Babypraat, Moeder zijn, Persoonlijk

Kletspraatje #4: Een nieuwe baan, kinderdagverblijf en Novelle naar het ziekenhuis

De vorige kletspraatjes werden goed ontvangen en aangezien ik weer heel veel nieuws hebben moet ik het toch even van mij af babbelen.

Een nieuwe baan!
Allereerst was ik al vanaf dat ik in mijn verlof zat van Novelle op zoek naar nog wat uurtjes werk. Het zwembad was net te weinig en het zou gewoon fijn zijn als we niet meer elk dubbeltje hoeven om te draaien bij wijze van spreken. Ik solliciteerde mij rot, had gesprekken bij het UWV, maar echt een leuke baan kwam er niet uit. Op een middag was ik het zat. “Waarom wil niemand mij, ik ben toch best leuk?” appte ik naar Manon ;). Ik besloot gewoon open sollicitaties te sturen naar bedrijven die mij leuk zouden lijken. En zo geschiedde: die middag deed ik negen (!) sollicitaties de deur uit. De volgende middag ging de telefoon, ik nam hem op en het was van een vakantiepark. Of het mij leuk leek om op een park in de buurt te werken bij de boekingscentrale. Natuurlijk lijkt mij dat leuk (!!!) dacht ik, ik reageerde enthousiast en de volgende dag zat ik er al met knikkende knietjes voor een gesprek. Het verliep goed en de volgende ochtend kreeg ik goed nieuws. Hoe vet! Zo snel en precies wat ik graag wil. Terug naar een veilige thuishaven, op een vakantiepark werken. Niet gauw daarna kreeg ik nog een mail, en twee dagen later een telefoontje. Nog twee bedrijven die mij graag op gesprek wilde laten komen. Hoe kan het in hemelsnaam, zo heb je niks en zo 3 aanbiedingen in een week tijd. Ik besloot toch mijn gevoel te laten spreken en met de volle 100% te gaan voor de baan bij het bungalowpark.

Kinderen naar de opvang
Ook kreeg ik het wel even benauwd, de baan is voor 24 uur en dat betekent dat de kids dus ook naar de opvang moeten gaan. Ik besloot maar gelijk stappen te ondernemen want voor drie dagen, twee kinderen op de opvang zien te krijgen, dat is niet in een poep en een scheet geregeld. We belden wat af en al gauw kon Novelle een dagje wennen. Het verliep allemaal goed en binnenkort gaan allebei de kinderen dus drie dagen naar het kinderdagverblijf. River heeft het er onwijs naar zijn zin en ik hoop dat hij de drie dagen ook goed vol kan houden. Ik ga flexibel werken dus ik ben niet elke week dezelfde dagen weg. Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen… Ook zal mijn vriend de kids af en toe op moeten halen vanwege mijn reistijd. Omdat we maar één auto hebben zal dit dus wel wat geregel zijn maar ik denk zodra er een ritme is dat dit wel los gaat lopen.

Zorgen om Novelle
Dan Novelle, ons meisje met wel wat zorgen al zeg ik het zelf. Haar eczeem werd met de hormoonzalf stukken beter en de kinderarts besloot ons thuis te laten provoceren omdat ze dacht dat het misschien toch niet aan de koemelk zou liggen. Prima, en zo begonnen wij op een gewone dag elke fles een schepje gewone melk bij haar andere melk te doen. Er gebeurde niks diezelfde dag, dus dacht ik er stiekem al even niet meer aan. Tot dat ze in de avond krijsend wakker werd, we kregen haar niet meer stil en de diarree begon weer van voor af aan. Zou ze dan toch echt koemelkallergie hebben? We besloten direct te stoppen met de koemelk en de volgende dag het ziekenhuis te bellen. Het leek de kinderarts het beste dat Novelle twee dagdelen opgenomen zou worden en de test opnieuw zouden uitvoeren in het ziekenhuis. Een blinde provocatietest waar bij wij, de artsen en de verpleegkundigen niet weten welke melk ze krijgt. De ene opnamedag krijgt ze koemelk en de andere koemelkvrije melk. Aan de hand van haar klachten gaan wij die dagen beoordelen en na drie weken krijgen wij de uitslag. Ik ben heel benieuwd en ook wel een beetje bang, dan wordt het zo definitief. Als ze het heeft moet ik mij flink gaan verdiepen, mocht de test negatief zijn wil ik toch verder gaan kijken waarom ze bij koemelk zo’n diaree heeft gelijk. Deze opnamedagen in het ziekenhuis zijn over een poosje.

Nou, ik heb jullie weer een beetje geupdate over mijn leventje haha. Hoe is het met jullie?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

35 reacties

 • Reageer Josan 24 mei 2016 om 06:05

  GEFELICITEERD! 🌟🎉👌Wat super leuk dat je de baan hebt die je zo graag wilde. Stoer ook dat je het lot zelf in hand nam. Och wat een zorgen om Novelle zo’n provocatietest in het ziekenhuis terwijl je meisje nu al zo heftig reageert lijkt me erg moeilijk. Het is toch je kindje.
  Josan onlangs geplaatst…Word jij ook zo lekker opgebouwd door bevallingsfoto’s?My Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 24 mei 2016 om 06:06

  gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat balen van je meisje, maar hopelijk komt er eindelijk iets uit de testen.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Week 20 met een snufje liefdeMy Profile

 • Reageer Elisabeth 24 mei 2016 om 06:06

  Jeetje heftig die allergietest van Novelle! Jim heeft ook wel eczeem, maar niet van koemelk gelukkig. Ik ben vanaf 1 oktober op zoek naar n baan. Best spannend, vind ik.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Ik moest mijn ID laten zien bij het afrekenen in de supermarktMy Profile

 • Reageer Wilmaaa 24 mei 2016 om 06:09

  Wat leuk dat je een nieuwe baan hebt gevonden! Fijn dat je er opeens zoveel kreeg 🙂 hopelijk krijgen jullie ook wat meer duidelijkheid om Novelle en haar melk! Het kan ook een intolerantie zijn, niet helemaal allergisch maar een beetje.
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Word ik in de maling genomenMy Profile

 • Reageer Channa 24 mei 2016 om 06:14

  Gefeliciteerd!! Wat fijn dat je een baan hebt gevonden en dat de opvang geregeld is.
  Channa onlangs geplaatst…We gaan het even helemaal anders doen!My Profile

 • Reageer Mama Lifestyle Blog 24 mei 2016 om 06:27

  Wat goed dat je het heft in eigen handen hebt genomen en open sollicitaties hebt gestuurd. Kijk nu! Je hebt nu gewoon een leuke job gevonden! Heel veel succes! En ook succes met de blinde provocatietest van Novelle. Hopelijk komt er een uitslag waar jullie mee verder kunnen.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Een badpak voor vrouwen zonder borsten (voor mij dus)My Profile

 • Reageer Manon 24 mei 2016 om 07:01

  Wat leuk Bibian! Gefeliciteerd met je nieuwe baan!!🎈🎈 veel succes en plezier met je eerste werkdag daar.
  De zorgen om Novelle kan ik begrijpen als ik alles zo lees. Succes en sterkte met de opnamedagen die eraan komen!
  Manon onlangs geplaatst…5x excuzen om toch kleding voor je kind te kopenMy Profile

 • Reageer Tamara 24 mei 2016 om 07:07

  Gefeliciteerd!!! Wat fijn dat je een leuke baan hebt gevonden die ook echt bij je past!! Heel veel geluk gewenst!
  Tamara onlangs geplaatst…Budget Shoplogje Action en Zeeman.My Profile

 • Reageer Dita 24 mei 2016 om 07:09

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wel erg sneu voor Novelle. Heel veel sterkte en succes!
  Dita onlangs geplaatst…Indeling commode op de babykamer na 3 maandenMy Profile

 • Reageer Marije 24 mei 2016 om 07:10

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Het lijkt mij ook spannend hoor, twee kindjes naar de opvang. Succes met de tests voor Novelle!

 • Reageer Nicole 24 mei 2016 om 07:12

  Wat goed zeg van die baan en ook dat je kon kiezen uiteindelijk.. Echt fijn!
  Wel naar van Novelle dat jullie er nog steeds niet achter zijn, hoop dat het onderzoek niet lang op zich laat duren!
  Nicole onlangs geplaatst…Gladskin tegen rosaceaMy Profile

 • Reageer Maaike 24 mei 2016 om 07:33

  Gefeliciteerd

 • Reageer Nicole 24 mei 2016 om 07:55

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! En wat vervelend die zorgen om je meisje. Hopelijk komt er snel wat duidelijkheid.
  Nicole onlangs geplaatst…Ik ben social media moeMy Profile

 • Reageer Sabien 24 mei 2016 om 08:03

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Helemaal top! Ik hoop dat jullie ook snel meer duidelijkheid hebben over wat er met Novelle aan de hand is.

 • Reageer Bahar 24 mei 2016 om 08:06

  Gefeliciteerd Bibian! Ben zo blij voor je ik ben ook al paar maanden bezig met werk zoeken.

 • Reageer Leonie 24 mei 2016 om 08:33

  Oh Bib! Wat ontzettend fijn dat je een leuke baan gevonden hebt! Van harte gefeliciteerd! Wel spannend, al die veranderingen qua werktijden en opvang, maar daar komen jullie wel uit.
  He, wat sneu voor Novelle toch. Hopelijk weten jullie snel meer.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Opvang regelenMy Profile

 • Reageer Paola 24 mei 2016 om 08:40

  Gefeliciteerd met je baan en kan me voorstellen dat je het spannend vind met je kids. Ik ben benieuwd wat eruit komt met Novelle. Kan me voorstellen dat je het goed zat bent en het is maar zielig als het zo gaat!
  Paola onlangs geplaatst…BlogpauzeMy Profile

 • Reageer Annemijn 24 mei 2016 om 08:47

  Gefeliciteerd met je baan! Super leuk voor je. Met de kids op het kinderdagverblijf komt dat vast goed. Ik ben heel benieuwd wat de uitslag voor Novelle gaat zijn. Veel succes!
  Annemijn onlangs geplaatst…De eerste vakantie met mijn vriend – Hulp nodig!My Profile

 • Reageer Renée 24 mei 2016 om 08:54

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Onwijs leuk! Het past volgens mij helemaal bij jou!

 • Reageer Charlotte 24 mei 2016 om 09:08

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Super fijn zeg! En hopelijk komen jullie er nou echt een keer achter wat er precies aan de hand is bij Novelle, zo zielig dit…
  Charlotte onlangs geplaatst…Fails in mijn opvoeding?My Profile

 • Reageer Michelle 24 mei 2016 om 09:43

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat fijn dat je iets hebt gevonden wat zo goed bij je past. Kan me voorstellen dat het even spannend is om je draai te vinden zo als gezin, maar dat gaat ongetwijfeld helemaal goedkomen. Jullie hebben vast snel een ritme te pakken. Wat is dat toch naar, die onzekerheid rondom Novelle haar gezondheid. Heel veel succes met de onderzoeken.
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#42: KRAAMVISITE, AUTOJACHT & LUIE ZONDAGMy Profile

 • Reageer Malou 24 mei 2016 om 10:02

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan!
  Malou onlangs geplaatst…Anderhalf jaar borstvoedingMy Profile

 • Reageer Vanessa 24 mei 2016 om 10:05

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan Bibian! Ik kan me voorstellen dat het in het begin een beetje zoeken is, zeker als de kindjes 3 dagen naar het kinderdagverblijf zullen gaan, maar dat komt vast helemaal goed!
  Vanessa onlangs geplaatst…Netflix Stream TagMy Profile

 • Reageer Christa 24 mei 2016 om 10:10

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan Bibian, wat ontzettend fijn dat je weer op een vakantiepark terecht bent gekomen! Wanneer mag je beginnen of ben je er al aan de slag? Fijn dat River het naar zijn zin heeft op de opvang, komt vast ook goed met Novelle. Wat heftig van haar allergie en dat jullie er nog steeds niet helemaal achter zijn waar ze zo’n last van heeft. Ik hoop voor jullie dat de testen uitsluitsel geven, lijkt me vreselijk om je kind zo te moeten zien 🙁 Sterkte!

 • Reageer marjon 24 mei 2016 om 11:13

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Wat ontzettend fijn. En zoals je zegt, dat ritme zal even wennen zijn, maar ook dat komt goed.

  Voor Novelle en jullie spannend, maar ook daar hopelijk een uitslag. Zodat jullie weten wat er aan de hand is. Sterkte.

 • Reageer jodi - liefthuis 24 mei 2016 om 11:26

  Wauw wat goed. Ook dat dat zo goed werkt dus die open sollicitaties. Gefeliciteerd.
  Ook nog op een plek die je zo leuk vindt
  Snap dat je je onzeker en rot voelt over die allergie, het hoort gewoon zo niet te zijn. Niet dat ze zo’n diarree heeft of dat ze zo schreeuwt. Zielig meisje.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Wil jij in mijn vriendenboekje schrijven? – TAGMy Profile

 • Reageer Jessica 24 mei 2016 om 12:03

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Super leuk, terug naar je thuishaven, waar je zo gelukkig van wordt! Blijf je nog wel bij het zwembad werken of zeg je dit dan op?
  Wat spannend die testen bij Novelle, maar hopelijk kunnen ze wel iets vinden zodat jullie niet meer in onzekerheid zitten.
  Jessica onlangs geplaatst…Plog: Weekend 21 & 22 meiMy Profile

 • Reageer Sanne 24 mei 2016 om 12:33

  Gefeliciteerd met je baan! en wat goed dat je op die manier bent gaan solliciteren!
  Ik ben zelf ook opzoek naar een nieuwe baan en heb deze strategie ook al eens geprobeerd (helaas zonder succes ;(

  Hopelijk gaat de test voor Novelle duidelijkheid brengen want die onzekerheid lijkt me verschrikkelijk, succes er mee.

 • Reageer Martina 24 mei 2016 om 13:14

  Gefeliciteerd met je nieuwe Baan! En wat spannend de testen in het ziekenhuis zeg!
  Martina onlangs geplaatst…18 Mei 2016 – DM ShoplogMy Profile

 • Reageer Jamaila 24 mei 2016 om 13:46

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! En ook nog eens waar je hart ligt super hoor. Spannend de onderzoeken van Novelle hopelijk geeft het jullie straks wat meer duidelijkheid.

 • Reageer Madelaine 24 mei 2016 om 17:07

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Succes met kleine Novelle, het lijkt me zo erg om heel de tijd die onduidelijkheid te hebben.

 • Reageer Joyce 24 mei 2016 om 20:20

  Hoop dat je snel duidelijkheid krijgt wat betreft de koemelk van Novelle. Die vriendin van mij heeft de test al gehad en bij hen is er uitgekomen dat hij koemelk allergie hebt.

  Succes met je nieuwe baan!
  Joyce onlangs geplaatst…Stiekem ben ik een echte cowgirlMy Profile

 • Reageer Marisca| Mamablogger 25 mei 2016 om 19:23

  Wat leuk, gefeliciteerd met je baan! En wat snel ook nadat je de sollicitaties hebt verstuurd. Heel veel succes!
  Marisca| Mamablogger onlangs geplaatst…De leukste kleuter quotes van Milan!My Profile

 • Reageer anneleen 29 mei 2016 om 09:56

  Wat vervelend dat Novelle zo’n last blijft hebben… Ik hoop dat er snel wat meer duidelijkheid komt! En een dikke proficiat met je nieuwe baan! 🙂 Ik ben blij voor je dat je iets hebt gevonden wat écht bij je past!
  anneleen onlangs geplaatst…Daguitstapje naar BredaMy Profile

 • Reageer Milou 2 juni 2016 om 15:34

  Echt super leuk dat je een nieuwe baan hebt, en ook nog eentje bij iets wat je heel erg leuk vind! Ik hoop dat je het er heel erg naar je zin gaat krijgen!
  Milou onlangs geplaatst…Wat de afgelopen maanden gebeurde!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge