Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk, Zwanger

Zo doen wij dat: Zwanger willen worden… #1

zodoenwijdatWe hebben echt super vaak de vraag gekregen hoe dat bij ons ging: zwanger worden. We dachten: we gieten het in een ‘zo doen wij dat’ artikel, alsof we het wekelijks doen he haha. Nou is zwanger (willen) worden echt een ontzettend gevoelig en persoonlijk onderwerp. Bij de een gaat het van een leien dakje, de ander wordt ongewenst zwanger door de anticonceptie heen en bij een ander duurt het jaren in een medische molen of lukt het zelfs helemaal niet, ondanks de enorme kinderwens. Laten we elkaar vooral in z’n waarde laten bij de comments, als je ergens geen invloed op hebt is het toch wel het krijgen van een kindje! Bibian vertelt deze week haar verhaal, Manon doet ‘m volgende week!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet begon bij mij eigenlijk te kriebelen toen mijn schoonzusje zwanger raakte. Ik kreeg enorm rammelende eierstokken en toen mijn neefje werd geboren was het hek van de dam. Mijn vriend is iets ouder en wilde ook al een tijdje kinderen. Na goed overleg en alles een op een rijtje te hebben gezet besloten we dat ik zou stoppen met de pil, ik gooide de strip in de prullenbak, kocht foliumzuur en toen begon het avontuur. Ik googelde mij suf: hoelang zou het gemiddeld duren? Moet je nog ontpillen? Wat als het na een jaar nog niet gelukt was? Echt, in die periode was Google my best friend. Ik was ook best onrustig… Wat zou de omgeving ervan vinden, waarom dacht ik dat überhaupt? Maar op dat moment ga je de gekste dingen bedenken. Het voelde goed om mijn vader te bellen en te vragen wat hij er van vond. Beetje gek misschien maar ik had een soort “oké” nodig en nadat ik mijn vader had gebeld kreeg ik een soort rust. Mijn vader hing op met “je moeder was al zwanger voordat ze het wist dus ehh….”. Met andere woorden, het kan ook heel snel gaan.
Diezelfde maand dat ik gestopt was met de pil rekende ik een beetje uit hoe en wanneer ik zwanger zou kunnen raken, en ja daar maakte we gebruik van. Twee weken na de mogelijke eisprong kon er dan getest worden. Ik had echt totaal geen geduld en had via internet zwangerschapstesten gekocht die je al heel vroeg kon gebruiken. Ik zag telkens wel een licht streepje maar naïef dat ik was, dacht ik, nee vast nog niet. Tot Manon mij zei: “Bieb je bent gewoon zwanger, haal een Clear Blue”. Dus ik hupte naar de winkel en haalde een digitale zwangerschapstest. Onwijs duur, maar hee streepjes turen dat was gewoon niet voor mij weggelegd. De volgende ochtend was ik al heel vroeg wakker, plaste over het stripje heen en binnen 1 minuut stond daar het woord “zwanger”. He wat hoe huh? Nu al? Maar…. Ik rende naar Mike die op dat moment broodjes aan het afbakken was in de campingwinkel, en we waren door het dolle heen. Zo snel, 3 weken na het stoppen van de pil was ik zwanger… 9 maanden later was River geboren.

echo 7 wekenBij Novelle liep het een tikkeltje anders. Toen Manon aan het einde van haar zwangerschap was kreeg ik weer rammelende eierstokken. River was 1,5, dus het leek ons wel geschikt om te proberen zwanger te worden. We besloten wederom dit keer de condooms weg te leggen en wel te zien waar het schip zou stranden. Ik was eerder al onwijs snel zwanger geraakt dus onbewust ga je daar toch een beetje vanuit, hoe naïef het ook is. Ik had een app waarmee ik een beetje kon bijhouden wanneer mijn eisprong zou zijn, deze app hield ik al bij na de zwangerschap van River dus ik had een mooi beeld van mijn cyclus. Tijdens de eisprong maakte wij weer gebruik van het moment en 2 weken later kon ik testen. Enorm zenuwachtig, spannend en alles er op en eraan. Ik testte die ochtend gelijk positief. Wat? Huh, alweer gelijk in 1 keer, nee dit is vast te mooi om waar te zijn. Ik besloot wederom een Clear Blue test te halen en deze verzekerde mij ervan “zwanger 1-2 weken”.  Ik was blij, maar of een of andere manier voelde het niet goed. Ik belde wel de verloskundige en er werd een afspraak gemaakt. Een tijdje later (ik weet niet meer of dit 1-2-3 weken was) had ik een naar gevoel tijdens het eten, ik besloot naar de wc te gaan, en helaas, het was mis en goed mis. Ik heb enorm gehuild, Mike belde de verloskundige en we moesten daarna nog langs komen om te kijken of mijn lichaam alles zelf had “opgeruimd”. Ze vroeg mij wel te wachten met het opnieuw proberen omdat de baarmoeder eerst schoon moest zijn… Nadat mijn cyclus weer op gang gekomen was besloten wij er weer voor te gaan, ik had het een plekje gegeven en we konden weer een stukje naar de toekomst kijken. Ook deze maand ging voorbij, en testte ik wederom positief. Nu kan het vast niet meer mis gaan dacht ik nog. Het komt vaak voor, miskramen maar niet zo vaak 2 keer achter elkaar. Maar helaas zette dit ook weer door tot een miskraam. Hoe kon het nou toch? Kon het zich niet goed nestelen? (Ik schreef al eens eerder over mijn miskramen.)

20150304_141355Ik besloot google er weer bij te pakken, en las daar enorm goede verhalen over tarwekiemolie tabletten. Deze zouden de doorbloeding beter maken waardoor het eitje zich beter kan nestelen. Ik besloot het gewoon te proberen. Ik haalde de tabletten bij de Kruidvat samen met ovulatietesten van Clear Blue en zo begonnen we aan een nieuw avontuur. Ik slikte netjes de tarwekiemolie en de foliumzuurtabletten en zo gingen we verder. De eerste dag van de ovulatietesten kreeg ik een smilie, een smile betekent dat je vruchtbaar bent. De volgende dag en die dag erop en die dag daarop elke dag kreeg ik een smile. Dat kan bijna niet, dus besloten we even te bellen. We hoorde dat deze ovulatietesten waarschijnlijk niet werken met mijn lichaam en dat ik altijd een beetje van het stofje in mij heb waardoor de ovulatie test constant positief zou uitslaan. Omdat we dat van te voren niet wisten hadden we wel gebruik gemaakt van de smilies. De twee weken die daarop volgde duurden eeuwen, maar op mijn verjaardag was het zo ver, ik mocht testen. Ik voelde mij anders, maar ik voelde mij wel vaker anders maar dit keer toch net even een beetje meer. Ik besloot geen tuur testjes te gebruiken maar gewoon gelijk een digitale. Deze gaf bijna gelijk “zwanger” aan, en zo begon vorig jaar mijn verjaardag geweldig. Of het aan de tarwekiemolie gelegen heeft durf ik niet te zeggen, maar ik kan wel zeggen dat wij nu een prachtige dochter hebben dus het heeft in ieder geval geholpen.bibian week 8Het heeft bij Novelle dus zeker een half jaartje geduurd terwijl ik bij River binnen no time zwanger was.
Je kan het niet plannen, je weet van te voren niet wat je te wachten staat, hoelang je moet wachten, en of het goed blijft gaan. Het zelfde lichaam kan in dit geval heel snel zwanger worden, maar ook enorm veel strubbelingen tegemoet gaan wanneer het op zwanger raken aan komt.

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

32 reacties

 • Reageer Channa 19 april 2016 om 06:04

  Jeetje wat naar van de miskramen. Ik heb er geen ervaring mee maar het lijkt me verschrikkelijk. Hier beide keren ook heel snel zwanger.
  Channa onlangs geplaatst…Win een hangmat of hangstoel van Hangmatgigant! Moederdag Winactie #2My Profile

 • Reageer Wilmaaa 19 april 2016 om 06:09

  Mooi om te lezen hoe dat bij jou is gegaan. Mijn vriendin had een poosje terug ook twee miskramen, maar mag nu zwanger zijn en dat gaat goed. Bij mij duurde het vijf maanden voordat ik zwanger was. Ik denk dat ik nog moest ontpillen, nja je weet het toch niet.
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Amazing trends4u | Een happy outfitMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 19 april 2016 om 06:11

  Wat leuk om hier jullie ervaringen over te lezen. Wat heftig en verdrietig om die miskramen te hebben gehad 🙁 Ik was bij beide kinderen ook heel snel zwanger, waardoor ik het steeds nauwelijks kon geloven en erg onzeker was
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Plog: Een dag in 7 foto’s #lifewith2girlsMy Profile

 • Reageer Josan 19 april 2016 om 06:14

  Heftig om dat te lezen van die miskramen. Ik kan me voorstellen dat je dat een plekje moet geven. Het zijn 2 totaal verschillende verhalen maar gelukkig allebei wel met een Happy ending.
  Josan onlangs geplaatst…Het is fijn om een kind van een blogger te zijnMy Profile

 • Reageer Nicole 19 april 2016 om 06:44

  Heel mooi dat je dit opschrijft. Ik was ook snel zwanger maar mijn lichaam heeft me tijdens de zwangerschap en daarna zo in de steek gelaten dat ik het amper durf te proberen nu. Maar zoals je zegt, niets zo lastig als voorspellen wat je lichaam doet. Je lijkt er geen invloed op te hebben.
  Nicole onlangs geplaatst…Weight Watchers update #3 | Hiep hiep hoera!My Profile

 • Reageer Jessica 19 april 2016 om 07:08

  Wat een mooi verhaal! Vooral door de happy ending <3. Ik herken je '2x achter elkaar zal toch niet' zo erg. Ik durfde pas na 4 of 5 maanden na de eerste miskraam er weer voor te gaan en helaas bleek toen dat 2x achter elkaar inderdaad ook kan gebeuren :(. Het voelt zo oneerlijk! Ik herken trouwens ook je 'zegen' willen hebben wel hoor haha! Die echte stap zetten is zo bijzonder en het is fijn als je daar even met iemand over kan praten
  Jessica onlangs geplaatst…Moederangst & loslatenMy Profile

 • Reageer Tamara 19 april 2016 om 07:30

  Ahh wat verschrikkelijk van die miskramen! Ik weet niet hoe dat voelt, maar het lijkt me zo zo verschrikkelijk om dat mee te maken. Goed dat je dit deelt!
  Tamara onlangs geplaatst…Waarom het voor moeders geweldig is om een zoon te hebben.My Profile

 • Reageer Saskia 19 april 2016 om 07:52

  Ik heb ook tarwekiemolie gebruikt na een miskraam en bij mij ging het toen ook goed. Zwangerschappen zijn zo kwetsbaar. Bij beide kindjes was ik snel zwanger maar ik besef mij heel goed dat dit ook anders kan.
  Saskia onlangs geplaatst…Wat ik mis sinds ik moeder benMy Profile

 • Reageer Nicole 19 april 2016 om 07:53

  Herkenbaar verhaal wel grappig ik kreeg ook enorme rammelende eierstokken toen mijn neefje was geboren. Helaas eerst een miskraam en maar de tweede zwangerschap heeft geresulteerd in een prachtig zoontje!
  Nicole onlangs geplaatst…De leukste culinaire films, series en documentairesMy Profile

 • Reageer Janneke 19 april 2016 om 08:07

  Wat een mooi en open blog, fijn om te lezen. Zeker nu ik probeer zelf zwanger te raken. Ben zo benieuwd naar deel 2. Geniet van je twee prachtige kids.

 • Reageer Dita 19 april 2016 om 08:18

  Het verschilt inderdaad zo per persoon. Ik weet er alles van (ben niet voor niets geadopteerd, mijn ouders konden ook geen kinderen krijgen). Bij mij ging het heel snel. Binnen een maand was ik zwanger. Om mij heen zie ik dat dit meer een uitzondering is. Nu is ons meisje alweer bijna 3 maanden. Tijd vliegt!
  Dita onlangs geplaatst…Decoratieve technieken om je woning te pimpenMy Profile

 • Reageer Leonie 19 april 2016 om 08:21

  Jeetje, die miskramen… Wat goed dat je t een plekje hebt kunnen geven.
  Ik ben mijn blog gestart over mijn reis naar zwangerschap… Ontzettend persoonlijk, maar vond t prettig om het op te schrijven. Uiteindelijk heeft t nog niet lang geduurd (4mnd) en nu bijna 25 weken zwanger:).
  Maar ik kan me nog goed herinneren hoe ik de dagen aftelde wanneer ik weer mocht testen en hoe grote teleurstelling het steeds weer was om ongesteld te worden… Ondanks dat we nog niet zo heel lang bezig waren..
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Plog – Center ParcsMy Profile

 • Reageer Lifesabout 19 april 2016 om 08:49

  Geen lijf is inderdaad hetzelfde en zwanger worden gaat niet altijd vanzelf. Ik was met de drie miskramen wisselend snel zwanger. Variërend van binnen twee maanden tot zelfs een keer na anderhalf jaar.
  Het is iets heel persoonlijk, wat voor de één heel lang kan voelen is voor de ander een schijntje.
  Lifesabout onlangs geplaatst…De tien leukste (en betaalbare) badpakken voor dreumes-meisjesMy Profile

 • Reageer Ellen E. 19 april 2016 om 09:02

  Ik vind het mooi dat je zo open bent over hoe het gegaan is. En wat naar moet dit geweest zijn voor jullie.
  Bij ons ging het zwanger worden helaas ook niet zoals je hoopt. Na een jaar doorverwezen naar de gynaecoloog en daar tot de conclusie gekomen dat ik pcos heb. Veel onderzoeken, om de drie dagen naar het ziekenhuis voor echo’s en dat maanden achter elkaar. Dit was een pittige tijd voor ons.
  Maaaar na bijna 2 jaar kan ik eindelijk zeggen dat ik 16 weken zwanger ben van ons eerste kindje! De aanhouder wint!

 • Reageer Lilian 19 april 2016 om 09:18

  Ontzettend mooi geschreven en heel open! Het is een hele heftige periode geweest maar gelukkig heb je 2 hele prachtige kindjes! Bij mij was het ongepland, door de pil heen. Of ik in die periode ziek ben geweest, aan de diarree of iets anders. Dat kan ik mij eigen niet meer herinneren.
  Lilian onlangs geplaatst…That´s me 9#My Profile

 • Reageer Paola 19 april 2016 om 09:44

  Mooi geschreven! Hier hebben we in Mei 2014 de pil naast ons neergelegd en na een half jaartje hadden we een positieve test. Helaas liep dit uit in een missed abortion en de dag voor kerst lag ik in het ziekenhuis voor een curretage. Na een maandje mochten we het weer proberen, maar ik had teveel verdriet. Ik wist niet dat het zo vaak voorkwam dat het mis ging.. eind maar besloten we het weer te proberen en we waren in een keer weer zwanger. Toch kon ik nu niet optimaal van genieten! Gelukkig liep het allemaal goed en heb ik op 30 december 2015 Selena in mijn armen gekregen! 🙂
  Paola onlangs geplaatst…Officieel werkloos en thuisblijfmoederMy Profile

 • Reageer Jess 19 april 2016 om 10:18

  Hier nummer 1 ook van de eerste keer raak. Ik ben ook vroeger beginnen testen, omdat ik echt niet kon wachten. Je gaat er inderdaad vanuit dat nummer 2 dan ook snel zal volgen. Het zit er nog niet in, maar nummer 2 zal even spannend zijn 🙂
  Jess onlangs geplaatst…Babyspullen die ik meteen opnieuw zou kopenMy Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 19 april 2016 om 11:28

  Het is inderdaad altijd maar afwachten hoe het zwanger worden verloopt. Ik was altijd weer helemaal verrukt en blij als het was gelukt!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Zie jij er uit als je leeftijd?My Profile

 • Reageer Diana 19 april 2016 om 12:28

  Wat een leuk artikel maar wat super heftig van je beide miskramen!
  Diana onlangs geplaatst…Ziekenhuisopname en de diagnoseMy Profile

 • Reageer Ineke 19 april 2016 om 12:53

  Bijmijn dochter heel snel zwanger geraakt en helaas bij onze jongste 3miskramen & 3jaar later pas.. Maar hoelang het ook duurt, ik vind het meest geweldige gevoel ooit. En zoo het waard om er even op te wachten 🙂

 • Reageer Sophie 19 april 2016 om 13:17

  Wat goed en knap dat jullie hierover schrijven. En wat naar zeg voor jullie dat je 2 miskramen hebt moeten meemaken. Gelukkig werd je daarna wel weer snel zwanger en is ze blijven plakken :).
  Wijzelf zijn nu al 12 maanden bezig voor onze eerste. Helaas dus langer dan we hadden gehoopt. Ik denk ook dat ik 2 keer een hele vroege miskraam heb gehad, omdat ik 2 keer meerdere dagen overtijd was en toen ik ongesteld werd was dit ook enorm heftig en met veel steken. Na het lezen van deze post heb ik meteen het tarwekiemoliepotje er weer bijgepakt en zal ik ze weer braaf gaan slikken (heb het eerder ook al 2 maanden geprobeerd maar was toen gestopt omdat ik dacht dat het niet hielp). Wij willen nog niet naar de huisarts, want dat is nog te snel voor ons gevoel.

 • Reageer Vanessa 19 april 2016 om 13:29

  Mooi om te lezen Bibian. Triest van die miskramen, maar gelukkig heb je nu een prachtige dochter!
  Vanessa onlangs geplaatst…Fa Paradise Moments: shower cream en deodorantsMy Profile

 • Reageer Michelle 19 april 2016 om 14:34

  Mooi en eerlijk artikel dit. Heftig dat je twee miskramen achter elkaar moest meemaken, lijkt me echt verschrikkelijk. Hier is het de 4e maand gelukt – inmiddels 37 weken zwanger – en hoewel dat natuurlijk best heel snel is en we daar hartstikke mee boffen, was ik iedere maand dat het niét gelukt bleek toch even verdrietig en teleurgesteld. Als de wens er eenmaal is..
  Michelle onlangs geplaatst…ZWANGERSCHAPSUPDATE: WEEK 37My Profile

 • Reageer jodi - liefthuis 19 april 2016 om 15:49

  Wauw al die keren zo snel zwanger. Mega vruchtbaar. Wel verschrikkelijk twee keer een miskraam. Hier ook een keer meegemaakt en gelukkig ook snel daarna weer zwanger. Ik was oa door jou verhaal heel bang voor een dubbele miskraam. Gelukkig was dit bij mij niet het geval.
  fijn om nu die prachtige dochter in je armen te hebben, waarom hebben jullie haar eigenlijk geen tarwe? kiempje genoemd? Als eerbetoon aan de tarwekiemolie? Grapje :p Ik ga het de volgende keer denk ik ook slikken, baadt het niet dan schaadt het niet.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Onze kleine dwarsligger lag in stuit….De versie…My Profile

 • Reageer Sanja 20 april 2016 om 11:05

  Bij ons heeft het helaas in totaal bijna 3 jaar geduurd (pcos).. Ik liep op de fertiliteitafdeling en moest hormonen slikken en spuiten. Het werd zo heftig lichamelijk dat we besloten te stoppen met behandelingen. De eerste maand raakte ik gelijk zwanger! Echt een droom die uitkwam <3
  Sanja onlangs geplaatst…5 redenen waarom ik mij supermama voel!My Profile

 • Reageer anneleen 20 april 2016 om 12:02

  Heel fijn dat je hier zo open over schrijft, Bibian! Die miskramen lijken me heel heftig… Gelukkig dat je het een goed plaatsje hebt kunnen geven en dat jullie nu 2 mooie én gezonde kinderen hebben! Geniet maar lekker van je gezinnetje, want dat heb je heel erg verdiend!
  anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Pasen en Parijs in het vooruitzicht #12My Profile

 • Reageer Yoanne 21 april 2016 om 22:02

  Wat fijn dat er zo open over gesproken wordt! Hier was het ook de eerste keer raak, maar helaas ging dat na 6 weken mis… Daarna heeft het 1,5 jaar geduurd voordat we weer zwanger raakten. Nu ben ik alweer 19 weken zwanger en heb ik morgen de 20 weken echo, spannend!!

  • Reageer Manon 22 april 2016 om 07:48

   Ben jij de Yoanne die ik ken!!? Van de Pabo? Gefeliciteerd 😀 wist helemaal niet dat je zwanger bent!

   • Reageer Yoanne 22 april 2016 om 19:58

    Hihihi! Ja!😄
    Volg jullie blog altijd trouw 😉
    Ik heb het blijde nieuws ook niet uitgebreid op Facebook/instagram gezet.. Maar nu alweer 19,5 week! Vandaag 20 weken echo gehad en alles zag er gelukkig (zover ze het natuurlijk maar kunnen zien) goed uit😅 dus nu lekker verder uitbuiken😉

    • Reageer Manon 22 april 2016 om 20:23

     Aaah wat leuk zeg! Spannend en wat fijn dat alles er goed uit zag op de echo ^^

 • Reageer Zo Doen Wij Dat: Zwanger Willen Worden… #2 | Little Wonder World 26 april 2016 om 05:00

  […] week deelde Bibian haar verhaal van het zwanger worden van allebei de kinderen, twee heel verschillende verhalen. Deze week ben ik, […]

 • Reageer Anne 1 mei 2016 om 19:52

  Wat naar zeg van de miskramen. Lijkt me zo heftig om mee te maken. Volgens mij word een miskraam nog best wel onderschat. Fijn dat je het een plekje hebt kunnen geven!
  Anne onlangs geplaatst…Back in the daysMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge