Fashion, Lifestyle, Persoonlijk

Kinderkleding – wie wat waar!

outfitnovLaatst kwam ik deze tag over kinderkleding tegen (originele bedenker is Shopaholiek) en het leek mij leuk deze in te vullen en mijn gedachten, favoriete merken, miskopen etc. met jullie te delen.

1 Wat is jouw favoriete kledingmerk?
Op dit moment ben ik enorm fan van Mini Rodini, Bobo Choses, Tiny Cottons, Zara en rompers van de Wibra. De merken die ik net genoemd heb zijn wat prijziger, dat klopt. Maar eigenlijk koop ik deze merken alleen in de sale of op Marktplaats. Zo kan ik toch genieten van de mooie merken alleen dan wat goedkoper. Ik vind de merken leuk, de collecties zijn helemaal in mijn straatje en mijn hart gaat er gewoon even harder van kloppen. Ja, verklaar mij voor gek, maar I love it!

2 Wat is jouw absolute musthave op het gebied van kinderkleding?
Absoluut een mooie jeans en een goede jas. Beide zijn onmisbaar in de kast van je kleine. Voor Novelle heb ik nog niet echt spijkerbroeken maar als ze ouder is gaan deze er zeker komen. Bij River kan ik vaak goed slagen bij de Zara. Hij draagt altijd de skinny jeans omdat deze hem gewoonweg het mooist zitten!
1

3 Wat vind jij een no-go qua kleding?
Crocs, joggingbroeken, sportmerkkleding en gewoon van die kleding die net niet zijn. Ik kan het niet goed omschrijven maar ik vind het gewoon niks en River zou het dan ook niet gauw aankrijgen. Ik ben veel enthousiaster bij een mooie jeans en een leuke top!

4 Heb je wel eens een miskoop gehad? Zo ja.. wat?
Ja, vooral bij Novelle. Toen ik zwanger was van haar ging ik helemaal los, niet bedenken dat Novelle misschien anders zou groeien als haar grote broer. Zo zat ik met een boel zomerkleding in maat 74 terwijl Novelle net 68 draagt, ik heb het gelijk maar weer doorverkocht omdat het nu zomer is. Toen ik het verkocht had heb ik nieuwe items gekocht die ze wel past. Ook heb ik veel kleren gehaald in kleuren die haar totaal niet staan, zo zonde.

5 Welk kledingstuk is voor jou onmisbaar op vakantie?
Een goede zwembroek en een UV shirt. Een UV shirt is gewoon zo makkelijk, River vindt het bijvoorbeeld niet fijn om ingesmeerd te worden en zo’n UV shirt zorgt ervoor dat ik een groot deel van zijn lichaam niet meer hoeft te behandelen.

6 Hoeveel geld geef jij gemiddeld uit per maand aan kinderkleding?
Dat verschilt enorm, ik shop graag met sale en dus geef ik in die periode meer geld uit aan kleding. Ook wanneer de kinderbijslag is gestort gaat er meer over de toonbank maar dat spreekt voor zich!

7 Wat vind jij ervan dat de sale steeds vroeger begint?
I like it, ik ben zoals je hierboven al kon lezen een die-hard sale shopper dus hoe eerder de sale begint des te beter. Het is natuurlijk heel zuur voor de mensen die de volle pond hebben betaald maar het nadeel van sale shoppen is dat de collectie iets ouder is en soms niet de maat meer voorradig is die je zou willen.

8 Waar haal jij je inspiratie vandaan voor kinderkleding?
Vooral op instagram, ik volg een paar enorm leuke families die de kindjes enorm leuk kleden en daar haal ik mijn inspiratie vandaan. Hier in de buurt vind je de kleding van bijvoorbeeld Mini Rodini bijna niet en dan vind ik het leuk dat ik via instagram wel de kindjes kan vinden die de items top combineren!

9 Shop jij veel online?
Ik shop eigenlijk alleen maar online, het enige wat ik niet online koop zijn de rompers voor Novelle en de hemdjes en boxers voor River. Verder wil ik ook nog wel eens shoppen bij Big en Belg in Amsterdam maar dat is dan wel weer een eindje rijden!

10 Omschrijf de kledingstijl van je kids?
Printjes, een beetje anders maar niet heel erg. All Stars, Vans, een beetje van alles haha. Ben wel benieuwd hoe jullie de stijl van Novelle en River omschrijven, wie o wie?
2

11 Koopt jouw man ook kinderkleding? En zo ja.. doet hij dat goed?
Nee, hij laat dat allemaal aan mij over. Hij helpt in de winkel wel eens mee maar 9 van de 10 keer beslis ik wat er afgerekend gaat worden. Hij vindt het allemaal dikke prima!

12 Hoeveel geef jij maximaal uit aan een spijkerbroek voor je zoon/dochter?
Bij de Zara zijn de jeans van River alweer €27,95 ongeveer en dat vind ik best oké, hij doet er lang mee en ze zijn van goede kwaliteit. Dus ongeveer dat bedrag leg ik wel neer voor een jeans, alhoewel de jeans in de sale nog aantrekkelijker zijn!

13 Koop je zelf wel eens tweedehands?
Wel eens? Heel vaak! Via Marktplaats, Facebook groepen en instagram!

14 Wat is jouw beste koop ooit?
Pfoee, ik heb onwijs veel gave goede aankopen gedaan. Vooral afgelopen sale heb ik heel erg goed gescoord en dat zijn voor dit jaar echt mijn beste aankopen tot nu toe!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

10 reacties

 • Reageer Nicole 26 juli 2016 om 06:26

  Ik vulde hem laatst ook in, hij komt van Shopaholiek af! En ben wel benieuwd naar de families die jij volgt voor inspiratie.. 😄
  Nicole onlangs geplaatst…10x lekkerste ijsjes | zomer tipMy Profile

 • Reageer Josan 26 juli 2016 om 06:50

  Ha ik moet hem nog invullen. Tot op heden ben ik nog niet zo fan van kleding met prints. Beetje bang dat het al snel te overdadig wordt. Maar misschien moet ik ook op zoek gaan naar IG accounts om te kijken hoe het leuk gecombineerd kan worden.
  Josan onlangs geplaatst…EOS Pomegranate Rasberry lipbalmMy Profile

 • Reageer Vanessa 26 juli 2016 om 07:05

  Leuk om te lezen! Ik heb zelf nog geen kindje maar ik heb wel al gemerkt dat ze bij winkels zoals de Wibra en Zeeman leuke kinderkleding hebben. Het hoeft dus zeker niet altijd duur te zijn.
  Vanessa onlangs geplaatst…Spaarpot die zelf geld teltMy Profile

 • Reageer Nicole 26 juli 2016 om 07:30

  Deze tag is echt leuk! Ga ik zeker invullen!
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie & Review – Win een pakket schoonmaakproducten!My Profile

 • Reageer Nienke 26 juli 2016 om 08:01

  Wat een leuke tag! Ik vind t stijltje van River en Novelle heel leuk, ik vind al die printjes heel schattig. Probeer zelf ook wel van dat soort items te scoren maar ben niet zo van de duurdere merken. Misschien toch ook maar vaker voor tweedehands dingen enzo gaan kijken. Misschien is het een leuk idee om een keer een artikel te doen met leuke inspiratiebronnen voor kinderkleding (zoals instagram accounts enzo).. Tenzij je natuurlijk je inspiratiebronnen geheim wil houden 😉 😉
  Nienke onlangs geplaatst…De allerleukste dingen die je doet.My Profile

 • Reageer Emmy 26 juli 2016 om 09:49

  Leuk om te lezen hoe je kleding voor je kindjes kiest. Zou je willen delen welke instagram accounts je volgt? Ik ben nieuwsgierig..wil graag een leuke kledingstijl ontwikkelen voor mijn zoontje.

 • Reageer Leonie 26 juli 2016 om 10:14

  Wat een leuke tag! Ik wil ook graag losgaan met shoppen voor onze dochter nu de herfst/wintercollectie uit is.. Maar toch houd ik me in omdat ik niet precies weet welke maat ze dan zit en wat haar mooi zou staan..
  Ze moet zichzelf maar eens laten zien een dezer dagen, haha.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Hersenspinsels – de laatste loodjesMy Profile

 • Reageer Jessica 26 juli 2016 om 19:49

  Wat een leuke tag. Ik denk dat je de stijl al goed omschreven hebt, een tikkie anders, maar juist heel erg leuk met veel printjes.. 🙂
  Jessica onlangs geplaatst…Meet the bloggers by mamavanliam.nlMy Profile

 • Reageer ARB 31 juli 2016 om 08:29

  Leuk! Ik vins Bobo Choses ook zo leuk! Ik ben docent beeldende vorming en de afgelopen zomercollectie is gebaseerd op kunststijlen uit het moderisme zoals der blaue reiter en matisse. Jammer genoeg kon ik in de sale niet veel meer in maat 80 vinden voor mijn zoontje.

  • Reageer Bibian 31 juli 2016 om 20:45

   Ja ik vond die collectie ook helemaal leuk! Heb gelukkig nog wat kunnen scoren voor Novelle (wel wat grotere maten)! De collectie van nu vind ik ook erg leuk, vooral de langere rokken. Helaas is Novelle echt nog te klein voor dit item haha

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge