Lifestyle, Moeder zijn

Efteling Essentials!

eftelingZoals ik vorige week al vertelde in mijn kletspraatje, ga ik binnenkort 5 dagen met ons gezinnetje naar de Efteling! We hebben er onwijs veel zin in, even met z’n vieren qualitytime en leuke dingen doen. We zullen niet alleen maar naar het park gaan maar dat is natuurlijk wel het leukst voor River en Novelle kan ook meegenieten van de muziek en alles om zich heen. Voor elke vakantie of tripje zijn er wel bepaalde dingen die je specifiek meeneemt naar je bestemming. Zo was het natuurlijk van groot belang dat er een Londen pyjama meeging naar ons citytripje naar Londen 😉 en zijn fijne loopschoenen ook niet onbelangrijk. Ik ga jullie in dit blogje laten zien wat ik speciaal meeneem voor ons vakantietje naar de Efteling!

Deze blog is in samenwerking met 1Korting, een website met handige overzichten met allerlei aanbiedingen en kortingen.

joggingbroeknoppiesAls eerst is het natuurlijk heerlijk om als je ’s avonds na het eten nog lekker in je huisje/kamer zit een fijne joggingsbroek aan te trekken. Voor River en Novelle gaan zeker fijne broeken mee zodat ze zich vrij kunnen bewegen en dat River rond kan rennen en vies mag worden zoals peuters dat doen! Deze twee joggingsbroekjes komen uit de SALE van Noppies.

bibiantulaOok wat niet mag ontbreken is de Tula! Je loopt wat af op zo’n dag in de Efteling en met de wagen sjouwen iedere keer is ook onhandig. Bovendien zijn kinderwagens enorm diefstalgevoelig dus je zet ook niet met een fijn gevoel je wagen maar ‘buiten’ neer terwijl jij een half uur in de rij staat (of langer). Dan is de Tula (of een andere draagmethode) natuurlijk een uitkomst. Ik had ook hier en daar gehoord dat je ook met de Tula in de attracties mag (als buikdrager) dus dat is helemaal handig.

vestcaMisschien niet uber-fashion-verantwoord maar soms gaat comfort boven looks. Er gaan zeker twee comfy vesten mee voor Mike en voor mezelf. Wederom ideaal voor ’s avonds als we toch nog even één ritje in de Droomvlucht willen maken en een ijsje willen eten. Geen gesjouw met jassen maar gewoon een lekker vest over je shirtje heen. Deze twee sweatvesten komen van C&A (klik hier voor 10% korting).

rugzakmetsnacksNoem ons burgerlijk, maar er gaat zeker een rugzak mee met onder anderen snacks en broodjes. De Efteling is niet goedkoop, dat weten we allemaal. Kijk, als je één dagje gaat is het heel leuk om daar te gaan lunchen, een ijsje te nemen en ook nog pannenkoeken te eten maar 5 dagen wordt wel érg gortig qua prijs. Ook is een rugzak veel handiger dan een schouder/luiertas en kan vader ‘m ook zonder excuses dragen haha. (Deze tas is trouwens van H&M mannen.) De fles en voedingen van Novelle, wat luiers en doekjes, snacks en drinken en wij komen de dag wel door!

speelmattoys

Tot slot nemen we onze babygym mee aangezien we toch ook wel wat tijd zullen besteden in ons huisje (iets met vroege vogels…). Ideaal voor Novelle, zo kan ze zich even vermaken én niet geheel onbelangrijk: het neemt weinig ruimte in in de auto. Het kleedje kun je superklein opvouwen en de twee bogen nemen amper ruimte in beslag. Deze voorbeeld babygym komt van Toys R Us.

Natuurlijk gaan ook nog de gewoonlijke zaken mee: kleding, voeding voor Novelle, het fototoestel etc etc. Mis ik nog iets waarvan jullie zeggen: dit is écht handig om mee te nemen naar de Efteling? Ik hoor het graag in de comments!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

20 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 22 juli 2016 om 06:04

  Een heerlijk vest is altijd heel fijn om mee te nemen, hier gaan ze ook altijd in de tas voor de vakantie.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Pixie haircut update: 1,5 jaar laterMy Profile

 • Reageer Nicole 22 juli 2016 om 06:06

  Wij nemen meestal ook een koeltas mee. Maar dan hebben we wel de buggy bij zodat hij onderin kan staan.. Flesjes drinken is handig want als t leeg is kun je t bijvullen met water! Had ooit pakjes bij maar die vul je dus niet 😝
  Nicole onlangs geplaatst…Outfit of the day | Summer editionMy Profile

 • Reageer Channa 22 juli 2016 om 06:09

  Flesjes drinken, eventueel iets om de kinderen te vermaken tijdens het wachten!
  Channa onlangs geplaatst…Wil je in mijn vriendenboekje schrijven?My Profile

 • Reageer Josan 22 juli 2016 om 07:00

  Een camera 🙂 en goede wandelschoenen want je loopt er wat af in zo’n pretpark.
  Josan onlangs geplaatst…DIY Rozenblaadjes blauwe bessen waterijsjesMy Profile

 • Reageer Nicole 22 juli 2016 om 07:11

  De Efteling jeetje daar ben ik echt al 25 jaar niet geweest. Heel veel plezier alvast!
  Nicole onlangs geplaatst…De bizarre dromenfabriek – Dromen tijdens de zwangerschapMy Profile

 • Reageer wilmaaa 22 juli 2016 om 07:18

  Ik wil nog heel graag een keer naar de efteling met mijn Yaartje! Ga ik deze dingen onthouden, hoewel ik zo´n vest niet snel zou aantrekken haha!

 • Reageer Vanessa 22 juli 2016 om 07:26

  Superleuk dat jullie naar de Efteling gaan! Comfortabele kleding is zeker een must en die Tula lijkt mij ook erg handig. Wij nemen ook altijd een rugzak mee als we naar een pretpark gaan, eten en drinken is altijd heel duur in zo’n parken.

 • Reageer Mirella 22 juli 2016 om 07:27

  Ik ga regelmatig naar de efteling
  Neem een slot mee want als je de wandelwagen bij je hebt en jullie gaan in een attractie dan kan je je wandelwagen/buggy op slot zetten en dan kan niemand er met Julie wandelwagen /buggy ermee vandoor gaan!
  Veel plezier in de efteling!

 • Reageer Michelle 22 juli 2016 om 07:43

  Ohh de Efteling.. Blijft leuk! Sowieso fijn om er eventje met je gezin tussenuit te gaan. Ik zou inderdaad ook vooral gaan voor lekkere comfortabele kleren!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#58: VAKANTIEVOORBEREIDINGEN/1My Profile

 • Reageer Alissa 22 juli 2016 om 08:06

  Een handdoek en droge kleren. En veel plezier gewenst! Als je meer wil zien dan alleen de Efteling, de duinen zijn leuk, in Tilburg zit ook nog het reptielenhuis, in Dongen zit Pukkemuk. De centra zijn niet spannend meer, grote leegloop overal helaas

  • Reageer Bibian 22 juli 2016 om 19:50

   Oh super dankjewel, nee geen leuke centrums meer in de buurt waar je een half dagje kan winkelen ofzo? Liefs
   Bibian onlangs geplaatst…Efteling Essentials!My Profile

 • Reageer Nienke 22 juli 2016 om 08:30

  Oh leuk!! Ik ben nog nooit met kinderen naar de Efteling geweest… Maar goed tis ook leuk voor volwassenen! Als Merle iets ouder is gaan we er zeker een keertje heen. Wat ik nu wel ideaal vind om mee te nemen voor een weekje weg is de wipper, kan heel plat opgevouwen en het is (zeker met warm weer) lekker om haar even ergens in te kunnen zetten. Voor het park lijkt de tula me inderdaad ideaal! Wij hebben zelfs allebei een eigen draagzak zodat we makkelijk kunnen afwisselen zonder te verstellen (lui he?)
  Nienke onlangs geplaatst…Nadelen aan het hebben van katten deel IIMy Profile

  • Reageer Bibian 22 juli 2016 om 19:51

   Ja ik neem inderdaad de wipstoel ook mee, ze ligt er veel in. Vooral met hapjes etc. vind ik het nog prettig! Liefs

 • Reageer Leonie 22 juli 2016 om 09:38

  Ahh! Super leuk, zoveel daagjes naar de Efteling! Heel veel plezier alvast!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Zwangerschapsoutfit #7 – MintMy Profile

 • Reageer MetMirjam 22 juli 2016 om 09:39

  Wij nemen ook altijd nog wat flesjes drinken mee 🙂
  MetMirjam onlangs geplaatst…Sparen voor vakantie – zo doen wij dat!My Profile

  • Reageer Bibian 22 juli 2016 om 19:51

   Flesjes is inderdaad ook een goed idee, die kan je makkelijk vullen! Liefs

 • Reageer Jodi - liefthuis 23 juli 2016 om 11:15

  De Efteling is fantastisch en de tula inderdaad onmisbaar. Veel mensen halen 1 wiel van de kinderwagen als ze een attractie in gaan, od nemen een fietsslot mee
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Ik sloot mijn spruit op in de auto…My Profile

 • Reageer Jessica 23 juli 2016 om 16:16

  De Efteling is zo leuk! Heel veel plezier lekker als gezin eventjes weg!
  Jessica onlangs geplaatst…Recept – Mango ijsMy Profile

 • Reageer anneleen 3 augustus 2016 om 20:37

  Wij gaan volgende week dinsdag met de kindjes van op het werk naar de Efteling! Kijk er echt naar uit, want is al een hele tijd geleden bij mij ! 🙂
  anneleen onlangs geplaatst…Een snap’je uit mijn leven #2My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge