Persoonlijk, WeightWatchers

Weight Watchers update #20: Emotie-eten en stabiliseren

wwupdate2Bibian
Afgelopen week was een week die iets anders liep dan normaal en als dat zo is dan ben ik een beetje uit mijn doen. Ik let minder op, en denk dat die ene hap extra ook wel kan. Mijn zus beviel van een prachtig kindje, wel te vroeg en raak ik altijd een beetje uit mijn apropos. Ik was bijna de hele week wel bij mijn zus te vinden en at daarom die week twee keer fastfood… De dag van haar bevalling at ik durum en zondag aten we Chinees bij mijn vader. De rest van de week ging qua avondeten wel prima, maar in zo’n ziekenhuis hebben ze natuurlijk geen broodje met 30 gram kip afgewogen haha. Ik nam wel 2 keer een pistolet met alleen ham maar hoeveel punten dat broodje zou zijn, geen idee. Ook ging er een hap van een chocoladereep naar binnen. Eigenlijk waren dat zo mijn fouten deze week. En wie fouten maakt moet op de blaren zitten. Ik durfde bijna niet op de weegschaal, maar hey ik heb het zelf gedaan en moet dan dus ook gewoon even boeten. Wat zouden een durum, een bord Chinees, twee pistolets ham en een hap chocolade gedaan hebben? Wel ja, er zit 4 ons aan. Balen, maar ik weet natuurlijk waar dat vandaan komt. Soms heb je gewoon even wat “te vieren” of komt het gewoon even zo uit. Over een maandje gaan we naar Londen en dan wil ik toch eigenlijk nog wel 3 kilo kwijt zijn. Of het gaat lukken, ik weet het niet maar ik kan wel heel hard mijn best gaan doen!

wwManon
Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. De weegschaal gaf gisterochtend 57,5 kg aan, wat betekent dat ik 0,2 ben afgevallen en dat de totale teller nu op min 8,2 kg staat.
Ik ben een beetje uit m’n WeightWatchersupdateflow om het zo maar te noemen haha. Ik weet niet meer zo goed wat ik elke week moet schrijven in deze update. Ik ben super hartstikke tevreden met hoe mijn gewicht nu is en ben er ook echt wel trots op. Het kabbelt voort, ik weet wat ik kan eten en ik weet ook dat ik zogezegd moet “balansen”.

Afgelopen week was een hele doodgewone week voor mij. Oké, met Pinksteren heb ik hier en daar iets meer gegeten dan mijn punten toestaan maar eerlijk gezegd heb ik de punten een beetje losgelaten. Ik vul het ook niet meer in in de app. Ik heb ook niet mijn hele leven die app tot mijn beschikking en van je hele leven punten tellen wordt ook niemand vrolijk. Weet je wat het is… Ik kan heel goed afvallen, maar ik kan ook heel goed vreten en aankomen. Dat afvallen is moeilijk ja, maar op gewicht blijven, dát is pas moeilijk. Ik heb in ieder geval met mezelf afgesproken dat ik wel iedere week blijf wegen op de donderdagochtend, gewoon om het in de gaten te houden. Ik heb Bibian altijd aan m’n zij die me een schop onder m’n reet kan geven als ze merkt dat de getalletjes weer omhoog gaan en ja ik doe het toch echt het meest voor mezelf.

Schermafbeelding 2016-05-19 om 16.40.05

Ik denk dat ik het voorlopig even bij deze WW update laat. Ik ga binnenkort ook het stabiliseerproces van WeightWatchers in (dit houdt in dat je 6 weken onder begeleiding van je coach gaat kijken naar “hoe nu verder nu ik op gewicht ben”). De vorige keer zat ik halverwege dit proces met een positieve zwangerschapstest dus ik heb deze stabilisatieperiode nooit helemaal afgemaakt toen haha. I keep you on the high!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

26 reacties

 • Reageer Channa 20 mei 2016 om 06:03

  Balen Bibian, maar het komt vast weet goed. Het zijn gelukkig geen kilo’s die er weet aan zitten. Ben wel benieuwd naar het stabiliseren. Stop je uiteindelijk weer met puntentellen?
  Channa onlangs geplaatst…Zomerkleding shoplog!My Profile

  • Reageer Manon 20 mei 2016 om 10:50

   Dat is heel persoonlijk of je wil blijven tellen ja of nee. Als je “klaar” bent met stabiliseren heb je ook geen toegang meer tot de app van WeightWatchers (stom). Je gaat dan op zoek naar “jouw” puntenaantal waarmee je op gewicht blijft en in die 6 weken stabiliseren kun je hier mee aan de slag (onder begeleiding van je coach).

   • Reageer lonneke van vloten 20 mei 2016 om 20:49

    gaan jij en bibian samen naar londen of gaat bibian met iemand anders

    • Reageer Manon 21 mei 2016 om 11:16

     We gaan samen! Maar we vertellen er volgende week meer over!

 • Reageer Elisabeth 20 mei 2016 om 06:04

  Kan me voostellen dat je wat baalt Bibian, maar het gaat vast weer beter u je weet hoe het niet moet 😉
  Elisabeth onlangs geplaatst…10 dingen over borstvoeding die ik niet bedacht had voor ik er mee begonMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 20 mei 2016 om 06:05

  4 ons valt mee, is er zo weer af. Vervelend dat je zus te vroeg bevallen is, hopelijk gaat alles goed met haar en de baby.
  Goed dat er weer wat af. Ben benieuwd naar dat volgende traject.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Moestuinieren met de AH moestuintjes: De eerste bloemen zijn open gegaan!My Profile

 • Reageer Mama Lifestyle Blog 20 mei 2016 om 06:10

  Bibian volgende keer beter. Maar ach wat is nu eigenlijk 4 ons. Manon goed zo! Houden zo!
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Ik ga door een zeer moeilijke tijd…My Profile

 • Reageer Josan 20 mei 2016 om 06:10

  Gefeliciteerd dat je nu tante bent Bibian. En 4 ons valt wel mee. Ik kan me voorstellen dat je uit je dien bent dan. Hopelijk gaat alles goed. WW komt wel weer als je emotioneel ook weer toe kan zetten.
  Josan onlangs geplaatst…10 voordelen van een oude moeder zijnMy Profile

 • Reageer Nicole 20 mei 2016 om 06:49

  Oh Bieb ik snap het helemaal, heb precies zo’n week gehad eigenlijk. Durf zo niet op de weegschaal maar doe het toch hoor.. Want wat je zegt.. Doe het zelf dus op de blaren! Hoop voor je dat je het doel gaat halen. En Manon ben heel benieuwd hoe dat stabiliseren nu gaat..
  Nicole onlangs geplaatst…Waar je huis woont TAGMy Profile

 • Reageer Michelle 20 mei 2016 om 07:03

  Ohh Bibian gefeliciteerd! Kan me voorstellen dat je zulke weken ook wel andere dingen aan je hoofd hebt dan de hoeveelheid punten in een broodje. Ik hoop dat alles helemaal goed gaat met je zus en haar baby. En dat je je doel voor Londen gaat halen uiteraard ook! Ik ben heel benieuwd naar dat stabilisatieproces Manon:).
  Michelle onlangs geplaatst…MIJN BEVALLINGSVERHAALMy Profile

 • Reageer Nicole 20 mei 2016 om 07:13

  Ben benieuwd hoe dat stabiliseren in z’n werk gaat. Tel je dan geen punten meer?.
  Nicole onlangs geplaatst…Help! Ik heb tips voor goede boeken nodig!My Profile

  • Reageer Manon 20 mei 2016 om 10:49

   Jawel. Je gaat dan alleen op zoek met je coach naar het juiste puntenaantal. Nu mag ik er 30 en als je gaat stabiliseren ga je bijvoorbeeld 36 punten eten (als je wil blijven tellen). En zo ga je een beetje aftasten wat een goed aantal punten voor jou is. Maar ik wil het punten tellen los laten dus ik zoek het zelf wel een beetje uit haha.

 • Reageer Tamara 20 mei 2016 om 07:22

  Heeeel begrijpelijk dat jullie er deze week een beetje uit waren! Jullie resultaten tot nu toe zijn ook al geweldig toch?
  Tamara onlangs geplaatst…Shoplog Zara, Z8, WE, Name it, Zeeman en een miskoop!My Profile

 • Reageer Leonie 20 mei 2016 om 07:38

  Zo’n geboorte Zet toch je week even op z’n kop, hartstikke logisch! Van harte gefeliciteerd nog!
  Jullie zijn goed bezig. Ik ben ook benieuwd wat dat stabiliseren inhoudt.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: 5x wat zo geweldig is aan zwanger zijn!My Profile

 • Reageer Joyce 20 mei 2016 om 08:02

  Aah Bibian jammer dat er niks af is, maar soms zijn er andere dingen belangrijker dan letten op je eten.

  En Mankn wat ga je lekker!
  Joyce onlangs geplaatst…Friday Favourites #47My Profile

 • Reageer Annemijn 20 mei 2016 om 08:56

  Hartstikke logisch, Bibian! Je wordt immers niet iedere week tante. Ik zou precies hetzelfde gedaan hebben. Succes met stabiliseren Manon!
  Annemijn onlangs geplaatst…Recept: Gezonde zalm met pesto en honing & pasta met spinaziesaus!My Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 20 mei 2016 om 09:39

  Wat heerlijk dat je zo goed op gewicht bent en de punten los hebt gelaten en toch nog 0,2 bent afgevallen. Knap hoor.
  En Bibian wat een heftige en mooie tijd. Je hebt voor de mogelijkheden nog goed opgelet (pistolet met hem ipv kroket in het ziekenhuis)
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Waar is mijn baby gebleven….slow down…My Profile

 • Reageer Malou 20 mei 2016 om 10:19

  Jammer Bibian, maar aangezien je zo goed bezig was komt het vast goed 🙂 En Manon, succes met het stabiliseerproces!
  Malou onlangs geplaatst…Nesteldrang en klussenMy Profile

 • Reageer Vanessa 20 mei 2016 om 11:14

  Bibian: balen dat het afgelopen week wat minder ging, maar dat is niet abnormaal aangezien de omstandigheden. Gefeliciteerd met het kindje van je zus! En Manon: veel succes met het stabiliseren!
  Vanessa onlangs geplaatst…Tip: Goedkoop online kleding kopenMy Profile

 • Reageer Nesrin 20 mei 2016 om 11:29

  Gefeliciteerd Bibian! Wat leuk dat je tante bent geworden. Ik hoop dat alles goed gaat met je zus en de baby.

  Manon, ik ben heel benieuwd hoe zo een stabilisatieperiode eruit ziet.
  Nesrin onlangs geplaatst…Koolhydraatarme chipsMy Profile

 • Reageer MetMirjam 20 mei 2016 om 12:12

  Een keertje een mindere week is helemaal niet erg hoor! Komt volgende weer vast weer helemaal goed!
  MetMirjam onlangs geplaatst…De leukste zomerjurkjesMy Profile

 • Reageer Anneleen 20 mei 2016 om 12:18

  Jammer dat je weer even een beetje bent aangekomen Bibian, maar goed dat je van jezelf weet waardoor het komt. Nogmaals een dikke proficiat met de geboorte van het kindje van je zus! Je zal vast wel een trotse tante zijn! 🙂 hopelijk is alles oké met de baby en je zus. En Manon, wat knap dat je zoveel bent afgevallen! Veel succes met het stabiel houden van dit gewicht, want dat is ook niet gemakkelijk…
  Anneleen onlangs geplaatst…Daguitstapje naar BredaMy Profile

 • Reageer Laura 20 mei 2016 om 14:22

  Wat knap van jullie! Ik denk nog steeds dat het een kwestie is van je levenspatroon veranderen en sporten (veel bewegen) zo blijf je anders in dat jojo effect. Succes met het stabiliseren! Gaat je vast lukken 🙂 je ziet er iig heel goed uit!👍

 • Reageer amanda 21 mei 2016 om 10:25

  Deze keer heb ik toch mee moeite met ww en ga volgende week op vakantie dus heb besloten om het daarna weer streng op te pakken..elke keer als ik jullie updates lees is dat weer een schop onder mijn kont ;-)..xxx
  amanda onlangs geplaatst…Recept Aardappelsalade VideoMy Profile

 • Reageer laura tooren 21 mei 2016 om 14:43

  awwhhh! sinds dat ik jullie volg hebben jullie het al over die london reis. ik ben super blij dat jullie kunnen gaan! voel ik een vlogreeks aankomen?

 • Reageer Jessica 22 mei 2016 om 22:49

  Moet je eens kijken wat een mooie lijn naar beneden al Bibian, is helemaal niet gek dat je uit je doen bent van de week die je mee hebt gemaakt! Je hebt je al een enkel keer kunnen herstellen en nu ook gewoon weer! Je kan het! Ik ben heel benieuwd hoe het bij jou verloopt Manon met het stabiliseren! Succes meiden
  Jessica onlangs geplaatst…Jess is een motormuisMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge