Moeder zijn, Persoonlijk, Wonen

Zo doen wij dat (of juist niet) – Pinterest Perfect

Oké, voordat we dit blogje gaan beginnen willen we even vermelden dat we dit niet schrijven om iemand neer te halen! Totaal niet. We kennen zelf ook mensen en hebben ook vriendinnen die het op deze manier “doen” dus we keuren het totaal niet af. Dit is onze visie op bepaalde dingen en lees het zoals wij zelf ook zijn: lekker luchtig en met een glimlach 🙂 Deze week het onderwerp: pinterest perfect (of juist niet).

Schermafbeelding 2016-04-04 om 16.40.25Wie doet het niet? Scrollen op Pinterest en de prachtigste woonkamers, keukens en kinderkamers pinnen. Ik, Manon, kwijl weg bij sommige foto’s van schitterende woonkamers, luxe slaapkamers en designer kinderkamertjes. Ik hou er wel van. Theoretisch gezien… Met een praktisch oogpunt? Nèh.

Je ziet het steeds vaker: op en top gestylde babykamertjes. De een is helemaal monochrome (oftewel zwart/wit) en een ander is weer helemaal lieflijk met de perfecte pasteltintjes bij elkaar. Design draadboekenplankjes met vintage boekjes, handmade Etsy style slingers (onee, banners) aan de muur met precies afgemeten washitape in de hoekjes en tot slot een metalen kunstwerk wat een loopauto moet voorstellen maar waar eigenlijk alleen maar naar gekeken wordt en stof staat te trekken.
In de box beneden ligt een zandkleurig boxkleed, daarboven een crèmekleurig met zachtroze en wit boxmobile en in de hoek van de woonkamer staat een designerdraadmand (met scherpte puntjes) met allemaal “””speelgoed””” erin: wit, zandkleur, crème, lichtgrijs en een touch of oudroze. Allemaal mooi neergelegd op een wittig schapenkleedje en een mooi merkenplaid eroverheen gedrapeerd.

monochromeOp de eerste verjaardag wordt er een heus thema voorbereid: clowns from space in the circus bijvoorbeeld! Er wordt een zaaltje afgehuurd inclusief een springkussen, een clown from space natuurlijk en vergeet vooral de goodiebag niet voor alle 87 gasten die uitgenodigd zijn met behulp van een DIY-handmade-uitnodiging waar vooraf een heuse professionele cakesmash in fotostudio met partyplanner is voorafgegaan. Ook het zaaltje is helemaal omgetoverd tot een monochrome walhalla. Van de slingers (onee banners) tot aan de tafeldecoratie, van de professionele taart tot aan het servies: AL-LES IS IN THEMA.

riverfisherpriceOké, al het bovenstaande is natuurlijk een tikje overdreven maar you get the point. Het enige wat ik denk is: voor wie doe je het? Een baby wordt toch niet echt uitgedaagd door speelgoed in suffe softe kleurtjes? Een baby ziet geen verschil tussen lichtroze, lichtblauw en lichtgrijs. Felle kleuren met veel contrast ziet een baby veel beter! Een draadmand met scherpte puntjes: lekker babyhandjesproof… Het kamertje met een vintage loopauto in de hoek die leuk staat op een foto op Instagram met de hashtags #interior #interieur #interiør #monochrome #kidsroom, maar echt dreumesproof is zo’n karretje niet. Of wat dacht je van de oude vintage boekjes in het boekenplankje? Mooi voor de sier maar zo’n kindje wil zelf bladeren in een boekje…

regenboogDan zo’n verjaardag in thema met álles erop en eraan… Wat is er mis met regenboogslingers en een fototaart van de Hema, thuis in een kringetje met opa’s en oma’s, met wegwerpservies van de Action met als goodiebag “bedankt dat jullie er waren”? Zo’n eerste verjaardag van een baby/dreumes doe je puur voor de show. Het kind heeft niks in de gaten en het is waarschijnlijk veel te druk. Natuurlijk laat je die eerste (en die daarna komen) niet zomaar voorbij gaan, een feestje moet gevierd worden. Maar moet dat zo overdreven? Ik heb het eigenlijk nooit gesnapt als ik dat allemaal voorbij zie komen.

Dus op mijn vraag: voor wie doe je het? Heb ik maar één antwoord: zulke dingen doe je niet voor je kind. Of het ik het mis?

Wederom: dit blogje is met ‘lol’ geschreven! Ik heb ook een ‘perfect gestyld’ kinderkamertje voor Nilo -wel praktisch ;-)- en ik heb ook een grijs boxkleed met witte beertjes erboven gehad. Hopelijk is de essentie van deze blog duidelijk haha.

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

36 reacties

 • Reageer Channa 12 april 2016 om 06:02

  Haha het is soms wel wat overdreven allemaal, maar toch blijft het soms wel erg leuk om van alles te stylen!
  Channa onlangs geplaatst…Wanneer je kind achterlaten op de opvang niet meer zo simpel is!My Profile

 • Reageer Wilmaaa 12 april 2016 om 06:05

  Ik hou heel veel van feestjes en vind het leuk om een thema te bedenken. Er is verder niks mis met een Hema taart of felle kleurtjes ;P
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Plog | Cupcake-party – knuffelen – selfiesMy Profile

 • Reageer Josan 12 april 2016 om 06:07

  Ik doe het voor mijzelf. ik heb gewoon een hekel aan dat felgekleurde baby speelgoed dat vloekt bij de rest van de woonkamer. Maar omdat de meeste mensen geen Pinterest perfect smaak hebben sijpelt het vanzelf je huis binnen op her kraamfeest en verjaardag. Gelukkig bestaat er Marktplaats…
  Josan onlangs geplaatst…10 dingen die meisjes maken met MagformersMy Profile

  • Reageer Kim 12 april 2016 om 06:54

   Hahah ja precies! Herkenbaar hoor. Ik ben ook zo! Heus niet altijd en op elk moment maar ben wel kritisch en veeleisend als het gaat om interieur, speelgoed en verjaardagsfeestjes… Het moet gewoon naar mijn zin zijn! En xavi vindt het ook allemaal leuk hoor 😉
   Kim onlangs geplaatst…Traktaties/Cadeautips voor een juf!My Profile

 • Reageer Tamara 12 april 2016 om 06:18

  Ik kom ook wel eens moeders tegen die als hun baby 3 maanden is al beginnen met het plannen van de eerste verjaardag en het maken van al die diy rommel. Ik snap het ooo niet. Wat heeft een kind daar nu aan?
  Tamara onlangs geplaatst…Ik moet je loslaten…. Over het verlies van mijn moeder.My Profile

  • Reageer Monique 12 april 2016 om 23:27

   Je kind heeft daar niks aan natuurlijk. En bij 3 maanden al beginnen met plannen is idd wat overdreven. Maar waarom zou je alleen nog maar dingen mogen doen ‘waar je kind wat aan heeft’? Als je het als moeder/vader nou heel leuk vindt om een themafeestje te bedenken of een perfect gestylde baby- of woonkamer te hebben, dan moet je dat toch doen? Niet alles hoeft m.i. in het teken van je kind te staan.

   De omgeving van je kind moet uiteraard veilig, uitdagend en leuk zijn. Maar als je het als ouders leuk/fijn vindt om in een opgeruimd en pinterest-perfect huis te wonen, is daar volgens mij niets mis mee.

   Waarmee ik niet wil zeggen dat het bij mij allemaal zo perfect is en ik weet dat dit artikel voor de gein is geschreven. Maar het lokt wel een discussie uit 😉

 • Reageer Saskia 12 april 2016 om 06:55

  Ik vind het geinig om te zien maar zo ziet het er hier totaal niet uit haha 🙂

 • Reageer amanda 12 april 2016 om 06:56

  Ik snap je helemaal,tegenwoordig al dat overdreven gedoe…het leukste van Kian zijn eerste verjaardag was het spelen met de taart en van alle cadeaus die hij kreeg was een grote beer het leukste…leuk artikel en denk dat de nuchtere hollanders jouw artikel zeler kunnen begrijpen…xx
  amanda onlangs geplaatst…Tony Chocolony Puur Amandel met zeezoutMy Profile

 • Reageer Dorien 12 april 2016 om 07:20

  Ik vind het heerlijk om te stylen en er een super leuk feestje van te maken, je kan het alleen wel overdrijven. Maar op Pinterest is alles perfect. Het huis, de tuin, de badkamer en ga zo nog maar even door!
  Dorien onlangs geplaatst…WITTE PUMPS ORDINAIR? 9X MIJN FAVORIETE OUTFITSMy Profile

 • Reageer Nicole 12 april 2016 om 07:20

  Perfect gestyled zal mijn huis nooit zijn! Ik vind het mooi op foto’s maar in werkelijkheid gaat het niet zo! Ik heb wel 2x een thema feestje had, voor mezelf ja. Eerste verjaardag was fuchsia het thema kleur.. En tweede verjaardag alle kleuren van de regenboog. Vind dat dan wel weer leuk al doe ik dat inderdaad voor mezelf. Klein beetje organisatie in die chaos haha. Alleen goodiebags? Mensen kunnen taart em koffie krijgen en thats it 😁
  Nicole onlangs geplaatst…Favoriete buitenspeelgoed in het voorjaarMy Profile

 • Reageer Nesrin 12 april 2016 om 07:30

  Ik haal inspiratie uit dit soort beelden maar ik heb en zal waarschijnlijk nooit een Pinterest Perfect home of feestje hebben 😉 natuurlijk doen je dit alles voor jezelf het kind zal niet meer happy zijn alles perfect gestyled is 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin #15My Profile

 • Reageer Nicole 12 april 2016 om 07:38

  Ons huis is verre van Pinterest perfect. Hartstikke saai al die perfect gestijlde huizen. Spencers verjaardagsfeestje had ook geen thema!
  Nicole onlangs geplaatst…Zou jij jouw kindje moedermelk van een ander geven?My Profile

 • Reageer Diana 12 april 2016 om 08:20

  Oh zo herkenbaar! Hahahahaha!!
  Diana onlangs geplaatst…Slapeloze nachten: ziekenhuisopname?My Profile

 • Reageer Lieke Pos 12 april 2016 om 08:40

  Hier wel een thema gegeven aan Mason’s eerste verjaardag! Heel fijn vond ik dat en ik vond het heel leuk om er mee bezig te zijn en juist wel dingen te knutselen ervoor. Ik denk dat iedereen dat lekker voor zichzelf moet weten en doen waar zij zich goed bij voelt. Ik denk dat je het gedeeltelijk voor jezelf doet inderdaad maar ook uit liefde voor je kind. (Dat wil niet zeggen dat als je het niet doet, je niet van je kind houdt, absoluut niet) Maar iedereen uit zijn liefde op een andere manier en geeft aandacht op een andere manier..

  Ik vind feestjes organiseren en decoreren altijd al erg leuk en wat is dan leuker dan het plannen van de eerste verjaardag van je kind?!
  Lieke Pos onlangs geplaatst…Afterparty! Deel 4: Locatie | Feest, Dreumes & VerjaardagMy Profile

 • Reageer Dita 12 april 2016 om 08:45

  Heerlijk geschreven dit artikel! Ik hou van styling maar ons huis is ook zeker niet altijd Pinterest proof. Ook Mila heeft fel gekleurd speelgoed en vind dat volgens mij ook leuk!
  Dita onlangs geplaatst…Baby OOTD #2My Profile

 • Reageer Annemijn 12 april 2016 om 08:53

  Haha leuk. Ik ben het helemaal met je eens. Het is prachtig maar je kind heeft er weinig aan.
  Annemijn onlangs geplaatst…Wittere tanden met behulp van Prodent White System tandpasta? Ik testte het uit.My Profile

 • Reageer Leonie 12 april 2016 om 08:54

  Haha, ja zeker goed geschreven.
  Ik ben bezig met de babykamer en ik haal wel inspiratie van Pinterest. Echter merk ik nu al dat t allemaal te strak is en mijn vriend, die ook wat te zeggen heeft natuurlijk, dat niet zo tof vindt als ik haha. Dus het wordt een lekker fleurige roze kamer.. We proberen wel zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen.. Maar er zijn wel 10000 kleuren roze, dus blijft lastig.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: BabykostenMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 12 april 2016 om 09:13

  Ik denk ook dat veel vooral gedaan wordt voor de ouders.

  Ik moet glimlachen om de uitgebreide disclaimer. Je weet inderdaad nooit of je niet per ongeluk op tenen trapt in Moederland.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…8 tips voor succesvol kringlopenMy Profile

 • Reageer Tineke 12 april 2016 om 09:15

  Helemaal mee eens! Die plaatjes zijn leuk om naar te kijken, maar voor de meesten niet echt realistisch!
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Een lange bobMy Profile

 • Reageer Michelle 12 april 2016 om 10:27

  Ik moet wel even lachen om de manier waarop je dit omschreven hebt, en kan me er tot op zekere hoogte ook wel in vinden. Ben alleen wel van mening dat het niet nodig is om er gens een etiketje op te plakken. Als een moeder hartstikke blij wordt van zo’n verjaardagsfeest, doorgestyled en met thema is daar volgens mij helemaal niks mis mee, en met de Hema taart aan de andere kant net zo min! Ik zie af en toe geweldige dingen voorbij komen, maar mijn eigen huis is verre van Pinterest proof. Mede mogelijk gemaakt door twee katten die het leuk vinden om hun nagels in de stoelen te zetten enzo. Haha.
  Michelle onlangs geplaatst…ZWANGERSCHAPSUPDATE: WEEK 35 & 36My Profile

 • Reageer Marjon 12 april 2016 om 10:30

  Ik houd er van om een thema te bedenken voor de verjaardagen. Maar er is totaal niets mis met een regenboogslingers en een HEMA taart, maar dit past gewoon niet bij ons 😉 Liefs Marjon
  Marjon onlangs geplaatst…Waar vind ik mijn evenwicht terug?My Profile

  • Reageer Manon 12 april 2016 om 10:46

   Jaa jouw thema vond ik echt heel cool! Maar sommigen kunnen echt zo ontzettend doordraven in alles!

 • Reageer Inez 12 april 2016 om 10:39

  Heeeerlijk artikel! Haha!
  Vooral in de facebookgroepen speciaal voor zwangeren is het echt een gekkenhuis!
  Iedereen wilde het meest mooie gestylede kamertje hebben en nu de eerste verjaardagen eraan komen worden webshops gedeeld met mooie spulletjes voor themaverjaardagen.

 • Reageer Kim | Kimsbloglife 12 april 2016 om 11:23

  Helemaal mee eens! Ik moet toegeven dat ik soms ook droom van die Pinterst-achtige plaatjes, maar anderzijds is het gewoon onwerkelijk. Zeker als je kinderen hebt inderdaad. Ik heb nog geen kinderen dus moet daar al geen rekening mee houden, maar dan nog is het ongeloofwaardig dat je huis er altijd perfect bij ligt. Ook wat betreft die feestjes en die andere dingen die je op Pinterest vind, het is gewoon niet werkelijk maar geeft ons wel het gevoel er niet aan te voldoen of iets te missen soms. Jammer eigenlijk dat we elkaar dat ‘aandoen’, want het zijn immers ook mensen die die plaatjes op social media delen… Maar tja, ergens is het ook wel weer leuk om te zien… Zolang we ons maar voor ogen blijven houden dat het geen realiteit is zijn we al een heel eind denk ik 🙂
  PS: Wat vind ik jullie ‘zo doen wij dat’ rubriek leuk!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Weekendje weg: naar de Efteling en snowboarden in Landgraaf!My Profile

 • Reageer Monique 12 april 2016 om 12:07

  Ik heb wel mooi gestylde kamer voor mijn kindje, puur omdat ik dat mooi en leuk vind. Ook heb ik zo’n vintagelook ‘ design’ loopauto voor mijn peuter en die racet er de hele dag de kamer en tuin mee rond.

  Mijn zoontje heft tonnen aan felgekleurd plastic speelgoed, maar dat verdwijnt aan het eind van de dag in mooie vintage veilingkisten onder mijn pinterest-proof TV-meubel.

  Gewoon, omdat ik dat leuk en mooi vind. Omdat mijn zoontje niet de enige is die in huis woont en ik er een hekel aan heb als mijn hele huis er 24/7 uit ziet als een ontploft kinderdagverblijf. Uiteraard is alles veilig en staan er geen zaken in de kamer waar hij zich aan kan verwonden. Overdag (als hij wakker en thuis is) ligt de hele kamer bezaait met Fischer Price en V-Tech, maar dat verdwijnt uit het zicht als hij in bed ligt of niet thuis is.

  • Reageer Manon 12 april 2016 om 13:32

   Hier ook zo’n vintage raceauto en een mooie kast met bakken erin voor het speelgoed ’s avonds hoor! Voel je niet aangevallen, dat staat ook groot bovenaan de blog he haha.

   • Reageer Monique 12 april 2016 om 23:18

    Oh ik voel me niet aangevallen hoor, haha!

 • Reageer Susan 12 april 2016 om 13:22

  Voor wie doe je het? Voor mezelf 😉 ‘Een kind maakt het niet uit’, en juist daarom kun je nu nog zelf doen wat je leuk vind 🙂 hetzelfde als met op vakantie gaan, een kind maakt het niet uit of ‘ie bwvs in Drenthe of Thailand is, en juist daarom kies ik lekker voor Thailand 🙂 ik geniet toch wat meer van het Thaise strand dan van het Drentse bungalowpark 😉

 • Reageer Milou 12 april 2016 om 16:04

  Hier van de week het eerste stuk V-tech speelgoed mogen ontvangen. Zolang Faas nog een mini baby is en er niks mee doet verdwijnt dat irritante ding lekker in de pinterest perfecte XXL paperbag. :p Ik zal nooit mijn kind iets verbieden omdat ik het zelf niet leuk vind, maar zolang baby nog niet kan beslissen doen wij dat. En dan kies ik liever iets wat we leuk vinden. 😀
  Milou onlangs geplaatst…Faas is geboren!My Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 12 april 2016 om 16:55

  Heel eerlijk. Ik zou graag zo’n feestje geven maar het is veel te veel gedoe. Ik probeer wel op te letten met welke versiering ik het feestje ga aankleden, vooral omdat ik het zelf leuk vind. Dat doe ik bij de verjaardag van mijn lief ook.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Ben ik een loedermoeder?… tagMy Profile

 • Reageer Renate 13 april 2016 om 09:48

  Ik denk dat sommige mensen het heel leuk vinden hier mee bezig te zijn, als hobby. En dat is prima. Als het maar niet ten koste gaat van jezelf of je kind. Pinterest en tijdschriften ed geven toch een onrealistisch beeld van een huis, naar mijn idee ook niet haalbaar. Dat kan denk ik best een druk leggen op mensen: `mijn huis moet spik en span zijn`, maar een er mag toch ook geleefd worden? Kinderen betekend toch ook vlekken, dingen laten vallen etc. En als mijn kind dolgraag een eenhoorn hobbelpaard in alle kleuren van de regenboog wil, ga ik zelf geen grijze loopauto kopen omdat dat mooier in mijn woonkamer staat.

 • Reageer Jessica 13 april 2016 om 10:26

  Ik snap heel goed wat je bedoelt. Persoonlijk denk ik dat je het doet voor de buitenwereld. Kijk hoe goed ik het voor elkaar heb, en hoe mooi alles is geregeld. Tuurlijk is het leuk om een thema ergens aan te geven, maar dan gewoon superman, lekker de kids verkleed als superman en een superman bekertje om uit te drinken. Prima, meer is er voor een kind niet nodig! Die zegt over 15 jaar niet, wauw mam hoe je dat toen had gemaakt, echt heel leuk vond ik dat. Ik was altijd reuze blij met de gekleurde vlaggetjes en de ballonnen in de woonkamer als ik jarig was. Meer is er niet nodig vind ik.
  Jessica onlangs geplaatst…Dairy – Gran Canaria 2016My Profile

 • Reageer Nicoline 13 april 2016 om 13:03

  Ik ben gek op pinterest en zit er ook vaak doorheen te scrollen. Ik kan ook wegdromen bij mooie woonkamer of keukens en perfect kinderkamers. Alleen totaal niet praktisch en totaal niet leefbaar naar mijn idee. Hier liggen overal blokken, knuffels en half kapotte boekjes in huis. Elisa’s kamertje is natuurlijk wel “perfect” bij elkaar passend, maar niet pinterest proof met een overvolle luieremmer, knuffels en een uitpuilende wasmand 🙂
  Nicoline onlangs geplaatst…Favorieten van dit momentMy Profile

 • Reageer Mil0u21 13 april 2016 om 16:18

  In een woord: geweldig! Super leuk artikel! Ik kijk er ook zo naar! Ik heb altijd het gevoel van zoiets dat ik het niet goed doe. Ik ben niet van makkelijk maar eerder van handig en het moet een doel hebben. Doordit soort poespas krijg ik vaak het gevoel dat ik mijn best dan niet doe omdat ik niet allerlei sites van afgegaan of meeloop met een bepaalde trend.

 • Reageer Madelaine 14 april 2016 om 12:45

  Haha ik voel me wel een beetje aangesproken hoor ;)! Man man man! Ons huis is zwart/wit/grijs, maar ik vind het zelf gewoon heel mooi. Als ik andere woonkamers zie dan denk ik ‘oh onze is wel saai’ of ‘niet perfect’ maar goed iedereen heeft weer een andere smaak. Daarnaast kan ik to-taal niet tegen rommel dus ik probeer wel een soort ‘pinterest perfect’ rust te creeeren. Voor Jasmin hebben we allemaal lichtroze dingetjes, maar ook haar kamertje is grijs/wit.

 • Reageer Iris 20 april 2016 om 17:45

  Hahaha ik heb zo moeten lachen om dit stukje! Echt heel erg grappig! 😀 Ikzelf vind het enorm leuk om te stylen en op Instagram mooie plaatjes te posten (dus voelde me wel een beetje aangesproken), maar vind het soms ook erg overdreven allemaal. Als ik een foto van de box maak, haal ik toch al het felgekleurde speelgoed even weg.. Zeker wel in huis, want mijn dochtertje vindt het prachtig, maar gewoon niet op de foto 😉

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge