Persoonlijk

Studie, werk? Waar ligt je hart…

Jullie vragen wel eens: waar heb je dan eigenlijk voor gestudeerd of wat had je willen worden of in welke sector zie je jezelf werken? Vandaag vertel ik waar ik precies voor gestudeerd heb en waar ik het allerliefste zou werken…

Toen ik klaar was met mijn VMBO opleiding was ik een beetje zoekende, de grote scholen benauwde mij een beetje en ik wist gewoonweg niet wat ik wilde. Mijn vader was toentertijd leraar fotografie en video op het ROC en ik dacht: ah weet je wat, ik ga de opleiding fotografie doen. Een vierjarige opleiding, lekker veilig bij mijn vader op school. Ik had het onwijs naar mijn zin op school, had leuke vrienden gemaakt en ja, ik had les van mijn vader. Het ging eigenlijk hartstikke prima, maar echt voldoening kon ik er niet uit halen. Was dit wat ik wilde? Wilde ik mezelf altijd als persoon verkopen om geld te verdienen? Ik was daar niet voor gemaakt. En na een jaar besloot ik met goed overleg over te stappen naar een andere opleiding.

Ik wilde wel graag met mensen werken en ik besloot de opleiding Sociaal Pedagogisch Medewerker niveau 3 (SPW3) te doen. Ik begon het nieuwe schooljaar op dezelfde school als Manon, en het ging van het leien dakje. Ik vond het leuk, had het naar mijn zin en ik scoorde goede cijfers. Ook de stages bevielen mij prima, of dit nou in de gehandicaptenzorg was, ouderenzorg, kinderopvang of basisschool, ik had het overal naar mijn zin. Na 3 jaar slaagde ik met vlag en wimpel. Maar het voelde nog niet “af”. Ik wilde nog niet gaan werken en besloot nog een opleiding te gaan volgen. Ik kon natuurlijk kiezen voor onderwijsassistent etc. maar ik wilde liever kinderen “vermaken” dan wat leren.

Ik ging verschillende open dagen af en op een middag had ik de opleiding gevonden, “leisure & hospitality executive niveau 4”. Een hele mond vol, maar wat het in het kort betekent is het werken in verschillende sectoren verblijfsrecreatie en dagrecreatie. Precies wat ik zocht. Kinderen en mensen vermaken! Vol goede moed begon ik aan de vierjarige opleiding, maar al snel bleek dat het allemaal voor mij wat makkelijker was. Ik had tenslotte al een opleiding afgerond en ik was ook de oudste van de klas. Ik mocht wat dingen versneld doen waardoor ik sneller klaar zou zijn met de opleiding. Tijdens mijn eerste stage leerde ik Mike kennen en daardoor liep mijn opleiding ook wat anders. Ik mocht meerdere dingen afronden omdat het allemaal makkelijk ging en kreeg wat meer verantwoordelijkheid, dit ook omdat ik een wat “oudere” stagiaire was. En dat betekende dat ik de eerste 2 jaar afgerond had in het eerste jaar. Daarna mochten we weer op stage en daar bleek dat ik degene zou zijn die het animatieprogramma op de camping mocht maken en verzorgen. Precies iets wat je in het laatste jaar van de opleiding mocht doen. Ik belde met school, school kwam langs, besprak en hop ik mocht de laatste twee jaar ook in 1 jaar doen. Ik rondde alles af met vlag en wimpel en had een onwijs leuke tijd. Binnen 2 jaar had ik het diploma in mijn handen en kon ik gaan werken.

Animatie1Mike en ik waren nog steeds gelukkig samen en zo konden wij met z’n tweetjes aan de slag bij mijn laatste stage. Omdat wij altijd werkten op campings en bungalowparken woonden wij overal en nergens. Het was echt seizoensgebonden werk en na elk seizoen waren wij weer “werkloos”, gingen we weer bij een van onze ouders wonen en de WW in. Gelukkig werden we al gauw gebeld of wij met z’n tweetjes een hele camping onder onze hoede wilden nemen. Een droom die uitkwam, we hadden een sollicitatie gesprek bij van der Valk. Dood zenuwachtig maar we kregen al gauw het verlossende telefoontje. Zo’n jong enthousiast koppel, dat zagen ze zich helemaal voor zich.
campingWe kwamen zelfs in de plaatselijke krant, oh wat een broekies.

huis
En zo geschiede, we kregen een huis op de camping en begonnen aan het grote avontuur. Alles viel op onze schouders, de horeca, receptie, snackbar, toiletgebouw en animatie. De mensen die bij ons kwamen waren dol op ons en op onze manier van werken (oke, niet iedereen maar je kan het niet iedereen naar de zin maken). We hebben zoveel lieve mensen leren kennen, vaste gasten waar we ’s avonds nog wat gingen drinken etc. Echt een geweldige ervaring met vallen en opstaan. Maar de camping ging steeds beter lopen en we waren dol gelukkig.

tydens-de-miniclub-sminkenTot dat er wat in de bovenliggende organisatie gebeurde en de camping failliet ging. Alles viel in duigen, we moesten binnen een paar weken het huis uit en daar ging onze droom. Een droom die wij nog steeds hebben, een droom die wij gelijk aanpakken mochten wij weer zo’n aanbod krijgen. Hoe leuk ik het bij alle andere baantjes ook vind, de winkels waar ik werkte, het zwembad, alles. Maar de camping of een bungalowpark daar ligt ons hart…

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

29 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 16 maart 2016 om 06:06

  Wat een ontzettend leuke baan heb je gehad. Ik snap helemaal dat daar je hart lag. Hopelijk gebeurt het nog ooit een keer dat jullie weer zo’n geweldige kans krijgen.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…De miskraam van Simone.My Profile

 • Reageer Josan 16 maart 2016 om 06:11

  De passie klinkt ook door in je tekst. Wat verschrikkelijk jammer dat het zo gelopen is. Hopelijk krijg je ooit nog eens weer die kans.
  Josan onlangs geplaatst…Low budget paaseieren pimpen met ActionMy Profile

 • Reageer Channa 16 maart 2016 om 06:26

  Wat jammer zeg dat het zo gelopen is. Ik hoop dat jullie dit in de toekomst weer kunnen oppakken!
  Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #8 – Center Parcs Les Trois ForêtsMy Profile

 • Reageer Kim 16 maart 2016 om 06:31

  Wat een gaaf verhaal Bibian! Oke, het einde niet maar jullie passie en de richting echt tof. Ook dat jullie deze kans kregen. Er komt vast weer wat geweldigs op jullie pad!
  Kim onlangs geplaatst…Potty-training part two, inclusief free printable downloadsMy Profile

 • Reageer Nicole 16 maart 2016 om 06:40

  Wat gaaf om te horen! Ik ben op mijn 17e hoofd animatie geweest op een Spaanse camping. Dat lag ook helemaal in mijn straatje al heb ik er nooit iets mee gedaan verder..
  Nicole onlangs geplaatst…Paasdecoratie ideetjesMy Profile

 • Reageer Fenna 16 maart 2016 om 06:48

  Leuk om te lezen! Tof ook dat je al zoveel bereikt hebt kort na je studie. Hopelijk krijg je die kans nog een keer.
  Fenna onlangs geplaatst…De trouwbedankjesMy Profile

 • Reageer Dorien 16 maart 2016 om 06:51

  Wat tof! Lijkt mij ook heel gaaf dat jullie samen deze droom delen. Ik hoop oprecht dat er weer wat moois op jullie pad gaat komen!
  Dorien onlangs geplaatst…VAN BANKZITTER NAAR FITGIRL #1 STRUGGLES, VOEDINGSTIPS EN FOTO’SMy Profile

 • Reageer demallemolenmoeder 16 maart 2016 om 07:20

  Wat hebben jullie al veel bereikt. Jammer dat het zo gelopen is. Hopelijk komt er ooit weer zo’n kans voorbij. Ik snap dat jullie hart daar ligt.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s; buitenshuisMy Profile

 • Reageer Tamara 16 maart 2016 om 07:26

  Op de manier waarop je het schrijft merk je gewoon dat je het mist en heel erg leuk vond! Hopelijk kun je ooit weer zoiets vinden!
  Tamara onlangs geplaatst…TRENDALERT! Babyshowers voor daddy’s to be!My Profile

 • Reageer Wilmaaa 16 maart 2016 om 07:44

  Wat een mooie droom en zo jammer dat hij in duigen viel, ik hoop dat je ooit die kans weer mag krijgen!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…ik had nooit gedacht dat…My Profile

 • Reageer Nesrin 16 maart 2016 om 07:46

  Wat leuk dat je dit hoofdstuk uit je leven deelt. Hopelijk komt er een dag een mooie kans en pakken jullie dit op want zo te lezen vond je dit echt heel erg leuk.
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn eetdagboek afvallen en bewegen week 6My Profile

 • Reageer Nicole 16 maart 2016 om 07:47

  Wat hadden jullie al veel bereikt op jonge leeftijd! Ik hoop dat jullie droom opnieuw uit gaat komen!!
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie: Gepersonaliseerde naampuzzel van Cre8My Profile

 • Reageer Dita 16 maart 2016 om 07:52

  Wat jammer dat het zo gelopen is. Hopelijk komt er snel weer zoiets op jou/jullie pad.
  Dita onlangs geplaatst…Interieur kiekjes – Maart 2016My Profile

 • Reageer Charlotte 16 maart 2016 om 08:03

  Wat een ontzettend leuke baan! Wie weet komt het ooit weer eens terug…
  Charlotte onlangs geplaatst…Win! Een vrolijke spaarpot naar keuze…My Profile

 • Reageer Leonie 16 maart 2016 om 08:04

  Ah wat jammer dat t zo gelopen is. Wel heel leuk om wat meer achtergrond informatie te lezen, dit wist k nog niet. Hou je de vacatures op bungalows en dergelijke in de gaten? Of zit je dan voorlopig nu nog wel save bij t zwembad?
  Ik hoop voor jullie dat er ooit weer een tijd komt dat jullie dat werk kunnen doen!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate #11 – Week 19My Profile

 • Reageer Simone 16 maart 2016 om 08:57

  Wow, wat een indrukwekkend verhaal én wat zonde! Hopelijk biedt zich opnieuw een kans aan voor jullie!

 • Reageer Malou 16 maart 2016 om 09:23

  Ik kan me voorstellen dat je het leuk vond om de verantwoordelijkheid over een camping te hebben. Mijn ouders hebben zelf een camping, dus ik heb jarenlang van dichtbij gezien hoe dat gaat en ik snap dat je het leuk vond 🙂
  Malou onlangs geplaatst…H&M en Primark shoplogMy Profile

 • Reageer Eline 16 maart 2016 om 09:51

  Oh wat een guppies zijn jullie nog op die foto! Als je echt de animatie kant op wilt kun je dan niet beter aan de kust gaan wonen?
  Eline onlangs geplaatst…Gezonde ontbijtmuffinsMy Profile

 • Reageer Sanne 16 maart 2016 om 10:20

  Oooh wauw wat leuk! Ik word gewoon enthousiast van het lezen van dit artikel!
  Wat zonde dat de camping failliet ging en je nu noodgedwongen werk doet waar eigenlijk niet je passie ligt.
  Ik hoop dat er in de toekomst weer iets moois op jullie pad komt!

 • Reageer Marjon 16 maart 2016 om 10:26

  Wat jammer dat zo is gelopen! Hopelijk komt er snel weer iets soortgelijks op jullie pad :). Liefs Marjon
  Marjon onlangs geplaatst…NEW VLOG ONLINE: What’s in my bagMy Profile

 • Reageer Lifesabout 16 maart 2016 om 10:46

  Heel leuk om dit te lezen en ik kan mij heel goed voorstelln dat het ontzettend leuk werk is. Jammer dat die droom plosteling stopte, maar hij zal zeker een keer verder gaan!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Lentekriebels. Wat doe jij het liefst in de zon? + WinactieMy Profile

 • Reageer Christa 16 maart 2016 om 12:04

  Wat leuk om eens wat meer over je studies en werkachtergrond te lezen Bibian, maar wat ontzettend rot dat het zo gelopen is en dat je droom zo in duigen is gevallen. Ik hoop dat jullie uiteindelijk weer terecht komen op de plek waar jullie passie ligt maar ik snap ook dat je minder (financieel) risico kan nemen en minder flexibel bent in bijv locatie doordat je ook de verantwoordelijkheid voor je kinderen draagt. Ik wens jullie heel veel kracht en wijsheid toe en hoop dat doorzetting uiteindelijk tot het verwezenlijken van jullie droom leidt. Want hallo, jullie mogen vreselijk trots zijn dat jullie gewoon die hele camping draaiende wisten te houden!

 • Reageer anneleen 16 maart 2016 om 12:25

  Lijkt me best wel heftig dat je op een paar weken tijd je camping moet sluiten, zeker omdat je er zo hard voor gewerkt hebt. Je schrijft dit met zoveel enthousiasme en passie, Bibian! Heel mooi! Ook al ik ken jou en Mike helemaal niet persoonlijk, toch zou ik mijn kind later met een gerust hart bij jullie in de animatie achter laten 😉 jullie lijken me twee enthousiaste en zorgzame mensen! X
  anneleen onlangs geplaatst…De lente in huis halen met een vrolijk moodboard!My Profile

 • Reageer Michelle 16 maart 2016 om 15:27

  Wat een gaaf verhaal! Wat ontzettend jammer dat het zo gelopen is en dat je door omstandigheden buiten jouw invloed je droom (voor even) op moest geven. Je enthousiasme spat echt van je verhaal af; ik hoop dat het jullie ooit weer gegund zal zijn om jullie droom te verwezenlijken samen!
  Michelle onlangs geplaatst…MINI BABYMOONMy Profile

 • Reageer Jessica 16 maart 2016 om 16:12

  Owh kippenvel, je schrijft zo mooi over jullie droom, vol met passie. Wat hebben jullie een mooie kans gehad en wat rot dat deze door hogere hand de soep in is geholpen. Hopelijk komt er ooit nog iets heel moois op jullie pad (jullie hebben de connecties nog denk ik zo) want jullie verdienen het! Je vertelt er met zoveel passie over dat ik er super veel vertrouwen in heb dat jullie een camping heel goed kunnen leiden!
  Jessica onlangs geplaatst…DIY – PaaskransMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 16 maart 2016 om 17:24

  Wat super leuk om te lezen en ook te weten. Heerlijk zon sport droom of passie. Ik denk echt dat het mogelijk is. Zijn jullie daar ook nog wel eens naar op zoek geweest?
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Wie is Jodi?…. Leer me beter kennen…10 tegen 1My Profile

 • Reageer Simone 16 maart 2016 om 17:50

  Wat een toffe baan, dat hoor je niet iedere dag! Ik gun jullie snel weer zo’n leuke uitdaging!
  Simone onlangs geplaatst…7 keer waar ik naar uitkijkMy Profile

 • Reageer Mama van Dijk 16 maart 2016 om 20:06

  tjonge jonge wat een passie, hopelijk snel weer zoiets!
  Mama van Dijk onlangs geplaatst…NIEUWE TAG. ” Je bent bewonderenswaardig! “My Profile

 • Reageer Wendy 17 maart 2016 om 08:31

  Wat mooi geschreven! Jammer dat het zo gelopen is! Ik hoop dat jullie droom ooit weer uitkomt!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge