Persoonlijk

Herinneringen aan moederdag

Dit artikel is een samenwerking.

Volgende week zondag is het weer zo ver. Een dag waar veel moeders naar uitkijken: Moederdag. De dag waarop wij (als het goed is ;-)) heel erg in de watten worden gelegd, mogen uitslapen, ontbijtjes op bed krijgen en prachtige kunstwerken van ons kroost mogen ontvangen (over de kruimels in bed en de vingerverf die nog dagen onder de nageltjes van de kinderen zitten praten we maar niet).

IMG_7284(Mijn moeder, ik en mijn zus)

Moederdag heeft voor mij (Bibian) een dubbele lading. Zoals jullie weten is mijn moeder overleden. Maar natuurlijk heb ik vroeger toen ik klein was wel genoten om iets omtrent Moederdag te doen. Die herinneringen zijn mooi en blijvend. Als ik de foto’s in het fotoalbum terugkijk waren dat altijd mooie dagen, en nu ik zelf moeder ben natuurlijk ook. Ik herinner mij nog zo goed dat we een paar weken bezig waren om iets voor mama te knutselen. De ene keer was dat een neppe bloem, iets van brooddeeg, een tas… We mochten dit dan een paar dagen van te voren mee naar huis nemen en natuurlijk ergens verstoppen. Dat was echt zo spannend, want mama mocht het niet zien. Samen met mijn broertje en zus zochten we dan een plek op om het cadeau neer te leggen. Maar wat mij vooral is bijgebleven zijn de versjes. De versjes die we op school instudeerden om deze op moederdag bloednerveus bij mama op bed voor te dragen. Zoetsappige teksten, die je moeder een traan over de wangen liet bezorgen. Toentertijd dacht ik, waarom kijk je zo verliefd naar mij? Maar nu snap ik dat als geen ander, als River met een tekening thuis komt speciaal voor mij, krijg ik ook een brok in mijn keel.
Ik heb nu al een aantal keer Moederdag meegemaakt met River en dit wordt de eerste Moederdag dat ik twee kids heb. Elke keer is het weer bijzonder, trots hoe River zijn cadeautje tevoorschijn haalt. Ik voel weer even hoe ik mij voelde toen ik een cadeautje voor mama tevoorschijn haalde. Deze herinneringen maken Moederdag ook weer heel mooi voor mij, met een lach en met een traan.

IMG_4664(Mijn moeder, ik en Nilo)

Vorig jaar had ik (Manon) mijn allereerste échte Moederdag. En ik vond het zo bijzonder… Ik weet nog wel toen ik klein was en op school heel hard geknutseld had voor een knutsel met uitgekauwd versje voor mijn moeder. Vol trots gaf ik het dan aan mama en ik denk dat mijn moeder met kromgetrokken tenen het gedichtje voorlas haha. Ik weet ook nog dat mijn zusje en ik áltijd hetzelfde voor onze moeder uitzochten: een douchegelpakket of een windlicht met wit vogelzand en een kaars erin. Altijd weer opnieuw. Volgens mij had mama een voorraad doucheproducten waar je u tegen zegt haha. We maken er nu nog wel eens grapjes over thuis. “Mama, wat wil je voor Moederdag? Een douchegelpakket of een windlicht?”
Ik, mijn zusje en mijn moeder doen regelmatig leuke dingen: een dagje naar de sauna, samen winkelen en we zijn zelfs ook een aantal keer met z’n drietjes naar Londen geweest. Zo ontzettend leuk om met je moeder (of vader) (en broers/zussen) op een stedentripje te gaan!

Zou jij nou kans willen maken op een leuk tripje met je moeder (of schoonmoeder, stiefmoeder, of iemand anders)? Dat kan! Wij gaan je precies vertellen hoe je kans kunt maken op een droomreis voor twee personen naar de Rio 2016 Olympische Spelen.

P&G (Procter & Gamble) heeft een wereldwijde ‘Bedankt, Mam’- campagne en hiermee kun je vanaf vandaag tot Moederdag (zondag 8 mei dus) aan mee doen. Als je twee actieproducten van Procter & Gamble (o.a. Head & Shoulders, Pampers, Gillette, Olaz, Oral-B, Dreft, Always en Ariel) bij Kruidvat koopt maak je kans op één van de vijf reizen. Ook leuk: het tweede product krijg je voor de helft van de prijs! Op je kassabon staat een unieke code en deze vul je in op www.kruidvat.nl/pgpromo.
Daarnaast kun je ook een #Mamsie (een selfie maar dan met je moeder, een #Mamsie dus) plaatsen op de speciale Facebook actiepagina (Let op: de link werkt het best via pc, laptop of tablet). Deze actie loopt al vanaf donderdag 21 april.
De inzendingen worden uitsluitend voor deze actie gebruikt en worden na afloop van de wedstrijd vernietigd.

Leuk hoor, dat tripje naar Rio. Maar wat houdt het precies in?
♦ Retourvlucht Amsterdam – Rio de Janeiro
♦ 3 overnachtingen in een 4 sterrenhotel
♦ Entreebewijzen voor een wedstrijd van Ranomi (Zwemmen)
♦ Entreebewijzen voor hockey en beach volleybal
♦ Entreebewijs Holland Heineken Huis
♦ €200,- zakgeld per persoon in lokale valuta
♦ Transfer van vliegveld naar hotel en vice versa
♦ Reisverzekering

Een tripje met alles erop en eraan dus! Wij zeggen #BedanktMam, want wat zouden we toch zonder die moeders moeten 😉

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

3 reacties

 • Reageer Nicole 25 april 2016 om 16:19

  Fay heeft op de psz iets gemaakt en dat hebben we vorige week mee gekregen. De leidsters hebben niet echt hun best gedaan om het te verbergen dus ik weet al wat ik krijg. Beetje jammer, want juist die verrassing lijkt me zo leuk! Denk niet dat mijn man hiernaast nog iets gaat knutselen met haar en ik doe natuurlijk aan weight watchers dus een ontbijt op bed verwacht ik ook niet haha.
  Dus misschien moet ik maar een poging wagen om een reis te winnen 😛

 • Reageer Nicole @ Everyday-Life.nl 25 april 2016 om 22:56

  Wat een toffe prijs! Helaas is mijn moeder overleden en heeft Moederdag nu altijd een nare bijsmaak voor me. Wel krijg ik nu zelf ook mooie geknutselde dingen als moeder 😉
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Beleven we de wereld alleen nog maar via onze telefoon?My Profile

 • Reageer Jessica 26 april 2016 om 20:34

  Moederdag was zo een leuke dag altijd, alles verstoppen, niks aan mama vertellen, vroeg opstaan om een ontbijt te maken… Of mama weer terug naar bed sturen als we te laat wakker waren geworden haha… En ja dan die versjes voorlezen… mijn sterkste punt NOT! Lijkt me heel speciaal om zelf een moederdag mee te mogen maken.
  Jessica onlangs geplaatst…60 day challengeMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge