Babypraat, Kids, Moeder zijn, Persoonlijk

Novelle voor de eerste keer uit logeren!

Laatst ging mijn kleine Novelle voor het eerst uit logeren. En gek genoeg had ik er dit keer wat meer moeite mee dan toen bij River. Zou het komen omdat ze in vergelijking met River nu zo klein is? Ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat het gewoon even moest vanwege werk. Oma en opa vinden het natuurlijk ook hartstikke leuk en dus bracht ik River en Novelle richting Vianen om een nachtje te gaan logeren. Jullie hebben wel eens meegekeken in de koffer van River maar het leek mij nu wel interessant wat ik dan mee geef aan een 4 maanden oud baby’tje die gaat logeren.

Allereerst heb ik voor beide kinderen een koffertje. Ik vind het gewoon heel leuk en River vindt het super om zijn koffertje mee te slepen. Het koffertje van River kochten wij in een winkeltje bij ons in de stad. Het koffertje van Novelle komt van het merk Denimized uit de Prêt collectie. Een heel leuk stevig makkelijk rijdend koffertje in een leuke roze (duhuh) kleur met een vogeltje. Ze hebben hetzelfde koffertje ook nog in het blauw met roze met een iets andere print, zie hieronder. Ik kreeg het koffertje opgestuurd ter review en we konden er meteen gebruik van maken!

pret collectieIn het koffertje gaan twee rompertjes en twee setjes kleding. Dit omdat een ongelukje met een baby altijd in een klein hoekje zit en je niet wil dat je kleintje zonder kleren komt te zitten. Nog wat extra sokjes/schoentjes.
IMGP7581

Dan is een speentje hier heel belangrijk. En omdat ik het zekere voor het onzekere neem doe ik er sowieso één in de koffer, samen met haar “tutteldoekje” en slaapzak. Nu zijn we voor overdag en de avond klaar met de kleren.IMGP7585Verder neem ik ook altijd haar dekentje mee, deze deken is van LULUJU, een fijne dunne gevoerde deken. Hij komt van de webshop “De kleine Giraf“, een webshop vol leuke baby dingen (de deken hebben we gekregen)! Waarom neem je een deken mee kan je je afvragen? Ze slaapt al een hele tijd onder deze deken, een stukje vertrouwd in bed. De deken is fijn, niet te dik en precies goed. En oma’s en opa’s hebben nou eenmaal niet alles in huis en deze is makkelijk mee te nemen.
IMGP7602Dan zijn we aangekomen bij haar voedingen. Natuurlijk gaat de luiertas ook mee voor als oma en opa op pad gaan met de kinderen maar daar ga ik natuurlijk niet alle voedingen in doen. Ik maak in poedertoren de melk klaar die Novelle mag hebben, de juiste hoeveelheden met de juiste hoeveelheid johannes broodpitmeel. Om geen verwarring te krijgen doe ik dit gewoon liever zelf. Daarbij nog 2 flessen in de koffer zodat ze in de nacht geen flessen hoeven om te spoelen.
IMGP7593Dan nog een belangrijk deel: de luiers en doekjes. Ik zelf zweer bij de luiers en doekjes uit Duitsland, dus deze geef ik mee. Het is altijd lastig inschatten hoeveel je mee moet geven aan luiers. Ik denk altijd maar beter teveel dan te weinig. Een pak doekjes is genoeg, en als ze tekort komen heeft oma meestal wel wat in de kast liggen haha.
IMGP7596Als laatste nog haar twee crèmes die we gebruiken voor haar berg en eczeem, de bergzalf komt van Dokter Leenarts en de eczeem zalf van Bepanthen.
IMGP7601Dan kan de koffer dicht, pak ik de luiertas die eigenlijk altijd “goed” klaar staat en Novelle (en River) zijn klaar om te gaan. Oma en opa hebben genoeg speelgoed in huis dus daar hoef ik gelukkig niet aan te denken. Ze hebben zelfs een box, commode, ledikantje en een bed voor River staan dus hoe makkelijk kunnen wij het hebben!IMGP7576

Wat geven jullie mee aan je kindje als ze gaan logeren? Laat het mij weten, wie weet kunnen we elkaar nog aan ideetjes helpen!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

18 reacties

 • Reageer Josan 19 maart 2016 om 06:10

  Wat een ontzettend leuk koffertje. Mijn baby is nog nooit wezen logeren. Nu komt dat denk ik ook omdat ik borstvoeding geef. Al 4 dagen in de week kolf. Logeren zou betekenen dat ik daar ook melk voor mee moet geven en extra moet kolven en daar heb ik momenteel niet zoveel zin in. Voorlopig blijft ze denk ik dus thuis.
  Josan onlangs geplaatst…5x low budget paaseieren versierenMy Profile

 • Reageer Saskia 19 maart 2016 om 06:40

  Dat rokje van z8 met de stippen hebben wij ook, zo leuk vind ik die. Mijn dochter is nog nooit uit logeren geweest, ik zou dat ook wel even moeilijk vinden hoor 🙂 Ze zijn inderdaad nog zo klein. Ik denk dat je inderdaad wel goed de spullen hebt gepakt, ik zou zelf misschien nog een hydrofieldoek meegeven, die dingen komen altijd van pas haha.
  Saskia onlangs geplaatst…Een weekend weg met de kinderen (veel foto’s)My Profile

 • Reageer Kelly Caresse 19 maart 2016 om 06:53

  Wat een leuke koffertjes zijn dat zeg! Ik ben ook nog zoekende naar een koffertje voor Lana dus ik ga eens op zoek naar denimized. Lana is al een paar keer bij m’n ouders gaan logeren en daar hoeft niet zo veel voor mij op kleding en luiers etc na. Aimy laat ik voorlopig niet logeren maar dat vind ik ook teveel gedoe ivm borstvoeding
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Miriam heeft Diabetes: Als een continue blok aan je beenMy Profile

 • Reageer Nicole 19 maart 2016 om 06:55

  Hier ging Fay ook al vrij jong logeren zodat wij even bij konden komen na een heftige tijd. Mijn ouders hadden echter vrijwel alles wel behalve kleding en flesjes dus dat was wat we meenamen! Leuk koffertje trouwens!
  Nicole onlangs geplaatst…De (video)top 5 van.. IJlienMy Profile

 • Reageer Channa 19 maart 2016 om 07:01

  Ik vind het nog steeds lastig als de kinderen gaan logeren. Hoop dat het ooit wet. Hier geen koffertjes, ik vul gewoon een tas met veel te veel spullen.
  Channa onlangs geplaatst…Waarom wij de moestuintjes van Albert Heijn zo leuk vinden!My Profile

 • Reageer Dorien 19 maart 2016 om 07:03

  Leuk artikel en cute koffertjes! Zoë gaat vanaf kleins af aan eigenlijk al regelmatig naar opa & oma. Die hebben eigenlijk ook alles liggen wat ze nodig heeft. Ik geef dan ook bijna alleen nog maar schone kleding en haar knuffel mee!
  Dorien onlangs geplaatst…12X KLEDINGTIPS OM OPTISCH SLANKER TE LIJKENMy Profile

 • Reageer Nicole 19 maart 2016 om 07:12

  Jij durft! Nu al! Ons zoontje is 14 maanden en nog nooit uit logeren geweest. Moet er niet aan denken haha.
  Nicole onlangs geplaatst…Wat is er met mijn biologische klok aan de hand?My Profile

 • Reageer Charlotte 19 maart 2016 om 07:32

  Wat een schattige koffertjes! Wij hebben alles bij opa en oma liggen. Als onze dochter daar gaat logeren (ongeveer 1x per maand) dan geef ik dus alleen maar schone kleding mee.
  Charlotte onlangs geplaatst…5 x nooit gedacht dat ik hier moeite mee zou hebben…My Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 19 maart 2016 om 08:07

  Leuke koffertjes! Toen ze hier baby waren ging er een hele grote koffer mee met van alles. Nu nog maar een klein tasje.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Reizen met de trein, waarom ik daar van hou.My Profile

 • Reageer Dita 19 maart 2016 om 08:24

  Wat leuk om te zien! Ik moet voor Mila ook nog een koffertje ofzo aanschaffen al ze straks eens gaat logeren.
  Dita onlangs geplaatst…Lieve Lana en Amigo ♥My Profile

 • Reageer Lifesabout 19 maart 2016 om 08:50

  Ach super leuk, een echt meidenkoffertje. Hier een saaie tas om mee te nemen naar opa en oma, maar nu wil ik ook zo’n leukerd!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Photodiary. Memory Lane 13-19 maartMy Profile

 • Reageer Leonie 19 maart 2016 om 08:57

  Oh wat leuk! Zo’n vrolijk koffertje. Super leuk dat ze lekker bij opa en oma kan logeren..!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamabakt: Gender Reveal Cupcakes!My Profile

 • Reageer Michelle 19 maart 2016 om 10:00

  Wat een gezellige koffertjes! Fijn dat ze lekker naar hun opa en oma kunnen als het nodig is. Wij gingen vroeger nóóit uit logeren, alleen af en toe naar oma als het echt niet anders kon, en daar hebben we zulke mooie herinneringen aan.
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#28: ZEELAND DAG 2My Profile

 • Reageer Madelaine 19 maart 2016 om 13:04

  Schattige koffertjes! Ik pak wel wat minder in, maar dat komt omdat er al vrij veel bij mijn moeder ligt voor Jasmin.

 • Reageer Jolanda 19 maart 2016 om 15:35

  Wat een leuke koffertjes! En dat rompertje met Egeltjes, super lief 🙂

 • Reageer Vanessa 19 maart 2016 om 19:22

  Wat een leuke koffertjes! Fijn dat Novelle en River naar oma en opa kunnen als dat nodig is.
  Vanessa onlangs geplaatst…Mooie en verzorgde voeten in 5 stappenMy Profile

 • Reageer Jessica 20 maart 2016 om 15:20

  Wat een gave koffertjes! Ze zullen het samen heel leuk hebben gehad bij opa en oma 🙂
  Jessica onlangs geplaatst…Hiep Hiep Hoera!My Profile

 • Reageer Simone 20 maart 2016 om 21:06

  Mirthe is nog nooit echt uit logeren geweest. Ik ben benieuwd of ik zou kunnen slapen als ik haar niet bij me heb. Misschien ook juist wel. Eindelijk weer een nacht lekker doorslapen haha. Ik weet het niet… Leuke koffertjes trouwens!
  Simone onlangs geplaatst…Mijn 7 beste borstvoeding tipsMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge