DIY, Lifestyle, Wonen

Tuin make-over: voor en na

tuinmakeovervoorennaAan het einde van de winter waren we het beu: onze tuin was vreselijk. We hebben er bijna 2 jaar niks aan gedaan dus het was echt een ravage en lelijk. We wilden onze tuin weer netjes hebben en een fijne plek hebben om te vertoeven in de zomer. We deden elke keer een beetje en ja een grasveld wat superslecht onderhouden is heeft gewoon een beetje tijd nodig om te herstellen. Gelukkig heeft mijn schoonmoeder hele groene vingers dus die kwam ons vaak helpen. Wij zijn echt zo slecht in tuinieren en hebben er geen kaas van gegeten dus zij hielp ons met het verzorgen van het lelijke gazon haha. Ook maakten wij er voor Nilo iets leuks van. Ik ga jullie in dit blogje laten zien hoe het eruit zag, wat we allemaal gedaan hebben en hoe het er nu uit ziet!

tuimakeover1
Onze achtertuin was er echt vreselijk aan toe. Overal groene aanslag, dode planten, dood gras, mos in het gras, verrotte tuinmeubels en zelf lag er nog vuurwerkafval hier en daar… Geen plek waar je lekker wil zitten…

tuinmakeover2
Kijk nou dat gras. Verschrikkelijk! Het was meer mos en onkruid dat daadwerkelijk gras… Ook de voortuin was een ontplofte bende. De heg was veel te hoog en wild en er groeide allerlei takken (???) uit de grond hahaha.

tuinmakeover3
Mijn schoonouders kwamen een keer een dagje helpen en de mannen hebben de voortuin met grof geweld in orde gemaakt: het middelste heggetje eruit gesloopt, de heg gehalveerd, onkruid weggehaald en met de hogedruk de oprit en de rest van de tegels schoongespoten. Zij brachten ook al een keer een busje vol met groenafval naar de stort.
Ik deed met mijn schoonmoeder de achtertuin: onkruid weghalen, troep opruimen, het terras en de border met groenaanslag besproeien en schrobben, vegen en tot slot strooide we kalk op ons gras. Dit moet goed zijn tegen mos en is goed voor de grond.
Als laatst brachten we nog al het restafval weg waaronder onze verroeste schommelbank en houten tuintafel die letterlijk in elkaar stortte als je erop leunde. De poten kon je er zo afduwen haha, zo verrot was het ding!

tuinmakeover4
Na een dagje in de tuin zag het er al een stuk netter uit! De zooi is weg, de dode planten weg, de groene aanslag werd al langzamerhand minder en het zag er al zoveel beter uit dan die ochtend.

tuinmakeover5
Na die tijd heb ik het terras nog één keer behandeld met groenaanslagspul en kochten we alvast een leuke pot met viooltjes die op onze nieuwe tuintafel kon komen. Ik zette ook vast de tuinstoelen op hun nieuwe plek en verder was het een beetje onderhouden: vegen etc. Mijn schoonmoeder is ook nog een keertje langs geweest en toen hebben we samen het grasveld geferticuteerd. Dit lijkt echt verschrikkelijk maar we hebben er een hele kliko-bak mos en ander onkruid uitgehaald. We hebben het lekker bemest en later ook nog wat graszaad overheen gegooid.

tuinmakeover6
Totdat de “ijsheiligen” voorbij waren hebben we eigenlijk alleen het grasveld onderhouden: veel maaien en onkruid eruit getrokken. We hebben erg last van paardebloemen dus elke week halen we even de paardenbloemen eruit. Ook onze nieuwe tuintafel kwam eindelijk (gemaakt door kennissen) en mijn ouders deden 2 bloembakken weg en die wilden wij wel hebben! Hier kochten we leuke roze bloemetjes voor (na de ijsheiligen). Het grasveld ziet er al een stuk beter uit dan voorheen nietwaar!?

tuinmakeover7
Kijk hoe mooi groen het gazon is, de border bloeit helemaal op (buxussen en hortensia’s in roze en blauw), paarse viooltjes op tafel, roze bloemetjes in de bakken… Rechts achterin waar de loungeset staat daar komt binnenkort nog een prieeltje/overkapping. Onze tuin ligt op het zuiden dus we hebben echt 0,0 schaduw, ook niet met zonnescherm uit. Ik vond het huisje wat Maris van CreaChick in hun achtertuin had zo geweldig leuk en mijn vriend ook, dat we besloten ook zoiets in de tuin te nemen. Hij is besteld en we kunnen niet wachten om lekker in de zomer hier te gaan zitten en ook gezellige avondjes hier te houden.

zandbaklittletikes
Wij kregen van Little Tikes deze suuuuupergave zandbak opgestuurd en die past natuurlijk perfect in onze “nieuwe” achtertuin. Het is er eentje met deksel wat heel prettig is zodat de buurtkatten het niet als een kattenbak zien en het zand blijft met vies weer lekker droog en “schoon”. Nilo vindt het ook heel leuk om met zand te kliederen dus het is echt een superleuk ding! Bedankt Little Tikes 😀

Foto 17-05-16 14 31 54
Dan nog even een “panorama”shot van ons tuintje. We zijn er nu heel erg blij mee en het is nu echt een plek waar we lekker kunnen zitten en spelen! Het ziet er misschien wat kaal uit maar als het prieeltje achterin komt te staan en de kleurige kussen liggen op de loungebank, de hortensia’s komen uit, de bloemen groeien mooier en voller, dan is het voor ons helemaal goed!

Ik hoop dat jullie onze tuinmakeover leuk vonden om te zien! Het is nu gewoon een kwestie van bijhouden en dat gaat tot op heden prima, onze vingers worden steeds ietsjes groener haha.

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

30 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 15 juni 2016 om 06:05

  Leuke tuin make-over! Hopelijk de komende maanden nog genoeg lekker tuin zit weer.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Army wife Lynn: Vaderdag….als je papa niet thuis is.My Profile

 • Reageer Elisabeth 15 juni 2016 om 06:08

  Het ziet er echr heel goed uit! Wij moeten onze tuin ook nog steeds echt goe doen. We hebben nu gewoon overgenomen wat de vorige bewoners hadden… tis niet echt supermooi. Maar gelukkig is het prima voor Jim om in te spelen.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Wat als het niet lukt om zwanger te worden van de tweede?My Profile

 • Reageer Nienke 15 juni 2016 om 06:09

  Woow dat grasveld is echt enorm opgeknapt! Ziet er uit als een lekker plekje voor Nilo om te spelen zo!
  Nienke onlangs geplaatst…Weekoverzicht #6My Profile

 • Reageer Josan 15 juni 2016 om 06:19

  Wat een verandering. Wat is je tuin mooi geworden. Die tip over dat kalk ga ik onthouden. Ons gras kan ook wel een oppeppertje gebruiken. Zo’n tuin, is ook een gebed zonder eind. Hier hebben we ook nog de nodige uitdagingen. Recent zo’n grote trampoline aangeschaft en fruit struiken gepland. Nog bezig met de moestuin. En de borders moeten ingezaaid worden. Gelukkig vinden de kids tuinieren (lees onkruid slopen) erg leuk.
  Josan onlangs geplaatst…4 fabels over de babyhuidMy Profile

  • Reageer Manon 15 juni 2016 om 16:12

   Oh een moestuintje lijkt me ook zo leuk als Nilo ouder is!

 • Reageer Kelly Caresse 15 juni 2016 om 06:28

  Wat een hoop werk heb je eraan gehad maar wat fijn dat je hulp kreeg daarvoor, ziet er heel goed uit, lijkt me een hele fijne tuin, nu op naar een hele zonnige zomer 🙂
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Throwback: Dat tweede streepje op de zwangerschapstestMy Profile

 • Reageer Dita 15 juni 2016 om 06:37

  Wat mooi geworden! Helemaal mijn stijl. Wij hebben ook geen groene vingers.
  Dita onlangs geplaatst…Varen in FrieslandMy Profile

 • Reageer Nicole 15 juni 2016 om 06:48

  Wij hebben alleen maar tegels en nog ziet het er niet uit haha. Inderdaad die groene aanslag en onkruid tussen de tegels. Binnenkort ook maar wat mee doen!
  Nicole onlangs geplaatst…Wat mannen altijd kunnen gebruiken..My Profile

 • Reageer Michelle 15 juni 2016 om 07:16

  Jeetje wat ’n verschil! Dat gras ziet er echt heel goed uit nu. Heerlijk dat je in de zomer zo’n lekkere buitenplek hebt. Kan niet wachten tot ons nieuwe huis klaar is en we ook een tuintje hebben.
  Michelle onlangs geplaatst…MORRIS’ OUTFITS #1My Profile

 • Reageer Nicole 15 juni 2016 om 07:16

  Mooi geworden!!!
  Nicole onlangs geplaatst…Dit zijn de vijf leukste dieren op InstagramMy Profile

 • Reageer Channa 15 juni 2016 om 07:25

  Heel mooi! Fijn gevoel hè!
  Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #20 – Barbecue, Camping & de KermisMy Profile

 • Reageer Kaylee 15 juni 2016 om 07:25

  Mooi zo mooi opgeknapt

 • Reageer Malou 15 juni 2016 om 07:44

  Wat een verschil zeg, het is echt mooi geworden!
  Malou onlangs geplaatst…Iemand anders maakte Nomi’s geboorte bekend op FacebookMy Profile

 • Reageer Marlies 15 juni 2016 om 07:47

  Leuk! Ben heel benieuwd naar het tuinhuisje! Wij moeten ook nog aan de slag in de tuin :-).

 • Reageer Nesrin 15 juni 2016 om 08:40

  Wow wat een verschil. Heerlijk gevoel dit.
  Nesrin onlangs geplaatst…Makkelijke koolhydraatarme notenkoekjesMy Profile

 • Reageer Milou 15 juni 2016 om 08:43

  Ziet er goed uitttt!
  Milou onlangs geplaatst…June so farMy Profile

  • Reageer Manon 15 juni 2016 om 16:12

   Je weet zellufffff

 • Reageer Leonie 15 juni 2016 om 08:55

  Wauw, het is echt mooi geworden hoor! Daar kan je nu lekker in relaxen en spelen:)
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 32My Profile

 • Reageer Vanessa 15 juni 2016 om 09:02

  Wat een mooie voor en na! Het moet een heleboel werk geweest zijn maar het resultaat mag er absoluut zijn 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Heerlijk genieten van de zon in je eigen tuinMy Profile

 • Reageer Annemijn 15 juni 2016 om 09:25

  Wat goed bezig geweest! Leuk om je tuin weer zomerklaar te maken. Wat fijn dat je schoonmoeder groene vingers heeft en wilde helpen.
  Annemijn onlangs geplaatst…Review: Kruidvat Elektrische VoetvijlMy Profile

 • Reageer Marianne 15 juni 2016 om 09:40

  Heerlijk om dit te lezen en de foto’s te kijken!

 • Reageer Tamara 15 juni 2016 om 10:30

  Wauw mooi geworden hoor! Wij zijn hier ook aan het kijken voor een overkapping, lijkt me zo gezellig!
  Tamara onlangs geplaatst…Waarom onze mannen als vader nog veel leuker zijn!My Profile

 • Reageer Madelaine 15 juni 2016 om 11:26

  Wauw wat mooi zeg! En jullie hebben een oprit om jaloers op te worden, wil ik ook.

  • Reageer Manon 15 juni 2016 om 16:11

   Hahaha jaaa het is echt wel fijn om de auto op je eigen oprit te zetten!

 • Reageer Maaike 15 juni 2016 om 16:34

  Wat is jullie tuin mooi geworden!
  Alleen ik zie op de panorama foto jullie schommel stoel niet?

  • Reageer Manon 15 juni 2016 om 19:50

   Nee die hebben we dus weggebracht naar de stort omdat die stuk was, net zoals de oude tuintafel 😉

 • Reageer Jodi - Liefthuis 15 juni 2016 om 18:22

  Wauw wat een verschil. Maakt zoveel verschil dat in de tuin zitten zoveel leuker is zo.
  Jodi – Liefthuis onlangs geplaatst…Vaderdag inspiratie voor stoere papa’s….My Profile

 • Reageer Jessica 15 juni 2016 om 22:01

  Jeetje wat een verschil! Zeker verbeterd en wat ziet het er met een paar kleine dingen heel mooi en fris uit! Onze tuin gaat dit jaar ook onderhanden genomen worden… Moet echt hoog nodig!
  Jessica onlangs geplaatst…Picture by Jess #2 tipsMy Profile

 • Reageer Marije 16 juni 2016 om 07:39

  Ziet er goed uit! Ik heb ook echt geen groene vingers en heb het ‘geluk’ alleen tegels in de achtertuin te hebben. Spuuglelijk is het, maar ik zou niet weten wat ik zou moeten doen als ik een echte tuin heb haha.
  Marije onlangs geplaatst…Hoe ik mijn vader vertelde dat hij weer opa wordtMy Profile

 • Reageer anneleen 18 juni 2016 om 11:29

  Wauw wat een verschil! Ziet er heel mooi en gezellig uit! 🙂
  anneleen onlangs geplaatst…Daguitstapje naar BredaMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge