Babypraat, Kids, Moeder zijn, Persoonlijk

Koemelkallergie bij Novelle? #3

Vorige week tikte ik een blogje over het verloop van Novelle haar eczeem etc. Die middag belde de kinderarts. Ze begon wat vragen te stellen en aangezien we niet echt verder kwamen besloot ze ons Neocate voor te schrijven. Om te kijken of Novelle daar rustiger van zou worden, andere ontlasting zou krijgen en haar eczeem zou minderen. Van neocate kan je gewoonweg niet allergisch reageren. We mochten diezelfde avond nog een blik ophalen in het ziekenhuis en de volgende ochtend begonnen we met geven.

Neocate LCP is volledig koemelkeiwitvrij. De voeding is namelijk gemaakt op basis van losse aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwit. Het afweersysteem kan niet reageren op deze aminozuren omdat ze te klein zijn. Bovendien wordt de voeding gemaakt in een koemelkeiwitvrije omgeving.

De eerste twee flessen gingen prima, ze was natuurlijk al een andere melk gewend dus het ging er zonder problemen in. De derde fles ging met wat meer moeite, maar we waren op een verjaardag, was wat drukker en veel prikkels dus ik geef daar maar even de schuld aan. Ik wilde even geen hormoonzalf gebruiken die avond om te kijken wat er zou gebeuren, dus zonder haar in te smeren legde ik haar in bed. Die avond was ze nog steeds onrustig, werd elk half uur wakker en was alleen te sussen als we haar op tilde. Ze had duidelijk ergens last van maar je kan ook nog niet binnen 10 minuten verschil merken. Op het internet las ik dat het soms wel 14 dagen kan duren voordat eczeem verminderd omdat eczeem moet genezen, terwijl krampen, overstrekken soms al met 3 dagen kunnen verdwijnen.

eczeem1We moesten dus wel de tijd hebben om verschil te kunnen zien. De volgende dag haalde ik haar uit bed zonder eczeem op haar gezicht, een twinkeling in haar ogen, en een lieve lach. Echter in de loop van de dag werd haar gezicht wat roder maar niet echt eczeem. Ik kreeg van een lief meisje via twitter te horen dat het eerst erger kon worden waarna het daarna minder zou worden als het daadwerkelijk met koemelk te maken zou hebben. Die avond had ze toch weer wat eczeem op haar rug en op aanraden van de kinderarts heb ik haar toch weer heel licht wat ingesmeerd. Mijn vriend legde Novelle in bed, normaal gesproken begon ze altijd gelijk te huilen maar ze was zowaar stil. We zagen beneden op de babyfoon dat ze zichzelf gewoon in slaap had gebracht, dat was zeker al een paar maanden geleden. Ik durfde nog niet te hard te juichen maar ik was blij. Normaal gesproken kwam de ze hele avond om het half uur, en zette ze het op het krijsen. Maar uur naar uur bleef de babyfoon stil. Pas rond een uur of 1 kwam ze voor een voeding en daarna sliep ze met een speentje door tot een uur over kwart over 6. Verder niet wakker geweest, toeval? Ik weet het niet maar het viel mij wel op.
voorennaMet Hero Allergy Care – Met Neocate

De dag erna hadden wij weer contact met de kinderarts aangezien de melk op aan het gaan was en we maar voor 4 dagen hadden gekregen. We bespraken en het leek ons beide een goed plan om door te gaan met deze melk om zeker te weten of het hielp. In vier dagen kan je niet heel veel verschillen zien wat betreft eczeem. De andere klachten zouden minder moeten zijn, en aangezien de nacht geweldig was verlopen was dat wel een positief punt. We kregen een machtiging voor de melk en we moeten het nu wat langer proberen. Als we merken dat het toch niks doet mogen we weer aan de bel trekken en komen de klachten dus niet van een koemelkallergie. Mocht het steeds beter gaan wordt ze binnenkort opgenomen voor een provocatie test, een test die het ziekenhuis uitvoert om zeker te weten of Novelle koemelkallergie heeft of niet. Een spannende periode dus, maar we gaan voor nu even positief verder op deze voet en ik duim van harte dat ons meisje zich steeds een stukje beter gaat voelen!

Ik wil wel zeggen dat wij dus nog steeds niet weten of ze een koemelkallergie heeft of niet, daar zijn we nu hard mee bezig om te testen, uit te zoeken en te proberen. Het is een lastige allergie om vast te stellen als ze niet de welbekende krampen hebben tijdens elke voeding. Wel heb ik nog steeds mijn bedenkingen bij de heftige reactie op de huismerk voeding. Want waarom reageerde ze zo enorm heftig op die melk?? Vragen die ik mij af kan blijven vragen tot ik een antwoord heb…

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

24 reacties

 • Reageer Channa 18 april 2016 om 05:59

  Fijn dat het beter gaat. Ellendig dat je nog stede niet precies weet hoe het allemaal komt. Hopelijk snel meer duidelijkheid!
  Channa onlangs geplaatst…Win een sieraad van Jacey’s Jewellery! Moederdag Winactie #1My Profile

 • Reageer Wilmaaa 18 april 2016 om 06:08

  Fijn zeg dat dit beter gaat, zo moeilijk als je niet precies weet wat er aan de hand is! Die laatste foto van Novelle aan de zijkant, Wow wat lijkt ze op jou zeg & zo lief 🙂
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Kletspraatje | opleiding kapper, gezondheid, blogMy Profile

 • Reageer Josan 18 april 2016 om 06:15

  Hopelijk zitten jullie nu ook her juiste spoor. Dat zou mooi zijn. Voor zowel Novelle als jullie. Tja qua huismerk voedingen kan ik alleen maar zeggen dat mijn kinderen daar ook heftig op reageerden en ik daarom altijd voor duurder koos. Volgens de verpakking lijken alle voedingen op elkaar maar volgens mijn dochters reacties niet.
  Josan onlangs geplaatst…De Kort maar Krachtig TagMy Profile

 • Reageer Susa 18 april 2016 om 06:44

  Wat een zoektocht, hopelijk zijn jullie er bijna en gaat de melk goed helpen! Ik vroeg me af, denk je nog wel eens dat het te maken heeft met wat ze toen op de 20 weken echo zagen? Dat was iets met haar darmen toch? Of was dat uiteindelijk iets onschuldigs?

 • Reageer Saskia 18 april 2016 om 07:14

  Fijn dat Novelle beter reageert op Neocate. Wat een onzekere tijd moet dit zijn, veel sterkte.
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Oreo taart & invlechtenMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 18 april 2016 om 07:36

  Pfoe wat een spannende periode dit. Fijn dat het al wel een heel stuk beter gaat. Lijkt me heel moeilijk al die onzekerheid. Succes en sterkte, hopen op snel meer duidelijkheid
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…10 herkenbare geheimen van een moederMy Profile

 • Reageer Nesrin 18 april 2016 om 07:57

  Ik hoop dat jullie snel een passende oplossing hebben en weten wat het precies is. Ik snap dat je niet te vroeg wilt juichen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin #16My Profile

 • Reageer Nicole 18 april 2016 om 08:06

  Ik ben blij dat het beter gaat momenteel en hoop dat dit zo blijft. Die vragen daar zou ik ook mee rond blijven lopen totdat je echt zeker wist hoe of wat.. Succes!
  Nicole onlangs geplaatst…Top 10 uitjes Noord BrabantMy Profile

 • Reageer Tamara 18 april 2016 om 08:08

  Fijn dat het al iets beter gaat! Zo sneu dat ze er zo heftig op reageerde! Hopelijk komt het helemaal goed!
  Tamara onlangs geplaatst…Aan alle betweters zonder kinderen.My Profile

 • Reageer Dita 18 april 2016 om 08:27

  Fijn dat het wat beter gaat. Lijkt me heel vervelend dat ze zo slecht reageerde. Voor jullie maar natuurlijk ook voor Novelle.
  Dita onlangs geplaatst…Een fijne wandelingMy Profile

 • Reageer Merel 18 april 2016 om 08:57

  Wat vervelend, ze zijn nog zo klein.. Gelukkig gaat het iets beter nu. Veel sterkte! Hopelijk werkt dit en hebben jullie binnenkort een dochter die zich stukken beter voelt.
  Merel onlangs geplaatst…Korte metten met nutteloze verzamelingenMy Profile

 • Reageer Michelle 18 april 2016 om 09:01

  Pff wat vervelend, die onzekerheid. Fijn dat het voor nu beter lijkt te gaan. Ik hoop dat die positieve lijn zich doorzet! Vooral voor jullie meisje, maar ook voor jezelf!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#36: QUALITY TIME, HOUSEWARMING & LUIE ZONDAGMy Profile

 • Reageer Leonie 18 april 2016 om 09:17

  Jeetje, wat vervelend al die onduidelijkheid! Ik hoop dat jullie er snel achter komen en dat t beter blijft gaan!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Plog – Center ParcsMy Profile

 • Reageer Charlotte 18 april 2016 om 09:49

  Fijn dat het al wat beter gaat! Hopelijk snel meer duidelijkheid! Dikke knuffel voor jullie moppie!
  Charlotte onlangs geplaatst…8 x kleinkinderen mogen alles…My Profile

 • Reageer Lilian 18 april 2016 om 10:00

  Het is zo vervelend als je steeds niet weet waar het vandaan komt en je er alles aan wil doen zodat je kindje nergens last van heeft. Met Jay hebben wij ook z´n periode gehad! Ik hoop dat het met deze voeding nu een stuk beter gaat en dat het straks over gaat. Wat een schattige foto´s van Novelle!
  Lilian onlangs geplaatst…Herinneringen: Mijn crèche- en oppasboekMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 18 april 2016 om 11:06

  Wat vervelend dat het nu een beetje gissen blijft. Hopelijk snel meer duidelijkheid.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Waarom ik soms mijn new born baby mis…My Profile

 • Reageer Nicoline 18 april 2016 om 13:39

  Fijn dat het nu de goede kant opgaat! Hopelijk gaat het nu alleen maar beter! Ik hoop dat je snel meer antwoorden zult vinden.
  Nicoline onlangs geplaatst…Eindelijk weer eens Un petit PlogMy Profile

 • Reageer Malou 18 april 2016 om 14:47

  Wat lastig zeg, maar fijn dat het wat beter gaat! Hopelijk zijn jullie er snel achter wat het nou precies is.
  Malou onlangs geplaatst…Mijlpaal; de eerste stapjesMy Profile

 • Reageer Josy 18 april 2016 om 15:02

  Gelukkig gaat het nu beter, hopelijk blijft dit zo!!
  Sem heeft ook behoorlijk eczeem(alleen in zijn gezicht) en eerst dachten we ook aan een koemelkallergie. Inmiddels weten we dat hij dit niet heeft, maar ‘gewoon’ atopische eczeem. We zijn bij de dermatoloog onder behandeling. Sem heeft naast de hormoonzalf ook een vette creme gekregen (cetomacrogol) om zijn huid vet te houden (kan ook koelzalf of vaseline zijn) Dit kun je ter ondersteuning gebruiken en ook lekker mee smeren als de hormoonzalf niet nodig is.

 • Reageer anneleen 18 april 2016 om 17:40

  Wat een zoektocht, erg vervelend… Ik hoop dat het nu goed mag blijven gaan met jullie kleine meid!
  anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Pasen en Parijs in het vooruitzicht #12My Profile

 • Reageer Mariëlle 18 april 2016 om 19:47

  Ik duim nog even met je mee hoor! Hopelijk is dit echt dé oplossing voor Novelle!

 • Reageer Mama van Dijk 18 april 2016 om 20:56

  ach die lieve schat wat moeilijk is dat eh! Fijn dat het nu werkt!
  Mama van Dijk onlangs geplaatst…Hebreeuwse Blessing & Engels Speechen.My Profile

 • Reageer Hieperdepiep Novelle 1 jaar! | Little Wonder World 4 november 2016 om 06:00

  […] is het jaar voorbij gevlogen. Een jaar vol hoogte- maar ook dieptepunten. Jullie weten allemaal dat we enorm hebben lopen struggelen met Novelle haar gezondheid. Gelukkig […]

 • Reageer Novelles koemelkallergie – Heel erg zoekende! | Little Wonder World 3 januari 2017 om 06:00

  […] Het is alweer een tijdje geleden dat we er eindelijk achter kwamen wat er met Novelle aan de hand was. Na een enorme periode van veel huilen, krijsen en het ergste: de onwijze uitslag over haar hele lichaam, bleek dat ze een allergie had voor koemelk. […]

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge