Persoonlijk, WeightWatchers

Weight Watchers update #9: Het lichaam is maar raar

wwupdate

Bibian: Ja, waar zal ik eens beginnen. Afgelopen keer was ik 1,3 kilo afgevallen. Best veel na een verjaardag met sushi en een stukje taart. Ook de negenmaandenbeurs en huishoudbeurs stonden die dag voor ons op de planning en alhoewel ik redelijk oké gegeten heb die dag, heb ik op de huishoudbeurs hier en daar wat “gesnaaid”. Het zijn geen grote hoeveelheden maar wel dingetjes die ik normaal niet zou nemen. Ik ben denk ik zelfs binnen mijn punten gebleven. Verder heb ik deze week heel netjes gedaan, ik at gewoon zoals ik altijd deed. Geen gekke dingen: stamppotten, een keer pasta etc. Ik wist niet goed wat ik moest voelen deze week. Ik houd na een kiloknaller altijd rekening dat het de week erop waarschijnlijk een beetje tegen kan vallen. Meestal zie je na een week ook pas je “snaaigedrag” terug. Ik had nog een beetje hoop omdat ik de rest van de week netjes had gedaan, maar helaas. De weegschaal zei vanochtend dat ik gelijk was gebleven. Niks erbij, niks eraf. Aan de ene kant hartstikke netjes, maar aan de andere kant… Zou het dan echt komen door alleen die bitterbal, een hapje van dit en dat terwijl ik binnen mijn punten bleef? Die vraag gaat natuurlijk niet beantwoord worden. Deze week ga ik gewoon weer netjes door, want wie door gaat, die bereikt wat.
ww

Manon: In tegenstelling tot Bibian heb ik me deze week niet netjes gedragen. Zoals ik vorige week al zei: ik was ook losgegaan op de huishoudbeurs, heb friet van de snackbar gehad, ben zaterdag pannenkoeken wezen eten en woensdag had ik date-dag met Robert en hadden we lekker geluncht bij Happy Italy en namen we snoepjes bij de film in de bios. Ik had er dus een hard hoofd in maar ik wist wat dan de boosdoener was. Toen ik donderdag op de weegschaal ging staan was ik zeer verbaasd: een halve kilo ERAF!

Mijn gewicht is nu 60,7 kg (YES bijna onder de 60) en dat betekent dat ik dus nu precies 5 kilo kwijt ben! Ik merk het aan heel veel dingen: ik pas oude broeken weer, ik heb minder blubber aan mijn lichaam, voel me serieus energieker, beter in m’n vel, blijer over mijn lijf, kleding vind ik weer leuker staan en ben een stukje zelfverzekerder dan toen ik richtig de 70 kilo ging… Nog “maar” 3 kilo tot mijn streefgewicht maar als het lekker gaat dan wil ik stiekem nog wel iets verder gaan. Met 58 kilo ben ik helemaal tevreden, heb ik een supergezond gewicht maar een paar extra kilo’s eraf voor de zomermaanden vind ik ook wel prettig. Het hoeft ook niet met kilo’s per week te gaan maar als ik gewoon op deze manier blijf doorgaan is het ook geen straf.

Ik hou wel in mijn achterhoofd dat mijn gevreet van afgelopen week er volgende week misschien aan zit. Dus als ik volgende week niet ben afgevallen dan weet ik waar door. Aankomende week heb ik niks bijzonders qua eten dus ik kan me gewoon netjes aan het programma houden! We gaan er weer voor.Foto 03-03-16 10 03 18

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

13 reacties

 • Reageer Lifesabout 4 maart 2016 om 12:17

  Het lijf is heel vreemd…als ik mij netjes aan punten houd blijf ik gelijk, als ik eroverheen ga val ik af. Misschien dat je lijf soms wat extra brandstof nodig heeft tussendoor? Geen idee…maar goed bezig dames!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Positive vibes only. Sterker dan ooit!My Profile

 • Reageer Anneleen 4 maart 2016 om 12:57

  Jammer dat je niks bent afgevallen, ondanks je toch netjes hebt gegeten, Bibian. Maar gelijk blijven is natuurlijk ook helemaal niet slecht. En goed gedaan Manon, ik zit nu ongeveer op hetzelfde gewicht als jou en en merk dat ik het nu ook veel leuker begin te vinden om nieuwe dingetjes te passen en te kopen. Gewoon omdat het allemaal terug wat leuker staat 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Gezellige drukte en zon #11My Profile

 • Reageer Milou 4 maart 2016 om 13:07

  Toch wel goede resultaten deze week! Beter dan aankomen in ieder geval. 🙂 Succes aankomende week!
  Milou onlangs geplaatst…Friday SnapsMy Profile

 • Reageer Rosanne 4 maart 2016 om 13:50

  Wat zijn jullie goed bezig!
  Ik ben inmiddels 7 kilo afgevallen door goed op mijn voeding te letten en meer te bewegen. Voor mij zou iets als Weight Watchers minder werken maar dat is heel persoonlijk. En ik ben blij dat het voor jullie werkt en opnieuw zijn vruchten afwerpt 🙂
  Rosanne onlangs geplaatst…Challenge: gezonder leven!My Profile

 • Reageer Cindy 4 maart 2016 om 15:38

  Ik vind dat jullie het netjes doen hoor. Vooral op de momenten dat je denkt “Ooh er zit zeker 3 kilo aan” ben je afgevallen en vice versa. Succes nog verder dames
  Cindy onlangs geplaatst…ZwangerschapsupdateMy Profile

 • Reageer Vanessa 4 maart 2016 om 18:00

  Het lichaam is inderdaad raar. Mijn diëtiste zei vroeger dat het normaal is dat je soms op hetzelfde gewicht blijft staan, dus ik zou me zeker niet teveel zorgen maken Bibian. En Manon: goed dat er toch een halve kilo af is ondanks je extraatjes. Veel succes de komende week 😉
  Vanessa onlangs geplaatst…Kruidvat Hydro oogrollerMy Profile

 • Reageer Nicole 4 maart 2016 om 19:06

  Hier precies hetzelfde verhaal als Bibian!
  Nicole onlangs geplaatst…Flashback Friday | BevallingsverhaalMy Profile

 • Reageer Nicole 5 maart 2016 om 07:08

  Het lijf is inderdaad maar een gek iets! Ik vind het echt knap dat jullie zo volhouden!
  Nicole onlangs geplaatst…Drie Dingen TagMy Profile

 • Reageer Marije 5 maart 2016 om 13:05

  Je lichaam is soms wel een beetje debiel inderdaad, haha. Gelukkig hebben jullie geen schade ondervonden van de snaaiweek. Ach, moet ook kunnen af en toe toch? Als je alleen maar op dieet bent is het leven ook maar saai, vind ik.
  Marije onlangs geplaatst…Moeten we al op zoek naar een basisschool?My Profile

 • Reageer J. 6 maart 2016 om 21:01

  Je gewicht is van zoveel meer dingen afhankelijk dan alleen puur ‘vetverlies’. Maaginhoud, vocht, spieropbouw etc. kan zo 5 kg verschil maken, terwijl er qua vet geen verschil is. Daarom idd proberen niet teveel te wegen, ben zelf ook op dieet en merk ook dat ik me niet meer moet laten demotiveren door de weegschaal 🙂
  Kleding passen bijv. zegt dan veel meer.

 • Reageer Zoë 10 maart 2016 om 10:23

  Hey Manon en Bibian, ik vroeg me af wat jouw lengte is Manon? Aangezien 60 kilo voor mij heel licht in de oren klinkt (ik ben zelf namelijk 1.75 meter). Liefs Zoë

  • Reageer Manon 10 maart 2016 om 11:03

   Ik ben maar 1.62 en Bieb is heel ietsjes groter!

 • Reageer Weight Watchers Update #10 – Weer Naar De Cursus! | Little Wonder World 11 maart 2016 om 06:00

  […] Vorige week was ik toch lichtelijk teleurgesteld, ik had zo mijn best gedaan. Ik probeerde mijn schouders […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge