Persoonlijk

Emigreren? Een eigen bedrijfje? Mijn leven op z’n kop?

Emigreren, een eigen bedrijfje en mijn leven op z’n kop. Dat is waar dit blogje over gaat en ik wil graag het een en ander kletsen. Gewoon domweg een eind weg typen. Oja, sorry voor de flauwe clickbait in de titel hahaha, maar je bent wel nieuwsgierig toch?

Soms word ik ’s morgens wakker en in sommige periodes kan ik dan denken: daar gaan we weer. Weer die boterham met appelstroop/jam/smeerworst smeren, weer die 10238e luier verschonen en weer naar diezelfde kinderboerderij een eindje verderop. Begrijp me niet verkeerd, ik doe het met 110% liefde maar soms voelt het een beetje als een automatische piloot en leef ik niet “to the max“. Dan fantaseer ik over dingen, dingen die ik in een “ander leven” misschien wel had gedaan. Niet dit leven, wie weet in het volgende 😉

taylor swift holy groundToen we in Londen waren voelde ik me zo vrij, de wereld lag aan mijn voeten en ik kon gaan en staan waar ik op dat moment wilde. Taylor Swift zingt het zo mooi: “spinning like a girl in a brand new dress, we had this big wide city all to ourselves”. Ja, zo voelde ik me. Wat als, wat als ik naar het buitenland zou emigreren, naar een grote stad zou verhuizen? Ik zie mezelf best wel in Engeland wonen, misschien niet voor altijd, maar gewoon een jaartje ofzo? Mede door de vlogs van Diana kreeg ik helemaal de Engelandkriebels en het tripje naar Londen maakte dat nog een beetje erger. In theorie zou het kunnen maar de praktijk, nee bedankt. Ik hecht té veel waarde aan mijn familie om de hoek, mijn vrienden en vriendinnen op korte afstandjes en het veilige gevoel van wat ik ken. Ik doe het wel met tripjes naar de andere kant van de zee.

jufmanonIk tob nog steeds tussen wel of geen baantje voor erbij zoeken. Het is “prima” zo, zoals het nu is maar dag in dag uit moederen is ook niet hoe ik mijn leven voor de komende 10 jaar zie. Soms voelt het een beetje saai en eentonig en mis ik wel om iets te doen zeg maar. Al jaaaaren heb ik een romantisch beeld in mijn hoofd: ik zou best een schattige tearoom (ja, daar komt dat Engelse stukje liefde weer omhoog) willen runnen. Met bij elkaar geraapt servies, verschillende theetjes, heerlijke latte’s en versgebakken cheesecakejes en de geur van warme appeltaartjes. Heel romantisch maar ik heb 0,0 ervaring in het werken in de horeca en wat ik begrijp is de horeca geen piece of cake sector. Weekenden, avonden draaien en dan ook nog alle rompslomp van een eigen zaak erbij… Wederom bedankt. Wie weet in dat andere leven ;-). Ik heb het hier thuis trouwens regelmatig over de situatie zoals die nu is en ook al wel plannen over hoe en wat wat betreft een baantje zoeken maar daar wijd ik verder op onze blog liever niet uit.

nilomamaNee, wat dat betreft ben ik wel een echte Hollandse huismu(t)s. Doe mij de veiligheid maar met mijn vader en moeder op steenworp afstand, opa’s en oma’s voor Nilo die er altijd zijn als we ze nodig hebben, lieve zussen, lieve en leuke gezellige vrienden die we met regelmaat zien, de bekende Albert Heijn waar ik m’n vaste ronde heb ;-), dropjes, frikandellen en ons eigen fijne huis. Wie weet zet ik mijn/ons leven nog wel op z’n kop. Later als we groot zijn.

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

28 reacties

 • Reageer Channa 5 juli 2016 om 06:11

  Ahh denk dat iedereen wel eens zo’n soort droom heeft! Ik zou ook wel willen, maar kan ook echt niet zonder onze vrienden en familie!
  Channa onlangs geplaatst…Thuisblijfmoeders zijn lui!My Profile

 • Reageer Kelly Caresse 5 juli 2016 om 06:17

  Wat leuk om te lezen wat je wensen zouden zijn als die grenzeloos waren. Mij lijkt Amerika zo’n land waar ik graag naar toe wil en vroeger (voor de kinderen) ook wel een jaar had willen werken als au pair ofzo haha.
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Angsten overwinnen: autorijdenMy Profile

  • Reageer Lobke 5 juli 2016 om 13:00

   Heb ik gedaan! Geen moment spijt van gehad. Beste beslissing ooit. Eng ook wel, want ik ben ook echt een familiemens, en ik heb mijn lieve verloofde (toen nog vriendje die ik net 3 maanden kende) een jaar moeten missen. Maar het is het allemaal zo ongelooflijk waard geweest.

 • Reageer Josan 5 juli 2016 om 06:25

  Mijn ervaring is dat tegen de tijd dat het echt gaat kriebelen of de onvrede toeneemt wwrt je vaak ook wat beter wat je nu concreet wilt. En weet je? Je mag dingen proberen en ontdekken dat het gewoon niks voor je is. Ook dat is leven to the max.
  Josan onlangs geplaatst…Hoe groter hoe beter, ons Intex Easy Set zwembadMy Profile

 • Reageer Dita 5 juli 2016 om 06:52

  Heerlijk blogje dit! Ik herken het wel een beetje. Dromen heeft iedereen denk ik. Maar doen, nee… opa en om om de hoek, alles zo vertrouwd. Ik ben niet het type om dat snel op te geven.
  Dita onlangs geplaatst…Geshopt bij RitualsMy Profile

 • Reageer Nicole 5 juli 2016 om 07:13

  Emigreren wilde ik heel lang, tot ik werkelijk bijna een jaar in het buitenland woonde en besefte dat ik m’n ouders niet nóg langer wilde missen. En m’n vrienden etc..
  Nicole onlangs geplaatst…Utsukusy | Bijin Facial Cleanser CreamMy Profile

 • Reageer Nicole 5 juli 2016 om 07:15

  Iedereen heeft wel dat soort dromen denk ik. Persoonlijk denk ik wel dat het heel goed voor je zou zijn om een baantje te zoeken. Het is heerlijk om onder (andere) mensen te zijn en je wereld te verbreden vind ik 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…De maandagochtend from hellMy Profile

 • Reageer Annemijn 5 juli 2016 om 07:24

  Heel goed om zo te blijven dromen denk ik. Kan me wel voorstellen dat sommige dagen als huismoeder best eentonig zijn.
  Annemijn onlangs geplaatst…Budgettip: Wegenkaarten voor je autovakantieMy Profile

 • Reageer Michelle 5 juli 2016 om 07:58

  Zo heb ik ook altijd geroepen dat ik wel wilde emigreren. Puntje bij paaltje ging ik niet, en gaat het ook niet gebeuren. Ik kan mijn ouders en broertje gewoon niet missen! Kan me goed voorstellen dat je tobt over wel of geen baan. Is ook gewoon een lastig iets.
  Michelle onlangs geplaatst…TWEE MAANDEN MOEDERMy Profile

  • Reageer Manon 5 juli 2016 om 09:50

   Ja, ik denk dat het droombeeld zo prachtig is van emigreren maar dat mensen het snel romantiseren! Ik zou mijn familie en vrienden ook teveel missen.

 • Reageer Leonie 5 juli 2016 om 08:28

  Leuk om je hersenspinsels te lezen hierover! Dat mooie plaatje van een eigen thee/koffie huis is ook wel eens door me heen gegaan.. En dan zelf de cakes enzo bakken… Goede eerlijke koffie en thee schenken, hoe leuk! Maar idd, een leuke droom om over te fantaseren…
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Nominatie Liebsteraward!My Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 5 juli 2016 om 08:39

  Heel herkenbaar dat gevoel. Wat als…en zouden we niet…..
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Ik ben genomineerd…..- Liebster awardMy Profile

 • Reageer Lianne 5 juli 2016 om 08:56

  Ja een koffie/theehuis lijkt mij geweldig, maar het is ook veel werk inderdaad. Leuk dat je, je gedachten hierover deelt!
  Lianne onlangs geplaatst…FrikandellenvlaaiMy Profile

 • Reageer Meike 5 juli 2016 om 08:59

  Leuk om te lezen. Ik zou wel in een tropisch land een bed en breakfast willen opzetten. Of een weeshuis, maar dat lijkt me ook heel zwaar!
  Meike onlangs geplaatst…Korte verhalen #1 DomMy Profile

 • Reageer Tamara 5 juli 2016 om 09:15

  Heel herkenbaar. Als je als moeder thuis zit dan is je wereld meteen zo klein. Natuurlijk heb je genoeg te doen, maar je hebt niet elke dag echt een baan waar je naar toe moet en waar ook andere mensen zijn. Ik twijfel ook heel erg of ik niet eens een baan moet zoeken.
  Tamara onlangs geplaatst…Misschien moet ik maar stoppen met bloggen…My Profile

  • Reageer Manon 5 juli 2016 om 09:49

   Lastig he… Ik denk dat ik in de toekomst wel een parttime baan wil. Gewoon, al is het maar dat je wat onder de mensen komt en een dag niet alleen maar aan het moederen bent. Een droombaan hoeft niet, maar een baan waar je plezier hebt is dan al goed denk ik!

 • Reageer Kelsey laan 5 juli 2016 om 10:40

  Zo herkenbaar. Ik wilde altijd zodra ik een kleine had lekkere moederen en dan maar 2 dagen per week werken. Maar mijn vriend en ik hadden ook een droom samen om een eigen bedrijf te runnen. Dus vorige jaar terwijl ik 12 weken zwanger bleek te zijn werd die droom werkelijk een eigen zaak en een kind pff. Nu de kleine 9 maanden is eindelijk alles op de rit zowel de kleine als de zaak en zo blij dat ik de sprong gewaagd heb ondanks het harde werken van 5 a 6 dagen en kleine meid wil ik niet anders meer. Heb natuurlijk super veel steun van opa en oma en een ongelofelijke lieve en flexibele gastouder die goud waar is. Dus tegen iedereen wil ik ook zeggen heb je een droom en denk je hoe ga ik dit doen. Er zijn altijd oplossingen en geen beren op je pad zien😉

 • Reageer Rosanne 5 juli 2016 om 11:05

  Mijn droom is wat jij al hebt 😉..
  M’n pabo-papiertje..ik moet alleen nog even fut zien te vinden om na ruim 12 jaar thuis mama te zijn geweest, nu naast een gezin voor 4 jaar de schoolbanken weer in te gaan 😁

 • Reageer Jami 5 juli 2016 om 13:15

  Ahh dat is ook mijn droom! Ik ben wel van plan om te gaan naar Duitsland of Spanje heerlijk!

 • Reageer Roos 5 juli 2016 om 15:12

  Wij hebben 3 jaar geleden de stal gezet om te gaan emigreren. We wonen inmiddels in Caa da en genieten van elk moment! Tuurlijk is het soms moeilijk omdat we geen familie hier hebben maar ook hier hebben we geweldige vrienden en voelen we ons helemaal thuis! Geen moment spijt er van gehad! Er zijn veel skype uurtjes en de telefoon draait ook aardig wat uurtjes maar dat hoort erbij;) van het drukke stadsleven helemaal in de “country” en ons huis staat tussen de maïsvelden. Een 6 meter grote pool, heerlijk ruimte voor de kinderen, daar doen we het voor! Natuurlijk kan niet iedereen dit, maar wij zijn er blij mee dat we uiteindelijk de stap hebben genomen! En als we familie echt willen zien, 8 uur later en we staan op Schiphol. We hebben een rekening apart voor noodgevallen als we echt terug moeten. Het heeft ons ook absoluut geholpen om onzd familie meer te waarderen;)

 • Reageer Inge 5 juli 2016 om 15:15

  Een leuk artikel om te lezen Manon! Iedereen heeft deze gedachten wel denk ik! Ik heb een zoontje van 15 maanden en werk 3 dagen in het onderwijs.. best pittig, maar ook heel mooi, want het is het beste van beide werelden! Ik ben ondertussen in mijn hoofd al 100 keer een eigen webshop begonnen.. wil heel graag meer met mijn creativiteit doen. Maar het hele officiele deel en belastingdeel schrikt me al af haha.. misschien eens klein beginnen op instagram ofzo.. jullie hebben in elk geval een super blog die ik elke dag graag lees. En je band met familie en bibian is ook goud waard! Fijne dag 😙

 • Reageer MetMirjam 5 juli 2016 om 15:23

  Ik vind het ook heerlijk om te dromen over dit soort dingen. Maar ountje bij paaltje blijf ik het liefst wonen waar we nu wonen, dichtbij familie en vrienden. Lekker veilig haha
  MetMirjam onlangs geplaatst…DIY: een Little Tikes Cosy Coupe pimpenMy Profile

 • Reageer maartje 5 juli 2016 om 17:24

  Ik heb een half jaar in een grote europese stad gewoond en vond het fantastisch. Mijn vriend heeft meer dan een jaar in azie gewoond en we overwegen wel om te emigreren. Beide hebben we daar geen moeite mee en zijn we wereldburgers. Nu wonen we ook aan de andere kant van Nederland tov onze ouders. Dus dan kan een europese stad met het vliegtuig soms nog sneller te bereiken zijn. Maar we hebben nog geen kinderen en voorlopig blijft het bij dromen maar ik zou graag naar Scandinavië willen. Emigreren zie ik verder niet als een groot feest/avontuur er zal dan ook gewoon moeten worden gewerkt en het huishouden gaat daar ook verder. Als we ooit emigreren wil ik naat een land waar de cultuur niet te veel afwijkt en westerse ideeën de maatstaf zijn. Wie weet ooit 😉

 • Reageer Moira 6 juli 2016 om 11:20

  Allemaal gedaan geen standaard leven ik heb Nederland verlaten in 2007 en heb met mijn man rond gereisd in Azie, Australie en Nieuw Zeeland voor bijna 3 jaar. Daarna een verblijfsvergunning aangevraagd voor Nieuw Zeeland en daar woon ik inmiddels 5 jaar. Ik werk en woon hier het gewone leven is terug maar met het grote verschil dat ik hier alleen ben mijn man en vrienden inmiddels. Verder zijn er aardig wat dingen op mijn pad gekomen inmiddels hier mijn rijbewijs gehaald en 60 kilo afgevallen met Weight Watchers en nu hier coach geworden. Ja geen standaard leven en wie weet wat de toekomst nog brengt want we denken er aan om weer meer te gaan rondreizen.

 • Reageer anneleen 8 juli 2016 om 09:53

  Mooi om te lezen, Manon! Moest je ooit een thee-huisje openen… ik kom met veel plezier even langs 😉

  • Reageer Manon 8 juli 2016 om 10:19

   Lief!!! Je bent van harte welkom 😉

 • Reageer Manon 8 juli 2016 om 16:28

  Oh dit zo ontzttend herkenbaar! Ik zou zelf graag emigreren naar een ander land (Amerika of Frankrijk), maar het hebben van mijn familie en vrienden op minder dan een uur afstand is zo fijn! En met een kleintje erbij kies je toch minder snel voor zulke grote stappen.
  Manon onlangs geplaatst…Jenna is 1,5 jaar!My Profile

 • Reageer Dani 13 juli 2016 om 20:48

  Ik snap wel heel goed wat je bedoelt met dat je elke dag hetzelfde leeft. Ik werk op dit moment 2 dagen (heb nog 1 dag ouderschapsverlof en werk er straks weer 3) maar na 5 dagen thuis en 2 jongetjes vermaken en elke dag bepaalde dingen hetzelfde, ben ik ENORM toe aan weer een paar werkdagen. Ik denk dat het goed voor je is, om ook even je hoofd op wat anders te zetten. Succes met keuzes maken!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge