Persoonlijk

Kletspraatje: Uitslag van Novelle, River en op vakantie

Het lijkt alweer even geleden dat ik met jullie gewoon zomaar heb zitten kletsen. Zoals jullie gelezen hebben hadden wij een provocatietest in het ziekenhuis voor Novelle. 1 juli kregen we de uitslag, helaas was deze precies het tegenovergestelde van wat wij en de artsen dachten. Ze had gereageerd op de dag dat ze gewoon haar koemelkvrije melk had gehad. Heel raar omdat je eigenlijk op de melk die ze krijgt niet allergisch kan reageren. Wij waren een beetje met stomheid geslagen, we hadden zo het idee dat ze koemelkallergie had omdat ze het zo goed deed op haar koemelkvrije voeding. Na een dikke maand was haar eczeem verdwenen, en het is ook niet meer teruggekomen. Maar goed, we kregen het advies om via een schema de koemelk op te bouwen. Verbouwereerd gingen we naar huis en ik besloot diezelfde avond nog melk te gaan halen in de Albert Heijn en de volgende ochtend direct te starten. Ik wilde dat ze het meeste kreeg op de dagen dat ik thuis was en niet op het kinderdagverblijf. De eerste twee dagen zag ik van mijn mooie meisje met egale huid veranderen in een meisje met rode oogjes en enorm veel vlekken en eczeem. Ik wilde het een kans geven, even wennen dacht ik. Maar het werd alleen maar erger.
fotoOp de dag dat ze alle flessen gewone koemelk kreeg was bij mij de maat vol, mijn vriend belde naar het ziekenhuis alleen de arts was er niet. We zouden de volgende dag terug gebeld worden. Dat gebeurde helaas niet. De dag erna wel, het had even geduurd omdat de arts met de allergoloog moest praten. We werden geadviseerd toch door te gaan met de koemelk omdat haar klachten alleen eczeem waren en dat kon zoals de allergoloog zei niet van koemelk komen. Oké meningen waren hierover verdeeld maar we gingen door met de koemelk en de hormoonzalf. De dag dat ze 3 dagen volledig koemelk kreeg kwam de diaree terug, sliep ze snachts bijna niet meer. Ik was er helemaal klaar mee en we belden weer met de kinderarts. Omdat ze nu wel meerdere klachten had, slecht slapen, onrustig, diaree en eczeem (wat ze dus heeft vanaf 3 maanden) bleek het echter wel koemelkallergie te zijn. Alleen hoort Novelle bij een groepje kinderen die pas veel later reageert waardoor het met een test moeilijk te zien is. Gelukkig mochten we zelf kiezen, en we besloten direct over te stappen op koemelkvrije voeding. Geen gesjor en gedoe meer met Novelle, maar gewoon haar voeding die ze al een paar maanden krijgt en waar ze het goed op doet. Ze krijgt het nu weer 1 dag en het gaat weer wat beter. Het gaat wel weer even duren voordat haar huid weer rustig is maar dat weten we van de eerste keer overstappen. Het wordt nog een hele klus om alle koemelk te vermijden wanneer ze meer gaat eten, maar 1 troost. Je kan er goed overheen groeien dus wie weet zitten wij nog maar even op een koemelkvrij dieet. En anders is er vast een hele goede mouw aan te passen, komt goed!

Met River gaat alles goed, de drie dagen kinderdagverblijf doen hem goed, hij heeft het onwijs naar zijn zin. Toen hij 1 dag ging zat hij bij binnenkomst zo ongeveer aan mij vast gekleefd maar nu loopt hij godzijdank gewoon zelf naar binnen en vergeet 9 van de 10x te zwaaien. Ook oefent hij flink vaak om op het potje te gaan, helaas komt er nog niks maar het begin is er. Ook eet hij steeds beter, op het kinderdagverblijf eet hij al mijn kookkunsten tot op de bodem op en ook thuis gaat het mondjesmaat beter. Aankomende donderdag hebben wij de oogtest op het CB, ik ben bang dat River niet gaat mee werken. Als hij iemand niet kent vindt hij het altijd lastig en wordt hij enorm verlegen. Ik geloof ook dat zijn ogen dikke prima zijn maar zo’n test is altijd wel fijn. Verder praat hij honderduit, hij kletst en zingt mij de oren van het hoofd en ik vind het zo leuk!

Ook gaan wij binnenkort heerlijk 5 dagen er even tussenuit. Ik heb mijn vader geholpen en in ruil kon ik een mini vakantie naar de Efteling krijgen. River heeft er onwijs zin in, en ook wij kunnen dit weekje vrij wel gebruiken na alle ellende. Ik hoop van harte dat Novelle over 3 weken kan zitten, maar ben bang van niet. Het kan natuurlijk snel gaan, het zou gewoon wel handig zijn dacht ik zo. Natuurlijk als wij geweest zijn kunnen jullie een uitgebreid vakantieverslag verwachten!

Gaan jullie dit jaar nog op vakantie, en zo ja, waar gaat de reis naar toe?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

22 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 13 juli 2016 om 06:08

  ALs ze zo heftig reageert op die koemelk dan lijkt het mij toch eigenlijk wel duidelijk dat het dat moet zijn. Hebben ze in het ziekenhuis geen foutje gemaakt, de flessen omgewisseld ofzo?
  Fijn dat het zo goed gaat op het kinderdagverblijf.
  Ik wens jullie alvast een fijne vakantie.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…De Liebster Award! Ik ben genomineerd!My Profile

 • Reageer Nicole 13 juli 2016 om 06:12

  Wat fijn dat het met River zo goed gaat dat is al een zorg minder dan.. En heerlijk even een mini vakantie naar de Efteling!
  Nicole onlangs geplaatst…De leukste waterschoenen voor meisjes 2016My Profile

 • Reageer Minke 13 juli 2016 om 06:26

  Wat naar dat het zo gaat met Novelle. Hopelijk heeft de arts een oplossing.

  Luca heeft ook de oogtest gehad en zij maakte er een spelletje van. Bij papa op schoot zitten en 4 keer een plaatje zeggen met een mooie piratenbril op. Misschien dat dat werkt als hij veelegen wordt? Oh en ze zeiden dat we moesten oefenen thuis voor de volgende keer. Hadden we nu niet gedaan.

  Geniet van je vakantie!
  Minke onlangs geplaatst…De werkende mama: StefanieMy Profile

 • Reageer Josan 13 juli 2016 om 06:29

  Als ze niet allergisch is, vind ik het nogal vaag dat ze dan zo heftig reageert op koemelk. Hebben ze daar dan al een verklaring voor? Overigens lijkt me dat je toch niet persé het advies op hoeft te volgen. Het is jouw kind. Je mag daar gewoon je eigen gevoel in volgen. Er zijn voldoende mensen op de wereld die geen melk verdragen. Jij mag beslissen wanner de maat vol is hoor.
  Wel lekker dat je er straks even uit gaat. En die ogen test mogen ze 2 keer doen. Mijn kind heeft ook niets met vreemden dus eerste keer ging ook wat minder geslaagd.
  Josan onlangs geplaatst…Mama Challenge 2016 DIY scheerschuim milkshakeMy Profile

 • Reageer Rosanne 13 juli 2016 om 07:02

  Bij ons was de oogtest de eerste keer een ramp. De tweede keer bereidde ik mijn dochter voor. In het boekje van het CB staan de plaatjes die ze moeten zien en er zit een afbeelding in van de bril die ze op krijgen. Misschien werkt het voor River om er vast naar te kijken!

 • Reageer Kelly Caresse 13 juli 2016 om 07:11

  Wat vervelend dat het ziekenhuis dan niet terugbelt waardoor je zo lang in onzekerheid zit. Heftig dat het alsnog KMA is, en fijn dat ze nu de juiste voeding kan krijgen. Hopelijk gaat dit veel rust geven
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…De ideale babyuitzetlijst + budgettipsMy Profile

 • Reageer Tamara 13 juli 2016 om 07:28

  Wat fijn dat jullie nou eindelijk iets hebben dat goed werkt voor Novelle! Ik kan me voorstellen dat je er op den duur behoorlijk moedeloos van wordt !
  Tamara onlangs geplaatst…De 13 maanden sprong. (Als je dacht dat de 11 maanden sprong erg was)My Profile

 • Reageer Vanessa 13 juli 2016 om 07:37

  Fijn dat jullie nu eindelijk iets hebben dat werkt voor Novelle, ik hoop dat het snel beter met haar gaat. Verder wel leuk dat River het zo goed doet op het kinderdagverblijf. Die mini vakantie in de Efteling zal jullie goed doen!
  Vanessa onlangs geplaatst…3 series om te kijken met je vriendMy Profile

 • Reageer Channa 13 juli 2016 om 07:43

  Wat een gedoe met die testen en de uitslag zeg! Hier gaan we drie weken naar de camping. Nu al zin in!
  Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #24 – Afscheid, feest & een stormbaanMy Profile

 • Reageer Nicole 13 juli 2016 om 08:01

  Eindelijk duidelijkheid dus over de allergie! Vervelend dat het zo lang moest duren! Wij zijn al op vakantie geweest, drie weken naar Italië. Rest van de zomer werken helaas en dan in september nog een weekje weg.
  Nicole onlangs geplaatst…Kun je als ouder je kind op de mond zoenen?My Profile

 • Reageer Malou 13 juli 2016 om 08:36

  Ik kan me voorstellen dat jullie eraan toe zijn om even weg te gaan.. Wat vervelend allemaal met Novelle!
  Malou onlangs geplaatst…Welke financiële zaken moet je regelen voor je baby?My Profile

 • Reageer Vivienne 13 juli 2016 om 08:53

  Heftig zeg om je kindje zo te zien verslechteren en wat bizar dat de test in het ziekenhuis een andere uitslag uitwees. Mijn baby van 5 maanden heeft ook kma en zit nu in hetzelfde soort proces. Maar wij zijn nog niet begonnen met bijvoeden dus weet nog niet waarop ze precies reageert. Net als jij hoop ik ook dat ze na haar eerste verjaardag erover heen is gegroeid. Gebeurt bij de meeste kindjes wel!
  Vivienne onlangs geplaatst…Eetdagboek #7 juni – koemelkvrijMy Profile

 • Reageer Dita 13 juli 2016 om 09:07

  Wat heftig voor Novelle. Wel fijn dat jullie nu weer op de koemelkvrije melk zijn overgestapt en hopelijk gaat het snel weer beter. Ook fijn dat River het op het KDV zo goed doet.
  Dita onlangs geplaatst…Even geen inspiratieMy Profile

 • Reageer Leonie 13 juli 2016 om 09:10

  Wat een rotperiode hebben jullie achter de rug.. Arm meiske. Hopelijk verdwijnen de klachtjes snel en gaat ze zich weer beter voelen nu dat ze aan de koemelkvrije voeding zit!
  Wat een fijne tijd om naar uit te kijken, lekker naar de Efteling!
  Wij slaan vakantie over.. Voor ons is ’t vanaf vandaag afwachten wanneer ons dochtertje geboren gaat worden, spannend!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 36My Profile

 • Reageer Marije 13 juli 2016 om 10:31

  Wat een ellende met Novelle zeg! Ik kan me voorstellen dat jullie er behoorlijk moedeloos van werden! Lekker even bijkomen en genieten in de Efteling! Wij gaan deze zomer niet meer op vakantie, maar misschien dat we in het najaar voor het eerst als gezin er even op uit trekken. We zien wel hoe het loopt!
  Marije onlangs geplaatst…Preview shoot Stichting Earlybirds FotografieMy Profile

 • Reageer Kim 13 juli 2016 om 11:18

  Die onzekerheid is vreselijk! Bij ons was de eerste provocatietest ook precies omgedraaid. Hierdoor moesten wij hem over doen nadat hij 10 maanden was geweest. Gelukkig, want hij bleek nog gewoon koemelk te hebben.
  Kim onlangs geplaatst…Mac lipstick WhirlMy Profile

 • Reageer Marleen 13 juli 2016 om 12:30

  Wat vervelend om te horen dat Novelle zoveel last heeft van koemelk. Vervelend voor jullie als ouders om je dochtertje zo te zien. Heeft River nooit gereageerd op koemelk? Ik heb zelf vroeger als baby ook koemelkallergie gehad. Nu nergens meer last van. Ik hoop dat het nu beter gaat met Novelle, koemelkvrije voeding.

 • Reageer Jodi - liefthuis 13 juli 2016 om 15:05

  Jeetje wat een weg maar wel fijn dat het nu duidelijk is. En dat jullie zelf gewoon actie ondernemen. Even wennen snap ik maar zo lang je meisje pijn laten hebben is verschrikkelijk
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Oppas meisje ja of nee…HELPMy Profile

 • Reageer Jessica 13 juli 2016 om 17:34

  Jeetje wat heftig van Novelle, gelukkig merk je nu al een kleine verbetering op de koemelk vrije voeding. Wat fijn dat River het zo goed doet, en dat hij het zo naar zijn zin heeft op het kinderdagverblijf. Heel veel plezier in de Efteling!

 • Reageer Kimberley 13 juli 2016 om 21:04

  O, die foto van Novelle. Wat onwijs sneu om te zien! Wel goed dat jullie nu weten wat het is, zeg. Poeh! Nou, veel succes met het potje en heel veel plezier in de Efteling!

 • Reageer anneleen 15 juli 2016 om 11:05

  Wat een onzekerheid met die testen… Hopelijk mag het vanaf nu allemaal een beetje rustiger verlopen! Geniet van je vakantietje!
  anneleen onlangs geplaatst…Een snap’je uit mijn levenMy Profile

 • Reageer Thecla 15 juli 2016 om 11:51

  Hi,

  Ik Ben natuurvoedingscoach. Vanuit de darmen komt er vaak eczeem. Eigenlijk vraagt haar lichaam om hulp. Producten vd koe zijn ontzettend heftig voor kinder darmen. Ik zou overstappen op geitenvoeding. Nannycare is een geweldige kunstvoeding (wel heel duur). Ze hebben ook van kabrita kunstvoeding dat is een stuk voordeliger.

  Ik denk dat dan al heel erg kan helpen.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge