Food, Persoonlijk, WeightWatchers

Weight Watchers update #22 – Schop onder mijn kont of een plateau?

We zijn ondertussen alweer 22 weken bezig, mijn hemel wat lang haha. Het gaat zo zijn gangetje, ik doe mijn ding en af en toe laat ik het een beetje varen. Ik probeer bewuste keuzes te maken maar soms heb ik het er wel lastig mee. Vooral als het wat hectisch is, verjaardagen zijn of als ik gewoon mijn maandelijkse periode heb. Afgelopen week vierden we Rivers verjaardag, was River echt jarig, had ik mijn eerste inwerkdag en kwam dus ook nog eens de maandelijkse grapjas om de hoek kijken. Een week waarin ik er niet goed in kwam, of misschien wel niet ingekomen ben. Ik wilde graag voor Londen nog 3 kilo kwijt, of ik dat ga halen, durf ik niet te zeggen maar dat ik bewust bezig ben met wat er naar binnen gaat wel. En of dit nou gezond of ongezond is, ik ben er wel heel erg mee bezig en dat is al een hele stap. Zoals je kan lezen was dit geen topweek. Had ik vorige week enorm veel power, energie en motivatie was hij deze week weer even weg. Afvallen gaat met ups en downs, bergen op en bergen af. Ik durfde dan ook bijna niet op de weegschaal te gaan staan, maar de stap om er op te gaan staan was er. En dat is belangrijk, zodra je die weegschaal ver weg gaat zetten gaat het fout, dus besloot ik er maar gewoon op te gaan staan. Erg vroeg in de morgen want ik moest weer een dagje inwerken.

wwHelaas zat er 0,4 kilo bij, ik bekeek mijn tabel en ik zag dat ik al vanaf eind april rond dit gewicht hang, ze noemen het soms ook een plateau. Een plateau waar sommige mensen echt weken soms zelf maanden over doen om deze te doorbreken. Op 1 of andere manier kom ik gewoon niet voorbij dit gewicht en blijf ik telkens hangen. Ik ga aankomende week proberen om andere keuzes te maken, andere ontbijtjes, andere lunches om zo te kijken of ik van dat gewicht af kom die al weken op de weegschaal staat. Ik ga samen met mijn vriend weer even flink hard aan het werk om dit plateau te onderbreken, hopelijk gaat het lukken.

Hebben jullie nog lekkere ontbijt, lunch of diner recepten? Ik heb zin in nieuwe dingen, en ben een beetje klaar met alle automatische gemaakte recepten. 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

24 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 3 juni 2016 om 06:03

  Vervelend dat je nu vast staat. Ik heb weleens gehoord dat je dan eerst even weer wat meer moet eten en vervolgens weer even streng moet zijn, maar of dat echt helpt weet ik niet.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Sparen voor je vakantie!My Profile

 • Reageer Nicole 3 juni 2016 om 06:05

  Ik heb een heerlijk recept voor courgettesoep voor je. Bijna geen punten en zo lekker!
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog XXL: Vakantie-inkopen bij Kruidvat, Action en ZeemanMy Profile

 • Reageer Elisabeth 3 juni 2016 om 06:09

  Oh joh wees niet zo streng voor jezelf. Je hebt t al zo goed gedaan, nu is t gewoon n drukke tijd. Het lomt vast wel goed allemaal. Gewoon volhouden.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Wat ze je niet vertellen over bevallen: spierpijnMy Profile

 • Reageer Channa 3 juni 2016 om 06:09

  Dit lijkt me echt een lastig moment, wat goed dat je doorzet!
  Channa onlangs geplaatst…Win gepersonaliseerd schort of notitieboek bij YourSurprise! Vaderdag Winactie #5My Profile

 • Reageer Nicole 3 juni 2016 om 06:16

  Oh ja dat plateau.. Heb ervan gehoord en hoop hem niet tegen te komen! Hoop ook dat het dat niet is voor je.. Maar je komt er sowieso wel want je bent een echte doorzetter!
  Nicole onlangs geplaatst…Hoe ben ik als blogger?My Profile

 • Reageer Ellen 3 juni 2016 om 06:19

  Knap hoor dat je vol blijft houden!

 • Reageer Geertje - Stay At Home Mama 3 juni 2016 om 06:29

  22 weken al weer… wat knap dat je het zo goed vol houdt! Wel vervelend dat je nu stil staat, maar als je eenmaal dat plateau doorbreekt gaat het vaak ineens weer heel snel…. nog Ff volhouden! Succes…
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…Mommy Scenario TagMy Profile

 • Reageer Leonie 3 juni 2016 om 06:29

  He balen dat je blijft hangen op dit gewicht! Maar je bent wel super gemotiveerd om t te doorbreken. Het komt wel goed! Succes!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Sneak Peek Babykamer!My Profile

 • Reageer Dita 3 juni 2016 om 06:31

  Wat vervelend dat je de laatste weken blijft hangen op dit gewicht maar je doet het al zo goed! Komt vast goed. En misschien ook even laten dat het dan vanzelf wel weer komt?
  Dita onlangs geplaatst…My Life – Juni 2016 #1My Profile

 • Reageer Michelle 3 juni 2016 om 06:33

  Kan me voorstellen dat het frustrerend is om even te blijven hangen terwijl je er wel zo mee bezig bent. Zet ‘m op weer komende week, dan kom je hier met jouw doorzettingsvermogen gewoon weer doorheen!
  Michelle onlangs geplaatst…MEET BABY MORRIS!My Profile

 • Reageer Nesrin 3 juni 2016 om 06:48

  Ik hoop dat je snel weer wat afvalt want blijven hangen is niet leuk als je er nog wat af wilt.

  Zonder te spammen wil ik toch wel zeggen dat ik wat “skinny food” recepten heb op mijn blog. Weliswaar niet WW maar vaak koolhydraatarm, suikervrij en glutenvrij maar misschien heb je er iets aan.

  Heel veel succes!!!!
  Nesrin onlangs geplaatst…Plan mijn gezin in!My Profile

 • Reageer Tamara 3 juni 2016 om 07:07

  Ik hoop ook dat het gaat lukken!!! Heeeel veel succes!
  Tamara onlangs geplaatst…Opmerkelijke kraamcadeaus waar geen enkele kraamvrouw op zit te wachten.My Profile

 • Reageer Naomy 3 juni 2016 om 08:09

  De superskinny speculaasgranola van chickslovefood is (samen met een beetje kwark) echt een super lekker en goed vullend ontbijtje! Ik kan het je zeker aanraden, succes verder!

 • Reageer Malou 3 juni 2016 om 08:29

  Jammer dat je een beetje op dit gewicht blijft hangen.. Ik heb zelf geen tips qua recepten, maar ik volg de comments even 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Hoe ben ik als blogger?My Profile

 • Reageer Eefje 3 juni 2016 om 09:03

  Hey Bibian, wat misschien een tip is: volg via instagram een aantal fanatieke ww accounts. Daardoor krijg ik vaak inspiratie voor nieuwe recepten. Bijv. ‘baked oats’ (een soort havermout taartjes) met een lepel magere Griekse yoghurt en fruit als ontbijt. En in de ww app het recept zoeken van klassiek broodje hamburger (gemaakt van tartaar), echt heerlijk! Succes meid, je komt er wel!

 • Reageer Vanessa 3 juni 2016 om 09:31

  Vervelend dat je gewicht even stil staat. Misschien is dit wel het gewicht dat goed bij je past en wat haalbaar is voor jou?
  Vanessa onlangs geplaatst…De voor- en nadelen van een ponyMy Profile

 • Reageer Jodi - Liefthuis 3 juni 2016 om 09:33

  Goed dat je er zo bewust mee bezig bent. Stom plateau, hopelijk duik je er snel onder
  Jodi – Liefthuis onlangs geplaatst…WINACTIE: Win een Johnny Doodle chocolade pakketMy Profile

 • Reageer Annemijn 3 juni 2016 om 17:13

  Vervelend dat je op een plateau zit. Ik hoop dat het je lukt om er vanaf te komen. Zelf maak ik graag soepen zoals courgettesoep, pompoensoep, tomatensoep en brocollisoep. Vol vitamines maar wel heel gezond. Trouwens enorm knap dat je dit alweer 22 weken volgehouden hebt!
  Annemijn onlangs geplaatst…Hoe houd je als blogger je werk en privé gescheiden?My Profile

 • Reageer Josan 4 juni 2016 om 06:37

  Poe daar wordt je toch ook een beetje moedeloos van als je telkens hetzelfde resultaat ziet. Hopelijk kan je het binnenkort doorbreken.
  Josan onlangs geplaatst…3 kankerverwekkende producten voor je kindjeMy Profile

 • Reageer Jessica 4 juni 2016 om 17:28

  Oowh wat vervelend deze weken… Ik ken ze maar al te goed… Courgetti is ontzettend lekker.
  Dit recept is dan iets minder goed door de creme fraiche, maar als je hem met zelfgemaakte tomatensaus doet is hij heel erg lekker!

  http://lifebyjess.nl/recept-courgetti-pesto/
  Jessica onlangs geplaatst…Mooie tassen op een rijtje #1My Profile

 • Reageer Eline 4 juni 2016 om 20:20

  Wat vervelend dat je nu even vastloopt. Hopelijk lukt het je om het te doorbreken. Heel veel succes!!

 • Reageer Rachel Kromdijk 7 juni 2016 om 16:37

  Vervelend maar nadat je even vastloopt gaat het erna meestal wel weer wat sneller! keep up the good work

 • Reageer Lois 12 juni 2016 om 11:11

  ik heb wel een lekker recept voor gegrilde groenten en kip en wij doen er dan altijd truffel risotto bij maar ik heb geen idee hoe dat met de punten zit

 • Reageer Willemieke 13 juni 2016 om 20:59

  Wat knap dat je ‘gewoon’ doorzet! Ik heb net een hoop WW-updates gelezen, uit nieuwsgierigheid, en echt: respect!
  En qua een lekker receptje; heb je al wel eens banaan ingevroren? Als je die in stukjes invriest en dan in een keukenmachine heel lang mixt, krijg je superlekker (romig en zoet) ijs! En dat terwijl je eigenlijk alleen maar banaan eet 🙂 .
  Liefs, Willemieke

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge