Moeder zijn, Persoonlijk

Een tweede kindje?

Nu ons enige kindje ruim 1 jaar is, wordt er regelmatig gevraagd of het niet tijd is voor een tweede. Serieus vragend of opmerkingen zoals “wanneer komt de tweede” of “moeten jullie ons niet iets vertellen?”. In dit blogje wil ik niet gaan tikken hoe “onbeschoft, pijnlijk of none of their business is”, daar is genoeg over geschreven maar gewoon kletsen over hoe dat bij ons zit: een tweede.

nilomamaEen gezin van 3
Laten we voorop stellen dat wij heel graag twee kinderen willen. Ik heb zelf ook een zusje en heb dat altijd als heel leuk, fijn en gezellig gezien. Ook als kind zijnde. Natuurlijk sloegen wij elkaar ook wel eens de harses in maar dat is volgens mij niet anders dan normaal. Nu heb ik een hele goede band met mijn zusje en dat gun ik Nilo ook: een broer- of zussenband. Voordat ik zwanger was riep ik altijd dat ik drie kinderen wilde. Maar sinds ik moeder ben, ben ik daar heel hard op teruggekomen haha. Twee kindjes zijn voorlopig prima. Zeg nooit nooit maar “op de planning” staat geen derde.

Het moeder zijn bevalt mij eigenlijk heel goed. Ik schreef al eens eerder dat ik mijn roeping, als je dat zo kunt noemen, gevonden heb in het moederen. Dat betekent niet meteen dat ik een heel leger aan kiddo’s wil. Vooral het eerste jaar vond ik niet makkelijk. Van tijd tot tijd heel erg pittig en soms werd het me ook allemaal even teveel, mentaal. Nu we het eerste jaar gepasseerd zijn merk ik heel erg dat de “rust” wedergekeerd is. Daarmee bedoel ik te zeggen dat ik weet uit wat voor hout Nilo gesneden is, wat zijn behoeftes zijn en ken ik hem door en door wat gewoon heel fijn is. We zijn gewend als gezinnetje, het reilen en zeilen gaat allemaal vanzelf en het is gewoon fijn nu zoals het is…

ZwangerschapstestClearBlueTwijfels
Ik heb ook heel erg mijn twijfels gehad of ik nog wel een tweede kindje zou willen. Het is nu zo fijn en een baby zou álles weer omgooien. Wat ik net al schreef: het eerste jaar vond ik zwaar, wil ik dat dat nog een keer? In lastige fases speelde dat gevoel heel vaak op: ik wil geen gedoe meer met voedingen, krampjes, tandjes, huilen, kl%#* nachten, babydingen, stress om babydingen… Maar dan zijn er ook de leuke fases en dan zou ik het liefst 10 kinderen willen. Je wordt zo van hot naar her geslingerd met gevoelens en gedachtes… Ik heb toen eens aan Bibian gevraagd wanneer zij voelde dat ze een tweede kindje wilde. Ze vertelde mij toen dat ze weer het “klapperende eierstokken gevoel” had, zoals je dat bij een eerste ook hebt.

manonzwangerJaloezie!
Sinds een paar maanden overheerst er eigenlijk maar één gevoel en dat is: IK WIL WEER ZWANGER WORDEN! Precies dat klapperende eierstokken gevoel waar Bieb het over had. En dat gevoel is er niet zo’n beetje ook haha. Sinds Novelle er is, maar ook nu Elise en mijn vriendinnetje Milou zijn bevallen en lieve Betty weer zo mooi zwanger is van een dochtertje kriebelt het bij mij ook enorm. Ik wil ook bevallen (??? wtf), ik wil ook een minibaby en ik wil zelfs weer heel hard proberen om dit keer wél borstvoeding te gaan geven. Er heerst een soort van jaloezie naar zwangere vrouwen of vrouwen die net moeder zijn geworden. Geen jaloezie van: ik gun jou dit niet, maar meer een jaloers gevoel van: dat wil ik ook!

Kunnen jullie binnenkort dan een aankondiging verwachten met de melding dat ik weer zwanger ben? Nee, voorlopig nog even niet. En dit zeg ik niet om jullie om de tuin te leiden hoor. Het gevoel kan wel heel sterk zijn maar er zijn nog meer dingen die meespelen.

Wanneer wisten jullie dat je voor een tweede kindje wilden gaan?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

54 reacties

 • Reageer Manouk 4 april 2016 om 05:31

  Mijn zoontje is nu 1,5 jaar en ik ben bijna 28 weken zwanger van ons tweede kindje. Ongeveer een halfjaar na de geboorte van mijn zoontje kreeg ik de welbekende klapperende eierstokken. In verband met de keizersnede bij mijn zoontje moesten we één jaar wachten en we zouden deze leeftijd tussen onze kindjes ook mooi vinden. Na bijna een jaar kwam mijn cyclus op gang (ik gaf borstvoeding) en na ronde 1 was ik zwanger.

  • Reageer 1990 6 april 2016 om 06:50

   Ik vind het ook altijd moeilijk. Zelf hebben mijn vriend en ik en enorm grote kinderwens, maar het wil tot op heden nog niet lukken..we zijn nu tien maanden onderweg. De grens van een jaar komt dichterbij en daarmee ook een mogelijke gang naar de huisarts. Maar willen we dat wel? De medische molen in? Het is zo enorm lastig. Zeker ook omdat er vaak opmerkingen worden gemaakt of ik al zwanger ben en wanneer ik kinderen wil. Het liefst gisteren al! Toch willen mensen dat ook weer niet horen. Dat je al bezig bent, maar t nog niet echt wil vlotten.

   Goed artikel Manon. Doe dingen wanneer jullie er klaar voor zijn en niet wanneer jouw omgeving er klaar voor is.

 • Reageer Channa 4 april 2016 om 05:56

  Hier heb ik echt een jaar geroepen dat ik niet meer zwanger wilde raken. En vlak na zijn eerste verjaardag wilde om dat ineens weer wel. Het sloeg zo ineens om. Maar hier blijft nu weer de vraag komen of er nog een derde komt. Alsof je nooit genoeg kinderen hebt!
  Channa onlangs geplaatst…Hoe ga je om met zwangerschapsdementie?My Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 4 april 2016 om 06:10

  Ik wist ruim 4 jaar geleden dat ik weer voor een kindje wilde gaan. Mijn man heeft er alleen wat langer over gedaan om er aan te wennen en inmiddels zijn wij al meer dan een jaar bezig om zwanger te worden. Als jullie er voor gaan dan wens ik jullie veel succes.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Waarom we zo moeilijk onze spullen weg kunnen doen!My Profile

 • Reageer Renée 4 april 2016 om 06:16

  Wij wisten tijdens mijn eerste zwangerschap al dat we, als ons eerste kindje 8/9 maanden was we voor de tweede wilden gaan. Ook al was het eerste jaar pittig, een tweede kindje zou sowieso pittig zijn. Of er nou 1,5 jaar, 3 jaar of 6 jaar tussen zou zitten. Uiteindelijk heeft het niet lang geduurd, maar voor mijn gevoel wel. Ik heb zo vaak de vraag gehad wanneer de tweede nou eens komt. Dan was nèt de maandelijkse periode aangebroken en kreeg ik die vraag voor m’n kiezen. Kon dan wel in janken uitbarsten! En dan met een lach zeggen, nee joh! Voorlopig nog niet hoor! Als onze dochter 1 jaar en 9 maanden is wordt de tweede verwacht. Ik kijk er heel erg naar uit en heb het zelfde gevoel als jij. Zelfs zin om te bevallen en weer BV te proberen. Haha

 • Reageer Josan 4 april 2016 om 06:16

  Bij mij was nr 2 en 3 niet echt een bewuste keuze. Ik was al zwanger van ze voordat ik er uit was of ik dat wel wilde. Gelukkig maar anders was het er nooit van gekomen.
  Josan onlangs geplaatst…Netflix Stream TagMy Profile

 • Reageer Leonie 4 april 2016 om 06:34

  Jeetje! Dat je dan echt weer rammelende eierstokken krijgt.. Bijzonder is de natuur!
  Ik ben onwijs blij en trots dat ik zwanger ben (vd 1e), maar ik heb ook altijd gezegd dat ik 2 kindjes wil… Mocht t ons gegund zijn dan.
  Eerst maar eens dit jaar moeder worden…. Zin in!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Zwangerschapsoutfit #2 – OkergeelMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 4 april 2016 om 06:38

  Wat mooi en oprecht geschreven en wat een dilemma ook lijkt me. Zeker als het eerste jaar wat pittiger geweest is. Ik vond zelf het zwanger zijn met een dreumes om me heen best zwaar, maar nu ik 2 kinderen heb vind ik het heel mooi zo een beetje kort op elkaar. Misschien komt er ineens zo’n moment van ‘he ik ben er klaar voor’ en dan weet je van binnen ook dat dat dan het juiste moment is
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Als borstvoeding geven niet gaat zoals verwachtMy Profile

 • Reageer Mendy 4 april 2016 om 06:39

  Heel herkenbaar. Ik heb gelukkig nog niet zo vaak de vraag gekregen (zoontje is 1,5). Maar als ze rammelen, dan kunnen ze soms maar even blijven rammelen. Mama en papa moeten er ook klaar voor zijn.

 • Reageer Nicole 4 april 2016 om 06:39

  Hier precies hetzelfde met het jaloerse gevoel. Wil zelf ook heel graag een tweede maar er spelen gewoon best wat dingen mee nu waardoor wij ook nog niet die stap nemen. Maar ze rammelen aan alle kanten die eierstokken van me!
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn leven zonder kind(eren)My Profile

  • Reageer Manon 4 april 2016 om 07:22

   Dan kunnen we over een tijdje samen zwangeren hahaha! 😉

 • Reageer Tamara 4 april 2016 om 06:50

  Wat was je mooi zwanger! Je straalt helemaal!

  Goed dat je er zo bewust over nadenkt. Ik had ook vrij snel na de geboorte van de oudste dat ik nog een kindje wilde, maar 2 kinderen snel achter elkaar is echy heel zwaar dus ik ben blij dat we even gewacht hebbeb!
  Tamara onlangs geplaatst…Wat als je kraamverzorgster echt NIET leuk is.My Profile

 • Reageer amanda 4 april 2016 om 07:00

  Wat een mooi verhaal..en hier gaan we er wel weer voor komend jaar dit puur omdat we wat extra hulp nodig hebben om zwanger te raken..maar denk dat je altijd naar je gevoel moet luisteren…xx
  amanda onlangs geplaatst…Boodschappen shoplog DeenMy Profile

 • Reageer Kimberley 4 april 2016 om 07:06

  Het is helemaal aan jullie wanneer jullie voor een tweede, derde, twintigste kindje gaan. En ja, ik hoopte stiekem wel dat je hier even aan ging kondigen dat het zo ver was, haha. Maar ik snap wel wat je bedoelt. Het gaat ook niet altijd zomaar of vanzelf en het is niet zo dat je gewoon zegt ‘doen we even’. Alles lekker op jullie tijd. Ik wilde trouwens nooit meer kinderen na de horrorbevalling van mijn zoon… De derde is onderweg, dus het kan allemaal, haha.

 • Reageer Melanie 4 april 2016 om 07:19

  Mijn dochtertje is bijna 2,5 jaar oud.
  Ik wil geen 2e kindje meer maar dat komt echt door de zwangerschap die ik gehad heb met hypermesis gravidarum, zwangerschapsvergiftiging op het einde, ze verdachte mij in de zws van een longembolie. Ik werd daarom ook met 37 weken ingeleid. Gelukkig heb ik tijdens de zws goede psychische hulp gehad vanuit het ziekenhuis waar ik veel aan had.
  Na de geboorte bleek mijn dochtertje ook heupluxatie links en rechts heupdysplasie te hebben.
  Daarom wil ik geen 2e kindje meer.
  Helaas doen ze super moeilijk over een sterilisatie (mag pas met 30jr en ik ben 26jr)
  Daarom wil ik absoluut geen 2e kindje..
  Manon je moet altijd naar je gevoel luisteren en wanneer de tijd ‘rijp’ is voor jullie ervoor gaan en niet wat een ander vind/wilt 😊
  Xx

  • Reageer Suus / Babyisthenewblack.nl 4 april 2016 om 14:27

   Jeetje wat een heftige periode heb jij moeten doorstaan zeg. Ik begrijp heel goed waarom je dan de keuze maakt om zo’n eventuele tweede periode helemaal uit te sluiten. Ik vind het doorgaans erg goed dat er wordt gedwongen om over sterilisatie zeer goed na te denken, maar bij jou zou ik als arts overwegen om dit toch uit te voeren.
   Suus / Babyisthenewblack.nl onlangs geplaatst…Mijn kind kan de pot op!My Profile

 • Reageer Dorien 4 april 2016 om 08:01

  Begin er aan wanneer jullie je goed voelen! Mijn dochter wordt in mei 3 en ik krijg de vraag bijna dagelijks. Soms ook een beetje frustrerend!
  Dorien onlangs geplaatst…7 REDENEN WAAROM JIJ ZOU MOETEN SPORTENMy Profile

 • Reageer Saskia 4 april 2016 om 08:03

  Na de eerste zei ik: dit nooit meer. Maar na ongeveer een jaar kriebelde het weer. Vanwege arts advies moesten we nog even wachten en zo kwam het dat we pas toen mijn zoontje drie jaar was voor een tweede gingen.
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Fietsen, mac & gezonde kwarktaartMy Profile

 • Reageer Nicole 4 april 2016 om 08:09

  Wij hebben 1 zoontje van 15 maanden en die vraag wordt ons dus ook heel vaak gesteld. Maar ik heb zelf de behoefte nog niet.
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog: Action & WibraMy Profile

 • Reageer Madelaine m 4 april 2016 om 08:17

  Heel mooi beschreven Manon! Die keus voor een tweede neem je niet zomaar, daar komt ook gevoel bij kijken en een hoop andere praktische zaken. Die babytijd is idd wel pittig soms en met een kindje dat nog maar drie maanden oud is denk ik aan veel dingen maar absoluut niet aan een tweede.
  Madelaine m onlangs geplaatst…BlogrondjeMy Profile

 • Reageer Annemijn 4 april 2016 om 08:25

  Wat een mooi en eerlijk artikel! Ik kan me je gevoelens goed voorstellen!
  Annemijn onlangs geplaatst…WINACTIE: Win een set met tekstposters!My Profile

 • Reageer Lieke Pos 4 april 2016 om 08:26

  Precies mijn gevoel wat je beschrijft. Aan de ene kant lijkt het me zo leuk, maar het eerste jaar vond ik ook erg pittig en het liefst sla ik die onzekerheid over ofzo.. Maar het begint steeds meer te kriebelen de laatste tijd..
  Lieke Pos onlangs geplaatst…Budget Shoplog | Baby, Kids & ShoppingMy Profile

 • Reageer Bregje 4 april 2016 om 08:33

  Herkenbaar dilemma… Mijn dreumes is nu bijna 2, maar er klappert nog niks! Geen idee of dat nog gaat veranderen de komende jaren… 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Het is weer National Glamour Day!My Profile

 • Reageer Nesrin 4 april 2016 om 08:38

  Je zult van zelf merken wanneer de tijd er rijp voor is. Ik heb bewust drie jaar gewacht en het leeftijdsverschil tussen mijn twee kindjes is 4 jaar. Ik vond het eerste jaar ook zwaar en wilde geen fokkerij zijn dus heb ik iets langer gewacht 😉
  Voor een tweede kind gaan is heel persoonlijk. Ik heb mijn tweede zwangerschap en kind beter ervaren want alles was al bekend, het moederschap en het vertrouwen in jezelf is er.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin #14My Profile

 • Reageer Dita 4 april 2016 om 09:17

  Haha ik dacht ook even dat je groot nieuws had… Maar leuk dat jullie ooit wel voor een 2e willen gaan. Ik heb heel sterk het gevoel dat ik het met 1 kindje wel goed vind. Nu Mila er is genieten we er volop van maar het is soms zeker ook pittig. En wij zijn er wel erg op gesteld om samen ook nog veel te doen. Natuurlijk is het leuk voor Mila als er ooit een broertje of zusje zou komen maar aangezien ik ook niets heb aan mijn zusje (ze is verstandelijk gehandicapt en zwaar autistisch) is dat voor ons geen reden om ooit een 2e kindje te krijgen (als ons het uberhaupt gegund is). We zien het wel. Voorlopig blijft het bij 1 en wellicht komt er ooit nog een 2e kinderwens.
  Dita onlangs geplaatst…Persoonlijke update – April 2016My Profile

 • Reageer Marjon 4 april 2016 om 09:19

  Wat een oprecht en eerlijk artikel. Ik herken me hier helemaal in. Ik wil ook graag een tweede kindje, maar eigenlijk nu nog niet. Liefs Marjon
  Marjon onlangs geplaatst…Het (in)consequente opvoeden is begonnen!My Profile

 • Reageer Charlotte 4 april 2016 om 09:23

  Het voelt bij mij echt precies hetzelfde! Inclusief twijfels vooraf en klapperen eierstokken nu…
  Charlotte onlangs geplaatst…Heb ik dan zo’n onmogelijke smaak?My Profile

 • Reageer Janneke 4 april 2016 om 09:27

  Na de eerste wilde ik het liefst gelijk weer zwanger worden. Omdat ik een keizersnede had gehad moesten we natuurlijk wel even wachten en toen onze dochter 8 maanden oud was gingen we er voor. Nog een beetje vroeg, maar bij de eerste duurde het wel eventjes dus ging daar weer vanuit. Ronde 1 gelijk zwanger. Ik wilde altijd drie kinderen maar met twee gezonde, heerlijke kinderen vond ik het ook net als mijn man genoeg. Mijn kinderen zijn inmiddels 6 en 4 en eind vorig jaar waren daar ineens de kriebels! Ik kon aan niks anders meer denken. Mijn man dacht er gelukkig hetzelfde over en we besloten voor een derde te gaan. 3 weken later had ik een positieve test in handen! Nu alweer 21 weken zwanger van ons meisje! Je zult vanzelf merken wanneer jullie er klaar voor zijn!

 • Reageer Patricia 4 april 2016 om 09:53

  Nooit meer zulke klapperende eierstokken gehad 😉 Het is er hier dus bij 1 gebleven.
  Wij vinden het heerlijk zo, nooit een moment spijt gehad om niet voor een 2e te gaan.

 • Reageer Lifesabout 4 april 2016 om 10:19

  Wat kunnen mensen toch nieuwsgierig zijn hé…en volgens mij heb je voor een ander nooit genoeg kinderen. Zijn het er niet te weinig dan heb je er wel teveel of te kort op elkaar gekregen. Geniet van de tijd die komen gaat en de tijd zal het ook leren 😉
  Lifesabout onlangs geplaatst…Ik onderschat onze prinses op een geplet erwtjeMy Profile

  • Reageer Manon 4 april 2016 om 11:52

   Ja precies! Zo’n persoonlijk iets…

 • Reageer Jodi - liefthuis 4 april 2016 om 10:22

  Zo begrijpelijk. Ik kreeg de vraag al na 2 weken en toen dacht ik vaak DOE NORMAAL.
  Ik ben blij de herkenning te lezen, ik denk nu ook vaak, wanneer zouden we weer willen?
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Een moeilijke keuze: De naam van onze spruit….My Profile

  • Reageer Manon 4 april 2016 om 11:52

   Whutttt? Na twee weken al? Jemig, doe inderdaad normaal!

 • Reageer anneleen 4 april 2016 om 10:40

  Ik hoop dat wanneer, alles het toelaat + wanneer je rammelende eierstokken op springen staan 😉 , jullie een tweede, mooi én gezond kindje mogen verwelkomen! Doe het maar gewoon op jullie tempo, lijkt me altijd nog het beste! 🙂
  anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Pasen en Parijs in het vooruitzicht #12My Profile

  • Reageer Manon 4 april 2016 om 11:52

   Lief, dankjewel!!!

 • Reageer Sabien 4 april 2016 om 10:53

  Heel herkenbaar allemaal!! Ik ben er ook zo mee bezig. Kind nu ruim 1,5 en alles wordt weer een stuk makkelijker. Weer wat meer tijd voor mezelf en met een 2e kindje is het, het eerste jaar weer zo druk EN dan loopt er ook nog een ander kindje rond die aandacht en verzorging nodig heeft. Pfff…ben er ook nog niet uit hoor!

 • Reageer Mandy 4 april 2016 om 11:59

  Wat een mooi artikel! Ik reageer eigenlijk bijna nooit maar nu wil ik toch even reageren. Om mij heen zijn veel mensen zwanger of net bevallen! Ik heb kinderen altijd fantastisch gevonden en heb altijd al het idee een kindje te willen (mits dat lukt en de siuatie er naar is natuurlijk). Nu ben ik 26 jaar en 5 jaar samen met m’n vriend en zou heel heel erg graag voor een kindje willen gaan. Mijn verstand zegt dat ik het voorlopig nog moet uitstellen, mn vriend heeft geen baan en in het huis waar ik nu woon zou ik geen kindje willen laten opgroeien. Die klapperende eierstokken heb ik echt maar ik weet dat wij voorlopig nog niet voor een kindje gaan. Dit gevoel heb ik nog niet zo lang maar nu ik dit voel vind ik dat soms toch lastig. Vroeger was mijn wens altijd om jong moeder te worden maar de situatie is er niet naar dus ik denk dat wij pas over een paar jaar voor een kindje gaan. Ik kan in ieder geval niet wachten haha.

 • Reageer Diana 4 april 2016 om 12:10

  Herkenbaar hoor! Nu Sven bijna 18 maanden is wordt ons ook gevraagd of we nog geen tweede willen. De klapperende eierstokken van Bibian en nu van jou snap ik heel goed! Het kriebelt hier ook wel, en ik droom er ook van een tweede kindje. Maar voorlopig nog maar even niet. We hebben net de slapeloze nachten achter de rug en genieten nu volop van onze rust. En niet alleen van de rust, maar ook van het feit dat wij weer meer dan alleen een papa en mama kunnen zijn.. 🙂
  Diana onlangs geplaatst…Slapeloze nachten: 8 maanden geen slaapMy Profile

 • Reageer Monique 4 april 2016 om 12:19

  Geen idee het gevoel met een tweede, aangezien wij nog helemaal geen kindje hebben. Maar het gevoel van aan kinderen te willen beginnen heb ik wel. Geen idee dat rammelende eierstokken waren, tot een paar maanden geleden. Het is ook net of ineens alles toch op baby’s uitdraait. We willen nog heel eventjes wachten en er dan aan gaan beginnen.

 • Reageer Danielle 4 april 2016 om 13:03

  nog hopelijk +/- 7 weken tot hier een tweede kindje in het gezin zijn plekje inneemt, maar ik wou pas een tweede als mijn dochter wat zelfstandiger was, voor hoever een meisje van 3 dat kan zijn .. maar meer zodat ze het wat bewuster zou meemaken, en zou begrijpen waarom mama niet al die gekke dingen wat voorheen kon, nu even niet kan doen.

  Het gevoel van een tweede is inderdaad iets heel aparts, eerst roep je neeee’ en opeens BAM .. t gevoel is aanwezig en liever gister als vandaag ..

  wel goed, dat ondanks dat je graag weer zwanger wil raken, dat je ook de rest erom heen niet vergeet!

 • Reageer Suus / Babyisthenewblack.nl 4 april 2016 om 13:31

  Super mooi beschreven Manon, ik deel enorm jouw gevoel. Een jaar lang heb ik er ook niet aan moeten denken en sinds Roos iets ouder dan een jaar is, voel ik het ook weer heel erg. Als ik meiden zie langskomen met een zwangerschapsaankondiging voel ik óók jaloezie, precies die jaloezie die je beschrijft. Je gunt het iedereen maar wil het zelf ook wel weer heel graag.

  Maar hier gaat er ook nog geen tweede kindje komen om meerdere redenen. Maar erover dromen kan helemaal geen kwaad! <3
  Suus / Babyisthenewblack.nl onlangs geplaatst…Mijn kind kan de pot op!My Profile

 • Reageer Lilian 4 april 2016 om 13:40

  Ik snap precies wat je bedoelt. Het eerste jaar is inderdaad heel erg pittig en ik zat er toen ook nog niet aan te denken. Nu Jay wat ouder word begint het toch ook wel weer te kriebelen. Bij mij zitten de gedachten dat ik ook weer niet te lang wil wachten aangezien tussen mijn zus en mij vijf jaar zit en dat was helemaal niet leuk! Wij leefde eigenlijk net langs elkaar heen. Voor Jay zou ik het leuk vinden dat hij een broertje of zusje krijgt waar hij mee kan spelen en dat ze nog een beetje de zelfde interesses hebben!
  Lilian onlangs geplaatst…Jay heeft epileptische aanvallen, hoe staat het daar mee? 3#My Profile

 • Reageer Frank 4 april 2016 om 16:03

  Ik kan hier als man niet echt over mee praten behalve dat onze zoon nu 3 maanden is en ik nu al merk dat mijn vrouw steeds vaker over een tweede kindje begint. Soms vraag ik mezelf af of haar eierstokken nu alweer aan het rammelen zijn. Gelukkig heb ik als man ook wat te vertellen ;). Een tweede wil ik heel graag maar wanneer.. Ik denk als we er klaar voor zijn zoals bij onze eerste.
  Frank onlangs geplaatst…Hoera, een papa is geboren!My Profile

 • Reageer Bianca 4 april 2016 om 16:46

  Wat een oprecht artikel Manon! Ik reageer eigenlijk nooit, maar volg jullie blog al een hele tijd. Deze keer wilde ik wel even reageren. De ‘onbeleefde’ vragen die mensen stellen, herken ik maar al te goed. Vaak zonder er echt bij na te denken want wellicht zijn er medische redenen voor. Niet dat de reden ertoe doet trouwens. Wat goed voelt voor jullie is het belangrijkste. Mijn man en ik hebben 8 jaar lang geprobeerd een kindje te krijgen en dat heeft helaas niet zo mogen zijn, maar nog steeds krijgen we geregeld de vraag of er nog geen kindjes op komst zijn. Iedere keer doet die vraag pijn want we zouden niks liever willen. Elke jaar dat ik ouder word, wordt deze vraag ook pijnlijker (diep in mijn hart blijft de hoop toch aanwezig) want dadelijk kom ik in de overgang en dan is het echt over en uit. Tuurlijk ben ik ook wel eens jaloers, maar ik gun het iedere vrouw oprecht om zwanger te raken. Het is echt een wonder en helaas niet iets vanzelfsprekends.

  • Reageer Manon 4 april 2016 om 16:59

   Oh wat rot om te horen dat je ondanks de kinderwens geen kindje hebt kunnen krijgen 🙁 Lijkt me ontzettend pijnlijk om er dan geconfronteerd mee te worden met stomme vragen… Dankjewel voor je oprechte comment!

 • Reageer Elise Joanne 4 april 2016 om 17:22

  Wat lief je vermelding! En een mooie artikel Manon. Ik kan mij zó goed voorstellen dat het gaat kriebelen wanneer je al die vrouwen maar ziet baren, haha. En als je weet dat je zo’n mooi kind kan krijgen – ik bedoel maar, Nilo is een wandelend Calvin Klein modelletje voor later – dan zou ik mij er ook aan wagen ;). Ik hoop dat wanneer je er aan toe bent, jullie weer een prachtig bundeltje met liefde mogen ontvangen <3.
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Nieuwe Andrelon Kokos Boost Lijn ReviewMy Profile

 • Reageer Mariëlle 4 april 2016 om 22:20

  Grappig hé die klapperende eierstokken als je kindje ruim 1 is. Volgens mij hebben onwijs veel moeders dat rond die tijd…

 • Reageer Betty 5 april 2016 om 14:31

  Oohh Manon, wat heb je dit mooi beschreven! Ik herken je twijfels en dan uiteindelijk dat gevoel van JA IK WIL OOK WEER! Heel, HEEL erg! Ik had het vorig jaar zomer, dat weet je. De ene maand dacht ik: nee voorlopig nog niet. En de maand daarna, toen ik wist dat twee vriendinnen ‘bezig waren’, dacht ik: hmm, ik wil geloof ik toch wel! Wat Kelly ook al schreef: ik vind zwanger zijn met een dreumes wel zwaarder dan de eerste keer, maar ik geniet er net zo van en vind alles ook weer net zo mooi. Ook als ik ’s avonds met beurse ribben op de bank plof, geniet ik van mijn bolle buik. Ik denk dat ik ook geen derde wil, dus probeer nu in ieder geval maar zoveel mogelijk te genieten. Hopelijk hebben jullie alles binnenkort precies zoals je wil en is de weg vrij voor een broertje of zusje voor Nilo! Ik mis het samen zwanger zijn wel hoor! Ga je in ieder geval weer op de voet volgen als het zo ver is!

 • Reageer Sanja 5 april 2016 om 16:01

  Ik heb dat ook.. Luka is nu bijna 19 maanden en ik word gek van de vragen. Aan de ene kant zou ik heel graag nog een 2e kindje willen, maar tegelijker tijd voelt dit ook gewoon compleet en klaar. Ondanks dat mijn eierstokken beginnen te rammelen bij elke zwangerschaptest, buikfoto of babyfoto van mede IG-mama’s.
  Sanja onlangs geplaatst…7 x eten dat helpt bij het afvallen!My Profile

 • Reageer Nicoline 7 april 2016 om 13:02

  Oh zo herkenbaar dit! Elisa is net een maandje jonger dan Nilo en ook hier vragen mensen wanneer komt de tweede. Mijn man en ik denken er wel over, maar van Elisa waren we ook niet zomaar zwanger. Mensen denken hier niet over na, dat het niet bij iedereen vanzelf gaat en dat doet soms best zeer 🙁
  Nicoline onlangs geplaatst…Tag: dit of dat?My Profile

 • Reageer Simone 7 april 2016 om 21:26

  Mijn dochter is nu 10 maanden en ik krijg soms ook wel de vraag. Niet altijd direct, maar soms draaien ze er een beetje omheen, maar willen ze het toch wel graag weten. Ik zeg dan dat ik het zelf ook nog niet weet. Ik heb er in ieder geval nog geen haast mee. Het is even goed zo. De wens voor een tweede is er zeker. Maar het kan ook nog best een jaar duren voor ik weer zwanger zou willen worden, ik ben daar nog niet uit. We zien wel!
  Simone onlangs geplaatst…Workshop babygebaren; het verslag!My Profile

 • Reageer Jessica 13 april 2016 om 11:10

  Wat een mooi geschreven artikel. Die vragen doen soms heel veel zeer, ik wil heel graag mama worden, maar helaas is het ons niet via de natuurlijke weg gegeven. Via de medische molen hopen wij ooit een kindje te kunnen verwelkomen. Soms lukt het me om alles te negeren qua gevoel en de andere keer schiet ik een soort van uit mijn vel als vrienden (die net een kindje hebben) zeggen joh wanneer komt er een vriendje/vriendinnetje?? Dan kan ik echt heel boos/verdrietig worden. Om ons heen zijn veel vrienden zwanger of hebben net een kindje en ja dat is op sommige momenten moeilijk, maar hoe mooi is het dat zij een gezond kindje in hun armen hebben. Ik wens jullie heel veel geluk, en wanneer ben je klaar voor een tweede? Ik denk dat je dit vanzelf “voelt” ondanks dat ik er geen ervaring mee hebt. Dat jullie als jullie er aan toe zijn, nog een heel mooi/gezond kindje op de wereld mogen zetten.
  Jessica onlangs geplaatst…Dairy – Gran Canaria 2016My Profile

 • Reageer Het jaar van LWW en de planning van 2017! | Little Wonder World 29 december 2016 om 06:00

  […] (zo doen wij dat), ook een heel goed gelezen artikel van 2016. 7. Op nummer 7 het artikel: Een tweede kindje? Iets wat ik heel grappig vind om te lezen. In april schreef ik dit artikel en we waren toen ECHT […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge