt voor Novelle. Liefs Marjon
  Marjon onlangs geplaatst…Mijn eerste kunstmatige inseminatie met donorzaadMy Profile

 • Reageer Diana 9 maart 2016 om 12:08

  Fijn dat je een middel gevonden hebt dat werkt, hopelijk blijft het weg nu. 🙂
  Diana onlangs geplaatst…Goede voornemensMy Profile

 • Reageer Jessica 9 maart 2016 om 15:47

  Kijk dat is een mooi middel. Ik had nog nooit van berg gehoord bij kindjes, maar ga het zeker onthouden voor als ik later mama mag worden.
  Jessica onlangs geplaatst…Recept – Mexicaanse wraptaartMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 9 maart 2016 om 18:45

  Het ziet er inderdaad niet zo fris uit terwijl het eigenlijk niet vies is. Onze spruit had er een beetje last van, maar dezelfde tactiek als bij river hielp hier ook.
  Ik hoorde dat kindjes berg kunnen hebben tot best oud, 4 ofzo, bizar dat wist ik niet
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…To kolf or not to kolf…handsfree kolven…My Profile

 • Reageer Cindy 9 maart 2016 om 20:11

  Wat klinkt dit als een fijn middel. En ik zag dat het gewoon verkrijgbaar is bij Etos, dan ga ik het zeker halen mocht ik het nodig hebben voor de kleine man (die over 2 weken hoort te komen hoor)
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – maart #2My Profile

 • Reageer Simone 10 maart 2016 om 15:31

  Ik heb bij Mirthe ook de zalf van dokter leenarts geprobeerd. Werkte supergoed. Het komt ook bijna niet meer terug. In veel mindere mate in ieder geval. Heel erg fijn spul.
  Simone onlangs geplaatst…Met je baby naar de binnenspeeltuinMy Profile

 • Reageer Dani 10 maart 2016 om 16:20

  Wat fijn! Heeft Novelle ook ergens anders last van eczeem? Mijn mannetje (nu 5 mnd) had ook berg, nu al bijna weg. Maar hij heeft wel ook eczeem op zijn wangen en armen en benen. Daar heb ik nu een hormoonzalf voor maar ik ga ook eens kijken wat Dr. Leenarts heeft.

 • Reageer Rachelle 22 maart 2016 om 14:27

  Mijn dochter had met 28 maanden nog last van hardnekkige berg dat er haast niet af te boenen was met olie ed. Twee keer huismerk Kruidvat berg doekjes erop gesmeerd en nergens last meer van. Alleen die dingen stinken wel (heel) erg.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge