Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

Zo doen wij dat: Zwanger willen worden… #2

zodoenwijdatVorige week deelde Bibian haar verhaal van het zwanger worden van allebei de kinderen, twee heel verschillende verhalen. Deze week ben ik, Manon, aan de beurt om te vertellen hoe het bij ons verliep.
Nou is zwanger (willen) worden echt een ontzettend gevoelig en persoonlijk onderwerp. Bij de een gaat het van een leien dakje, de ander wordt ongewenst zwanger door de anticonceptie heen en bij een ander duurt het jaren in een medische molen of lukt het zelfs helemaal niet, ondanks de enorme kinderwens. Laten we elkaar vooral in z’n waarde laten bij de comments, als je ergens geen invloed op hebt is het toch wel het krijgen van een kindje!

Ik heb altijd al geroepen dat ik moeder wilde worden, het liefst voor mijn 25e. Ik had toen nog echt geen weet hoe ik/het zou zijn op mijn 25e maar oké. Die droom om jong moeder te willen worden is er dus altijd geweest. Ik deed een opleiding met kinderen, heb stage gelopen bij kinderdagverblijven, bso’s, basisscholen en “iets met kinderen” zat/zit altijd in mijn bloed. Maar zelf kinderen krijgen, dat zat er nog niet in. Mijn vriend had nog niet zulke vadergevoelens terwijl ik wel kleine rammelende stokjes had haha. Maar zoiets doe je met z’n tweetjes dus het was gewoon maar wachten.

flashback1Eigenlijk hebben wij (ik en mijn vriend) nooit echt baby’s of kinderen van dichtbij meegemaakt. Ja, je gaat een keer op kraamvisite of je ziet een klein neefje of nichtje met Pasen en Pinksteren maar that’s it. Totdat River “in de familie” kwam. We maakten de zwangerschap van Bibian van dichtbij mee, leefden mee met haar bevalling en ook River hebben we van dichtbij meegemaakt. We zagen hem groeien en bloeien en mijn vriend vond het ook stiekem wel steeds leuker en aantrekkelijker worden (thank GOD is River een droomkind, anders hadden we nu nog steeds moeten wachten denk ik ;-)). Ik paste heel wat dagen op River en ja, dat wakkert toch wel het een en ander aan…

IMG-20140311-WA0013Ik was december 2013 gestopt met de pil. Niet eens omdat we plannen hadden maar omdat ik het zat was. Ik voelde me gewoon oprecht klote door die hormonen, had onwijze moodswings en vond het wel gezegend met dat ding. In januari werd ik voor het eerst echt ongesteld en ik hield vanaf toen een app op mijn telefoon bij wanneer ik ongesteld was zodat ik een beetje kon zien of ik regelmatig ongesteld was. Nogmaals: we hadden nog 0,0 plannen om zwanger te worden. Ik vulde maar gewoon in de app dat ik een cyclus van 28 dagen had want ja, dat is standaard en ik moest wat invullen. Ik wist mijn cyclus totaal niet want ik had pas één echte menstruatie gehad. In de app zag je ook wanneer je je eisprong zou hebben ongeveer. Nog niet boeiend voor ons maar het stond er wel in.

Mijn eerste menstruatie zat erop en ik had gezien in de app dat ik halverwege februari mijn eisprong zou hebben. Nouja, op een avond hadden we het erg gezellig en op het moment dat we een condoom erbij wilden pakken zei mijn vriend in the heat of the moment: ‘laat maar zitten’. WAIT WHAT? Daar lig je dan, in het heetst van de strijd, met deze opmerking… Ik vroeg voor de zekerheid van: weet je het zeker? Ja, was het antwoord… Nou oké, goed dan. Ik zei nog even dat het serieus kon lukken want ik zou volgens die app mijn eisprong hebben. Nee, dat was goed. Ik kan je zeggen: het was bijna nog enger/spannender dan de eerste keer HAHA. Het hek was van de dam en we hebben er toen die “eisprong week” echt werk van gemaakt. Je doet het goed of je doet het niet was het motto.

Ik voelde me een beetje raar na een paar dagen, maarja… Ik was 10 jaar aan de pil geweest, was nog aan het ontpillen en we hadden “casual” één ronde gehad dus het kon nooit. Dachten we. Maar serieus, heel ergens diep van binnen voelde ik me écht anders. Net zoals Bibian kon ik niet wachten met testen en twee weken later zat ik met de test in mijn handen. Op de badkamer… En ja hoor: “zwanger 1-2 weken“.

ZwangerschapstestClearBlue

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

33 reacties

 • Reageer Josan 26 april 2016 om 05:47

  Hahaha dat zinnetje ” Je doet het goed of je doet het niet” , maakte me aan het lachen. Lucky shot in 1 keer raak. Fijn dat het medische traject jou bespaard is gebleven.
  Josan onlangs geplaatst…Shoplog Primark, Zara en Douglas (video)My Profile

 • Reageer Channa 26 april 2016 om 05:59

  Wat een geluk dat het in 1x raak was, was hier ook het geval bij de tweede. Zo jammer alleen dat dit niet iedereen gegund is 🙁
  Channa onlangs geplaatst…Would you rather… Mommy style!My Profile

 • Reageer Marie-Louise 26 april 2016 om 06:04

  Haha, zo ging dat bij ons ook ongeveer bij mijn eerste zwangerschap. Tijdens de huwelijksnacht… en de rest van week 😉 9 maanden later was onze zoon geboren!

 • Reageer Wilmaaa 26 april 2016 om 06:06

  Wauw wat mooi, zo in een keer! Die foto van jou met River os zo lief! Bij mij duurde het vijf maanden voorbij zwanger werd..
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Blogs die je echt moet volgen | Lijstje van 5My Profile

 • Reageer Dita 26 april 2016 om 06:20

  Wauw, in 1x dus ook. Wat fijn!
  Dita onlangs geplaatst…Fashion inspiratie – April 2016My Profile

 • Reageer Kelly Caresse 26 april 2016 om 06:20

  Wat vertel je dat leuk en herkenbaar, ‘je doet het goed of je doet het niet’ haha! Ik was bij beide kinderen ook zo snel zwanger, voelde echt als te mooi om waar te zijn.
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…WEEKVLOG #2 Mee sporten, Lidl, feestje en met de meisjesMy Profile

 • Reageer Tamara 26 april 2016 om 06:26

  Hahahaha. Nou echt superfijn dat je zo snel zwanger was! Kennelijk had je lichaam geen behoefte aan ontpillen hahaha
  Tamara onlangs geplaatst…Van sexgodin naar oermoeder (en andersom)My Profile

 • Reageer Madelaine 26 april 2016 om 07:04

  Wat leuk geschreven! Super toch dat het zo snel ging.
  Madelaine onlangs geplaatst…Gereden: BMW 330EMy Profile

 • Reageer Sanne Marlijn 26 april 2016 om 07:31

  Wow ik vond dit serieus gewoon spannend om te lezen haha. Wat bijzonder dat je zo snel zwanger raakte! Lijkt me heel gek om bewust te vrijen zeg maar, met het idee dat je zwanger kunt raken. Bij ons was het natuurlijk ongepland dus ja dan weet je nergens iets van en doe je gewoon je ding haha. Mooi geschreven.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Opgelet! Leuke mededeling over KruidvatMy Profile

 • Reageer Nicole 26 april 2016 om 07:34

  Hier ging het ook zo snel had het ook niet verwacht.. Mooi om jouw verhaal ook te lezen..
  Nicole onlangs geplaatst…Bellen in de autoMy Profile

 • Reageer Charlotte 26 april 2016 om 07:47

  Mooi geschreven en wat fijn dat het meteen is gelukt! Wij hadden ook zo’n geluk, maar we waren dan ook op huwelijksreis tijdens mijn eisprong dus tja 😉
  Charlotte onlangs geplaatst…Het leed dat snapchat heet…My Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 26 april 2016 om 08:18

  Wauw zo snel ook al. Ongelofelijk en vooral dat in the heat of the moment moment hahahah heerlijk die mannen
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Mini PLOG: Ons eerste fietstochtje….+ Welke (mama)fiets kozen wij?My Profile

 • Reageer Kim 26 april 2016 om 08:36

  Zo leuk hoe jullie vertellen! Vind het altijd even leuk om jullie blogs te lezen en vlogs te kijken! Ik ben zelf nieteeens moeder, maar tegen die tijd kan ik een hoop van jullie leren 😜

 • Reageer Diana 26 april 2016 om 08:38

  Wat leuk om te lezen dat het zo mooi verliep. 🙂

  Maare dames, hoe heet die cyclus app? Die wil ik ook. 😛
  Diana onlangs geplaatst…Diana’s Diary #5My Profile

  • Reageer Manon 26 april 2016 om 10:44

   Ohh pfoee! Er zijn er heel veel, ik weet niet meer welke ik had maar als je zoekt op menstruatie ofzo dan komt er vast wat!

 • Reageer Leonie 26 april 2016 om 08:43

  Wauw! In 1x raak..!
  Ik vond die eerste x dat we het zonder condoom deden, om dus zwanger te raken, ook zo spannend en leuk. Dat was al zo’n bijzonder moment!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Zwangerschapshoot inspiratieMy Profile

 • Reageer Annemijn 26 april 2016 om 08:51

  Ik herken me heel erg in het jong moeder willen worden en werk en stages met kinderen, haha. Vriendlief en ik moeten allebei nog afstuderen dus we wachten nog maar even 😉
  Annemijn onlangs geplaatst…Winactie Tekstposters – We hebben een winnaar!My Profile

 • Reageer Michelle 26 april 2016 om 08:56

  Haha ik kan me voorstellen dat je dan even een ‘whuttttt???’ momentje hebt! Moest keihard lachen om je ‘je doet het goed of je doet het niet’-motto. Zo stonden wij er ook iedere keer in. Wat fijn dat het uiteindelijk meteen gelukt is. Hier was ronde vier raak en daar heb ik inmiddels ook al heel vaak om in m’n handjes geklapt. Is tenslotte geen vanzelfsprekendheid.
  Michelle onlangs geplaatst…ZWANGERSCHAPSUPDATE: WEEK 38My Profile

  • Reageer Manon 26 april 2016 om 10:43

   Hahaha, ja toch 😉 Ik ben zo benieuwd naar jullie kindje!!!

 • Reageer Yneke 26 april 2016 om 09:22

  Haha wat een leuk, persoonlijk artikel! En jullie motto wierp bij jullie wel z’n vruchten af ;-). Ik was ook vrij vlot zwanger, maar de 1e keer liep dat helaas op een miskraam uit. Daarna had m’n lijf (en m’n hoofd) even de tijd nodig om te herstellen, maar inmiddels loopt hier een kleine spruit rond van zo’n 21 maanden :-).

  • Reageer Manon 26 april 2016 om 10:42

   Dat snap ik! Is denk ik ook wel goed om zoiets te verwerken voordat je je er weer volledig in stort!

 • Reageer Malou 26 april 2016 om 09:34

  Echt fijn dat het zo snel gelukt is 🙂 En leuk om te lezen, dit soort artikelen 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Mijn kind ontwikkelt zich niet volgens het boekjeMy Profile

 • Reageer Ama 26 april 2016 om 10:01

  Wat leuk geschreven weer! Heerlijk om jullie blogs te lezen en heel fijn dat het in 1x gelukt is, bij mij de tweede keer.

 • Reageer Lindsay | lindsayvallen.nl 26 april 2016 om 11:14

  Wat super leuk om te lezen dat jij altijd al moeder wilde worden, vind ik heel bijzonder (bij mij moest dat idee echt groeien, en zeker op mijn 25e zat ik nog in de “ik zie het ooit wel, misschien wel of niet”-fase 🙂 Maar toch ook zo herkenbaar als je er dan écht voor gaat, haha zo spannend! Leuk om te lezen Manon!
  Lindsay | lindsayvallen.nl onlangs geplaatst…Bijbloggen #14 Twee nieren, Fitbitch en eetclubMy Profile

 • Reageer Vanessa 26 april 2016 om 11:33

  Wauw, super dat het zo snel ging!
  Vanessa onlangs geplaatst…De vernieuwde Happy Blue Box + winactie!My Profile

 • Reageer Eline 26 april 2016 om 15:32

  Wow, gewoon in 1x raak! Wat goed!! 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Sporten en mama zijnMy Profile

 • Reageer Marjon 26 april 2016 om 15:42

  Wat een leuk & spannend verloop 🙂 Fijn dat het in één keer gelukt is, het had dus echt zo moeten zijn hihi.. Liefs, Marjon
  Marjon onlangs geplaatst…De ‘uniekste’ namen van 2015My Profile

 • Reageer Jessica 26 april 2016 om 19:53

  Wauw! De eerste keer, zo zie je maar dat het fabeltjes zijn over het ontpillen. Heb dit ook wel eens aan mijn gyneacoloog gevraagd, maar die zei ook dat is onzin! Wat mooi dat je na de eerste keer zwanger was, en de manier waarop je vriend het aan je bekend maakte, echt mannelijk haha..

 • Reageer Marjoleine 26 april 2016 om 20:14

  Haha super leuk geschreven! Ik herken het vroeg moeder willen worden ook wel, nu de juiste man nog vinden 🙂
  Marjoleine onlangs geplaatst…Dit wil ik kopen van mijn eerste échte salarisMy Profile

 • Reageer Anneleen 27 april 2016 om 12:00

  Wauw lijkt me super dat het zo snel en vlot lukt! Hopelijk hebben jullie bij een eventueel tweede evenveel geluk 😉
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Pasen en Parijs in het vooruitzicht #12My Profile

 • Reageer Marije 27 april 2016 om 14:24

  Haha ik kan me die eerste keer zonder voorbehoedsmiddelen ook nog herinneren. SPANNEND! 🙂
  Marije onlangs geplaatst…Een brief aan mijn moederMy Profile

 • Reageer Anne 1 mei 2016 om 19:47

  Leuk om te lezen! Ik vond het ook zo spannend de 1e keer zonder anticonceptie. En was ook heel snel zwanger. Zo jammer dat dit geluk niet iedereen is gegeven!

 • Reageer Monique 2 mei 2016 om 09:39

  Wat bijzonder dat het gewoon meteen raak was! En dat moment dat hij zei ‘laat maar zitten’ blijft je vast voor altijd bij 🙂 Bij ons duurde het de eerste keer 1 jaar en 3 maanden, waarvan 1 jaar zelf proberen en toen we eenmaal het ziekenhuis hadden ingeschakeld was het de derde maand raak. Toen we serieus nadachten over een tweede verwachtte ik dat het weer ongeveer zo’n verhaal zou worden, maar was het de tweede maand proberen gewoon raak! Zo onwerkelijk maar wel heel mooi 🙂
  Monique onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate – week 12 (de termijnecho!)My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge