Kijken - luisteren - lezen, Lifestyle

Films, series en boeken van de afgelopen tijd

Vandaag even geen WW update. Bibian is afgelopen week bij haar nieuwe baan begonnen en had het enorm druk met werk, de kinderen, een nieuw ritme en ook nog alles in orde maken voor Londen. Dus vandaar dat we even een ander blogje ingepland hebben vandaag!

Ik hou ervan om “te vluchten” uit mijn eigen leventje en lees (weer…) regelmatig een boek, kijk wekelijks series en films en houd ook altijd mijn ogen en oren open voor leuke (nieuwe) boeken, series en films. Het leek me wel leuk om een aantal van mijn laatst gelezen/gezien op een rijtje te zetten en te vertellen wat ik ervan vond. Misschien dat jullie er wel iets aan hebben! Ik heb de beschrijvingen erbij gezet waar het over gaat, ik ben daar in mijn eigen woorden nooit zo goed in zonder iets te spoilen haha.

Boeken:

ikwisthetchantalvangastelIk wist het van Chantal van Gastel
Ik hou van Chantal van Gastel! Ik heb al haar eerdere boeken verslonden maar deze was ik een beetje “vergeten” om te lezen. Ik opende mijn e-reader en tikte meteen dit boek aan. Na 3 avondjes op de bank weggekropen te hebben, had ik hem uit en ik vond het een heeeeeerlijk boek en vond het zo jammer dat ik ‘m al weer uit had. De personages van “ik wist het” zijn zo leuk en zo fijn, het verhaal, de setting, het plot. Ja, aanrader voor als je van romantische verhalen houdt!
hetmeisjeindetreinpaulahawkinsHet meisje in de trein van Paula Hawkins
Ik had er al veel over gehoord en gelezen, dit boek was “een ware sensatie”. En eerlijk? Ik vond het maar “mwah” allemaal. Geen super spannend verhaal, een beetje saai (?) en het leek wel alsof alles in de laatste 20 pagina’s moest gebeuren. Het verhaal is op zich “leuk” bedacht maar ik weet niet zo goed… Nee, ik snap de hele hype rondom het boek niet echt. Ik ben wel heel erg benieuwd naar de film, hoe zal deze gaan worden?
eenlevennajoujojomoyesEen leven na jou van Jojo Moyes

Ik heb dit boek bijna uit, nog niet helemaal maar ik vond het wel leuk om hem er alvast bij te zetten! Na het eerste deel “voor jou” van Jojo Moyes was ik helemaal overdonderd door het verhaal. Zo mooi, zo bijzonder, echt een prachtboek. Het heeft even geduurd voordat ik “toe kwam” aan het lezen van het vervolg maar ik vind het weer een super boek. Ik hou echt van Louisa (hoofdpersoon) en ik werd weer helemaal meegezogen in het verhaal. Ja, als je genoten hebt van het eerste deel dan is dit zeker een aanrader!

Series

dejachtDe jacht
Jaren geleden heb ik samen met mijn vriend de Deense politieserie “Those Who Kill” gekeken (aanrader!). Toen we erachter kwamen dat Nederland een remake had gemaakt van deze serie konden we het niet laten om deze te bekijken. Het zijn maar 3 dubbele afleveringen van 45 minuten (dus 90 minuten in totaal) maar ik vond het een vermakelijke serie! Spannend maar wel écht een remake van de Deense versie. De plotten zijn hetzelfde in mijn herinnering. De Deense was (natuurlijk…) beter want die Nederlandse edits, ik vind het maar niks. Rare muziek onder bepaalde scenes enzo waar ik me dan aan kon storen haha. Maar al met al vond ik het erg leuk!

quanticoQuantico
Seizoen 1 van Quantico is nu afgelopen en hebben we ook helemaal gezien. Het is wederom een vermakelijke serie al moet je het niet te serieus nemen. Het is heel erg Hollywoord (FBI dames die strak in de make-up zitten na een explosie) maar daar kan ik wel doorheen kijken. Soms is het een beetje saai en langdradig maar dat is na 1-2 afleveringen wel weer weg! Ik vind het vooral leuk dat ze met flashbacks werken: flashbacks naar de periode dat ze op FBI opleiding zaten terwijl we ook in het “nu” zitten.

Films

ageofadalineAge of Adaline
Deze film kwamen we per toeval tegen op HBO on Demand. Ik heb echt een girlcrush op Blake Lively dus ik vond dat we deze film moesten kijken. De titel sprak me niet heel erg aan maarja BLAKE! Ik was aangenaam verrast en geef deze film een 8. Een mooi verhaal, mooie beelden, Blake Lively, de hele sfeer en setting en had ik al gezegd Blake?
flippedFlipped
Laatst was ik een avond alleen thuis en toen Nilo op bed lag scrollde ik wat door Netflix heen. Ik zag deze film staan en besloot ‘m een kans te geven. Ik vond Flipped een prima filmpje! Geen spanning en sensatie maar gewoon een mooi verhaal met een mooie boodschap. Het verhaal wordt verteld vanuit twee standpunten en dat vond ik ook wel interessant! Ik hou ook wel van films die zich afspelen in de jaren ’50, ik weet niet waarom haha.
junglebookJungle Book
Jaaaaa, Jungle Book! Deze heb ik in de bios gezien en I LOVED IT. Ik hou van Disney, Jungle Book, Balou (…) en ALLES! Prachtig uitgewerkt, mooi verhaal, leuk dat ze ook liedjes van de tekenfilm erin hebben gedaan en oh the memories. Ja, wat kan ik nog meer zeggen: gaat dit zien!
moneymonsterMoney Monster
George Clooney, Julia Roberts… Dat moet klinken als een vet goeie film. We keken deze in de bioscoop en ik vond het een leuke film. Op sommige momenten vond ik het best wel spannend en het verhaal vond ik goed. Ik was met mijn vriend en nog een vriend van ons en die vonden het een waardeloze film… Zij vonden het saai, voorspelbaar en te Hollywood. Mannen ;-). Nee, ik begrijp wel wat ze bedoelen. Het is meer een RTL4 zaterdagavondfilm dan een vette film voor in de bios. Maar ik vind hem wel het kijken waard!
rewriteThe Rewrite
Een lekkere rom-com met Hugh Grant, altijd goed. Leuke humor, luchtig filmpje en grappige personages. Het verhaal vond ik ook wel origineel en de film keek wel lekker weg! Wederom geen spanning en sensatie maar op sommige momenten kreeg ik wel een glimlach op mijn gezicht. Hugh Grant is geknipt voor deze rol en is een beetje dezelfde “stijl” personage als dat we gewend zijn van hem.
finesthoursThe Finest Hours
Tot slot “The Finest Hours”. Ook een film die ik het kijken waard vond, hij kijkt lekker weg. Soms een beetje ongeloofwaardig maar dat vond ik niet heel storend. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal wat ik altijd wel interessant vind. Weer een jaren ’50 film (love it) en toch ook wel spannend. Je weet in het begin al hoe het af gaat lopen maar hoe precies… Ik kreeg een beetje een Disney gevoel erbij (vraag me niet waarom), niet dat het een film is voor kinderen maar oké haha.

Zo, dat waren een aantal films, series en boeken van afgelopen tijd. Hebben jullie nog aanraders?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

20 reacties

 • Reageer Elisabeth 17 juni 2016 om 06:03

  Mijn twee series van dit jaar zijn echt ‘Billios’ en ‘the night manager’. Echt zó goed…. aanraders.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Mijn kolftips. Ietsje ‘alternatief’.My Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 17 juni 2016 om 06:08

  Ik ben nu met Nashville bezig. ZO’n goede serie.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Update: Na de miskraam.My Profile

 • Reageer Mama Lifestyle Blog 17 juni 2016 om 06:10

  Bedankt voor de tips! Ik heb helaas geen tips terug. Ik gun mezelf geen tijd om te lezen, maar daar ga ik verandering in brengen. Correctie: daar moet ik verandering in aanbrengen. Ik ben nl. Overspannen/depressief, dus vanaf nu moet ik meer tijd nemen voor mezelf. Vroeger was ik gek op lezen dus dat ga ik oppakken.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Sporten: vanuit huis (inclusief 3 x workout video), naar de sportschool of hardlopen?My Profile

 • Reageer Channa 17 juni 2016 om 06:10

  Hier als laatste the Cliënt List en Reigh gekeken, vooral die laatste is erg leuk 🙂
  Channa onlangs geplaatst…Zo overleef je de supermarkt met kinderen!My Profile

 • Reageer Nicole 17 juni 2016 om 06:11

  Dat boek van Jojo Moyes lijkt me ook echt super.. vond ‘voor jou’ ook echt heel gaaf!
  Nicole onlangs geplaatst…Boektip: mannenpakken/vrouwenhakkenMy Profile

 • Reageer Milou 17 juni 2016 om 06:11

  Haha ik voel me echt zo saai, ik kijk nooit films. Lol. Boeken kom ik nu ook niet echt aan toe maar moet eerlijk zeggen dat ik daar ook niet zo’n zin in heb of zo. Als ik er weer aan toe ben pak ik dit blogje erbij voor tips! 😉
  Milou onlangs geplaatst…Mijn laatste dag verlofMy Profile

 • Reageer Michelle 17 juni 2016 om 07:45

  Voor jou van Jojo Moyes ligt hier al een hele poos ongelezen in de kast. Weet niet waarom; heb hem er gewoon nog nooit bijgepakt. Die gaat dus mooi mee op vakantie. The Age of Adaline is normaal ook helemaal niet ’t type film wat ik graag kijk, maar ik vond hem wel echt ZO mooi! Oh en die vette girlcrush op Blake Lively is hier ook aanwezig! Haha.
  Michelle onlangs geplaatst…MAMA-UPDATE: DE KRAAMTIJD ZIT EROP!My Profile

 • Reageer Leonie 17 juni 2016 om 08:28

  Jeetje, wat een hoop! Ik ken er maar een aantal van. Jungle Book vond ik ook zo mooi!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Verlof, wat ben ik van plan?My Profile

 • Reageer Malou 17 juni 2016 om 08:42

  Ik vond Age of Adaline ook heel mooi!
  Malou onlangs geplaatst…Borstvoeding; tandemvoedenMy Profile

 • Reageer Nicole 17 juni 2016 om 08:43

  Quantico is fantastisch ! Seizoen 2 is ook echt spannend.
  Nicole onlangs geplaatst…Omdat het ouderschap niet altijd leuk is! – De rotklusjes van het ouderschapMy Profile

 • Reageer Vanessa 17 juni 2016 om 09:27

  De boeken “Ik wist het” en “Voor jou” en “Een leven na jou” spreken me heel erg aan. Ik zet ze op mijn verlanglijstje!
  Vanessa onlangs geplaatst…Winactie: Kellogg’s Ancient Legends pakket!My Profile

 • Reageer Jodi - Liefthuis 17 juni 2016 om 09:50

  Kijk hier hou ik van, goede inspiratie voor in de vakantie
  Jodi – Liefthuis onlangs geplaatst…Raf’s eerste verjaardagsfeest – PLOGMy Profile

 • Reageer Kim 17 juni 2016 om 15:32

  Dit lijstje komt als geroepen! Ik ben net geopereerd aan mijn knie en ben dus even aan bed en bank gekluisterd. Voorlopig heb ik me bezig gehouden met de serie House (best wel oud, maar blijft goed) en het boek Bevrucht! (Rebecca Eckler). Nu lees ik een boek van Pieter Aspe. Leest zo lekker weg!

 • Reageer Jessica 17 juni 2016 om 18:05

  Dit is een leuke blog ! Leuk om te lezen wat een ander ergens van vind … vind ik altijd tenminste… 🙂 Ik vond het boek van jojo namelijk helemaal niet zo leuk meer na het eerste deel. Ik denk dat het eerste deel mij veel te hoge verwachtingen had gegeven voor het volgende deel. Ik ben wel onwijs benieuwd naar de film ervan! Money Monster wil ik ook nog heel graag zien, lijkt me een hele goede film.
  Jessica onlangs geplaatst…Picture by Jess #2 tipsMy Profile

 • Reageer Leah 17 juni 2016 om 20:50

  Ik heb net ‘Het bittere kruid’ uit. Dit moest voor school (havo 4, feest) Eigenlijk wou ik eerst De tweeling lezen, maar die is heeel dik en zou ik nooit uitkrijgen voor het eind van het jaar, oops. Het bittere kruid heeft maar 78 bladzijden en was een mooi boek! Wel een aanrader:) De tweeling lees ik volgend jaar maar….
  Ik ga denk ik het nieuwe boek van Anna Nooshin bestellen, On Life. Ik ben er super benieuwd naar!

 • Reageer Josan 17 juni 2016 om 21:20

  Aaah, ik zat van de week Videoland te kijken en zag daar de Age of Adaline voorbij komen. Was helemaal into de film. Zul je zien dat Netflix hem dus nog niet heeft #ikwilhemzograagziendatikdenkiknaardevideotheekga
  Josan onlangs geplaatst…Fashion Friday Preview Primark herfst winter 2016My Profile

 • Reageer Nesrin 18 juni 2016 om 11:18

  Het meisje in de trein en de film The Jungle Book wil ik graag lezen en zien.

  Jullie zitten nu lekker in Londen 😉 geniet ervan!
  Nesrin onlangs geplaatst…De keukenprinses TAGMy Profile

 • Reageer lisa 30 juni 2016 om 21:44

  Ik ben bezig in “het meisje in de trein”, maar ik kom maar niet door dat eerste stuk heen. Ik snap tot nu toe ook niet waarom iedereen er zo weg van is, misschien ligt het ook wel aan de Nederlandse of Engelse versie die je leest..? Leuk artikel, heb zeker een paar leuke tips voorbij zien komen, ik zeg vaker doen!

 • Reageer Ricardo 16 juli 2016 om 11:30

  Quantico is tof, ben erg benieuwd hoe seizoen twee zal zijn! The Age of Adaline vond ik ook echt ene prachtige film.
  Ricardo onlangs geplaatst…Drie boeken die waardevol zijn voor mij.My Profile

  • Reageer Manon 16 juli 2016 om 19:33

   Jaaa ik ook benieuwd naar seizoen 2!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge