Babypraat, Kids, New In

Things I Like #10: Babyeditie

thingsilikeIk heb de laatste paar weken weer een aantal fijne, leuke dingen ontdekt waar ik graag wat over wil schrijven! Losse blogs over deze items vind ik niet zo nodig dus vandaar dat ik ze samenvat in een Things I Like artikel!

Dooky
Nu de zon begint te schijnen en we weer wat vaker buiten gaan wandelen, naar de eendjes, speeltuin of gewoon naar het dorp merkte ik dat Novelle enorm last had van de zon die in haar gezicht scheen. Telkens nam ik een hydrofiele luier die ik over de wagen heen legde maar ja, in Nederland met die wind kon ik 9 van de 10 keer de hydrofiele luier van de grond rapen. Niet echt een succes kan ik je vertellen. Ik had al eens vaker van een Dooky gehoord en op de negenmaandenbeurs had ik er ook al naar staan kijken. Toevallig kreeg ik de vraag of ik er misschien één wilde proberen en dat aanbod sloeg ik niet af. Ik houd van praktische dingetjes en dit leek mij echt een ideale oplossing voor de steeds wegwaaiende doeken die ik los op de kap legde.

De Dooky kan je gemakkelijk met de bijgeleverde ringen aan de kap van de maxicosi of kinderwagen vast maken, geen beschadigingen en je kan hem er ook heel gemakkelijk weer vanaf halen.dooky1Verder kan je hem met de touwtjes die onderaan  zitten vast maken zodat de dooky niet omhoog waait wanneer er wind onder komt, super ideaal want hij kan dus aan de boven en onderkant vast gemaakt worden.dooky2Wil je de Dooky niet gebruiken kan je hem gemakkelijk oprollen want er zit heel handig klittenband aan de Dooky, zo blijft hij netjes hangen en kan je kindje gewoon om zich heen kijken. De Dooky is er natuurlijk in verschillende kleurtjes en motiefjes, ik heb de roze met sterren, maar ben je van het neutrale dan heeft Dooky daar ook gewoon een collectie voor. Ik ben onwijs blij met de Dooky en ik kan echt niet meer zonder. Kende jullie de Dooky al?dooky3
Difrax drievaks melkpoeder bewaardoosjes
Toen ik wist dat ik zwanger was van een meisje moest en zou ik een roze poedertoren. Ik heb mij een buil gezocht naar een roze maar ik kon ze nergens vinden. Ik wilde perse een toren en het enige wat ik kon vinden waren de drievaks melkpoeder bewaardoosjes van difrax. De wil een naar een roze was groter dan voor een toren dus ik besloot ze mee te nemen. Vanaf het begin dat ik ze gebruik ben ik helemaal om. Wat een fijne dingen. Je hoeft niet telkens een laag eraf te schroeven om bij de volgende voeding te komen, je gebruikt voor elke fles een nieuw tuitje dus als het schenktuitje wat nat wordt is het geen probleem, de melk hoeft er maar 1 keer uit geschud te worden.difraxToen ik ze per ongeluk te warm had gekookt en ze niet meer de oude vorm hadden (stomme ik) besloot ik ze opnieuw aan te schaffen. En als ik iets opnieuw aanschaf, ja dan ben ik er echt enorm over te spreken. Welke poedertorens hebben jullie? (mits je geen volledige borstvoeding geeft natuurlijk).

Babycook Philips Avent
Tot slot deze babycook. Ik kreeg hem van mijn nichtje (super lief) en ik wist niet dat hapjes maken zo makkelijk was. Had ik dat ding bij River ook maar gehad. Je doet er wat groente in, zet hem aan en als die piept mix je de boel en voilà, maaltijd is klaar. Echt een kind kan de was doen, en natuurlijk stukke goedkoper (en beter) dan potjes. Natuurlijk ga ik de potjes nog wel gebruiken mochten we ergens heen gaan maar voor thuis ben ik verknocht aan de babycook. Deze is van Philips maar je hebt nog veel meer verschillende babycooks, ik ben in ieder geval om! babycook
Gebruik(ten) jullie een babycook, en zo ja ben je er ook zo’n fan van?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

24 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 11 mei 2016 om 05:56

  De dooky lijkt me ook heel erg handig. Als ik ooit nog een kindje mag krijgen dan ga ik die ook zeker gebruiken.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Temperaturen, ovulatie en luteale fase….wat is dat?My Profile

 • Reageer Wilmaaa 11 mei 2016 om 06:10

  Wat handig O’mn dooky!bij Yarah had ik zoiets niet maar dat wass wel heel handig geweest 🙂
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Blijf van mijn kind af!My Profile

 • Reageer Kelly Caresse 11 mei 2016 om 06:15

  Ik zit er ook aan te denken om dit keer ook een babycook aan te schaffen. Bij Lana maakte ik alle hapjes zelf door te koken en te mixen, wat prima ging, maar een babycook lijkt me nog wat praktischer
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Wedding Wednesday: 1 jaar getrouwd, katoenen huwelijkMy Profile

 • Reageer Mama Lifestyle Blog 11 mei 2016 om 06:21

  De Dooky is zeker super handig! Helaas ontdekte ik deze pas toen mijn tweede kindje al in de wandelwagen zat. Hij wilde de Dooky pertinent niet in zijn wandelwagen hebben, dus ik heb de doek maar doorverkocht. Dit is echt een product dat ik bij mijn eerste kindje al had willen hebben. Ik liep altijd te stunten met hydrofielluiers aan de kinderwagen.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Vlog ochtendroutine van een mamaMy Profile

 • Reageer Nicole 11 mei 2016 om 06:52

  Wij hadden een poederbakje van Tupperware haha en de Dooky is inderdaad erg fijn!
  Nicole onlangs geplaatst…Stoppen met de speen | Deel 1My Profile

 • Reageer Channa 11 mei 2016 om 06:59

  Hier eigenlijk alleen het drievaksbakje gebruikt maar wel een andere variant. De Dooky ziet er heel handig uit 🙂
  Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #15 – Camping, huisartsenpost & MoederdagMy Profile

 • Reageer Nicole 11 mei 2016 om 07:13

  Yup zeker een uitkomst die Dooky! Veel plezier van gehad.
  Nicole onlangs geplaatst…Dat wordt weer sparen! – Angry Birds bij PLUSMy Profile

 • Reageer Tamara 11 mei 2016 om 07:17

  Haha ohjaaaa dat weet ik nog wel! Dat je je rot aan het zoeken was naar een roze poedertoren! Had je niet eerst ook een andere gekocht?
  Tamara onlangs geplaatst…Mijn allergrootste baby miskopen.My Profile

 • Reageer Nesrin 11 mei 2016 om 07:36

  Wat handig zo een Dooky! Ik legde altijd een hydrofiele luiers over de wagen heen 😉 Niet handig.
  Nesrin onlangs geplaatst…Help! Mijn jongste kind wordt een kleuter!My Profile

 • Reageer Leonie 11 mei 2016 om 08:16

  Op de 9mnd beurs hebben we ook staan kijken naar de Dooky maar nog niet meegenomen… Misschien toch eens aanschaffen dan! Al is zo’n paraplutje aan de wagen niet t zelfde effect?
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 27My Profile

  • Reageer Manon 11 mei 2016 om 10:08

   Met een parapluutje ben je altijd bezig met verstellen richting de zon, als je een tijdje rondwandelt ben je wel tig keer bezig met verstellen haha. En zo’n Dooky houdt ook echt wel wat wind tegen en sluit de boel af waardoor er minder prikkels zijn voor de baby!

 • Reageer amanda 11 mei 2016 om 08:41

  Die babycook lijkt mij super handig denk dat mochten wij een tweede kindje mogen krijgen ik er ook 1 aan ga schaffen..en die difraxpoederbusjes zijn inderdaad fijn heb ze ook gebruikt en ook die fout gemaakt door te heet te gaan schoonmaken..haha..xx
  amanda onlangs geplaatst…| Nieuw | Slimpie waterijsjesMy Profile

 • Reageer Annemijn 11 mei 2016 om 08:57

  Wat handig zo’n babycook!
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn fobie: Bang voor onweer- Help! Het ‘seizoen’ begint weer!My Profile

 • Reageer Vanessa 11 mei 2016 om 08:58

  Lijken me allemaal handige spulletjes!
  Vanessa onlangs geplaatst…De chronisch zieken tagMy Profile

 • Reageer Valentina 11 mei 2016 om 09:06

  Ik vind zo’n Dooky juist helemaal niet handig. Ik had het gekocht voor in de auto maar die ringen passen helemaal niet goed om de maxicosi heen. De babycook ziet er wel handig uit. Wij geven rapley dus dat is helemaal makkelijk. Geen gemix of iets gewoon eten wat wij eten.

 • Reageer Saskia 11 mei 2016 om 09:29

  De difrax poedertoren ziet er handig uit. Wij hebben er ooit een gekregen bij ren babybox en die is ook erg handig. Een babycook gebruik ik zelf niet, ik kook alles gewoon en wissel af met potjes.
  Saskia onlangs geplaatst…Mijn Interview Ouders van NuMy Profile

 • Reageer Malou 11 mei 2016 om 09:42

  Een babycook heb ik nooit gebruikt. Een Dooky bij Nomi ook niet, maar voor ons zoontje heb ik er nu wel één 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Vlog: een standaard dagje thuis en in de tuinMy Profile

 • Reageer Melissa 11 mei 2016 om 09:58

  Zit gelijk ook aan een babycook te denken.. Ben niet zo kookster!
  Waar heb je deze gekocht als ik vragen mag?
  Zoo dooky zooo ideaal al veel plezier van! Tevens ook van de melkpoederdoosjes van difrax!
  I like like like je blogje haha

 • Reageer Michelle 11 mei 2016 om 10:03

  Zo’n Dooky gaan we ook maar eens proberen! We mogen vandaag voor het eerst naar buiten met ons mannetje, dus voor nu toch maar even aanrommelen met een hydrofiel.
  Michelle onlangs geplaatst…ZWANGERSCHAPSUPDATE: WEEK 40My Profile

 • Reageer Dita 11 mei 2016 om 13:00

  Ik heb poedertorens va de Wibra maar inderdaad deze lijken me ook handigm geen geklooi meer met het opschroeven van die dingen.
  Dita onlangs geplaatst…Lichtpuntjes #21My Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 11 mei 2016 om 17:46

  Difrax container en babycook ook hier een groot succes. Ik had een swaddler van lodger die ik gebruikte voor tegen de zon. Twee klippen en klaar.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Kamperen/ een autovakantie met een baby…go or no go…My Profile

 • Reageer Jessica 12 mei 2016 om 16:56

  Die doek voor de kinderwagen ziet er handig uit! Vraagje, als je de babycook hebt gebruikt, kan je die maaltijdjes dan ook invriezen?
  Jessica onlangs geplaatst…Happiness by JessMy Profile

 • Reageer Madelaine 13 mei 2016 om 08:43

  Ik vind zo’n Dooky ook echt ideaal! Een babycook heb ik (nog) niet, en wij hebben een saaie voedingstoren.. grijs en wit haha.
  Madelaine onlangs geplaatst…NIVEX goes MFMMMy Profile

 • Reageer Simone 16 mei 2016 om 23:31

  De babycook heb ik nooit gebruikt. Lijkt me stiekem wel handig, maar ik vind dat soort spul dan weer wat duur in aanschaf als ik me bedenk dat ik het ook prima in een pannetje kan koken. De dooky heb ik wel, deze heb ik vorige zomer veel gebruikt toen Mirthe een nóg kleiner baby’tje was. Ik denk niet dat ik hem, nu ze groter is, nog veel ga gebruiken. Een poederbakje met drie vakjes heb ik van hero, uit de blije doos. Ook een handig ding, maar niet met verschillende schenktuitjes, dat lijkt me nog hygiënischer.
  Simone onlangs geplaatst…Vlog | Een dagje naar de dierentuinMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge