Kids, Lifestyle, Moeder zijn

Naar Texel met een baby/dreumes/kleine kinderen

Foto 25-05-16 13 41 32Texel. Het eiland waar ik vroeger ook wel eens heen ging met mijn hele familie (11 man). Mijn opa en oma, mijn ouders en zusje en mijn oom en tante met mijn neef en nichtjes. Heel veel kan ik me er niet van herinneren maar de foto’s zeggen genoeg. Een paar jaar geleden ging ik een week op kamp met de Pabo op Texel en heb daar toen veel van het eiland door leren kennen. Toen wij een midweekje er tussenuit wilden gaan, kwam ook meteen Texel bij me op.

We boekten een huisje bij de Sluftervallei van Landal Greenparks voor 4 nachten. Daarna ging ik op zoek naar leuke dingen die we konden doen op Texel met een klein kind. Ik Googlede en er kwamen telkens dingen naar boven als een super grote speeltuin met klimtouwen etc, een zwembad met glijbanen, bowlen etc. Super leuk natuurlijk maar met een dreumesje van 1,5 zijn dat niet echt opties. Ik had wel een aantal leuke dingen gevonden, schreef de adressen op en nam deze mee naar Texel. We zouden wel zien wat we gingen doen daar. In dit blogje geef ik leuke tips die je kan doen op Texel met een dreumes (of een baby of peutertjes die nog net te klein zijn voor grote, wilde speeltuinen etc.). (Ik zal bij alles ook even de website linken zodat je zelf kunt kijken. Niks van dit blogje of van onze vakantie is gesponsord trouwens!)

tesotexelTESO
Ten eerste is de weg naar Texel al helemaal de bomb voor kinderen. Op de boot! De weg naar de haven is ook super leuk: er zijn allemaal boten, hijskranen, weet ik wat te zien en Nilo gilde het uit van plezier in de auto: “die, die, daar, daar, die!”.
Buiten op het dek op de boot komen er allemaal meeuwen super dichtbij. Ook helemaal prachtig natuurlijk.

debontebelevenistexel2 debontebelevenistexel1De Bonte Belevenis
Ga hier heen! Echt, deze plaats is zo leuk voor kinderen. Op landgoed De Bonte Belevenis is zoveel te beleven voor jong en oud. Het is een heel groot landgoed met allemaal “activiteiten”. Zo hebben ze in de stallen allerlei authentieke werkplaatsen zoals een papierschepperij, een bakkerij, bierbrouwerij, een theeschenkerij en nog veel meer. Overal kun je ook zelf aan de slag als je wil en bij de theeschenkerij verkopen ze heerlijke thee, broodjes en gebakjes.
Buiten hebben ze ontzettend veel dieren: geitjes, schapen (met lammetjes in de lente/zomer), konijnen, cavia’s, kippen en er lopen ook pauwen en katten los rond op het landgoed. Nilo keek zijn ogen uit bij de dieren. We mochten zelfs samen een lammetje de fles geven en knuffelen.
Buiten hebben ze ook nog speeltuintjes en speeltoestellen voor jong en oud. Denk aan een miniglijbaantje voor de dreumessen maar ook speeltoestellen voor de grotere kinderen. Er is een skelterparcours voor de oudsten en voor de kleintjes is er een mini parcours met tractortjes, zo leuk! We hebben er de hele middag rondgelopen, gekeken, lekker aan de picknicktafels gezeten met een gebakje en koffie, alle dieren geknuffeld en geaaid. Ja, hier kan je zeker een hele ochtend en middag vertoeven hoor. Zeker met mooi weer!
De Bonte Belevenis – Rommelpot 11 in Den Hoorn – Kinderen tot 2 jaar zijn gratis, oudere kinderen en volwassenen betalen €5

desluftertexelDe Slufter
De Slufter is een heel mooi natuurgebied op Texel. Het is de enige plek in Nederland waar het zeewater het land binnen kan stromen. Nou hoor ik je denken, ja leuk Manon, maar wat is er zo leuk voor kleine kinderen? Wat niet!? Ik weet niet hoe het met jullie kiddo’s zit maar Nilo houdt ontzettend veel van buiten spelen, water, modder, kliederen, knaaien en vies worden. De Slufter is dé plek voor dit soort kinderen. Trek de regenlaarzen maar aan want er zijn overal kleine stroompjes en plasjes (zee)water. Strandzandpaden, kiezels, tegels, bedenk het maar. De duinen op en af rennen, een duin opklimmen, bruggetjes over, aan de rand van het zandpad even uitrusten met een croissantje, diertjes spotten in de plassen water, in de lucht en in het groen. Ja er is genoeg te doen in de Slufter! Het is gewoon een natuurgebied dus er is geen entree waar je moet betalen ofzo.
De auto kun je neerzetten aan het einde van “De Slufterweg in de Cocksdorp”

schapenboerderijtexelDe schapenboerderij
We zijn ook nog naar een heuse schapenboerderij geweest. Deze vind je in Den Burg. In de stal zijn er allemaal soorten rassen schapen. Toen wij er waren hadden ze ook heel veel lammetjes, zo schattig! Daarnaast waren er ook nog twee kalfjes in de stal, liep er een poes rond en hadden ze ook nog een minivarkentje! Nilo kon vrij rondrennen door al het hooi en stro in de stal en er waren ook allerlei tractortjes waar kindjes op konden rijden.
Buiten hebben ze ook nog een speeltuin en ook nog geitjes, konijnen, cavia’s en dat soort knuffeldieren!
Schapenboerderij Texel – Pontweg 77 in Den Burg (onze TomTom stuurde ons helemaal verkeerd op de een of andere manier maar je kunt het makkelijk zelf vinden. Het zit tegenover de straat “Leemkuil” dus als je dat opzoekt in je TomTom kom je er ook.) – Kinderen tot 2 jaar zijn gratis, 2-12 jaar €4 en volwassenen €5

ecomaretexelEcomare
Dan heb je in De Koog ook nog Ecomare. Een zeehondenopvang waar je uiteraard zeehondjes kun bekijken maar ze hebben ook een heel educatief gedeelte met aquariums. Bruinvissen, roggen en zelfs vogels die ze opvangen!
Nilo vond de aquariums met de “gewone” vissen en de bruinvissen het allerleukst. Ook de zeehonden waren goedgekeurd!
Ecomare – Ruijslaan 92 in De Koog – Kinderen 4 t/m 13 jaar €8,50, kinderen t/m 3 jaar gratis, volwassenen €12,50

strandtexelHet strand – De vuurtoren – Binnenspeeltuin

Dan natuuuuurlijk het strand! Helemaal gratis en misschien wel het aller-allerleukste van Texel! Nilo vond het aanzicht van de vuurtoren waanzinnig vanaf het strand. Je kunt de vuurtoren ook bezoeken van binnen maar dat hebben wij niet gedaan (€4 vanaf 3 jaar – Vuurtorenweg 184 in de Cocksdorp).
Je hebt ook een binnenspeeltuin op Texel voor als het echt baggerweer is. Wij zijn hier niet geweest maar misschien toch leuk om te delen. Binnenspeeltuin de Krim: Roggeslootweg 6 voor helemaal 0 euro, kaching!

IMG_6926Restaurantjes
Ik kan maar één ding zeggen over de restaurants en cafétjes waar wij wat gegeten/gedronken hebben maar ze waren allemaal super kindproof. Heel Texel heeft volgens mij aandelen bij IKEA want overal staan stapels IKEA kinderstoelen, perfecte dingen! Ook de kaart is prima kindproof met tosti’s, boterhammetjes met jam, frietjes met frikandel, knakworsten en andere lekkere dingen. Bij veel plaatsen hadden ze ook een kinderhoekje of kwam zelfs de serveerster aan met een boekje of autootje voor Nilo. Ik zeg: super!

Ik kan het iedereen aanraden om even lekker uit te waaien op Texel met je dreumes, baby of jonge kinderen! Er is genoeg te doen en er valt genoeg te beleven. Dit zijn de dingen waar wij heen geweest zijn maar er zijn vast nog 101 andere uitstapjes.

Heb jij nog tips? Laat ze dan zeker achter in de comments.

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

20 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 7 juni 2016 om 06:05

  Het staat op mijn lijstje om nog eens te bezoeken, bedankt voor de handige tips!
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Week 22 met een snufje liefdeMy Profile

 • Reageer Josan 7 juni 2016 om 06:09

  Ik ben nog nooit op Texel geweest maar als ik dit zo zie, krijg ik spontaan zin. Het ziet er zo leuk uit allemaal! Het lijkt mij leuk om samen met mij dreumes te ontdekken. Dank je wel voor de leuke tips
  Josan onlangs geplaatst…Wat zit er in Zwitsal?My Profile

 • Reageer Elisabeth 7 juni 2016 om 06:12

  De natuur is zo prachtig daar! En Ecomare, zo leuk. Echt n goed plekje om heen te gaan met de fam. Ook met een dreumes dus, leuk!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Dingen waar mijn dreumes van gaat stuiteren van enthousiasmeMy Profile

 • Reageer Channa 7 juni 2016 om 06:24

  Nog nooit op Texel geweest, dus geen tips maar het lijkt mij allemaal erg leuk om te bezoeken!
  Channa onlangs geplaatst…Action Shoplog JuniMy Profile

 • Reageer Dita 7 juni 2016 om 07:03

  Heerlijk om naar de eilanden te gaan. Wij gaan vaak met onze zeilboot naar Vlieland. Zo fijn! Op Texel ben ik 1x geweest.
  Dita onlangs geplaatst…Wat zit er in de luiertas van Mila?My Profile

 • Reageer Nicole 7 juni 2016 om 07:25

  Het lijkt mij ook leuk om keer op zo’n tandem rond te fietsen.. Dat kan ook met kind! Verder hebben we alle dingen ook wel gedaan behalve die bonte belevenis die kende ik nog niet!

 • Reageer SannetjeSanne 7 juni 2016 om 07:27

  Hi Manon, bedankt voor de leuke tips!
  Binnenkort met een kleintje van net 1 een midweek naar Texel :-)!

  • Reageer Manon 7 juni 2016 om 10:27

   Wat leuk zeg! Geniet ervan ^^

 • Reageer Jodi - Liefthuis 7 juni 2016 om 08:20

  Ik hou van Texel. Wil hier ook echt nog heen met m’n kleine spruit dus super handige tips, deze ga ik zeker onthouden
  Jodi – Liefthuis onlangs geplaatst…Life of Lief thuismei: moederdag, terug in de tijd en zandhappenMy Profile

 • Reageer Malou 7 juni 2016 om 08:25

  Nomi keek met me mee en ze wilde perse kusjes geven aan Nilo haha. Dus nu zit mijn hele scherm onder de dreumes kwijl 😉 Maar leuk artikel, het lijkt me heerlijk daar!
  Malou onlangs geplaatst…Nog meer leuke dreumes momentjesMy Profile

  • Reageer Manon 7 juni 2016 om 10:27

   Hahahha aaah wat lief <3

 • Reageer Leonie 7 juni 2016 om 08:39

  Wat leuk dat je je ervaringen en tips deelt! Ik vond je fotoverslag er al super leuk uitzien. Ik ga ’t opslaan.. Voor over een tijdje als mijn buikbaby 1,5 wordt ofzo, haha!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Herinneringen vastleggen tijdens je zwangerschapMy Profile

 • Reageer Annemijn 7 juni 2016 om 08:46

  Leuk om de activiteiten op Texel zo eens vanuit een andere hoek te bekijken (aangezien ik zelf geen kind heb). Leuke ideeën!
  Annemijn onlangs geplaatst…Op jezelf gaan wonen. Hoe pak je dat aan?My Profile

 • Reageer Michelle 7 juni 2016 om 09:01

  Heerlijk dat jullie zo genoten hebben samen. Ik ben gewoon nog nooit op de Wadden geweest! Denk dat we daar deze zomer verandering in gaan brengen.
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#45: QUALITYTIME & ZON!My Profile

 • Reageer Joyce 7 juni 2016 om 09:05

  Leuke tips! Wij zijn nog nooit op vakantie geweest naar een eiland, maar als ik dit zo zie ga ik het zeker overwegen.
  Joyce onlangs geplaatst…Besparen op je boodschappen doe je zoMy Profile

 • Reageer Madelaine 7 juni 2016 om 11:46

  Leuke tips!

 • Reageer Renate 7 juni 2016 om 18:30

  Ik ben ook nog nooit naar Texel geweest, maar dit ga ik zeker in mijn achterhoofd houden voor als onze kleine man geboren is en we toe zijn aan een vakantie 🙂 klinkt heel leuk!
  Renate onlangs geplaatst…Thankful Tuesday #2My Profile

 • Reageer Jessica 9 juni 2016 om 22:15

  Texel is heerlijk! en wat een leuke tips heb je gegeven, dat is zeker iets om aan te denken als wij een kleintje mogen krijgen.
  Jessica onlangs geplaatst…Boeken gelezen #3My Profile

 • Reageer Ellen 24 juli 2017 om 11:09

  Ik heb nu nog even dit artikel gelezen. Wij gaan in november, ja duurt nog even, een weekje naar Texel. Ik ben er jaren geweest, als puber met mijn ouders, met mijn man alleen. En dit keer ga ik met mijn man en dan inmiddels onze dreumes ( #waarismijnbaby). We weten wel wat leuke dingen, maar ik heb me nooit echt georiënteerd op Texel met een klein kind. Ik weet natuurlijk niet wat voor weer het is en wat er allemaal open is, maar de Bonte Belevenis en de schapenboerderij gaan ook mijn lijstje van uitstapjes!

 • Reageer Marel 27 augustus 2017 om 20:15

  Heel handig! Dankjewel voor de tips, wij gaan binnenkort en gaan zeker wat van dit lijstje doen.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge