Persoonlijk, WeightWatchers

Weight Watchers update #14: We gaan weer lekker!

wwupdate2
We vinden het wat hoor jongens, dat afvallen dit keer. We hadden het er laatst over met z’n twee en we vinden het toch wel lastiger dan “de vorige keer”. We kunnen niet precies pijlen waarom eigenlijk. We zijn allebei minder gedisciplineerd maar goed. We vallen af en daar gaat het om. Geen kilo’s per week, maar eigenlijk is dat ook niet ‘goed’. Beter langzaam afvallen en ergens je “lifestyle” van maken, dan crashen en dan weer van voor af aan beginnen.

Woensdagavond zijn we ook weer naar de cursus geweest….

Foto 07-04-16 15 27 12Manon
Zoals we al schreven hierboven ben ik wat minder streng. Ik hou me 80% van de tijd aan de punten maar soms snak ik echt naar een koffie rond een uur of 16:00u en ook al heb daar dan geen punten meer voor, ik neem er dan toch één (met magere melk, dus punten). Ook had ik deze week behoefte aan chocola (…) en vrijdagavond hadden we een gezellige avond met Bibian en Mike waarbij we lekker stokbroodjes hadden gegeten met kaasjes en worstjes. De rest van de tijd hield ik me gewoon aan het programma en heb dus eigenlijk mijn weekpunten gebruikt. En met resultaat! Ik woog donderdagochtend 59,1 kg, dat betekent dat ik 0,8 kg kwijt ben ten opzichte van vorige week. Ook heb ik mijn 10% behaald, jeuj (bij WW werk je met tussendoelen: eerst 5% van je startgewicht en daarna 10%). Ik ben eigenlijk wel blij dat ik gewoon mijn chocola, cappuccino’s en een keer in de week een ‘ongezonde’ avondmaaltijd eet zoals friet, pizza ofzo. Het voelt niet alsof ik aan het dieeten ben (oké, soms wel) en toch val ik af. Ik maak gezondere keuzes, grijp eerder naar een bak frambozen als ik trek heb en heb mezelf een beetje afgeleerd om na het avondeten niks meer te snaaien. Natuurlijk heb ik ook wel eens liever zin in een reep Tony of Johnny dan in fruit of heb ik wel zin in een zak chips als ik ’s avonds op de bank zit. Soms overwint die zin maar soms kan ik mezelf ook toespreken van: doe nou niet! Dat zal denk ik ook nooit weggaan bij mij: ik ben en blijf een snaaiert en ben gek op chips, chocola, stokbroodjes met smeerseltjes en verse kaas…

Schermafbeelding 2016-04-07 om 20.01.43

Bibian
Afgelopen week viel een beetje tegen en daarom probeerde ik deze week extra mijn best te doen. We hadden al wel een avondje gezelligheid met Manon en Robert gepland, dus die liet ik ook gewoon door gaan. Ik hield de rest van de dag rekening en kon ’s avonds gewoon genieten van de lekkere stokbroodjes en kaasjes. Ook hadden we als toetje kleine Magnums en daar nam ik een halve van. Zo had ik wel een beetje maar niet gelijk de volle mep. De zondag van de kinderkledingmarkt nam ik mijn lunch mee en at hem netjes op, ’s avonds werd er pizza besteld en ik koos er heel stoer voor om toch maar voor de cordon blue te gaan en wat aardappeltjes. Ik zou anders echt spijt krijgen als ik weer niks afgevallen zou zijn. Verder sloeg ik de ijsjes ook weer af en zo werd deze week alsnog een best goede week. Ik beloonde mezelf nog wel met een stukje van mijn grote nieuwe vriend Johnny Doodle en voor de rest heb ik mij netjes gehouden aan mijn dagmenu’s. Ik hoopte dan ook dat de weegschaal weer lief voor mij zou zijn. Woensdagavond op de cursus moesten we natuurlijk ook wegen en ik zag dat ik sowieso wat afgevallen was maar het is lastig pijlen als je normaal in de ochtend op de weegschaal stond. Met het gewicht van woensdagavond in mijn gedachten ging ik donderdagochtend op de weegschaal staan, en joepie de poepie, hij gaf min 1 kilo aan. Dat betekent dat ik de + van vorige week er weer af heb plus een 100 gram meer!

IMG_6458Aankomende zondag gaan wij gourmetten voor een verjaardag, ik houd daar de rest van de dag rekening mee zodat ik zondag gewoon gezellig mee kan doen met de rest! We hebben ook allemaal (Mike is ook aan het afvallen) onze 10% gehaald en als we dat zouden halen zouden we gezellig met z’n vieren uit eten gaan. Dat etentje staat voor volgende week gepland, gezelligheid zonder de kinderen want die gaan lekker logeren! Even ouderwets gezellig met zijn vieren en daar heb ik onwijs veel zin in, maar voor nu gaan we eerst aankomende week weer die-hard verder, tot volgende week!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

25 reacties

 • Reageer Nicole 8 april 2016 om 07:03

  Nou ben blij te lezen dat het weer beter gaat! En beide ook de 10% gehaald, super.. Daarvoor moet ik er helaas nog een paar kilo vanaf.. Maar.. Vanmorgen was mijn weegschaal ook weer lief nadat hij vorige week opeens 0,4 erbij aangaf.. Nou ja zo opeens was dat niet haha. Maar goed, ik ben happy!! En jullie gelukkig ook 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Nieuw binnen: 3D kaarten, Magformers en FrozenMy Profile

  • Reageer Manon 8 april 2016 om 13:29

   Ook goed bezig Nicole!!!

 • Reageer Dorien 8 april 2016 om 07:05

  Fijn dat jullie weer wat lekkerder gaan! Ik denk dat het ook lastig blijft. Ik vind als nog dat jullie het goed vol houden!
  Dorien onlangs geplaatst…KLEINE MEISJES WORDEN GROOT: 15X (PEUTER) KAMER INSPIRATIEMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 8 april 2016 om 07:20

  Wat zijn jullie goed weer op weg! Heel fijn dat het zo meer een lifestyle wordt dan dat het echt voelt alsof je helemaal niets mag. En mooie resultaten weer gehaald
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Kellycaresse Kantoor roomtour!My Profile

 • Reageer Channa 8 april 2016 om 07:24

  Goed bezig dames! Respect dat jullie het volhouden 🙂
  Channa onlangs geplaatst…Help?! Ons kind gaat bijna naar de basisschool!My Profile

 • Reageer Annemijn 8 april 2016 om 07:25

  Knap dat jullie dit nog steeds zo volhouden!
  Annemijn onlangs geplaatst…Het leed wat een scriptie schrijven heet!My Profile

 • Reageer Josan 8 april 2016 om 07:25

  YESS! Jullie zitten weer in de flow. Beiden gefeliciteerd met je 10% mijlpaal. Trots op jullie hoor ga er maar eens aan staan. Ik doe het je niet na. Hopelijk lukt het om deze lijn vast te houden.
  Josan onlangs geplaatst…Handige babyspullen Dual function case, een kinderslot voor je iPhoneMy Profile

 • Reageer Nicole 8 april 2016 om 07:38

  Echt knap hoor dat jullie het zo lang volhouden! Ga zo door!
  Nicole onlangs geplaatst…Zo maak je een gezond tussendoortje voor jouw kind!My Profile

 • Reageer Martina 8 april 2016 om 07:45

  Wauw goed bezig meiden! Knap dat jullie na een dipje zo terug komen!
  Martina onlangs geplaatst…8 April 2016 – Outfit Modemusthaves en ZaraMy Profile

 • Reageer Leonie 8 april 2016 om 08:02

  Wow, goedzo dames! Fijn dat t goed gaat!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Project Babykamer #2My Profile

 • Reageer Dita 8 april 2016 om 08:08

  Goed bezig! 🙂
  Dita onlangs geplaatst…My Life – April 2016 #1My Profile

 • Reageer Diana 8 april 2016 om 08:20

  Goed bezig dames, met kleine stapjes kom je er ook! 😉 Enne geniet van jullie etentje!
  Diana onlangs geplaatst…Ik ben verslaafdMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 8 april 2016 om 08:49

  Het blijft toch gestaag zakken. Balen wel dat het voor je gevoel dit keer moeizamer gaat natuurlijk.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Wat is jouw digitale identiteit?My Profile

 • Reageer Tamara 8 april 2016 om 09:22

  Mooie resultaten weer! Jullie zijn er bijna!
  Tamara onlangs geplaatst…Hoe maak je je tuin kinderproof?My Profile

 • Reageer Vanessa 8 april 2016 om 09:41

  Goed bezig! Dat gourmet etentje hebben jullie dubbel en dik verdiend. Geniet ervan!
  Vanessa onlangs geplaatst…One way ticket to paradise dankzij Fa Paradise MomentsMy Profile

 • Reageer Frank 8 april 2016 om 10:15

  Fijn dat het zo goed gaat! Nog even volhouden 🙂

 • Reageer Michelle 8 april 2016 om 10:16

  Knap hoor dat jullie zo volhouden. Ik denk denk juist dat het helpt om er meer een lifestyle van te maken en inderdaad gewoon af en toe te genieten van iets ‘slechts’. Op lange termijn lijkt me dat ook veel realistischer. Gefeliciteerd met jullie 10% en succes weer komende week!
  Michelle onlangs geplaatst…HET GEBOORTEKAARTJEMy Profile

 • Reageer jodi - liefthuis 8 april 2016 om 10:47

  Jaaa zie je wel meiden. YOU CAN DO IT! Ik vind het juist heel goed dat je af en toe ook iets lekkers pakt, anders hou je het straks nooit vol op gewicht te blijven, denk ik. Hier merk ik nu deze week ineens echt verschil met kleding en een jurkje dat ik niet meer paste sinds mn zwangerschap, past weer jeuj.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Vliegen met een baby…go or no go…My Profile

  • Reageer Manon 8 april 2016 om 13:29

   Oooh heerlijk! Goed bezig 😀

 • Reageer Marjon 8 april 2016 om 11:22

  Mooie resultaten hebben jullie behaald! Fijn dat het al op een echte lifestyle begint te lijken en dat het geen moetje meer is. Liefs Marjon
  Marjon onlangs geplaatst…Anne Hathaway bevallen!My Profile

 • Reageer desiree 8 april 2016 om 19:03

  ik ben onlangs bijna 14 kilo afgevallen en ik herken me zo erg in jou Manon!
  chipjes chocola kaasjes.. heerlijk!
  ik vind het dan net als jou ook erg moeilijk om dan nee te zeggen haha.

  Jullie zijn voor de rest goed bezig meiden hou vol , ondanks dat het soms heel moeilijk is.
  mocht het toch mis gaan geniet er dan gewoon lekker van, je ziet het niet gelijk terug op de weegschaal als het de volgende dag gewoon weer streng is.

 • Reageer Lindsay | lindsayvallen.nl 8 april 2016 om 19:25

  Lekkerrr bezig weer! Oooh, had ik Johnny maar nooit leren kennen 🙈. Echt een slechte gozer, haha! Maar ik ben net zo, ik ga ook niet keistreng tot het naadje, daar krijg ik vaak nog ontzettende eetbuien van ook. En zo werkt het ook prima toch! Fijn dat jullie alle twee weer een mooi resultaat hebben gehaald. En super leuk om mede-verhalen te lezen! 🙂 X!

 • Reageer Nicoline 8 april 2016 om 20:41

  Lekker hoor! Hier ook een WW’er! Gaat bij mij ook niet altijd even hard, en sta soms zelfs even stil, maar het gaat eraf en daar gaat het om. En, hoe langzamer het eraf gaat des te moeilijker komt het er weer aan! We kunnen het dames!
  Nicoline onlangs geplaatst…Favorieten van dit momentMy Profile

 • Reageer Natascha 8 april 2016 om 21:46

  Jeetje wat gaan jullie lekker! Ik ben m’n vakantiekilo’s eraf aan het werken (+1 nu nog!!) 😭 En ik zit er niet meer zo lekker in. Hoop snel weer genoeg motivatie te vinden, dus als jullie wat over hebben.. 😂😋

 • Reageer anneleen 9 april 2016 om 10:41

  Ik vind dat jullie het alsnog goed doen hoor! 🙂 zo volhouden, dames!
  anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Pasen en Parijs in het vooruitzicht #12My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge