Persoonlijk

Kletspraatje #1: Lentekriebels

bo4
Terwijl Nilo z’n middagdutje doet, zit ik aan de eettafel dit blogje te typen. Tegenover mij op de stoel ligt lieve Bo, die is al-tijd bij mij/ons. Zo lief zo’n lief klein knuffelkatje ♥.

Afgelopen maandag was het ontzettend lekker weer, je voelde de lente gewoon in de lucht zitten. De zon scheen, het was heel helder maar nog wel koud. Ik kreeg er helemaal de voorjaarskriebels van en bij die kriebels komt ook opruim- en schoonmaakdrang kijken… Ik pakte het klein aan. Ik deelde twee keukenlades die ontploft waren opnieuw in, ruimde de trapkast op, organiseerde de los slingerende flesjes op de badkamer… Heerlijk! Ik had wat troepjes verzameld die ik graag naar het kringloop wilde brengen dus ik zette al die spullen in een doos in de garage.

De rest van de week was het weer niet zo heerlijk als maandag maar die schoonmaak- en opruimkriebels bleven in mijn lijf zitten. Vanmorgen toen ik opstond ben ik meteen naar de zolder gegaan en heb de “lente-Pasen-decoratie-doos” gepakt en rustig aan de keukentafel uitgezocht. Heel veel dingen waren niet meer mijn smaak en sinds er een kleine dreumes hier in huis rondloopt heeft mijn decoratie plaats moeten maken voor speelgoed. Helemaal niet erg maar ik wil dus geen overkill aan rommeltjes in huis dus ik zocht de boel uit en deed wat spullen in de doos voor het kringloop. Daarna ben ik samen met Nilo naar het tuincentrum gewandeld, twee setjes paastakken en 3 bakjes met narcissenbollen rijker liep ik weer terug naar huis.

pasen10
Ik had dus nog wat spulletjes van voorgaande jaren maar ik had ook twee doosjes met nieuwe eitjes bij de Hema gekocht. Ik hou van de Hema! Ik verdeelde de paastakken over 4 vazen/flessen en versierde ze met vrolijke paaskleurtjes. Ook zette ik nog wat andere spulletjes neer en het kleine paastafereel op de speelgoedkast is helemaal vrolijk. Ik hou er wel van, een beetje decoreren naar het seizoen. Waarom alleen met Kerstmis de boel leuk aankleden maar niet met Pasen, de lente of herfst. Oja, die paaschocolaatjes in dat potje die zitten er nog steeds in! Goed hè? Ik heb er nog geen één gegeten!

pasen9
Ook hing ik bovenstaande letterslinger op die ik 2 weken geleden kocht bij de Wibra. Lekker cheesy maar ik vind dat wel leuk haha. Nadat ik hier en daar nog iets neer had gezet voor Pasen/de lente (een hanger van een kip aan de kast en twee gele kaarsen op de vensterbank) was er natuurlijk een bom ontploft in huis. Ik bracht Nilo naar bed en heb toen de hele keet opgeruimd. Toen Nilo weer wakker werd had ik nog steeds last van die kriebels en besloot ik om alle spullen die ik had verzameld maar naar het kringloop te brengen. Nilo in de autostoel, de achterbak volgeladen met 3 dozen en 4 tassen met oude kleding, boeken, dvd’s en spullen die we niet meer gebruiken en daar ging ik. Bij het kringloop waren ze er heel blij mee en ik ben ook blij dat ik het niet meer in huis heb. Dat lucht echt op! En alsof dat nog niet genoeg was reed ik weer naar huis, laadde 4 zakken met plastic en 2 dozen oud papier in en bracht deze naar het vuil. Dat ruimt op!

tuin
We hebben ook plannen om de aankomende weken onze achtertuin op te knappen. Vorige zomer hebben we er helemaal niks aan gedaan en dat is ook wel te zien. Het gras is verrot, het terras is helemaal groen, de planten in de border zijn dood en het is gewoon een grauwe bende. Afgelopen weekend zijn mijn schoonouders geweest en hebben geholpen met een start te maken met onze tuin-make-over haha. Nee, we gaan geen hele make-over doen maar wel een schoon, veilig, gezellig en kleurrijk tuintje maken waar we van de zomer lekker kunnen chillen en spelen! Misschien is het wel leuk om als het klaar is een voor en na impressie te laten zien op de blog?

Schermafbeelding 2016-03-03 om 10.45.41
We kregen ook nog een super leuk perspakket binnen van de Albert Heijn. Ze gaan weer moestuintjes uitdelen, hoe leuk is dat! Vorig jaar had ik ook een paar moestuintjes maar elke keer zaten de katten er met hun neuzen in te wroeten en toen er wat plantjes op kwamen aten ze het op. Dus het is voor mij onmogelijk om moestuintjes in de keuken op de vensterbank neer te zetten en om de plantjes nou op de afzuigkap te zetten buiten bereik van de katten vond ik ook weer zo wat. Bibian heeft geen ruimte in de keuken om het neer te zetten dus we kwamen met het idee om het aan het KDV van Nilo en River te geven! Ik heb alles meegenomen toen ik Nilo ging ophalen en ze waren er zooo blij mee. Alle kindjes stoven er ook meteen op af en gingen enthousiast vertellen dat ze tomaten zagen en zo. Vorig jaar vertelde Bibian dat ze ook echt boterhammen met kaas en zelfgekweekte tuinkers gingen eten en echt gebruik maken van de moestuintjes dus we vonden het heel erg leuk om het aan het KDV te geven!

thee4
Nou, ik ga nu nog even van een lekker kopje zoethoutthee genieten voordat Nilo weer wakker wordt! Vinden jullie dit soort kletsblogjes leuk? Laat het dan zeker even weten want eerlijk gezegd vind ik het wel heel erg leuk om te doen, leuke foto’s erbij te maken en gewoon een eind weg te typen.

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

36 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 7 maart 2016 om 06:06

  Ik vind het leuk om te lezen. Gewoon lekker gezellig. Leuke paastak trouwens.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Minimalist Monday….mag het een onsje minder zijn!My Profile

 • Reageer Channa 7 maart 2016 om 06:08

  Ahh heerlijk die frisse kleurtjes. En die moestuintje blijven leuk!
  Channa onlangs geplaatst…Waarom wij niet voor de combinatietest kozen!My Profile

 • Reageer Josan 7 maart 2016 om 06:10

  Normaliter heb ik ook een rot hekel aan schoonmaken. Daar heb ik een schoonmaakster voor. Maar afgelopen week ben ik dus ook heel druk geweest met schoonmaken en opruimen. De schuur staat vol planten en het terras is op sommige plekken minder groen 🙂 heel herkenbaar dus en grappig dat je er zo over schreef.
  Josan onlangs geplaatst…Aandacht verdelen als je meerdere kinderen hebtMy Profile

 • Reageer Sara 7 maart 2016 om 06:34

  Leuk om te lezen hoor!

 • Reageer Kelly Caresse 7 maart 2016 om 06:42

  Wat leuk en gezellig om te lezen! Heel herkenbaar ook, ik ben ook allemaal aan het opruimen, lades aan het uitzoeken etc haha, laat die lente maar komen. Hier ook al wat paasdecoratie neergezet, ik vind dat zo gezellig.
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…TAG: Mijn kind houdt van….My Profile

 • Reageer Tamara 7 maart 2016 om 06:45

  Jaa vaker doen zo’n kletsblogje! Leuk! Wat een goed idee om het aan het kdv te geven! Dan kunnen de kindjes daar er hopelijk veel plezier van beleven!
  Tamara onlangs geplaatst…Wat nou 9 maanden op, 9 maanden af!!?My Profile

 • Reageer Dorien 7 maart 2016 om 07:04

  Leuk zo’n kletspraat! Ik ben hier ook al bezig met een grote schoonmaak en de paaspulletjes komen ook deze week. Heerlijk dat de lente weer in zicht komt!
  Dorien onlangs geplaatst…HOE VERBREEK JE DE CIRKEL VAN NIET SPORTEN?My Profile

 • Reageer Milou 7 maart 2016 om 07:24

  Jaaa leuk zo’n blogje! Vaker doen! 😀
  Milou onlangs geplaatst…New in: nog meer babyspullen..My Profile

  • Reageer Dominique 7 maart 2016 om 19:54

   Ja zeker, de hiepoteker!! Ik stem voor vaker doen

 • Reageer Nicole 7 maart 2016 om 07:39

  Wat een gezellige dingen heb je neergezet! Wij doen niet aan Pasen dus ik versier de boel ook niet ofzo.
  Nicole onlangs geplaatst…Review & Winactie: Mega Capaciteit PowerbankMy Profile

 • Reageer Jip 7 maart 2016 om 07:41

  ja echt leuk zo¨n blogje!! xxx

 • Reageer Leonie 7 maart 2016 om 08:00

  Leuk, zo’n klets blogje! En wat heerlijk dat je alles hebt uitgezocht enzo! Ik wil en moet dat ook nog doen… Maar bij mij kriebelt het niet echt en blijft t liggen, haha!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Het is een…My Profile

 • Reageer Saskia 7 maart 2016 om 08:20

  Wat een leuk idee om de paastakken over meerdere vazen te verdelen. Ziet er echt heel vrolijk en leuk uit zo.
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My life! XXL Foto’s & DuifhuizenMy Profile

 • Reageer Dita 7 maart 2016 om 08:48

  Heerlijk dit soort blogjes. En opruimen is zo fijn! Sinds wij in ons huis wonen, zo’n 1.5 jaar, zorg ik er voor dat alles opgeruimd blijft. Dus alle lades, kastjes etc. Als iets kapot is ofzo gooi ik het gelijk weg. En jullie tuin, ben erg benieuwd naar hoe het gaat worden. Wij gaan onze tuin ook opknappen, heb zo’n zin in het voorjaar.
  Dita onlangs geplaatst…Urbeats – Beats By Dr. DreMy Profile

 • Reageer Jessica 7 maart 2016 om 09:07

  Wat een leuke blog is dit. Gewoon even lekker typen en maar zien wat er uit komt. Dat zijn vaak de leukste blogs om te lezen. Zeker iets om zo af en toe eens te doen 🙂
  Heerlijk he die voorjaarsschoonmaak door het huis. Voelt altijd zo fijn, opgeruimd..
  Jessica onlangs geplaatst…SIR – Marco BorsatoMy Profile

 • Reageer Sara 7 maart 2016 om 09:44

  Geweldig dit soort blogjes! Hier hou ik heel erg van.
  Ik zou het trouwens super leuk vinden als je ons op de hoogte houdt van jullie tuin.

  Wij verhuizen over 3 weken, dus dat is een heerlijk begin om alles op te ruimen en weg te gooien 🙂

  • Reageer Manon 7 maart 2016 om 15:07

   Ga ik zeker doen! Heb al voor en tussenfoto’s gemaakt dus ik ga zeker een blogje delen als het “af” is!

 • Reageer Jodi - liefthuis 7 maart 2016 om 10:01

  Ik had ook heel erg lente kriebels, al moet ik eerlijk bekennen dat het wel weer afgenomen is sinds het weer zon vies weer is. Bah. IK WIL LENTE
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Mijn droomhuis….Ik wens…..een boomhutMy Profile

  • Reageer Manon 7 maart 2016 om 15:06

   Ik ook! Ben helemaal klaar met die natte sneeuw (???) en regen en kou 🙁

 • Reageer Wilmaaa 7 maart 2016 om 10:02

  Heerlijk die vrolijke kleurtjes! Wij zijn ook bezig met de tuin, zodat we daar lekker in kunnen chillen 🙂
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Mijn week | gezond eten, Yarah & gezelligheidMy Profile

 • Reageer Nicole 7 maart 2016 om 11:21

  Ahh heerlijk! Ik heb nog even gewacht met de lentekriebels ivm de verjaardag van Fay, maar wil deze week ook lekker aan de slag gaan..
  Nicole onlangs geplaatst…Waarom je echt naar het Feel good & shop event moetMy Profile

 • Reageer Michelle 7 maart 2016 om 11:23

  Heel leuk, zo’n kletsblogje! Wat mij betreft dus vaker doen:)! Voor de grote schoonmaak heb ik een keer in de week een schoonmaakster, maar dat opruimerige herken ik heel erg! Combinatie van lentekriebels én nesteldrang is wat dat betreft een goede!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#24: BABYSHOWER, BANKZAKEN & VOETBALMy Profile

  • Reageer Manon 7 maart 2016 om 15:06

   Oh wat Heerlijk een schoonmaakster zeg!

 • Reageer Meike 7 maart 2016 om 11:36

  Hoi manon! Even een gekke vraag, in de vlogs zag ik dat jij zo’n leuk tafelkleed/zeil hebt, waar is de van?
  Groetjes!

 • Reageer Marjon 7 maart 2016 om 11:59

  Leuk zo een kletspraatje! Wij hebben wekelijks een schoonmaakster die bij ons de grote schoonmaak doet. Maar de drang om op te ruimen herken ik heel erg, haha. Liefs Marjon
  Marjon onlangs geplaatst…15x blijven genieten als het tegen zitMy Profile

 • Reageer Diana 7 maart 2016 om 15:09

  Wat een heerlijke blog, het leest lekker weg en het huis/ tuin voorjaar- klaar maken is ook erg herkenbaar!

 • Reageer Marieke 7 maart 2016 om 16:49

  Ja hier ook de voorjaarskriebels. Wij hebben afgelopen weekend paastakken en allemaal leuke plantjes in huis gehaald. Zo lekker om alles weer even om te gooien!
  Marieke onlangs geplaatst…Herinneringen voor laterMy Profile

 • Reageer Louise 7 maart 2016 om 19:07

  Krijg ook meteen zin om lekker aan de slag te gaan als ik dit zo lees.
  Ben benieuwd naar jullie tuin mini make-over :-).

 • Reageer Cindy 8 maart 2016 om 09:30

  Volgend jaar gaan wij onze achtertuin ook veranderen, dat wordt echt een huge project. Paastakken zet ik dit jaar niet, ik ben de woensdag voor pasen uitgerekend, zet wel een bakje narcissen weg en gele tulpen. En als je wilt schoonmaken, je mag hier komen hoor, ik heb geen nesteldrang (maar wel een man die ineens spullen bij de kringloop moest brengen en een moeder die nesteldrang heeft omdat ze voor de eerste keer oma wordt hihi). Geniet van het zonnetje, hier schijnt ie al weer goed!
  Cindy onlangs geplaatst…Onze zwangerschapsfotoshootMy Profile

 • Reageer Manouk 8 maart 2016 om 10:26

  Erg leuk om te lezen! En ik ben benieuwd hoe jullie tuin er uit ziet na de make over.

 • Reageer Simone 9 maart 2016 om 15:39

  Wat een leuk idee om die plantjes aan het kinderdagverblijf te geven, zo kunnen alle kindjes ervan genieten. Leuk!
  Simone onlangs geplaatst…Het doorkomen van de tandjesMy Profile

 • Reageer Megan 9 maart 2016 om 19:25

  Ik vind het heel leuk om de kletsnblogjes te lezen.. Geen zware onderwerpen gewoon lekker met een kop koffie erbij lezen. Een blogje wijden aan de tuin zou ik erg leuk vinden! Wij zijn eind november verhuisd naar een nieuwbouw huis dus de tuin moet nog volledig aangelegd worden. Inspiratie en tips over kidsproof maken van de tuin is meer dan welkom! Hoe ervaren jullie een grasmat? Wij twijfelen nog heel erg tussen echt gras of een mooi kunstgras.

  • Reageer Manon 9 maart 2016 om 20:57

   Wij kiezen voor echt gras! Kunstgras zien we niet zo zitten…

 • Reageer Sanne 9 maart 2016 om 20:03

  Hgel erg leuk zo’n soort blogjes!
  Wat een goed idee van de moestuintjes! Ben benieuwd naar een update als de plantjs gaan groeien!
  Heerlijk dat je zoveel opgeruimd hebt! Echt voorjaar 🙂

 • Reageer anneleen 11 maart 2016 om 15:15

  Heel leuk om te lezen, Manon! Ik noem het op mijn blog een babbelmomentje ipv een kletspraatje 🙂
  anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Gezellige drukte en zon #11My Profile

 • Reageer Loes 12 maart 2016 om 17:31

  Super leuk die kletspraatjes! De manier waarop je verteld vind ik echt geweldig!
  Liefs.
  Loes onlangs geplaatst…Marmer telefoonhoesjeMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge