Kiekjes, Persoonlijk

Kiekje #7: Duitsland, uit eten en dierentuin

Goedemorgen! Hebben jullie allemaal een fijn weekend achter de rug? Ik ga jullie weer aan de hand van random foto’s laten zien wat ik vorige week zoal heb uitgespookt. Het was een hele leuke week, al zeg ik het zelf. Oké, ik doe geen spannende dingen maar goed, wat wil je als “”””thuisblijfmoeder”””” 😉 :-P. Kijk mee!

kiekjemanon1
Maandagochtend reed (ahum, scheurde) ik al vroeg rond op de Duitse autobahn. Ik had Nilo afgezet bij oma, die ging daar een dagje spelen. Ik wilde even naar de DM om wat mini’s te halen voor ons tripje naar Londen en in Duitsland zijn ze daar heel erg goed in. Ook waren onze luiers bijna op en wilde ik gewoon even schuumen. Ik dacht dat de DM om 8:30u al open was maar toen ik de parkeerplaats op reed bleek dat pas 9:00u te zijn. No problemo, ik liep het centrum even in en bedacht me toen dat ik wel in Duitsland boodschappen kon doen ipv ons Albert Heijntje. Ik deed dus mijn boodschapjes bij REWE in het centrum en daarna door naar de DM.

kiekjemanon2
Thuis heb ik ook nog even het huishouden gedaan. Heerlijk als het bed weer verschoond is, alle kamers schoon en fris zijn, ik hou ervan en meestal is de maandag mijn “poetsdag”.

kiekjemanon3
Op en top huisvrouw die maandag hoor! De was hing aan de wasmolen buiten en ik genoot even van het heerlijke weer met een boek.

manonkiekje4
Dinsdagochtend ging ik met Nilo even langs de Hema. Ik had wat spulletjes nodig en liep “toevallig” ook nog even langs de baby-kinderafdeling. Ik zag deze suuuuupertoffe zomerslaapzak en hij viel zo in mijn mandje. Nu met dat warmere weer was ik toch wel vaker Nilo’s slaapzak.De wasmachine draait hier niet elke dag dus dan is het wel fijn om er een stuk of 2-3 te hebben.

kiekjemanon6
’s Middags ging ik naar “Bibi” (aldus Nilo) om een koffer te brengen voor Londen en ook een pak luiers die ik uit Duitsland had meegebracht. Nilo is nog te klein om echt samen te spelen met River maar samen ravotten en de boel op stelten zetten kunnen ze heel goed. We waren buiten en ineens raakte River half in paniek, begint half te huilen en rent naar Bibian toe: “Mama, KIKKER, KIKKER”. Dus ik ging kijken met Freek Vonk Jr (aka Nilo) en ik zag niks. Dus we dachten: het zal wel River. Maar hij bleef maar half huilend “KIKKER, KIKKER” roepen. En ineens zagen we het mormel zitten HAHAHA. We hebben ‘m geprobeerd weg te jagen maar het ging niet. Nouja, jammer dan. Toen gingen we weer naar binnen, brrrrrr.

kiekjemanon8
Woensdagochtend bracht ik Nilo naar het kinderdagverblijf en ging daarna meteen boodschappen doen. Ik had een shitload aan lege flessen mee: voor €10,85 aan statiegeld haha. Ach, het scheelde lekker in het eindbedrag!

kiekjemanon9
Bibian appte me of ik zin had om ergens te gaan lunchen. Aangezien Bibian volgende week officieel met haar baan begint, zullen onze vrijetijdsuitstapjes veel minder worden (mimimimi :’-() dus we namen het er van. We gingen naar Arnhem om bij Bagels & Beans te lunchen en kleine Novelle was gezellig mee. Daarna deden we nog een rondje Primark want Bieb had pyjama’s nodig voor River. Eenmaal weer thuis rommelde ik wat in huis: wasje, stofzuiger, je kent het wel en ook bewerkte ik een video, schreef een blogje en maakte een beginnetje met dit kiekje.

kiekjemanon10Donderdagochtend ging ik met mijn zusje en Nilo naar mijn oma, ze was de dag ervoor jarig geweest, 83 alweer! Ook maakte ik even een rondje door de stad met Nilo en kocht ik dit leuke molentje bij de Action voor een paar cent.

kiekjemanon11
’s Middags hebben we lekker in de tuin vertoefd met een natje en een droogje. HEERLIJK was het. Het was zonnig maar niet benauwd en heel warm, perfect als je het mij vraagt! Bouli kwam er lekker bijliggen op de tuintafel (en in de bosjes).

kiekjemanon12
Mijn vriend was eerder thuis van het werk en die stelde voor om ergens wat te gaan eten en om Mike en Bibian mee te vragen. Ik appte om kwart voor 5 naar Bibian of ze zin hadden om mee te gaan. Yesssss was het antwoord. Gelukkig was ze nog niet aan het koken haha. We aten lekker bij de Stempel in Babberich en dit restaurant is zooo ideaal. De jongens konden lekker rondrennen, ravotten en wild doen, ja spontane dates zijn de leukste.

kiekjemanon14
Vrijdag heb ik niet zoveel foto’s gemaakt, oeps. We gingen naar de kinderboerderij op de fiets en daarna fietsten we door naar mijn moeder waar we ook lekker buiten gezeten hebben. ’s Avonds kwamen mijn schoonouders nog even op bezoek.

kiekjemanon13
Zaterdag wisten we niet zo goed wat we konden gaan doen. We wilden eerst naar “Eten op rolletjes” gaan maar ik had overal gelezen dat het schreeuwend duur was, lange wachtrijen etc etc en daar hadden we weinig zin in. Ik bedacht me om even naar de dierentuin te gaan en dat deden we. Heerlijk om ons eigen kleine aapje te zien rondrennen, wijzen, enthousiast naar alles en iedereen roepen! ’s Avonds gingen we naar mijn ouders waar Nilo lekker in bad heeft gezeten en oma en de badkamer goed nat heeft gemaakt hahaha.

kiekjemanon15
Zondag hadden we eigenlijk weinig op de planning staan. ’s Morgens rommelden we thuis wat aan en ik maakte de oven schoon, tja…

imageWe wilden naar het bos ofzo gaan maar het was heel raar weer, regenachtig enzo dus we besloten om maar even naar de ouders van mijn vriend te gaan die middag.

Foto 12-06-16 10 27 56
Aan het eind van de middag, toen Nilo op bed lag voor zijn dutje, heb ik dit kiekje in elkaar gezet en vanavond hebben we 0,0 plannen.

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

25 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 13 juni 2016 om 06:05

  Leuk om te zien, en ach, die huishoudelijke taken…die komen hier ook elke week voorbij. Ik moet ook nodig de oven schoon gaan maken.D

 • Reageer Channa 13 juni 2016 om 06:10

  Nog gefeliciteerd met je oma! En die shitload aan flessen is herkenbaar, al probeer ik het tegenwoordig iets regelmatiger mee te nemen, haha.
  Channa onlangs geplaatst…Nee, nee, nee & nee! Mama, nee!My Profile

 • Reageer Josan 13 juni 2016 om 06:11

  Eten op rolletjes was leuk. Wij zijn gisteren geweest. Duur is het inderdaad wel. 20 Euro voor 8 muntjes. En dan kost pizza al 3 muntjes en smoothies,vijf en taart anderhalf. Dus je bent zo door je geld heen. Maar eenmalig en op het goede moment is het best te doen.
  Josan onlangs geplaatst…Papa, je snapt er ook helemaal niets van hè! + winactieMy Profile

 • Reageer Elisabeth 13 juni 2016 om 06:15

  Jeetje wat heb jij het druk gehad afgelopen week. Maar leuk sruk dan hè. Wat moet t heerlijk zijn dat je hewoon Bibian kan bellen en dan lekker uit eten gaan! Supergezellig.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Over het opvoeden van ‘de man’ en hoe frustrerend dat kan zijnMy Profile

 • Reageer Michelle 13 juni 2016 om 06:21

  Wat een leuk kiekje dit. Goede reminder dat ik die oven van mij ook eens schoon moet maken. Stom klusje vind ik dat! Ik denk ook iedere keer als ik jullie naar Duitsland zie gaan dat ik dat ook eens moet doen, maar op een of andere manier schiet het er gewoon altijd bij in!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#46: JURKJES, TATTOOSHOP & BABYSHOWERMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 13 juni 2016 om 06:38

  Wat een leuke week heb je gehad. Gezellig dat jullie naar de dierentuin zijn geweest. Die slaapzak van Hema is leuk zeg, die heb ik nog niet in de winkel zien liggen.
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Borstvoeding en alcohol en je eigen voedingspatroonMy Profile

 • Reageer Dita 13 juni 2016 om 06:41

  Wat heerlijk zo’n weekje. En inderdaad, spontane eet dates zijn zo leuk 🙂

 • Reageer Malou 13 juni 2016 om 07:23

  Leuke week zeg! De dierentuin en de kinderboerderij vallen hier ook altijd goed in de smaak 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #160; cb, buiten spelen en gordijnenMy Profile

 • Reageer Joyce 13 juni 2016 om 07:38

  Gezellig van die spontane acties! En ik moet ook nodig naar de DM

 • Reageer Diana 13 juni 2016 om 07:42

  Ziet er uit als een heerlijk week! En de maandag is hier ook een typische schoonmaak en was dag!
  Diana onlangs geplaatst…Brief aan de vader van mijn kindMy Profile

 • Reageer Nicole 13 juni 2016 om 07:43

  Altijd leuk lekker goedkoop shoppen in Duitsland!
  Nicole onlangs geplaatst…WINACTIE! Win een pakket van Rituals!My Profile

 • Reageer Meike 13 juni 2016 om 08:10

  Leuke weeg heb je gehad! Bagels and Beans is ook echt mijn favo lunchplek haha.

 • Reageer Meike 13 juni 2016 om 08:10

  Week*
  Meike onlangs geplaatst…Bloggen, waarom?My Profile

 • Reageer Nicole 13 juni 2016 om 08:13

  Altijd leuk zo’n kiekje! Ik baal stiekem wel dat Fay niet meer met slaapzak slaapt.. want ik zie weer zove leuke in de winkel liggen 😉
  Nicole onlangs geplaatst…“Papa, je snapt er ook helemaal niets van he!” + winactieMy Profile

 • Reageer Leonie 13 juni 2016 om 08:14

  Wat een lekkere week, mooi weer en leuke dingen gedaan! Heerlijk dat de dierentuin zo lekker dichtbij zit, he. Als onze kleine er straks is en wat ouder is, zullen wij Burgers Zoo ook vaak gaan bezoeken:)
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Zwangerschapsoutfit #6 – Black ’n WhiteMy Profile

 • Reageer Joyce 13 juni 2016 om 08:52

  Leuke week heb je gehad! Zo te zien moet ik nodig nog even naar Duitsland voor we op vakantie gaan voor mini’s enzo.

 • Reageer Milou 13 juni 2016 om 09:21

  Wij hadden hier laatst ook zo’n foodtruck festival dat was idd zo belachelijk duur!! Moet vandaag ook maar eens als poetsvrouw aan de bak hier :p

 • Reageer Annemijn 13 juni 2016 om 09:45

  Wat een leuke week! Toevallig was ik afgelopen weekend in Arnhem. Wij waren zaterdag ook i. Burgers zoo en zondag bij bagels en beans, haha.
  Annemijn onlangs geplaatst…20 gedachten die door je hoofd gaan wanneer je je scriptie moet presenteren/verdedigenMy Profile

 • Reageer Charlotte 13 juni 2016 om 09:57

  Wat een productieve maandag! Hier zijn ze een stuk minder productief haha *neemt zichzelf voor om morgen ook eens de grote schoonmaak te houden…*
  Charlotte onlangs geplaatst…Outfits of the week #3My Profile

 • Reageer Vanessa 13 juni 2016 om 10:09

  Leuk om te zien! Leuk dat jullie naar de dierentuin zijn geweest. En ik vind het ook heerlijk als het bed weer verschoond is 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Kruidvat Douche Scrub Green Tea & AppleMy Profile

 • Reageer Jodi - Liefthuis 13 juni 2016 om 11:57

  Lekker hoor om te zien. Je doet genoeg leuke dingen hoor. En die kikker, gatverdamme, ik snap river wel.
  Jodi – Liefthuis onlangs geplaatst…Video – Shoplog Zara, H&M en HemaMy Profile

 • Reageer anneleen 13 juni 2016 om 11:58

  Wat goed dat Bibian en jij het er nog goed van hebben gepakt 😉 Die bagels zien er zo lekker uit! Veel succes met je nieuwe baan, Bibian!!! En een opgeruimd en fris huisje doet vaak zo’n deugd!
  anneleen onlangs geplaatst…Daguitstapje naar BredaMy Profile

 • Reageer Mama van Dijk 13 juni 2016 om 12:14

  Wat leuk jullie spontane lunch/diner uitjes! Heerlijk weekje gehad zo te zien!
  Mama van Dijk onlangs geplaatst…Dé musthave voor knoeiende kinderen en fulltime dweilende moeders.My Profile

 • Reageer Loes 13 juni 2016 om 21:32

  Wat een leuke kiekjes. En dat slaapzakje is echt iets voor Nilo haha.
  Loes onlangs geplaatst…Johnny Doodle smaken testen.My Profile

 • Reageer Jessica 15 juni 2016 om 23:26

  Wat een fijne week. Leuke foto’s om mee te mogen kijken!
  Jessica onlangs geplaatst…Picture by Jess #2 tipsMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge