Persoonlijk, WeightWatchers

Weight Watchers update #18: BAM!

weightwatchersmei16
Zoals jullie vorige week konden lezen in onze update, waren we allebei ietsjes aangekomen. Niet veel, maar toch: leuk is anders. We gingen er gewoon weer voor (keer op keer op keer op keer…) en gingen ook naar de cursus voor een extra boost aan motivatie.

Bibian
Afgelopen week had ik een week waarin ik onwijs mijn best deed. Ik haalde niks lekkers in huis, en kon dus ook niet snoepen. Ik at gezond, voor mijn doen dan. In plaats voor broodjes, pizza’s en pasta’s koos ik voor veel groente en gekookte aardappels, vis en eieren. Ik zat helemaal in een flow, at lekker fruit als tussendoortje en niks kon mij meer tegenhouden. Maandag was ik zo benieuwd hoeveel ik afgevallen zou zijn dus ik besloot -hoe stom ook- op de weegschaal te gaan staan. Helaas werd ik daar niet vrolijk van, ik was in al die dagen gewoon hetzelfde gebleven, hoe dan? Ik had echt zo goed gegeten sinds tijden en dan krijg je gewoon stank voor dank. Natuurlijk is het een momentopname maar echt vrolijk werd ik er niet van. Ik besloot Manon even te appen en daarna maar gewoon de draad weer op te pakken en ontbeet met een bakje magere vanille kwark en wat mango. De dagen na mijn tussentijdse weeg moment verliepen ook weer prima. Ik liet mij niet uit de weg slaan en ging gewoon door met de goede flow. Ik was enorm benieuwd wat ik op de weegschaal zou zien staan. We besloten de woensdagavond ook naar de cursus te gaan. Toch anders dan de ochtend maar je kan wel een kleine inschatting maken. Eenmaal bij de cursus werd ik blij verrast door de weegschaal! Als ik dit in de avond weeg en met kleren aan dan ben ik de volgende dag zeker wat kwijt. Donderdagochtend ging ik de weegschaal op en ja hoor, mijn harde werken werd toch nog beloond, er was maar liefst 1,2 kilo vanaf en dat zet de teller op 12,5 kilo!

Foto 05-05-16 08 41 04Nu ik dit typ zitten wij in de auto naar mijn schoonouders, de kinderen gaan lekker logeren en Mike en ik gaan samen wat leuks doen en lekker uit eten. Ik denk dat ik voor gamba’s ga, lekker en verantwoord. Hoe het verlopen is horen jullie volgende week, tot dan!

Manon
Nadat ik twee weken lang 0,2 (dus bijna een halve kilo in totaal) was aangekomen, was het basta. Ik besloot even heel streng te doen, streng te tellen, vooraf menu’s te maken en er weer voor te gaan. Ik ben ZO dicht bij m’n streefgewicht (58 kg) dat ik het nu ook wil halen.

Zoals jullie in mijn kiekje van afgelopen maandag konden zien, had ik toch wel wat lekkere dingen: pannenkoeken, uit wezen lunchen… Maar ik had daar rekening mee gehouden en pannenkoeken zijn prima te doen met WeightWatchers. Oké, je moet dan niet 4 lepels Nutella erop smeren, maar pannenkoeken met appel of met aardbeien zijn ook super lekker en dat scheelt ook weer punten. Na mijn lunch bij Happy Italy at ik ’s avonds een zelfgemaakte tomatensoep van 0 SmartPoints dus dat heft elkaar prima op. Genieten moet ook kunnen.

Schermafbeelding 2016-05-05 om 10.43.38Woensdagochtend ging ik stiekem even op de weegschaal staan en zag ik precies de 58 kilo had aangetikt! Om mezelf te belonen kocht ik een mooie bikini bij de Hunkemöller. Woensdagavond bij de cursus heb ik ook gewogen maar de donderdagochtend is toch voor mijn gevoel het “officiële” weegmoment. Gisterenochtend gaf de weegschaal weer precies 58 kg aan. Dat houdt in dat ik afgelopen week 0,9 kg ben afgevallen en in totaal 7,7 kg. Niet super veel, maar toch ruim 10% van mijn begingewicht.

Ik heb mijn officiële streefgewicht bereikt maar ik ben zo lekker bezig, zit nog helemaal in de flow dus ik denk dat ik nog maar gewoon even door ga. Een of twee kilo’tjes voor de zomervakantie extra eraf kan geen kwaad en het hoeft ook niet zo hard te gaan dus ik doe het denk ik wat kalmer aan. Even wat meer loslaten. Dat is denk ik ook wel goed voor het stabiliseren straks!

Foto 05-05-16 10 47 43

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

22 reacties

 • Reageer Margriet 6 mei 2016 om 05:56

  Wow wat fijn voor jullie allebei!!

 • Reageer Channa 6 mei 2016 om 06:05

  Goed bezig dames! Echt goed dat jullie het zolang volhouden!
  Channa onlangs geplaatst…5x musthaves voor dreumes en peuter!My Profile

 • Reageer Dita 6 mei 2016 om 06:20

  Wat goed! Ik ga mij ook aanmeldem. Dan voor het online programma.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Mei 2016 #1My Profile

 • Reageer Nicole 6 mei 2016 om 06:38

  Lekker bezig dames!! Ben trots op jullie.. Wauw jullie knallen echt hoor. En heb een hele steun aan jullie omdat het ook op en af gaat zoals bij mij.. Dikke knuffel voor beide!
  Nicole onlangs geplaatst…“Ik kies niet meer voor veiligheid ten koste van mezelf”My Profile

 • Reageer Nicole 6 mei 2016 om 06:49

  Supergoed meiden! Knap hoor_!
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog Action, Kruidvat & LidlMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 6 mei 2016 om 06:55

  Wat goed zeg! Heel knap en fijn dat het weer zo lekker gaat. Ik heb vandaag weer m’n weegdag, ben heel benieuwd hihi
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…VLOG: Dagje Julianatoren en rondje NederlandMy Profile

 • Reageer Marjon 6 mei 2016 om 07:12

  Mooie resultaten. Al veel afgevallen. Super!
  Marjon onlangs geplaatst…Shoplog #mamaMy Profile

 • Reageer Annemijn 6 mei 2016 om 07:15

  Super knap! Ik denk dat ik me ook wil aanmelden. Hebben jullie tips qua programma?
  Annemijn onlangs geplaatst…Moederdagcadeau: Nouveau Vintage sieraden van LucardiMy Profile

  • Reageer Manon 6 mei 2016 om 07:57

   Wat goed! Al één stap in de goede richting :-). Wij vinden de combi-pas qua programma erg fijn. De wekelijkse cursus is écht een motivatie, stok achter de deur en je hebt een coach waar je al je vragen aan kunt stellen. Wat heel erg fijn is!

 • Reageer Tamara 6 mei 2016 om 07:17

  Wauwwww supergoed!!! Beide gewoon hartstikke veel!!!
  Tamara onlangs geplaatst…Afstandsmoeders, gedwongen je kind afstaan.My Profile

 • Reageer Leonie 6 mei 2016 om 07:37

  Woohooo! Super knap! Jullie kunnen trots op jezelf zijn!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Shoplog – Babystuff (Video)My Profile

 • Reageer Eefje 6 mei 2016 om 10:13

  Wat goed van jullie allebei! Gefeliciteerd! Ik vroeg me af hoe jullie je streefgewicht bepaald hebben? Is dat een gewicht waar je je eerder goed bij voelde? Of bepaald in overleg met je coach of aan de hand van je BMI? Ik heb dit ook moeten invullen in de app maar vind het zo moeilijk te bepalen aangezien ik al zo lang te zwaar ben en niet goed weet wat een goed gewicht voor mij is. Hoe lang ben jij Manon? Met 58 kg als streefgewicht?

  • Reageer Manon 6 mei 2016 om 13:21

   Je kan met je coach overleggen natuurlijk! Ik heb het gewoon voor mezelf bepaald waar ik me fijn bij voel… En je kan het altijd aanpassen natuurlijk! Ik ben 1.62 ongeveer.

   • Reageer Eefje 6 mei 2016 om 15:06

    Dank voor je antwoord! Ik heb alleen de app, geen combi-pas. Ga nu maar uit van een gezond gewicht bij mij lengte aan de hand van BMI! Voel me iig al beter bij elke kilo minder. Fijn om jullie te volgen, geeft toch een beetje het gevoel dat je het “samen” doet!

 • Reageer Jodi - liefthuis 6 mei 2016 om 10:27

  Wauw wat goed, je streefgewicht gehaald. Super knap manon en Bibian ook weer veel afgevallen. Goed bezig
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Life of Lief thuis….April: rugby, vrienden, kraamvisite en veel genieten…My Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 6 mei 2016 om 10:38

  Wat een leuke bikini! Komt er nog een foto van jou in de bikini?
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Geld en je relatieMy Profile

 • Reageer anneleen 6 mei 2016 om 10:51

  Wauw Manon, super dat je je streefgewicht reeds bereikt hebt! Heb je knap gedaan hoor! Mooie bikini trouwens! En Bibian, jij bent ook op de goede weg! 🙂 Volhouden hé dames!!
  anneleen onlangs geplaatst…Paris, tu es belle!My Profile

 • Reageer Nesrin 6 mei 2016 om 11:21

  Applaus dames!! Yay wat goed.

  Manon ik snap je helemaal. Ik zit nu op ook bijna op mijn streefgewicht en zou toch graag 1-2 kilo er meer af willen hebben, zodat we ruimte hebben 😉 zodat we ijsjes kunnen eten.

  Knap werk dames!
  Nesrin onlangs geplaatst…APRIL Mijn beste hardloop maandMy Profile

 • Reageer Vanessa 6 mei 2016 om 16:35

  Wauw, goed bezig allebei! Manon, knap dat je je streefgewicht hebt behaald en fijn dat je een bikini hebt gekocht om jezelf te belonen. Veel succes de komende week!
  Vanessa onlangs geplaatst…HEMA introduceert bamboe serviesgoedMy Profile

 • Reageer Jessica 6 mei 2016 om 17:00

  Yeah dames wat goed!! Jullie zijn echt lekker bezig en ik vind jullie blogs hierover dan ook echt een motivatie om zelf ook door te gaan met afvallen…
  Jessica onlangs geplaatst…Kookclub #1My Profile

 • Reageer MamavdDag 7 mei 2016 om 13:24

  Jullie zijn wel goed bezig zeg! Ik moet ook maar weer eens flink aan de slag..
  MamavdDag onlangs geplaatst…Egoïstische moederdagcadeaus :o)My Profile

 • Reageer Moira 10 mei 2016 om 01:42

  Leuk om jullie te volgen in jullie journey. Ik ben zelf 60 kilo afgevallen met Weight Watchers dan wel in Nieuw Zeeland waar ik woon ik daar zelfs nu een coach sinds 2 maanden. Dat is echt zo leuk om te doen. Ik ben inmiddels 6 maanden op gewicht. Wat trouwens soms wel eens gebeurd is dat iemand heel strikt zich aan de punten heeft gehouden en dat je het pas terugziet 1 week later.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge