Kiekjes, Persoonlijk

De kiekjes zijn terug van weggeweest! #1: Week van Manon

Zo. Hèhè. Ze zijn er weer: onze kiekjes! Voor wie nieuw is op onze blog zullen we even vertellen what the hell “kiekjes” nou weer zijn. Kiekje betekent iets van “foto”, zo van: “wat een leuke kiekjes”. Wij komen uit het oosten van het land en er wordt hier nogal plat/boers gepraat en een kiekje betekent dus op z’n plat een kijkje. We geven een “kiekje” in ons leven dus aan de hand van “kiekjes”. Leuk wah? Het laatste kiekje publiceerden we op 4 mei 2015 dus nu, bijna een jaar later gaan we weer van start.

Vorige week maandag besloten we ergens aan het eind van de middag dat we de kiekjes weer terug wilden laten komen op onze blog want dat vinden we zelf ook vaak de leukste artikelen om te lezen bij anderen dusja… Ik, Manon, besloot om te beginnen. Ik laat jullie dus mijn fotodagboekje zien van vorige week. We zullen om en om onze weken gaan delen! We gaan niet elk wissewasje delen maar gewoon wat leuke momenten van die week! Boodschappen, stofzuigen, koken en wassen kent iedereen wel dacht ik zo.

kiek01
Omdat we pas aan het einde van de middag bedachten dat we weer kiekjes wilden doen heb ik niet zoveel foto’s van de maandag. Dit heb ik geprintscreend van mijn Snapchat (liefstemanon) dus vandaar de lelijke kwaliteit haha. Ik wilde wel iéts over de maandag neerzetten haha. We gingen naar een kinderboerderij in de buurt maar het regende echt keihard toen we daar aankwamen (dom, ik had buienradar even moeten bekijken voordat ik wegging). Dus na een bezoekje aan de konijnen en het binnenverblijf gingen we een kopje thee drinken bij het theepaviljoen.

Foto 25-04-16 15 31 33
Rond 15:30u ging er eentje een dutje doen en plofte ik op de bank met een cappuccino en werkte ik wat aan onze blog.

kiek02
’s Avonds aten we wraps met pittig gekruid mager rundergehakt (rode peper, knoflook-, uien-, paprikapoeder), sla en een pittig yoghurtsausje (mayonaise, magere kwark en een flinke lepel sambal). Een van onze favoriete maaltijdjes van de laatste tijd! Ook helemaal WW-proof :-). Na het eten besloten we om even naar de Ikea te gaan.

Foto 26-04-16 10 05 29
Dinsdag was een hele gure, natte dag… We waren ’s morgens even naar de supermarkt geweest en daarna ruimde ik de keuken op terwijl Nilo aan het spelen was met bakjes en tassen haha.

Foto 26-04-16 12 36 36
Oh het was echt zoooo nodig… Een bezoekje aan de kapper voor Nilo. Hij kon zo naar Maaskantje met die mat in z’n nek 😉 haha. Hij deed het net zoals de vorige 3 keren super goed en bleef netjes zitten (met wat afleiding).

Foto 26-04-16 19 48 39
Woensdag was het Koningsdag. Dit shirtje kocht ik vorig jaar in de sale voor maar 1 euro bij de Primark. Zo gek dat de tijd zo snel is gegaan en dat hij hem nu gewoon aan kon…

Foto 27-04-16 10 28 54
Mijn vriend heeft een hekel aan de troepjesmarkt maar ik vind het stiekem wel leuk haha. Nilo ging vandaag niet naar de opvang en mijn vriend was natuurlijk ook vrij dus ik liet de boel de boel en ging lekker met mijn moeder over de markt in de ochtend. Het was heel nat, koud en uitgestorven. Ik heb wel een hele tas vol leuk, net speelgoed gescoord (auto’s, stapeldingen, boekjes) voor een euro of 6/7!

Foto 27-04-16 12 47 47
Na de markt gingen we naar mijn ouders waar we lekker (maar wel WeightWatchersproof) lunchten. Nilo at als een bouwvakker en at boerenmettworstjes, plakken kaas en boterhammen. Zoveel dat hij ’s avonds geen honger had haha.

Foto 27-04-16 17 28 34
’s Avonds kwam er een vriend van ons bij ons eten en ik maakte een stapel pannenkoeken (ook met WW kun je “gewoon” pannenkoeken eten). Lekkere afsluiter van Koningsdag 🙂

Foto 28-04-16 13 28 38
Donderdag ging ik even de stad in. Ik ging pasfoto’s laten maken voor een ID-kaart voor Nilo en daarna ging ik op zoek naar schoenen voor hem. Hij groeit uit z’n eerste paar schoentjes en het is tijd voor een nieuw paar. Nou, de keuze is reuze voor jongens. Not. Sorry hoor maar hier word je toch niet blij van? Saai, saai, hetzelfde, niet zomers en degelijk. Meh. Online dan maar op de gok…

Foto 28-04-16 14 29 29
Thuis gingen we even aan de knutsel. Nilo maakte een vingerverf kunstwerk voor zijn tante waar we zaterdag naar toe gingen en kriebelde nog wat met potlood.

Foto 28-04-16 15 11 48
Tijdens Nilo’s dutje werkte ik verder aan onze moederdagvideo die aanstaande zondag online komt!

Foto 28-04-16 18 56 11 (1)
Donderdagavond had ik een afspraak waar ik serieus al weken naartoe leefde. Balou ging naar de kattentrimmer! De laatste keer hadden we Bouli geschoren omdat haar vacht één en al klit was en dat is ons zo goed bevallen (en niet alleen wij, maar ook Bouli zelf leefde helemaal op) dat we het ook goed vonden voor Balou. Ideaal met het oog op de warme dagen die er (hopelijk aan komen) en zo lekker voor hem: even helemaal die dikke vacht eraf. Hij ziet er nu een beetje gek uit maar hij vindt het volgens mij wel erg prettig!

kiek03
Vrijdag ging Nilo een middagje naar z’n oma en ging ik met mijn zusje gezellig naar Arnhem. Ik zie m’n zusje niet heel vaak dus is zo’n middag altijd erg leuk! We lunchten bij Happy Italy (1/2 pizza en 1/2 salade ieder).

kiek04
Aan het einde van onze shoptrip tankten we even bij met een lekkere koffie bij MAMS. (En dit allemaal binnen mijn WW punten! Ik had ’s morgens een licht ontbijt met kwark en fruit en ’s avonds maakte ik een 0 punten tomatensoepje.)

kiek05
Zaterdag gingen we naar de zus van mijn vriend. Kunstwerk mee, tas vol met rommel en we konden vertrekken. We werden verwend met een lekkere lunch (wederom netjes binnen de punten gebleven, trots op mezelf haha).

kiek06
Ook gingen we even in de buurt naar een speeltuintje. Waar Nilo loopt is in de zomer gevuld met water: hoe leuk! Op de terugweg was meneertje helemaal kapot, we waren de hoek nog niet om of hij lag al te slapen.

Foto 30-04-16 18 12 48
’s Avonds na het eten gingen we nog even langs de MediaMarkt. We waren op zoek naar nieuwe tandenborstels maar die we wilden waren uitverkocht -.-

Foto 01-05-16 11 07 04
Zondag deden we het rustig aan. Ik zette dit blogje in elkaar, wat toch altijd meer werk is dan je van te voren bedenkt haha.

kiek08’s Middags ging mijn vriend naar de laatste thuiswedstrijd van Vitesse (YES, oops) en ging ik even naar de stad toe. Even neuzen, boodschappen doen en daarna gingen we snel naar huis want eindelijk brak hier ook de zon door.

Nilo ligt nu net op bed voor z’n dutje, ik ben dit blogje aan het afmaken en vanavond gaan we even langs mijn schoonouders. Dan is het weekend alweer voorbij…

Ik hoop dat jullie mijn eerste kiekje weer leuk vonden! Volgende week is het Bibians beurt 🙂 Fijne week allemaal!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

27 reacties

 • Reageer Channa 2 mei 2016 om 06:09

  Ja leuk! Altijd leuk om te zien hoe een week bij iemand anders eruit ziet! 🙂
  Channa onlangs geplaatst…Action shoplog – Wat vind je er niet?My Profile

 • Reageer Kim 2 mei 2016 om 06:22

  Ik vind het ook altijd leuk om te zien ☺dus vind het een goed idee dat jullie de kiekjes weer oppakken ☺
  ik heb ook een zoontje van 1,5 en vind het idd lastig om goede maar mooie schoene te vinden haha. Hij heeft nu goede schoenen waar hij super op loopt en maakt mij dan ook niet uit dat het geen super mooie schoenen zijn. 😀knap dat je binnen je punten bleef, je kan ook zien dat je goed bezig bent 🙂
  Groetjes

 • Reageer Kelly Caresse 2 mei 2016 om 07:06

  Super leuk dat de kiekjes weer terug zijn, altijd leuk om mee te kijken in andermans leven. Mmm die lunch bij happy italy ziet er heel erg lekker uit
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Wat zit er in de luiertas voor 2 kinderen? Baby + PeuterMy Profile

 • Reageer Michelle 2 mei 2016 om 07:21

  Jaaa heel leuk dat de kiekjes terug zijn! Dat van die schoentjes voor kleine kindjes valt mij ook iedere keer op, ondanks dat ze hier natuurlijk nog lang niet ‘nodig’ zijn. Zo degelijk en suffig vaak! Succes met de zoektocht en geniet van ’t mooie weer deze week!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#40: ONS LAATSTE WEEKEND SAMEN?My Profile

 • Reageer Melissa 2 mei 2016 om 07:26

  Heel leuk weekje zo! Ik zag dat 1 pannenkoek 5 punten was uit een pak of doe jij het anders? Misschien dat je het wilt delen met mij als WW beginner haha

 • Reageer Wilmaaa 2 mei 2016 om 07:27

  Leuk dat jullie weer kiekjes terug zijn! Je had erg leuk speelgoed, zelf as ik goed geslaagd voor kleding voor Yarah. Ik vind het ook altijd leuk die kleedjesmarkt 🙂
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Mijn geluksmomenten van afgelopen tijdMy Profile

 • Reageer Nicole 2 mei 2016 om 07:31

  Ja super leuk! Tof dat ze terug zijn.. Als het gaat om schoenen kijk ik voor Fay ook vaak bij de jongens haha omdat vele meisjes schoenen zo tuttig zijn haha.
  Nicole onlangs geplaatst…Nieuwe denimcollectie Lief! + winactieMy Profile

 • Reageer Tamara 2 mei 2016 om 07:32

  Leuk overzicht! Haha mijn vriend heeft ook een hekel aan de rommelmarkt. Hij is express gaan werken hahaha. En hier hagelde het, dus om dan daarheen te gaan..
  Tamara onlangs geplaatst…Placenta voor of achter, wat is het verschil?My Profile

 • Reageer Nikki 2 mei 2016 om 07:34

  Hahaha, ik herken de blijheid over het einde van het voetbalseizoen zó. Nog een weekje en we hebben de man weer terug op zaterdagavond/zondagmiddag 😉 Leuke foto’s, wat een lief ventje is Nilo!
  Nikki onlangs geplaatst…Weekfoto’s #2My Profile

 • Reageer Manon 2 mei 2016 om 07:43

  Leuk dat de kiekjes weer terug zijn. Wij hebben nog geen echte loopschoenen nodig voor Luca, maar ik voorzie al problemen voor als het zover is.
  Manon onlangs geplaatst…Oei ik groei | sprong 4My Profile

 • Reageer Diana 2 mei 2016 om 08:13

  Wat een leuke kiekjes! Leuk om zo een kijkje in jullie leven te nemen. 😊
  Diana onlangs geplaatst…Kiss Syndroom bij baby’sMy Profile

 • Reageer Charlotte 2 mei 2016 om 08:26

  Leuk dat de kiekjes terug zijn! Ik vind kinderschoenen ook altijd zo moeilijk, meestal koop ik in de lente All Stars, die zijn altijd goed!
  Charlotte onlangs geplaatst…Mijn huwelijksaanzoek…My Profile

  • Reageer Manon 2 mei 2016 om 15:59

   Jaaa, die staan ook nog op de wensenlijst: witte All Stars!

 • Reageer Leonie 2 mei 2016 om 08:46

  Leuk dat deze rubriek weer terug is! Ik ben ook zo blij dat t voetbalseizoen bijna voorbij is… Mijn vriend gaat niet meer naar Vitesse, maar naar Dortmund. Hij is dus een hele dag weg voor 1 wedstrijd.. Nog eventjes en dan zomerstop, yeah!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Zwangerschapsoutfit #4 – Blote benen!My Profile

  • Reageer Manon 2 mei 2016 om 15:59

   Pffoe, Dortmund. Ook niet echt om de hoek idd. Hier gaat hij wel eens naar Schalke maar is dan ook de hele dag weg, bah.

 • Reageer Monique 2 mei 2016 om 09:48

  Ik hou van dit soort overzichtjes, maar inderdaad wát een werk! Ik baalde wel van het weer op Koningsdag zeg, maar zo te lezen heb jij toch nog goed je slag kunnen slaan! Heerlijk ook, zo’n shopmiddagje 🙂
  Monique onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate – week 12 (de termijnecho!)My Profile

 • Reageer Malou 2 mei 2016 om 09:52

  Altijd leuk om te zien, die kiekjes 🙂 Ik keek toevallig laatst ook bij de jongensschoentjes en dat viel me ook nogal tegen.
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #154; regen, ballenbak en KoningsdagMy Profile

 • Reageer Dita 2 mei 2016 om 10:51

  Leuk dat de kiekjes weer terug zijn! 🙂
  Dita onlangs geplaatst…New in: Lush productenMy Profile

 • Reageer Mint 2 mei 2016 om 11:55

  Super leuk dat de kiekjes weer terug zijn, dat vond ik altijd één van de leukste artikelen op jullie blog!
  Mint onlangs geplaatst…Vrolijke lentekleurenMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 2 mei 2016 om 12:32

  Heel leuk weer. Een kiekje is op z’n Brabants een foto dus dat is een mooie dubbele betekenis
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Ik kan nergens meer tegen….Tranen met tuiten….My Profile

  • Reageer Manon 2 mei 2016 om 15:59

   Hahaha hier zeg je ook kiekje tegen een foto, staat ook in de inleiding haha. Daarom hadden we de naam ook genomen 😀

 • Reageer Marion 2 mei 2016 om 15:35

  Jaaaa, leuk! Kiekjes kieken! Volgende keer ga k wel eerst even eten. Heb nu zin in pannenkoeken, pizza én broodjes met salade.
  Marion onlangs geplaatst…Easy GoingMy Profile

 • Reageer Jessica 2 mei 2016 om 21:05

  Leuk daar zijn ze weer! Het is me nooit zo opgevallen dat de jongens schoenen zo verschillend zijn…NOT dus… jeetje, dat is echt bijna alleen maar hetzelfde…
  Jessica onlangs geplaatst…Boeken gelezen #2My Profile

 • Reageer MetMirjam 2 mei 2016 om 21:32

  Leuk! Ik had toevallig hetzelfde idee voor vandaag en verkeek me ook op de tijd die er in ging zitten haha. Heel leuk om even een kijkje te mogen nemen in julllie leven 🙂
  MetMirjam onlangs geplaatst…Een week in foto’s: uit eten, Action en caravan pimpenMy Profile

 • Reageer linda 3 mei 2016 om 06:22

  Leuke kiekjes! Ik vind de juiste maat vinden van kinderschoenen een drama. Hij zit er net tussen in en of ze zijn te klein. Of te groot of de maat is er niet..

 • Reageer Bahar 3 mei 2016 om 10:45

  Jaaa kiekjes zijn weer terug hier wacht ik zo lang op! xx

 • Reageer anneleen 4 mei 2016 om 12:18

  Leuk dat de kiekjes weer terug zijn! 🙂 Geniet van het zonnetje, want het is heerlijk weer!
  anneleen onlangs geplaatst…Paris, tu es belle!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge