Persoonlijk, WeightWatchers

Weight Watchers update #21- Doorgaan!

Manon
Ik zei vorige week dat ik even geen WeightWatchersupdates meer zou plaatsen maar ik kreeg in de comments heel veel opmerkingen en vragen hoe dat eigenlijk gaat, dat stabiliseren. Het leek me een goede “vervanger” om in plaats van een update een stukje informatie te geven hierover. Wie weet helpt het anderen!

Schermafbeelding 2016-05-20 om 11.13.26Je streefgewicht bepalen
Stabiliseren is de laatste “fase” van het WeightWatchers avontuur. Als je je streefgewicht bereikt hebt ga je de stabilisatiefase in. Je streefgewicht is een gewicht wat je samen met je coach afspreekt. Dit mag je helemaal zelf bepalen. Na het stabiliseren ben je “lifetimemember” en mag je altijd gratis naar de cursus voor een stok achter de deur, wegen, kletsen, gezelligheid, motivatie, noem maar op. Volgens de WeightWatchers ‘regels’ mag je alleen lifetimemember worden als het gewicht in een gezond BMI zit. Dit vind ik een beetje… tja… ik weet niet. Voor sommigen mensen is een gezond BMI niet compleet haalbaar (denk aan kilo’s loshangend vel of ziet een gezond BMI er niet gezond meer uit). Ik ken mensen waarbij dat gezonde BMI gewicht echt gewoon niet “staat”, diegene krijgt een ingevallen gezicht, ziet er heel mager uit etc. Maargoed, daar ga ik verder niet over.

Schermafbeelding 2016-05-20 om 11.13.34Een nieuw puntenaantal
Je hebt je streefgewicht bereikt en dan ga je stabiliseren. Je krijgt van je coach een nieuw puntenaantal en dit ga je een week proberen. Ik mocht tijdens het afvallen 30 punten en met stabiliseren 36. Na een week die 36 punten (en je week-extra als je wil) per dag eten ga je de weegschaal op om te zien of het werkt. Ben je drastisch aangekomen? Dan krijg je wat minder punten. En zo ga je 6 weken op zoek naar jouw puntenaantal en hoe je hiermee omgaat, wat je kan eten etc. Na die 6 weken weet je jouw puntenaantal en als het goed is wordt je lid voor het leven, oftewel lifetimemember. Zoals ik al zei mag je gratis naar de cursus MITS je binnen een marge van 2 kg blijft: 2 kg boven en 2 kg onder de streefgewicht. Als je weer heel erg aankomt of afvalt mag je weer gaan dokken 😉 (of gewoon niet meer gaan hahaha, nee dat is niet wat je wil natuurlijk).

weightlossJe nieuwe lifestyle
Ik vind het heel goed dat je niet na het “dieet” maar in het diepe wordt gegooid met: je zoekt het nu maar uit, maar dat je 6 weken begeleid wordt in “je nieuwe lifestyle”. Het enige wat ik stom vind, is dat je als je lifetimemember bent, je geen gebruik meer kan maken van de app. Je weet dus niet hoeveel punten iets is als je iets nieuws wil of iets anders wil. Dat zou ik nog wel anders willen zien… Oja: lifetimemember is niet iets wat je wordt als je alleen het programma online volgt. Het is echt iets van de cursus!

Ik ben trouwens nog niet officieel begonnen met stabiliseren. Hiervoor moet ik nog even langs de cursus maar daar heb ik geen tijd voor gehad/gemaakt. Hopelijk is het duidelijk voor diegene die er om vroegen in de comments en om zo ook de laatste fase van WeightWatchers duidelijk te hebben. Eigenlijk is de allerlaatste “fase” op gewicht blijven en dat is het aller-aller-allermoeilijkst!

Bibian
Hoewel Manon al bezig is met stabiliseren ben ik er nog lang niet. Ik moet nog ongeveer 8,5 kilo voordat ik mijn streefgewicht heb bereikt. Ik merk dat het afvallen na de zwangerschap van River mij veel beter af ging. Was het de motivatie, of was het mijn lichaam die toen heel goed mee werkte. Ik weet het niet, wat ik wel weet is dat ik er nu wat meer moeite mee heb. Ze zeggen wel eens eraf is eraf, en dat is natuurlijk ook zo. Vorige keer was ik in de periode dat ik nu bezig ben al veel meer kwijt, en dat knaagt soms aan mij. Maar ze zeggen ook wel eens, als je langzamer af valt is dat beter, het blijft er makkelijker af en het is ook goed voor je lijf. Ik wil niet zeggen dat ik nog maar weinig kwijt ben, want dik 12 kilo is best oké te noemen. Voor mijn gevoel had ik er al meer af kunnen hebben maar dan moet je ook meer je best doen haha. Ik merk dat ik nu wat vaker iets lekkers neem. Maar misschien is dat ook wel goed, want het is een levensstijl en je gaat niet je hele leven op bleekselderij en rauwe worteltjes knagen. Ja het kan, maar ik ben daar niet het juiste persoon voor. Ik houd van lekker eten, en daar wil ik ook van blijven houden. Daarom zo nu en dag neem ik wat lekkers. En dan is het ten eerste makkelijker vol te houden en ten tweede went je lichaam er ook aan dat je af en toe nog eens iets lekkers binnen krijgt. Ik probeer mijzelf nu niet te verdedigen dat het allemaal wat langzamer gaat, maar gewoon om te relativeren, want zeg nou zelf; die kilo’s zijn er ook niet in 20 dagen aangekomen dus is het maar beter om deze ook niet binnen 20 dagen kwijt te willen raken.

wwAfgelopen weken zijn mijn nachten ook niet top, Novelle wordt vaak wakker, krampen, gewoon huilen, last van de hapjes. Zodra ik een slechte nachtrust heb merk ik dat gelijk in mijn motivatie. Ik snak eerder naar de foute dingen. Ik probeerde dit onder controle te houden maar vorige week nam ik toch wat keuzes die niet bevoordelijk zijn voor het afvalproces. Deze week probeerde ik nog meer mijn teugels strak te houden, en dat met resultaat. Ik ben weer 0,7 kilo kwijt en dat zet de teller op 12,8 kilo eraf. Ik heb netjes de taart afgeslagen op mijn vriend zijn verjaardag, maar nam wel wat zoute pepsels. ’s Avonds nam mijn zus en haar man frietjes van de snackbar en terwijl zij deze aan het eten waren kookte ik mijn geplande maaltijd. Op dat moment is het heel lastig maar later ben je best trots dat je niet heb toegegeven. Aankomend weekend vieren we Rivers verjaardag omdat hij 1 juni alweer 3 jaar wordt. ’s Avonds gaan wij frietjes eten en daar doe ik natuurlijk gewoon aan mee. Ik probeer het “cheaten” deze week te beperken tot Rivers verjaardag en dan hopen dat de weegschaal volgende week weer aardig voor mij is.

 

 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

25 reacties

 • Reageer Elisabeth 27 mei 2016 om 06:05

  Superinteressant over die stabilisatiefase. En je komt er wel hoor, Bibian!!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Een schone luier poept het lekkersteMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 27 mei 2016 om 06:06

  Ik ben benieuwd of dat stabiliseren goed gaat lukken. Wel raar dat je weer moet betalen als je teveel afvalt of aankomt.
  Ik snak ook altijd meteen naar slecht eten als ik slecht geslapen heb.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…De miskraam van Marjo.My Profile

 • Reageer Josan 27 mei 2016 om 06:09

  Dat van dat stabiliseren wist ik helemaal niet. een gezond Bmi vind ik ook relatief. Ik heb ondergewicht maar dat zie je niet of zo. Als ik een gezond Bmi heb moet ik 20 kilo aankomen. Ooit gedaan tijdens een zwangerschap en liever niet weer want ik alles deed me zeer.
  Josan onlangs geplaatst…Z8 Newborn Never Out of Stock collectie 2016My Profile

 • Reageer Channa 27 mei 2016 om 06:14

  Netjes Bibian, je komt er ook wel! Dat stabiliseren klinkt wel prima, heb het idee dat dat iets is wat bij veel andere vormen van diëten vaak ontbreekt.
  Channa onlangs geplaatst…De Ouders Natuurlijk Beurs +WINACTIEMy Profile

 • Reageer Sunseeree 27 mei 2016 om 06:36

  Ik heb nog nooit aan weight watchers gedaan. Wel interessant om jullie ervaringen te lezen. Wie weet ga ik er ook een keer mee starten. 🙂

 • Reageer Tamara 27 mei 2016 om 06:45

  Wel goed dat je na het dieet ook nog goede begeleiding krijgt. Ik ben benieuwd hoe het stabiliseren gaat!
  Tamara onlangs geplaatst…5 x verschrikkelijk herkenbare Horrormomenten voor moeders.My Profile

 • Reageer Nicole 27 mei 2016 om 07:03

  Dat stabiliseren klinkt goed. Jammer dat dat dan weer niet is als je alleen online volgt. Daar mis ik heel soms begeleiding maar goed daar moet je dan dus extra voor betalen. En Bibian je bent gewoon goed bezig.. Ik snap je frustratie wel hoor. Maar inderdaad beter langzaam dan helemaal niet!
  Nicole onlangs geplaatst…Anoniem: “Door veel te bewegen kwam ik uit mijn burn-out”My Profile

 • Reageer MetMirjam 27 mei 2016 om 07:29

  Ik ben benieuwd hoe het stabiliseren zal gaan en of het een beetje bevalt. En Bibian, wat knap dat je tussen de friet-lucht toch je eigen maaltijd klaar stond te maken! Dat zijn echt wel de lastigste momenten hoor!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Struisvogel-mama.. Huh? Mijn kind bijna 2?My Profile

  • Reageer Manon 27 mei 2016 om 09:32

   Tja dat is aan jezelf… Je weet op een gegeven moment wel wat je kan eten en je hebt geen app meer. Dus je laat het wel los
   Op een gegeven moment denk ik!

 • Reageer Nienke 27 mei 2016 om 07:58

  Interessant met die stabilisatiefase en heel goed dat ze je niet gelijk aan je lot overlaten als je klaar bent met afvallen. Maar is het dan de bedoeling dat je de rest van je leven met die punten blijft eten? Of ga je dat op een gegeven moment ook loslaten?

 • Reageer Nicole 27 mei 2016 om 08:04

  Interessant dat stabiliseren! Wel heel goed dat je nog begeleiding krijgt inderdaad.
  Nicole onlangs geplaatst…De trouwambtenaar from hell (Deel 2)My Profile

 • Reageer Nesrin 27 mei 2016 om 08:14

  Ik vind het van jullie beiden knap! Bibian na zulke brakke nachten en twee kleine kindjes in het leven snap ik echt heel goed dat afvallen een stuk moeilijker is. Knap dat je nog altijd gewoon doorgaat.
  Nesrin onlangs geplaatst…Ray en IkMy Profile

 • Reageer Jorinde 27 mei 2016 om 08:33

  Positief blijven over je prestaties Bibian, ik vind het super knap dat je zo doorzet! Ook na tegenvallende weken en je bent al super veel kwijt!! Ga zo door:)

 • Reageer Michelle 27 mei 2016 om 08:47

  Wat goed dat er überhaupt een stabilisatiefase is! Dat van dat BMI vind ik inderdaad ook wel vreemd. Het is tenslotte ‘maar’ een rekensom! Knap Bibian dat je zo goed doorzet! Je eigen gekookte potje eten als iedereen frietjes neemt: wat een bikkel!
  Michelle onlangs geplaatst…MIJN EERSTE WEKEN ALS MOEDERMy Profile

 • Reageer Malou 27 mei 2016 om 09:12

  Ik was ook wel heel benieuwd naar het stabiliseren, leuk dat je erover hebt geschreven 🙂 En ik vind het inderdaad ook wel gek dat je perse een gezond bmi moet hebben en dat je de app niet meer kunt gebruiken.
  Malou onlangs geplaatst…Je weet dat het derde trimester is begonnen als..My Profile

 • Reageer Leonie 27 mei 2016 om 09:16

  Wat jammer dat je de app niet meer mag gebruiken… Dat is toch juist het hulpmiddel waar je houvast aan hebt. Zonder app lijkt me op gewicht blijven wel lastiger..
  Bib, super sterk geweest hee! Goed bezig.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Zwangerschapsoutfit #5 – Touch of pinkMy Profile

 • Reageer Jessica 27 mei 2016 om 09:26

  Netjes meiden! Wat goed dat je zo geholpen word met de stabilisatie fase. Ik vind het wel vreemd van de BMI inderdaad. Kijk maar eens naar een Yuri van Gelder, klein maar zwaar door spier. Ook vind ik het wel raar dat je elke dag op de weegschaal moet staan, je lijf veranderd tenslotte elke dag, of je nu veel eet of weinig. Bibian je bent ontzettend goed bezig! Knap dat je je na zoveel weken er nog zo voor gaat, dat is pas power!
  Jessica onlangs geplaatst…Kookclub #2 Zoete aardappel & BrownieMy Profile

  • Reageer Manon 27 mei 2016 om 09:30

   Gewoon wekelijks wegen hoor!

 • Reageer Vanessa 27 mei 2016 om 09:30

  Je mag niet klagen Bibian, je bent al bijna 13 kg kwijt, dat is heel wat hoor! Ik kan me wel voorstellen dat het naar jouw gevoel soms niet snel genoeg gaat, maar ik vind dat je best al veel bent afgevallen op die tijd hoor. Je bent goed bezig en je zal je doel behalen, daar ben ik zeker van!
  Vanessa onlangs geplaatst…9 leuke rugzakken voor de zomerMy Profile

 • Reageer Annemijn 27 mei 2016 om 10:01

  Goed bezig Bibian! Ik denk dat jouw manier van afvallen veel effectiever is dan snel 20 kilo kwijt. Op deze manier is het veel beter vol te houden. Bij mij gaat het een beetje in hetzelfde tempo. Jammer dat je de app niet meer tot je beschikking hebt, Manon. Dat lijkt me wel vervelend omdat je nu niks kunt tellen of opzoeken. Maar jij kunt dat vast ook zonder app.
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn nieuwe bikini van HunkemöllerMy Profile

 • Reageer marjon 27 mei 2016 om 12:13

  Inderdaad fijn Manon, dat ze je niet in het diepe gooien. Dat ze er voor zorgen dat “gelijk”blijft.
  Bibian, 12 kilo vind ik al veel hoor! Ik doe het je niet aan…
  marjon onlangs geplaatst…Badkamer opruimen & favo productenMy Profile

 • Reageer Inez 27 mei 2016 om 21:39

  Diep respect voor jullie dames!
  Ik ben in juli bevallen en ondanks dat ik wekelijks sport is er nog maar 5 kilo af. Ik merk ook dat de gebroken nachten mij echt onderuit halen. Ik kies voor de makkelijkere/lekkerdere keuzes en zo schiet het dus echt voor geen meter op.
  Helaas geen maatje die mee kan doen met Weight Watchers en in mn uppie niet echt lang de discipline om me aan de punten te houden.
  Erg slecht..

 • Reageer Jodi - Liefthuis 28 mei 2016 om 09:59

  Goed om te lezen over dat stabiliseren. Ook goed dat dat erbij zit in het programma.
  Bibian goed bezig, you go girl, woop woop, vandeweek in de vlog viel het me ook op dat je zoveel slanker al bent.
  Jodi – Liefthuis onlangs geplaatst…8x de liefste, leukste en grappigste filmpjes van kinderen…My Profile

 • Reageer Moira 30 mei 2016 om 01:59

  Ik weet niet of dat ik Nederland ook zo is maar ik zelf woon in Nieuw Zeeland en ben daar een coach voor de Weight Watchers en als je de App zou willen houden kan dat wel maar daar moet je in Nieuw Zeeland omgerekend 12,50 euro per maand voor betalen. Daarnaast zou je ook een calculator kunnen aanschaffen zodat je nog steeds je punten kunt uitrekenen. Ik heb zelf het Weight Watchers programma in Nieuw Zeeland gedaan en ben 60 kilo afgevallen in 1.5 jaar en inmiddels ben ik nu 7 maanden op gewicht.

 • Reageer Milou 2 juni 2016 om 15:33

  Leuk om te lezen! Ik ben zelf ook bezig met afvallen en het gaat goed, ik ben al iets meer dan 8 kilo kwijt, moet nog wle flink wat af, maar deze artikels inspireren mij wel heel erg! Ook al doe ik geen Weight Watchers!
  Milou onlangs geplaatst…Wat de afgelopen maanden gebeurde!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge