Persoonlijk, WeightWatchers

Weight Watchers update #12: Verleidingen, het is zo moeilijk!

wwupdate2

Manon
Ik schaam me dood om weer te melden dat het afgelopen weekend weer niet helemaal ging zoals ik bedacht had. Ik ben gewoon echt een ongedisciplineerd iemand als het aankomt op eten.
Zaterdag ging ik sushi eten en als klapper op de vuurpijl nam ik ook nog een toetje bij de MacDonalds. Een MacFlurry Oreo. WAAROM MANON? Waren die 4 rondes sushi niet genoeg? Oké, ik heb niet die hele Flurry gegeten maar toch, het was niet nodig. Ik heb er wel intens van genoten maar ik had ook prima zonder gekund. Dan zondagavond: er stond nog een chocoladepaashaas hier in huis. Ik had punten over dus ik dacht: ik neem 1 stukje. Nja, die halve paashaas is dus gesneuveld in 15 minuten. Nog zoiets: ik had maandag een baaldag en mijn vriend nam heel lief een chocoladereep van Johnny Doodle mee. In plaats dat ik nou 1 stukje neem, vreet ik die halve reep op. Meh. En waarom? Omdat het op dat moment goed voelt en ik het heerlijk vind. Maar een uur later heb ik er spijt van en baal ik als een stekker. Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen maar Manon wel. Wat is dat toch? Op het moment dat ik die chocola zie dan ik: boeiend. Maar als ik de chocola weer weg leg voel ik me er stom door. Waarom kan ik dat van te voren niet bedenken? Maar goed, zo is het iedere keer. Ik troost me maar met de gedachte dat ik nog “maar” 2 kilo hoef en de rest van de dagen heb ik wel gewoon weer gezond gedaan, niet gesnoept en ben ik binnen mijn dagpunten gebleven.

Foto 24-03-16 07 15 27Al met al is er alsnog 0,2 kg af! Ik zit nu onder de 60 kg en ik ben er blij mee. Het doet me goed om te zien dat je ook nog gewoon kan snoepen, uit kan eten enzo, als je de rest van de dagen en maaltijden maar normaal blijft doen. Goed om te onthouden voor als ik straks ga stabiliseren :-). Aankomend weekend wordt er weer een vol verleidingen: beschuit met muisjes (kan je niet afslaan), een feestje bij de wok van de oma van mijn vriend, twee paasdagen… Nouja, ik heb er vrede mee als ik volgende week  niet ben afgevallen en misschien wel aangekomen ben. Ik tuttel lekker door met mijn kleine afvalcijfertjes maar hey: eraf is eraf!

quote diet

Bibian
Vorige week vertelde ik dat de weegschaal een beetje raar deed. Ik heb nu op de grond een kader getapet van washitape, oh mijn hemel ja echt! Nu kan ik de weegschaal elke week hetzelfde neerzetten dus geen smoesjes meer en geen ellende van wel of niet afgevallen of aangekomen. Afgelopen week ging het net als bij Manon niet heel goed. Ik ging een weekendje naar Tilburg met mijn zus, mijn verjaardagcadeautje. En als je een weekendje weg gaat samen word je natuurlijk ook getrakteerd op een diner. Een toetje volgde en in de hotelkamer om het af te sluiten nog een paar chipjes. De volgende ochtend kozen we voor een small breakfast, maar alsnog at ik 2 broodjes en een smoothie. Als je in Brabant bent moet je natuurlijk ook lunchen met een worstenbroodje. En als je thuis komt van een geweldige leuk weekend heb je natuurlijk geen zin om te koken… Oké, jullie snappen hem niet waar?
ww1Maar de rest van de week, en dat betekent de overige 5 dagen ging het verder best goed, op een paar hapjes chocolade na. Maar hey, ik ben ook wel eens ongesteld haha. Verder maakte ik wel goede keuzes maar vond het wel moeilijk om na zo’n weekend weer in het gareel te komen. Ik moet natuurlijk nog iets meer dan 11 kilo en vergeleken bij Manon ben ik er natuurlijk nog lang niet. Wel ja, donderdagochtend ging ik weer op de weegschaal staan, dit keer niet woensdagavond bij Weight Watchers i.v.m. persoonlijke omstandigheden van onze lieve coach. Ik appte die ochtend naar Manon: “je zal zo maar moeten wegen..” en zo begon de ochtend. Manon was er al op gaan staan dus ik kon niet achterblijven. Ik wist ook totaal niet wat ik moest verwachten maar ik hoopte toch een beetje eraf omdat ik vorige week gelijk gebleven was. En ja hoor, 1 hele kilo eraf. Hoplakee. Dat zet de teller op dit moment op 9,2 kilo!

WWNog ongeveer 11 kilo te gaan tot mijn streefgewicht. Ik hoop hem in de zomer al te naderen maar soms gaat het wat lastiger, en het hoeft ook niet allemaal NU NU NU eraf maar ik wil er ook geen 5 jaar over doen. Aankomend weekend staat Pasen op de planning, dat betekent wederom brunchen, eitjes etc. Ik heb deze maand pas 1 paaseitje op dus dat vind ik knap van mezelf, hoe de rest van de Pasen gaat verlopen zie ik wel. Ik probeer er met de avond gewoon rekening mee te houden en dan hoop ik volgende week weer een klein minnetje te zien.

Fijne Pasen en geniet van alle lekkere brunches, lunches, ontbijtjes, paashazen en (chocolade)eieren!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

26 reacties

 • Reageer Channa 25 maart 2016 om 06:03

  Goed bezig hoor meiden! Die verleidingen zijn zo herkenbaar, vind het toch knap dat jullie het vvolhouden.
  Channa onlangs geplaatst…Terug in de tijd: zo dacht ik over kinderen!My Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 25 maart 2016 om 06:06

  Goed bezig!! Ik zou zo graag ook weer de 60 aan tikken. Maar ik vind het moeilijk om me aan mijn dieet te houden. Ga zo door meiden.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Leven in Amerika….hoe wij pasen vierden deel #2My Profile

 • Reageer Josan 25 maart 2016 om 06:13

  Jullie 2 ook fijne Paasdagen! Fijn dat jullie gewoon nuchter schrijven over afvallen. En er af is er af.
  Josan onlangs geplaatst…Fashion Friday Zara Mini en Zara Baby 2016My Profile

 • Reageer Nesrin 25 maart 2016 om 06:41

  Manon don’t be ashamed of yourself! Bibian wat goed dat er een kilo af is! Voor jullie beiden een YAY!

  Succes met Pasen 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Het lekkerste low carb brood (zonder mensenhaar)My Profile

 • Reageer Nicole 25 maart 2016 om 06:41

  Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die t soms moeilijk heeft. Door mijn operatie kon ik niet eten en later toen ik wel weer wat kon eten heb ik heel slecht gegeten. Moet zo de weegschaal op want vanaf vandaag ga ik weer aan de ww maar durf niet!
  Nicole onlangs geplaatst…Paasweekend: uitjes voor het hele gezinMy Profile

 • Reageer Nicole 25 maart 2016 om 06:49

  Echt goed bezig meiden!!
  Nicole onlangs geplaatst…Het leukste buitenspeelgoed van Little TikesMy Profile

 • Reageer Dorien 25 maart 2016 om 07:14

  Jullie kunnen super trots zijn op jezelf. Wat gaan jullie goed én snel!
  Dorien onlangs geplaatst…HET LEKKERSTE RECEPT VOOR EEN SIMPEL, SNEL EN HEALTHY BANANENBROOD!My Profile

 • Reageer Saskia 25 maart 2016 om 07:20

  Ik kan ook nooit normaal doen met eten en moet altijd heel veel in plaats van maar een beetje. Heel irritant. Maar fijn dat je toch nog iets bent afgevallen!
  Saskia onlangs geplaatst…Bevalling met medische indicatieMy Profile

 • Reageer Lifesabout 25 maart 2016 om 08:06

  Wat goed zeg allebei! Dat probleem van Manon herken ik maar al te goed. Denken dat het niet zoveel uitmaakt en je daarna zo schuldig voelen! Ik haal voor de zekerheid maar niks lekkers meer in huis, dat gaat fout…
  Lifesabout onlangs geplaatst…Laat jij je als moeder onzeker maken?My Profile

 • Reageer Inge 25 maart 2016 om 08:14

  Ik vind het knap van jullie hoor! En al die feestdagen maken het gewoon heel moeilijk. Chocola wordt je overal om de oren geslingerd! Ik probeer zelf wat af te vallen na mijn bevalling (nu een jaar geleden) en ik wil nog drie kilo maaar ik blijf stilstaan. Thuis gaat het wel want wat ik niet in huis haal eet ik ook niet. Maar ik werk op een basisschool en de teamtafel staat altijd vol met wat ‘over’ is van traktaties en vieringen enzo… I can’t help myself! nou ja.. het komt wel. Ik vins het bij jullie in elk geval super om te zien dat er toch elke week weer wat af gaat. als de basis maar goed is dus.. fijn weekend!
  Inge onlangs geplaatst…keukenstyling inspiratieMy Profile

 • Reageer Charlotte 25 maart 2016 om 08:20

  Hihi Manon heel herkenbaar, ik heb ook altijd spijt achteraf. Vaak ben ik dan nog misselijk ook… Super fijn dat er toch bij jullie allebei weer wat af is, knap hoor!
  Charlotte onlangs geplaatst…Praatjesmakers: Over Pasen en de Paashaas…My Profile

 • Reageer Tamara 25 maart 2016 om 08:35

  Ik vind het duper dat jullie het zo goed volhouden! En wauw bibian! Gewoon al 9 kilo eraf! Supergoed!
  Tamara onlangs geplaatst…Van opstandige scholier, naar mama van drie!My Profile

 • Reageer Eline 25 maart 2016 om 08:58

  Jullie zijn allebei goed bezig en mogen trots zijn op jullie zelf!
  Eline onlangs geplaatst…8 recepten voor een heerlijke paasbrunch!My Profile

 • Reageer Malou 25 maart 2016 om 09:37

  Wat fijn dat jullie allebei toch zijn afgevallen! En het kan ook niet altijd heel goed gaan qua eten natuurlijk.
  Malou onlangs geplaatst…Nu al nesteldrang?My Profile

 • Reageer Leonie 25 maart 2016 om 09:59

  Yay! Goed bezig!
  En dat chocolade verhaal is ontzettend herkenbaar… Ik ben ook zo’n choco-monster.
  Laatst sprak ik iemand op de sportschool die lust geen chocolade! Ik kan t me niet voorstellen!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Done By DeerMy Profile

 • Reageer Michelle 25 maart 2016 om 10:01

  Wat goed meiden! Wéér allebei wat eraf! Knap dat jullie zo doorzetten samen.
  Michelle onlangs geplaatst…DINGEN DIE JE NIET WILT HOREN ALS JE (HOOG)ZWANGER BENTMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 25 maart 2016 om 10:16

  Ik ben u 3,5 week bezig en merk ook sat sommige momenten gewoon lastig zijn. Een feestje op mijn werk een etentje een lunch, pfffff en dan komt vriendlief nog met kindersurdprise ei thuis. De schat. Ik let verder wel echt heel goed op maar in een week is er altijd wel 1 dag waarin er iets is waardoor ik weer iets pak. Grrrrr
  Goed bezig meiden, lekker dat je toch kan afvallen en lekker genieten
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…40 weken en 4 dagen in mijn buik…40 weken en 4 dagen in mijn armen….My Profile

 • Reageer Vanessa 25 maart 2016 om 10:59

  Ondanks de verleidingen en extraatjes zijn jullie toch afgevallen en dat is het belangrijkste. De ups en downs horen er nu eenmaal bij en het is zeker niet abnormaal dat je soms zin hebt om bv. te snoepen, zeker als je al een tijdje bezig bent. Veel succes de komende week (ook met Pasen)!
  Vanessa onlangs geplaatst…HEMA beauty: klaar voor de zomerMy Profile

 • Reageer Anneleen 25 maart 2016 om 11:25

  Wauw Bibian, super knap dat je zo goed blijft afvallen! En super dat je nu onder de 60kg zit Manon, daar mag je trots op zijn! Geniet van de gezellige én lekkere paasdagen!!
  Anneleen onlangs geplaatst…De lente in huis halen met een vrolijk moodboard!My Profile

 • Reageer Renate 25 maart 2016 om 11:35

  Goed bezig allebei! Het lijkt mij ook heel lastig hoor! Ik hoef er gelukkig (nog) geen kilo’s af maar ben ook een hele ”lekkere eter”. Lijkt me heel moeilijk om nee te zeggen. Ik vind dat jullie het heel knap doen. En af en toe een keertje zondigen mag ook wel toch.

 • Reageer Vlijtig Liesje 25 maart 2016 om 11:58

  Soms is iets ook gewoon zo enorm lekker! Zoals de dingen bij de McDonalds. Ik snap je best.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Verbod op halogeenlampenMy Profile

 • Reageer Mirella 25 maart 2016 om 12:08

  Heel herkenbaar Manon! Ik kom ook steeds in de verleiding en dan neem ik toch weer chips ’s avonds en achteraf denk ik dan weer waarom doe ik dat nou steeds? Ik voel me dan zo’n zwakkeling, ik kan gewoon geen ‘nee’ zeggen. Ik vraag me ook af wat dat nou is, geen ruggegraat ofzo? Ik wil ook zo graag onder de 60 komen.
  Maar knap hoor dat jullie nog zo goed bezig zijn!

  • Reageer Manon 26 maart 2016 om 10:24

   Ja ik ben ook echt een softie daarin.. Zo stom!

 • Reageer Babeth Elisa 25 maart 2016 om 15:53

  Ik vind dat jullie het echt heel goed doen! Lijkt mij ook niet makkelijk om je constant in te moeten houden en als je dan toch resultaat hebt als je op de weegschaal gaat staan dan vind ik dat echt heel knap!
  Babeth Elisa onlangs geplaatst…Schuifringen HemaMy Profile

 • Reageer Yneke 25 maart 2016 om 22:17

  Aaah, jullie zijn hartstikke goed bezig! Weer kilo’s eraf! Fijn ook hoe eerlijk jullie hierover zijn, zal voor een hoop mensen een hart onder de riem zijn. Af en toe een ‘dipje’ waarbij je een halve paashaas verorbert, zal geen mens je kwalijk nemen. Doe dat zelf dus ook niet :).

 • Reageer Rosanne 27 maart 2016 om 08:56

  Wat zijn jullie goed bezig dames!
  Manon alweer onder de 60 kilo en Bibian 9 kilo eraf, jullie zijn toppers!
  Ik herken dat stukje over verleidingen zeker.
  Gelukkig kom ik niet heel snel aan maar als ik naar mijn zus kijk die alles kan eten en niks aankomt vind ik de verdeling van die genen toch niet helemaal eerlijk 😛
  Rosanne onlangs geplaatst…Haat en liefde, zo dicht bij elkaar.My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge