Persoonlijk

Kletspraatje #3: River ziek, bloemkool en op zoek naar een baan

Het is zaterdagavond, ik zit op de bank op mijn lievelingsplek met mijn laptop. Het was een lange week… Een week met weinig slaap, veel zorgen en bovenal weet ik nu weer dat ik als moeder soms in een week wel 1000 grijzen haren erbij krijg.
River werd vorige week ziek: koorts. Niks ergs en meestal is hij er met 3 dagen van af. Helaas bleef de koorts aanhouden en na 4 dagen belden we toch maar even met de huisarts. River was gewoon uit zijn doen, at bijna niks, dronk bar weinig waardoor de plasluiers ook ver te zoeken waren. We konden even langskomen bij de huisarts en het bleek dat River een virusje had en dat hij wat last kon hebben van zijn luchtwegen. We moesten doorgaan met de zetpillen. Helaas na 6 dagen koorts zat er nog niet echt verbetering in en belden we weer de dokter. Dit kaar konden we een antibioticakuurtje ophalen. Heel leuk die antibioticakuurtjes maar probeer maar eens een lepel van die vieze, kalkwitte drank bij je opstandige, zieke peuter naar binnen te krijgen. Gegarandeerd dat het gaat mislukken. Aangezien River vrijwel niks at en ook nog eens weinig dronk kon ik het ook niet even in zijn eten of drinken roeren. Waarom bestaan er geen antibiotica in zetpilvorm? Dat zou het leven een stuk makkelijker maken nietwaar? Gelukkig hebben we nu een manier waarmee het lukt, niet de beste maar als het werkt hoor je mij niet klagen. Een grote scheut pure ranja, lepeltje antibiotica en een klein scheutje water en voilà. Het gaat met moeite maar het gaat naar binnen. Nu ik dit typ is het zaterdagavond en nog altijd heeft River koorts, precies een week geleden begon het en ik hoop dat hij zich snel beter voelt.

IMG_7513
Verder zijn we ook begonnen met hapjes bij Novelle. We begonnen met banaan, zelf klaargemaakt in de babycook! Trots op mijn babyhap begonnen we ermee. We hadden verwacht dat ze zou smullen, net als haar grote broer. Maar natuurlijk zou het deze keer niet zo gaan. De eerste hapjes kwamen er in een golf weer uit, inclusief de melkfles (van eerder die dag…). Mmm, apart. Ik besloot het niet op te geven en de dag erna weer banaan te geven, kokhalzend en spugend kwam ook dit eruit. Geen succes. Ik besloot over te stappen op wat anders: bloemkool. Dit ging een stukje beter, kokhalzend ging er een hapje naar binnen maar echt van harte ging het niet. Tot dat ze na een paar uur onder de uitslag zat. Zal het van de bloemkool komen? Nog nooit van gehoord. Ook haar eczeem laaide onwijs op. Toeval kon het zijn… We belden met het ziekenhuis met haar kinderarts omdat we bang waren dat we straks weer terug bij af waren omtrent haar eczeem. We konden een andere zalf ophalen want haar beentjes werden in al die weken hormoonzalf ook niet heel erg veel beter. Toch zat mij het verhaal van de hapjes en in dit geval bloemkool niet lekker. Ik besloot een dag niks te geven en de dag erna -mocht de uitslag weg zijn- het opnieuw te proberen. Ik maakte een voorfoto en gaf haar bloemkool. Een paar uur later zat ze weer onder de uitslag. Och, had ik wel een goede voorfoto gemaakt? Had ze die vlekken echt niet al? Jongens, ik word er zo onzeker van. Nu ik dit typ heb ik besloten wanneer ze vlek- en eczeemvrij is, het weer te proberen. Dit keer met goede foto’s om te kijken of het daadwerkelijk van de bloemkool kan komen. Ik heb er verder nooit van gehoord maar het kan blijkbaar dus wel degelijk.

NovelleuitslagVerder ben ik lekker aan het solliciteren, ik zit in een heerlijke flow en ik heb echt een paar leuke banen aangeschreven. Ik hoop ontzettend dat het mij een keer zal lukken en dat ik een gave en leuke, uitdagende baan kan vinden voor een x-aantal uur. Iets vast, of in ieder geval een leuk aantal uurtjes zodat wij ooit binnen een paar jaar ook een mooi huisje kunnen kopen. Maar dat is voor latere zorg. Ik moet eerst maar eens zien om een leuke baan te vinden. Verder gaat alles zo zijn gangetje, het weer mag wel wat beter worden maar verder heb ik niet veel te klagen. Ik ga nu lekker wat te snacken maken en samen met mijn vriend de tv aan knallen.

Herkennen jullie eczeem, kokhalzen en spugen met de eerste hapjes?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

25 reacties

 • Reageer Milou 4 mei 2016 om 05:31

  Ah zo sneu voor River, zo lang ziek geweest. 🙁 en wat een zorg weer over die hapjes bij Novelle. Ik zou er ook super onzeker van worden. Het zit niet mee! Hopelijk word je aangenomen bij één van die banen, is je gegund!
  Milou onlangs geplaatst…Maandag 2 meiMy Profile

 • Reageer Minke 4 mei 2016 om 05:47

  Wat naar van de hapjes. Nola luste geen groente. Wortel, courgette, broccoli en doperwt kwam er weer uit en ze hield haar mond stijf dicht. Zelfgemaakte appel vond ze ook niets. Wel heeft ze sinds de hapjes rode vlekjes rond haar mond. Wij dachten dat t van de hapjes kwam maar cb geeft aan dat t niets is. Nu hadden we een aantal dagen geen groente gegeven en ging de wortel wel naar binnen. Na 3 dagen zijn de hersenen gereset en kan het zijn dat ze ineens wel fruit lust. Beterschap voor River, hopelijk is hij snel weer de oude.
  Minke onlangs geplaatst…Nadenkertje #12My Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 4 mei 2016 om 06:01

  Wat vervelend van die hapjes. Ik herken het niet. Misschien over een tijdje weer proberen. Jammer dat hij zo lang ziek was, zieke kindjes zijn nooit leuk.Succes met het vinden van een baan.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Moederdag cadeautjes verstoppen….het lijkt wel pasen.My Profile

 • Reageer Josan 4 mei 2016 om 06:32

  Vervelend dat River zo lang ziek is. Hopelijk knapt hij snel op. Hier waren de eerste fruithapjes met 4 maanden ook geen succes. Ze walgt van gepureerd voedsel. Uiteindelijk heb ik het met ruim 7 maanden nog eens geprobeerd en dan via de Rapley methode. En dat werk. Ze eet nu nagenoeg alles en ook nog eens zelf.
  Josan onlangs geplaatst…Webshop Wednesday: A Little Lovely CompanyMy Profile

 • Reageer Nicole 4 mei 2016 om 06:33

  Poeh het blijft wat met Novelle he, snap dat je er hartstikke onzeker van wordt! En River zo lang ziek, wat naar allemaal 😔
  Succes met het vinden van een baan! Ik mag binnenkort ook weer op zoek en vind t nu al spannend…
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog kofferbakmarktMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 4 mei 2016 om 07:04

  Wat een heftige tijd voor jou Bibian! Beide kindjes met zoveel zorgen 🙁 en zoveel onduidelijkheid. Hopelijk gaat er snel duidelijkheid en verbetering voor Novelle komen. Ook gun ik je die leuke baan van harte
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Hoe ik de overgang van 1 naar 2 kinderen nu ervaar #Lifewith2girlsMy Profile

 • Reageer Tamara 4 mei 2016 om 07:09

  Ahhh wat ontzettend sneu voor je meisje! Hopelijk gaat het snel de betere kant op!

  Heel veel succes met solliciteren en ik hoop dat je snel een leuke baan hebt!
  Tamara onlangs geplaatst…Naar het speciaal onderwijs | Hoe het nu gaat.My Profile

 • Reageer Nesrin 4 mei 2016 om 07:13

  Ik hoop nu we een paar dagen verder zijn alles beter gaat met jou en de kindjes.
  Ik hoop ook dat je snel een leuke baan hebt die je goed kunt combineren met het gezin.
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn eetdagboek afvallen en bewegen 13My Profile

 • Reageer Nicole 4 mei 2016 om 07:26

  Wat gek joh die eczeem steeds. Ons zoontje heeft dat niet gehad dus ik heb geen goede tips sorry. Ik hoop dat je een leuke baan vindt!
  Nicole onlangs geplaatst…Een lesbische Disney-prinses? #GiveElsaAGirlfriendMy Profile

 • Reageer Dita 4 mei 2016 om 07:27

  Wat vervelend zeg! Hopelijk gaat het allemaal snel beter en hopelijk vind je ook snel een leuke baan! Ik ben ook op zoek naar een andere baan.
  Dita onlangs geplaatst…Babyupdate – Mila 3 maandenMy Profile

 • Reageer Channa 4 mei 2016 om 07:30

  Wat naar van de hapjes en de eczeem. Geen ervaring mee, hier gingen de hapjes over het algemeen aardig. Hopelijk is River inmiddels weer de oude. Herkenbaar trouwens, medicijnen geven gaat hier ook steeds lastiger!
  Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #14 – Koningsdag, een nieuw bed & de voortuinMy Profile

 • Reageer Diana 4 mei 2016 om 07:39

  De rode vlekken na een fruithapje (appel) herken ik wel. Maar die zijn op langere termijn verdwenen/ ging over..maar weet niet of dat te vergelijken is met dat van Novelle. Ik hoop dat jullie straks meer duidelijkheid hebben en ‘rust’. Ook hoop ik dat River weer de oude is!
  Diana onlangs geplaatst…WINACTIE – MAKE-UP STUDIO WIMPERSMy Profile

 • Reageer Michelle 4 mei 2016 om 07:40

  Hè wat vervelend dat je je zo’n zorgen moet maken om allebei je kindjes! Een hele week een ziek kind is gewoon naar, kan me voorstellen dat je dat gauw beu bent. Die onzekerheid met Novelle haar eczeem lijkt me slopend. Hoop dat je snel wat duidelijkheid hebt en die nieuwe baan is je uiteraard HEEL erg gegund!
  Michelle onlangs geplaatst…DE VLUCHTTASMy Profile

 • Reageer Sunseeree 4 mei 2016 om 07:53

  Succes met solliciteren! Hoop dat je een leuke baan vindt en dat kan combineren met je gezin. 🙂 Eczeem en spugen samen herken ik niet… Rot dat ze daar zo last van heeft. Hoop dat jullie snel een oplossing vinden. Good luck!

 • Reageer Pauline 4 mei 2016 om 08:17

  Het zit niet mee hè. Hopelijk is River inmiddels wat opgeknapt! Wat hier hielp om antibiotica naar binnen te krijgen was dmv een spuitje! wat verder naar achter op de tong leggen en langzaam leegspuiten. Leuk vond ie het niet, maar het lukte met wat geduld en veel uitleg waarom we het deden wel!
  Uitslag na hapjes herken ik ook niet, ik hoop dat je gauw achter komt waar ze zo heftig op reageert. Succes! En succes met een baan vinden, zet m op! X
  Pauline onlangs geplaatst…20 Feitjes & weetjesMy Profile

 • Reageer Leonie 4 mei 2016 om 08:35

  He wat vervelend! River ziek en Die onzekerheid met Novelle..
  Ik hoop dat t snel beter gaat! Enne, veel succes met solliciteren! Waar ben je precies naar op zoek?
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 26My Profile

 • Reageer Manon 4 mei 2016 om 09:00

  Ah wat een baalweek zeg! Beterschap voor River!
  Het eten van Novelle herken ik niet. Ook het krijgen van eczeem naar een maaltijd zegt mij niks. Na een paar dagen misschien weer proberen en anders maar weer een belletje naar de ka…
  Succes met solliciteren, hopelijk vind je gauw iets leuks!!
  Manon onlangs geplaatst…Mama’s dagboek | 17My Profile

 • Reageer Kirsten 4 mei 2016 om 09:09

  Hallo Bibian,

  Ik reageer nooit op jullie berichten, maar wilde even wat kwijt. Mijn vriendin heeft ook een kind dat alleen maar overgeeft en niets naar binnen krijgt. Elke dag is het een paar keer raak. Dat kindje is met haar handje op het hoofd geboren, waardoor waarschijnlijk een spier verrekt, gescheurd o.i.d. is. Nu zijn ze naar een chiropractor geweest en die heeft het kindje een aantal keer gekraakt en gemasseerd, zodat de spier op de goede plek kwam. Het overgeven is per direct gestopt.

  Denk dat haar overgeven eerder verband heeft met haar eczeem en het niet kunnen verdragen van bepaalde stoffen. Maar misschien iets om over na te denken.

  Groetjes Kirsten

 • Reageer Laura 4 mei 2016 om 09:09

  Hoi,

  Hier thuis ook een kindje met koe melk allergie. Daarbij in de eerste maanden erg veel spugen (en daarna terug nemen), dat was verborgen reflux. Die combinatie komt vaak voor bij kma kinderen. Mede door het spugen lusten deze kinderen vaak geen fruit, omdat door de zurigheid in fruit het spugen getriggert wordt.. Hier ook precies t zelfde met de bloemkool!! Wij hebben sperziebonen geprobeerd daarna, dat ging beter! Nooit kunnen achterhalen hoe/waarom die bloemkool niet ging. Aiden lust voor nu (is 1jr) nog steeds geen fruit..ik bied t wel dagelijks aan maar meneer blijft nee knikken.. Van Zonnatura heb ik nu knijpfruit ontdekt, die gaat er vaak wel in! En mocht je nu denken dan pureer je je fruit en doe je net of het uit de Zonnatura verpakking komt, helaas, daar trapt meneer niet in!

  Bij Aiden werd het spugen naar mate hij ouder werd steeds minder en werd hij gemakkelijker in de hapjes.

  Hopelijk heb je hier iets aan. Ik begrijp maar al te goed dat je er soms moedeloos van wordt. X

  • Reageer bregje 4 mei 2016 om 14:54

   Klopt! Bij ons precies hetzelfde! Hier ook kma en soja allergie en verborgen reflux. Ze is nu 11 maanden, maar fruit gaat er niet in, en ze slikt ook nog geen brood (of soepstengel, snackjes) door, maar deze spuugt ze weer uit. Ze eet inmiddels wel wat pap en broccoli met aardappel vind ze ook lekker, maar dat was het.
   Ik heb ook altijd gezegd dat ze naar mijn idee nog een voedselovergevoeligheid heeft voor iets, omdat ze nog steeds last van krampjes heeft. Ze kunnen het helaas nog niet testen. Een baby die weet precies wat goed voor ze is dus als ze iets weigeren komt dat omdat ze daar op reageren!

   • Reageer Sanne 6 mei 2016 om 06:47

    Hier ook een kindje met kma en dezelfde problemen met spugen en kokhalzen met hapjes. Via het cb bij de diëtist geweest en die gaf aan dat door het vele spugen ze last heeft van maagzuur dat haar slokdarm daardoor geïrriteerd is. Wij hebben de tip gekregen om al haar voeding super glas te pureren en extra water toe te voegen. Daarnaast rekening houden met het tijdstip van het hapje – fruit en zuivel gaan niet zo goed samen, dus proberen we nu minimaal 2 uur na een fles een hapje te geven. Ik moet zeggen dat het effect heeft.

 • Reageer Malou 4 mei 2016 om 12:09

  Beterschap voor River en wat balen dat het met Novelle’s hapjes niet zo goed gaat. Ik herken het helemaal niet eigenlijk, vanaf het eerste hapje kon ik bijna alles er zo inscheppen bij Nomi.
  Malou onlangs geplaatst…Liefde op het eerste gezichtMy Profile

 • Reageer anneleen 4 mei 2016 om 12:14

  Wat vervelend dat River zo ziekjes is! Hopelijk gaat het snel beter! Ook lastig dat Novelle last blijf hebben van haar eczeem… Ik snap dat het je onzeker maakt Bibian, maar ik weet zeker dat je als moeder zijnde het goede doet 🙂 Heel veel succes met solliciteren! Ik duim voor je!
  anneleen onlangs geplaatst…Paris, tu es belle!My Profile

 • Reageer amanda 4 mei 2016 om 14:51

  Heel vervelend allemaal voor jullie zeg. Ik heb op mijn werk ook een jongen en die zit ook veel onder eczeem, waar het vandaan komt blijft lastig als zo jong zijn. succes ermee.
  Hoop dat je een leuke baan gaat krijgen verdien je zeker..
  xx
  amanda onlangs geplaatst…Recept #2 voor Santa Maria Verras met Tex MexMy Profile

 • Reageer Jessica 5 mei 2016 om 22:40

  Ach arme man en arm meisje… Hoe is het inmiddels met River? En hoe gaat het met Novelle? Wat goed dat je op zoek bent naar een baan en dat gaat je lukken, er komt van zelf iets moois op je af…
  Jessica onlangs geplaatst…Stedentrip plannenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge