Kiekjes, Persoonlijk

Kiekje #10: Drukke werkweek, reanimeren en uitslag ziekenhuis

Vandaag weer een normaal kiekje van mijn hand. Mijn vorige kiekje was alweer de week dat wij naar Londen gingen maar nu is het werkleven weer begonnen. Ook deze week had ik weer een erg drukke week en heb ik toch geprobeerd mijn week voor jullie vast te leggen.

MaandagMaandag begon ik de dag in Amsterdam. We kregen met de collega’s van het zwembad een kookcursus, super leuk en leerzaam. We hebben heerlijke dingen gemaakte en geproefd. Het was enorm leuk en we hebben er veel geleerd. We waren rond een uur of 3 weer terug en kregen toen nog een soort “presentatie” over koffie. Zodat wij de mensen wat meer kunnen vertellen over de herkomst etc. van de koffie.

dinsdagDinsdag vertrok ik naar Arnhem, tijd voor BHV brand. Ik heb dit certificaat al jaren maar laat hem heel stom vaak verlopen. Nu was het weer tijd om hem op te frissen en dus gingen we met al mijn collega’s weer op herhaling van de cursus. Ik vind het toch altijd wel wat spannend, al dat vuur en mensen “redden” uit een brandend huis, maar ik heb het weer geflikt! In de middag belde het kinderdagverblijf, Novelle had rode ogen. Dat heeft ze wel vaker dus ik adviseerde wat vaseline. Toen ik haar later ging ophalen zag ik dat het niet was wat ze altijd had. Het leek op een allergische reactie. We zijn gelijk terug gaan denken wat het zou kunnen zijn, en we gokken op de kiwi maar echt zeker weten doen wij het niet.

woensdag1Woensdagochtend werd ik wakker en ging ik gelijk bij Novelle kijken, ze was maar 1 keer wakker geworden en dat is uniek. Gelukkig was haar “allergische reactie” alweer als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik maakte River wakker, kleedde de kinderen aan en bracht ze naar het kinderdagverblijf. Voor mij was het tijd voor de andere helft van de BHV cursus. We hebben weer even de reanimatie opgefrist, en de rest wat er bij komt kijken.

woensdag2Daarna racete ik door naar de Albert Heijn waar ik vliegensvlug de boodschappen deed. Ik had de avond ervoor alles al uitgestippeld zodat ik binnen no time de weekboodschappen binnen zou hebben. Daarna appte ik naar Lizanne (zusje van Manon) of ik haar nieuwe huisje kon komen bewonderen, ze was thuis dus ik reed naar haar toe. En wat is het mooi geworden, echt heel leuk!

kiekjedonderdagDonderdag was het tijd om weer naar mijn werk op het vakantiepark te gaan. Kinderen in de auto naar het kinderdagverblijf. De dag vloog voorbij, ik heb het ook onwijs naar mijn zin dus daar zal dat vast mee te maken hebben. In de avond deed ik nog wat werk op de laptop en bracht ik de kindjes lekker naar bed!

vrijdagVrijdag was een spannende dag, het was tijd voor de uitslag van de provocatietest van Novelle. In de middag was het tijd voor het ziekenhuis, een beetje gespannen maar ook opgelucht, want nu kregen we te horen wat ze echt zou hebben. De uitslag was totaal het tegenovergestelde wat wij en de arts dachten. Ze had in het ziekenhuis gereageerd op haar koemelkvrije voeding… Grote vraagtekens want thuis doet ze het hartstikke goed op de koemelkvrije voeding. We moesten dus volgens een schema weer koemelk gaan introduceren. Om ons hoofd even leeg te maken besloten we met mijn zus en haar zoontje naar de kermis te gaan, daarna even langs de winkel voor melk.

IMG_1877
Zaterdag was het weer tijd om richting het vakantiepark te rijden om te gaan werken. Ik heb verder niet veel gedaan vandaag, want als ik de hele dag werk kan ik natuurlijk geen foto’s schieten.

zondagZondag was het de tweede dag dat wij koemelk moesten introduceren. Het is even wat werk voor je de fles klaar hebt maar dan heb je ook wat. Verder was mijn vader jarig, dus gingen we ’s middags op visite, en River moest even zijn nieuwe jas showen. ’s avonds bracht ik de kids naar bed en lag ik er zelf ook om half 9 in, weliswaar met laptop om dit kiekje af te maken, maar ik lag!

Dat was me het  weekje wel, een drukke maar erg leerzame week. Aankomende week heb ik het wat rustiger, dat is wel een lekker vooruitzicht. En ik ben eigenlijk wel benieuwd, wie van jullie heeft voor zijn of haar werk ook BHV nodig? En wat vinden jullie het leukste, de brand of de andere kant van de cursus?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

20 reacties

 • Reageer Elisabeth 4 juli 2016 om 06:04

  Stoer hoor, BHV brand. En wat vervelend weer voor Novelle… maar wel fijn dat t alweer over is.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Ik ben een eigen winkeltje begonnen!My Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 4 juli 2016 om 06:07

  Ik had niet verwacht dat ze zo zou reageren op de koemelkvrije melk. Wel fijn dat je nu tenminste alweer iets verder bent.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…And the winner is…..My Profile

 • Reageer Channa 4 juli 2016 om 06:08

  Geen BHV zelf, maar vind het zeker heel belangrijk. Heb wel mijn EHBO diploma, al is die ook verlopen…
  Channa onlangs geplaatst…Momenten waarop ik onze kraamverzorgster mis!My Profile

 • Reageer Nicole 4 juli 2016 om 06:17

  Wat een gedoe zeg met die koemelk en de wel of niet allergie ervoor! Ik heb geen bhv diploma. Zou het wel graag willen.
  Nicole onlangs geplaatst…10 hilarische tweets over kinderen!My Profile

 • Reageer Josan 4 juli 2016 om 06:21

  Huh de koemelk?! Dat had ik niet verwacht! Hebben ze in het ziekenhuis dan andere koemelk? Ik heb geen bhv of EHBO die laatste wil ik nog wel gaan halen dit jaar.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday Winactie 2x FastRider Amarinth fietstasMy Profile

 • Reageer Dita 4 juli 2016 om 06:32

  Wat vreemd dat ze dan op koemelkvrije melk reageert. Hopelijk gaat het nu goed.
  Dita onlangs geplaatst…Babyupdate – Mila 5 maandenMy Profile

 • Reageer Nicole 4 juli 2016 om 07:02

  Wat fijn dat het zo goed bevalt op je nieuwe werk. Zo’n werk zou ook iets voor mij zijn 😄 Wel heel vreemd dat de uitslag helemaal het tegenovergestelde was dan ieders verwachting.. BHV heb ik niet, maar wil wel m’n ehbo gaan halen. Al ben ik ook het typ die t laat verlopen haha..
  Nicole onlangs geplaatst…Weight Watchers update #6 | Back on trackMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 4 juli 2016 om 07:02

  Wat stoer en goed dat je bhv hebt en ook bij brand kan helpen. Ik heb zelf geen bhv. Fijn dat je het zo naar je zin hebt bij je werk, dat is zoveel waard
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Hoe bevalt het nu bij de gastouder?My Profile

 • Reageer Michelle 4 juli 2016 om 07:26

  Wat een apart verhaal zeg, met Novelle haar voeding. Wel heel vervelend! Superfijn dat je het zo naar je zin hebt op je nieuwe werk. Knap dat je alle ballen in de lucht weet te houden!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#53: KAST UITMESTEN & BBQMy Profile

 • Reageer Leonie 4 juli 2016 om 08:29

  Ah, bhv cursus! Heb ik pas ook gehad, maar niet zo’n uitgebreid ‘vuur’ als jou.. Wij moeten altijd alleen een brandje blussen. Reanimeren en dergelijke wordt wel heel uitgebreid gedaan, cursus duurt bij ons 4uur.
  Gelukkig heb ik ’t nog nooit hoeven toepassen!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Nominatie Liebsteraward!My Profile

 • Reageer Paola 4 juli 2016 om 08:30

  Wat vervelend dat het niet de uitslag is geworden wat jullie verwacht hadden. Nu blijf je weer in onzekerheid zitten! Ik hoop dat er snel een oplossing komt, want dit is ook maar niks!
  Paola onlangs geplaatst…P2 Glow touch blush 060 Touch of daisyMy Profile

 • Reageer Charlotte 4 juli 2016 om 08:43

  Ik ben benieuwd hoe het gaat met de koemelk… Hopelijk blijft de eczeem uit! Maar wat zou het dan wel geweest zijn…?

 • Reageer Meike 4 juli 2016 om 08:59

  Wat een gedoe, die allergie… Maar fijn dat je het naar je zin hebt op je werk, dat is hartstikke belangrijk!
  Meike onlangs geplaatst…Suikervrij eten, waarom?My Profile

 • Reageer Annemijn 4 juli 2016 om 09:37

  Wat een drukke week! Vervelend dat novelle weer een allergische reactie kreeg. Succes met de melk!
  Annemijn onlangs geplaatst…Budgettip: Wegenkaarten voor je autovakantieMy Profile

 • Reageer Simone 4 juli 2016 om 15:11

  Wat vervelend die allergische reacties en dat gedoe met de melk. Im hoop maar voor jullie dat jullie snel een oplossing vinden…

 • Reageer Madelaine 4 juli 2016 om 17:03

  Ah Novelle, die oogjes :(. Ik hoop dat t beter nu weer gaat nu je de andere melk gaat introduceren, wat een gedoe joh.
  Madelaine onlangs geplaatst…Op vakantie zonder kind.My Profile

 • Reageer Denise 4 juli 2016 om 22:08

  Ik werk op een kinderdagverblijf elk jaar bhv herhaling en kinder ehbo herhaling.
  Vind het gedeelte brand altijd het leukste m’n collegas noemen mij altijd het pyromaantje😂 . Fijn dat je het zo naar je zin hebt op je werk dat is zoo belangrijk!

 • Reageer Jessica 4 juli 2016 om 22:44

  Wat fijn te lezen dat je het zo erg naar je zin hebt op je nieuwe werk! Hoe bevalt het je zo weer werken overdag? 24 uur werk je toch?
  Jessica onlangs geplaatst…12 weetjes about JessMy Profile

 • Reageer anneleen 8 juli 2016 om 09:58

  Wow lijkt me wel interessant, zo’n brand cursus! Kan altijd van pas komen… Hopelijk gaat het ondertussen al wat beter met Novelle!

 • Reageer Manon 8 juli 2016 om 15:13

  Wat een gave jas van River, zo stoer! Spannend lijkt me dat zo’n cursus BHV hopelijk hoef je het niet snel in het echt te gebruiken!
  Manon onlangs geplaatst…Korte updateMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge