Persoonlijk, WeightWatchers

Weight Watchers update #19: Alles of niets

Bibian
Vorige week ging als een speer en dat was ook terug te zien op de weegschaal. Ik besloot dit vast te houden want als je eenmaal in de flow zit dan gaat het allemaal net even wat lekkerder! Ik had wel een date-dag met mijn vriend en ik heb gewoon lekker stokbroodjes op en ’s avonds op het terras wat te eten. Verder heb ik mij echt super netjes gedragen, netjes binnen de punten en geen gesnaai. Ik heb meestal dat als er de ene week veel af is dan de andere week wat minder gaat maar omdat deze week best heel goed ging was ik toch wel heel benieuwd. Helaas gaf de weegschaal hetzelfde aan als vorige week, bummer. Het kan komen door het warme weer, maar het kan ook zijn dat mijn lichaam er deze week gewoon even geen zin in heeft. Nu is het de kunst om door te gaan en dat ga ik natuurlijk ook doen. Er is weer lekkerder fruit in de winkels, water smaakt weer 10 keer beter dan in de winter dus ik denk dat het wel goed moet komen. Ik blijf dus even hangen op -12,5 maar hopelijk ben ik volgende week weer wat dichterbij mijn streefgewicht!

IMG_6673Manon
Vorige week donderdag was het onze weegdag en op die dag had ik ook mijn streefgewicht (van 58 kg) bereikt! Ik besloot toen om nog maar gewoon door te gaan, kijken waar het schip strandt. Ik hoef niet nog eens 5 kilo kwijt, maar als ik nog een kilo – misschien wel 2 – af kan vallen dan vind ik dat fijn. Het hoeft ook niet in 2 weken maar gewoon. Die donderdag was het ook Hemelvaartsdag en ik ging met Nilo, mijn vriend en mijn zusje gezellig lunchen. Het was zulk mooi weer dat we spontaan besloten om te gaan barbecuen. Leuk, lekker en we hadden er zin in. Even geen punten tellen of WW-en. Vrijdag kreeg ik bericht dat mijn opa was overleden, net terwijl mijn vriend en ik een datedagje hadden. We zijn gewoon lekker naar de stad geweest, geluncht en hebben het ervan genomen in de bioscoop: you only live once, was wel de boodschap van die dag. Zaterdag en zondag heb ik ook niet echt punten geteld. Zondag was het Moederdag en ik had lekkere cupcakes gebakken… Tja… Ik merk dat ik mezelf er wel goed toe kan zetten om weer even een dag of twee/drie superstreng te doen. Een soort van “balansen”. Ik ben er wel achter dat het voor mij heel zwart/wit, alles of niets is. Ik kan niet denken: oké, ik ga lekker uit lunchen maar dan eet ik vanavond mager. Of: ik neem 1 stukje chocola of ik neem 1 koekje. Nee, bij mij is het alles of niets. Of ik eet een hele dag alles wat los en vast zit, of ik ben heel streng. En dat is denk ik mijn manier… Zo zal ik het na het stabiliseren denk ik ook moeten doen. Dit past bij mij, dit is mijn “lifestyle”: de alles of niets-aanpak. En dat vind ik prima.

Oké, de weegschaal gisterochtend… Ik had geen verwachtingen want de week was een beetje raar geweest. Maar toch gaf de weegschaal 57,7 kg aan, dat betekent dat ik dus toch nog 0,3 kg ben afgevallen ten opzichten van vorige week! In totaal dus precies 8 kilo. Yay!

Foto 12-05-16 09 41 36

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

25 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 13 mei 2016 om 05:58

  Wat goed gedaan! Ik vind afvallen met dit weer ook een stuk makkelijker.

 • Reageer Channa 13 mei 2016 om 06:02

  Ik moet zeggen dat ik het ontzettend knap vind hoe jullie doorzetten ook als jullie even niks afvallen of zelfs aankomen!
  Channa onlangs geplaatst…7x de leukste buitenspelletjes (van vroeger)!My Profile

 • Reageer Elisabeth 13 mei 2016 om 06:06

  Wat goed dat jullie zoveel afgevallen zijn! Maar vervelend van je opa…. sterkte
  Elisabeth onlangs geplaatst…Ehm ja, ik doe mijn zoontje dus nog steeds meisjeskleding aan…My Profile

 • Reageer Josan 13 mei 2016 om 06:17

  Ach Bibian, wat er niet aankomt hoeft er ook niet af. Het komt wel. Jullie doorzettingsvermogen is bewonderenswaardig.
  Josan onlangs geplaatst…De leukste moeder en dochter kledingMy Profile

 • Reageer Mama Lifestyle Blog 13 mei 2016 om 06:29

  Manon gecondoleerd met het overlijden van je opa. Goed dat jullie zo doorzetten met afvallen. Met het warme weer kan het inderdaad zo zijn dat je wat meer vocht vasthoudt. Mijn voeten waren de afgelopen dagen echt opgezwollen. En ook als ik ongesteld moet worden heb ik altijd een opgezette buik. Succes nog!
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Ben jij een smombie?My Profile

 • Reageer Kelly Caresse 13 mei 2016 om 06:33

  Wat ontzettend knap hoever jullie gekomen zijn! Samen alweer ruim 20 kilo kwijt, en qua voeding geloof ik ook echt in die balans, zo houd je zo’n healthy lifestyle ook veel beter vol denk ik
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Primark Shoplog + Try on looksMy Profile

 • Reageer Dita 13 mei 2016 om 06:33

  Zo knap van jullie! Ik kan ook moeilijk denken ‘nu neem ik wat lekkers, dan vanavond iets lichts’.
  Dita onlangs geplaatst…Weekendje Haarlem in foto’sMy Profile

 • Reageer Nicole 13 mei 2016 om 06:58

  Knap gedaan meiden!!
  Nicole onlangs geplaatst…Wist je dat? – Alles wat je niet wilde weten over mij!My Profile

 • Reageer Nicole 13 mei 2016 om 07:28

  Ik vind het zo mooi om te zien hoe iedereen eigenlijk anders ermee omgaat qua afvallen of een lifestyle hebben. Zo is Bibian al heel anders dan Manon terwijl er ook dingen hetzelfde zijn. Ik ben dan weer helemaal niet van het ‘alles of niets’. Al las ik wel eens een dag op dat het helemaal niets is. Maar ik kan ook goed ‘cheaten’ en dan de rest mager eten.
  Nicole onlangs geplaatst…Anoniem: “Zal ik nooit meer zwanger zijn?”My Profile

 • Reageer Tamara 13 mei 2016 om 07:44

  Echt heeeel knap van jullie! Al bijna zomerproof haha!
  Tamara onlangs geplaatst…6 x dingen die moeders met een groter gezin altijd te horen krijgen.My Profile

 • Reageer Annemijn 13 mei 2016 om 08:32

  Wat goed bezig! Goed dat jullie ook zo kunnen genieten en lekkere dingen blijven eten.
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn fobie: Bang voor onweer- Help! Het ‘seizoen’ begint weer!My Profile

 • Reageer Leonie 13 mei 2016 om 08:33

  Wow. Goed bezig! Mijn streefgewicht na de zwangerschap is ook 58 kilo, haha. Ik probeer echt gezond te eten, om de zwangerschapskilo’s te beperken, maar soms ligt Tony in de koelkast en moet ik ‘m echt wegleggen, anders eet ik ‘m helemaal op. Oops.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Onzekerheid tijdens je zwangerschapMy Profile

 • Reageer Diana 13 mei 2016 om 08:39

  Wauw, ontzettend goed van jullie! Doorzetters zijn jullie!
  Diana onlangs geplaatst…Salade met biefstukMy Profile

 • Reageer Vanessa 13 mei 2016 om 09:01

  Ik vind het heel knap hoeveel jullie al zijn afgevallen! En Bibian: het is normaal dat je gewicht soms een weekje blijft staan. Beter hetzelfde gewicht dan bijkomen, toch? Veel succes nog!
  Vanessa onlangs geplaatst…NIVEA Shower Silk MoussesMy Profile

 • Reageer Michelle 13 mei 2016 om 09:09

  Gecondoleerd met het overlijden van je opa Manon! Erg knap hoe jullie die positiviteit steeds vasthouden! 8 dagen na mijn bevalling heb ik zelf ook zin om weer gezond te gaan doen. Van de bijna 11 aangekomen kilo’s zijn er inmiddels 9 weer verdwenen, dus dat geeft goede hoop.
  Michelle onlangs geplaatst…ONZE KRAAMWEEK IN BEELDMy Profile

  • Reageer Manon 13 mei 2016 om 11:20

   Oh wauw dat is echt snel! En maar 11 kg, dat was dan zeker alleen maar baby etc wat je aan bent gekomen. Super knap!

 • Reageer Malou 13 mei 2016 om 09:21

  Dat ‘alles of niets’ ken ik wel haha. Als ik straks een beetje ontzwangerd ben, wil ik ook weer wat afvallen en dan zal het vast ook op die manier gaan 😉
  Malou onlangs geplaatst…Musthaves bij borstvoedingMy Profile

 • Reageer doortjesblog 13 mei 2016 om 09:54

  Goed bezig hoor! De ene week even stilstaan, maar dan is het inderdaad het belangrijkste om door te gaan 🙂

 • Reageer Monique 13 mei 2016 om 11:00

  Super goed bezig dames! Ik ben ook weer begonnen. En nu weer een tijdje bezig, maar ik voel me weer tien keer beter!
  Monique onlangs geplaatst…Bruiloft # De dagplanningMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 13 mei 2016 om 12:18

  Toch gek hoe verschillend ons lichaam kan werken. Super goed je best doen en niks afvallen en af en toe de teugels laten vieren en toch afvallen.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…14 willekeurige weetjes over mij…My Profile

 • Reageer Joyce 13 mei 2016 om 21:11

  Wij proberen ook een balans tussen gezond en lekkernijen te hebben. Je leeft maar één keer. Goed bezig Manon dat je er weer 0.3 af hebt!
  Joyce onlangs geplaatst…Winweek: 2x Skins Cosmetics Xminerals Firming Eye CreamMy Profile

 • Reageer Patricia 15 mei 2016 om 11:09

  Ik heb een vraag over WW (ga daar zelf morgen mee beginnen 😉 ) Als je bv een recept maakt, bibian had een keer bami gemaakt, hoe vul je dat dan in met je punten?
  Aangezien het een heel gerecht is kan je de ingrediënten toch niet los wegen?

  • Reageer Manon 15 mei 2016 om 11:46

   Als je voor twee personen maakt, dan weeg je van te voren voor 2 personen af. En dan doe je aan het eind gewoon de helft van alles!

 • Reageer Jamaila 15 mei 2016 om 11:21

  ik vind altijd zo knap dat jullie zo positief door zetten! Ik ben zelf ook sinds kort bezig met ww en als ik deze updates lees wordt ik altijd weer extra gemotiveerd. Ga zo door meiden!

 • Reageer Jessica 15 mei 2016 om 21:19

  Jullie zijn echte doorzetters. Ik vind het zelf zo lastig om door te gaan nu ik weinig tot niks afval… Maar wat je zegt Manon heel herkenbaar, alles of niets… Als ik ’s middags iets slechts heb gegeten denk ik nou dan vanavond ook nog maar , heb toch al slecht gedaan… Maar we kunnen het en gaan door! Succes meiden..
  Jessica onlangs geplaatst…Sky – 3D MusicalMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge