Kids, Moeder zijn

9x – Handig, zo’n dreumes die niet eet!

etenVeel dreumesen eten in het begin alles wat moeder naar binnen lepelt, maar er komt bij een groot deel van die dreumesen ook een periode dat ze weigeren te eten. Weinig tot niks eten, ik denk dat bijna alle moeders wel zo’n periode kennen bij hun kind. Maar weet je hoé handig het is, een kind dat niet eet?

#1: Het scheelt enorm in de kosten! Geen boodschappen halen voor een extra persoon. Weet je hoe lang je doet met een pot pindakaas of een pot appelstroop? En een tros bananen is nou ook niet het duurste fruit wat er in de winkel ligt.

#2: Je kind kan waarschijnlijk de hele dag dezelfde kleding aan! Geen spaghettivlekken in het shirt, geen smeerkaaskorsten op de broek. Scheelt weer was…

#3: Het scheelt ook een boel schoonmaken. Wederom geen yoghurtflatsen op de grond en erwtjes op de muur.

#4: Je kunt gewoon eten waar je zin in hebt: pittige nasi, een lekker rood biefstukje of doe eens gek en ga voor oesters. Je hoeft geen rekening te houden met je kind want die eet toch niet.

#5: Eten plannen is ook geen punt meer: maandag aardappeltjes uit de airfryer, dinsdag aardappeltjes uit de airfryer, woensdag lekker makkelijk een tosti, donderdag aardappeltjes uit de airfryer, vrijdag aardappeltjes uit de airfryer, zaterdag eten we friet (tuurlijk, dat wel) en zondag eten we kliekjes: aardappeltjes uit de airfryer.

kinderservies-ikea#6: Bedenk hoeveel tijd je bespaart om niet aan tafel te zitten met je kind. Het ontbijt is toch vaak wel 20 minuten, lunch ook zoiets en het avondeten is maar 5 minuten want een bak vanillavla wordt wel zo naar binnen gelepeld!

#7: Natuurlijk eet je kind wel bij oma/de opvang/de buurvrouw/de oppas/je broer, lekker makkelijk: doe ‘m vaak de deur uit. Ga jij uit eten met je vent!

#8: Je verbreedt ook zelf je smaken want weet je hoé veel soorten diepvriesaardappeltjes er bestaan? Rondjes, vierkantjes, blokjes, wafeltjes, smilies, met basilicumkruiden, gezouten, ongezouten, met chilikruiden, twisters, wedges, met schil… De keuze is reuze!

#9: Ook jouw ontbijtlade is goed gevuld want crackers, cracottes, beschuit, rijstwafels, cruesli etc. gaat er wel goed in bij je dreumes. Win-win!

Oké, je begrijpt wel dat dit geen serieus blogje is. Het is zo frustrerend als je kind niet wil eten ook al sta jij daar je best te doen in de keuken en elke avond belandt het in de kliko. Je wil dat je kind gezond eet, zijn groente, fruit, zuivel en andere vitaminen binnenkrijgt en alles wat hij eet is een plakje worst. Het is gewoon onmacht want je kunt moeilijk een trechter in z’n keel stoppen en eten erin proppen. Maar met alles, herhaal de mantra van het moederschap: het is een fase, het is een fase…

Herken jij het niet-eten van jouw dreumes? En hoe lang heeft deze fase geduurd of duurt hij al?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

32 reacties

 • Reageer Elisabeth 2 augustus 2016 om 06:06

  Hahaha, supergrappig! Gelukkig heeft Jim dit nog niet echt. Alleen groene paprika en sla lust hij niet. De rest eet hij gewoon. En als hij iets niet zo lekker vindt trekt hij n vies gezicht, maar probeert hij t gewoon nog n keer.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Winactie Marvel Universe LIVE!My Profile

 • Reageer Kelly Caresse 2 augustus 2016 om 06:21

  Zo herkenbaar en ook zo frustrerend soms. Alles uit de trucendoos halen om ze aan het eten te krijgen, en iedere fase is anders. Nu wil Lana bijv wel rauwkost en fruit, maar groente en soms zelfs in de pasta niet meer. Maar het volgende moment wil ze dat weer wel en laat ze rauwkost staan haha
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…It’s my birthday! Dingen waar ik blij van wordMy Profile

  • Reageer Manon 2 augustus 2016 om 10:47

   Hahaha ja ook dat! Vandaag 3 bananen eten en morgen absoluut geen banaan willen -_-‘

 • Reageer Josan 2 augustus 2016 om 06:35

  Tot 1 jaar vrat ze ALLES! Het was nooit genoeg of te veel. Nu is ze 14 maanden en wordt madame kieskeurig. Korstjes hoeft ze niet, vlees idem dito. Brocolli en sperzieboontjes worden met een minzaam gezichtje uitgespuugd. Echt ik herken mijn kind af en toe gewoon totaal niet meer.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday Winactie Zenner Next GenerationMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 2 augustus 2016 om 06:45

  hahahha, gelukkig niet herkenbaar voor mij. Hier hebben ze altijd goed gegeten. Soms iets minder maar meestal kwam het eten op de plek van bestemming aan…..of op hun kleren 😉
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Hello August….surprise me!My Profile

 • Reageer Joyce 2 augustus 2016 om 06:45

  Luuk is geen hele moeilijke eter, we gooien wel veel weg, want hij laat het regelmatig staan. Maar hij kan vandaag eten wat hij gisteren niet lekker vond. Ik hou er geen rekening mee, het is eten wat de pot schaft, wij doen zelf niet aan toetjes etc, dus eet hij niet? Dan niet. Hij krijgt ook niets anders.
  Inmiddels is hij 2,5. Ook bij een ander eet hij op deze manier. Ik denk dat hij thuis niet anders eet dan buitenshuis, omdat hij weet dat hij toch niets anders krijgt.
  Joyce onlangs geplaatst…Grappige peuter uitsprakenMy Profile

 • Reageer Amanda 2 augustus 2016 om 06:49

  Ja hier begint het ook deze fase..gaat inderdaad wel over denk ik dan…xx
  Amanda onlangs geplaatst…Liga mini letter beertjesMy Profile

 • Reageer LINA 2 augustus 2016 om 07:32

  Heel herkenbaar hahahaha leuk geschreven!.

  Gelukkig dronk die altijd wel zijn groentefruit sapje op zodat die toch niet iets binnen kreeg!

 • Reageer Vanessa 2 augustus 2016 om 07:37

  Haha, gelukkig kunnen jullie er om lachen. Ik kan me voorstellen dat dit heel frustrerend moet zijn. Maar ja, hoe waren we zelf vroeger?
  Vanessa onlangs geplaatst…Beyoncé Heat eau de parfumMy Profile

  • Reageer Manon 2 augustus 2016 om 10:47

   Hahaha ja precies! Ik was zelf een enorm slechte eter dus ik begrijp mijn ouders nu eindelijk 😉

 • Reageer Dita 2 augustus 2016 om 07:39

  Wellicht krijgen wij dit nog. Lijkt me erg lastig maar grappig geschreven deze blog 😉
  Dita onlangs geplaatst…Baby OOTD #6My Profile

 • Reageer Nicole 2 augustus 2016 om 07:48

  Haha die van mij eet als een bouwvakker!!
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #2 – 13 weken zwangerMy Profile

 • Reageer Charlotte 2 augustus 2016 om 08:26

  Hihi onze peuter eet alleen haar avondeten erg slecht. En dan met name groente. En die fase duurt al veel te lang helaas. Blijft erg frustrerend…
  Charlotte onlangs geplaatst…Zo denk ik over deze zomerse dilemma’sMy Profile

 • Reageer Nicole 2 augustus 2016 om 08:30

  Bij mij is het af en aan. Er zijn een aantal dingen zoals pasta en pannenkoeken die Fay altijd wel eet maar ook genoeg dingen die ze de ene keer wel eet en de andere keer niet. Heel frustrerend. Al eet ik sowieso altijd wel wat ik wil dus ook pittig eten. Ze eet echt met de pot mee en anders niet.
  Nicole onlangs geplaatst…Kinder sneakers: 10x de leuksteMy Profile

  • Reageer Manon 2 augustus 2016 om 10:46

   Haha hier ook af en aan. Soms 3 dagen leven op 3 plakjes worst en dan daarna bunkeren als een bouwvakker. Snap je toch niks van he?

 • Reageer Melanie 2 augustus 2016 om 08:42

  Hahaha! Leuk geschreven!
  Uhm eerlijk gezegd niet herkenbaar…
  Mijn dochter is vanaf begin af aan al een kliko geweest, en nog steedts eet ze heel goed.
  Groente vlees aandappel is haar favoriet. Maar zo op de vuist een stukje paprika vind ze ook lekker.
  Fruit en brood eet ze ook goed.
  En het grappige is wel dat ze dus niks aankomt.
  Ze is 2,5 jaar en is net 11 kg.. haha 😜
  Maar ik snap jullie frustratie wel.
  Hopelijk is dit idd maar een fase, en eten ze na deze fase weer lekker ’t bordje leeg.
  Komt wel goed denk ik.

 • Reageer Renée 2 augustus 2016 om 09:05

  Hier ook een dreumes die geen avondeten wil eten. Alleen uit een potje mét de iPad erbij. Prima. Ze eet een half of een derde van een potje. Ik probeer niet eens meer haar te laten eten wat de pot schaft.. :p

 • Reageer Sabine 2 augustus 2016 om 09:34

  Mijn dochter van 21 maanden is ook zo’n kieskeurige eter. Ze lust bijvoorbeeld eigenlijk geen sperziebonen, maar wel de boontjes in de sperzieboon. En tja…als ouder ben je zo wanhopig dat je dat dan maar toelaat. Succesrecepten met nog enige vitamins hier zijn: bonen (doperwten, bruine/kidney/witte bonen, linzen, kikkererwten), soep, broccoli en bloemkool zonder steeltje.

 • Reageer Marianne 2 augustus 2016 om 11:19

  Mijn dochter is 18 maanden en eet bijna niks. Geen brood, geen pap, helemaal niks. Alleen zo nu en dan een soepstengel of komkommer. Ik snap niet dat ze nog zo veel energie heeft als ze amper iets binnen krijgt. Zo frustrerend om elke dag weer van alles uit de kast te trekken

 • Reageer Jessica 2 augustus 2016 om 12:22

  Haha wat heb je het leuk geschreven. Maar wat zal dit frustrerend zijn als mama en je kind wilt niet eten. Succes/sterkte met deze fase!
  Jessica onlangs geplaatst…Best gelezen artikelen eerste halfjaar (2016)My Profile

 • Reageer Michelle 2 augustus 2016 om 12:43

  Oh ik kan me hier nog helemaal niks bij voorstellen, maar het lijkt me inderdaad zo’n lastig iets! Ben benieuwd hoe dat hier straks gaat.
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG63: MALLORCA #5My Profile

 • Reageer Anke 2 augustus 2016 om 12:48

  Leuk stukje!! Zoals een kinderarts steeds zei: de ouders bepalen WAT er gegeten wordt en het kind bepaalt OF er gegeten wordt. Er zijn maar weinig kindjes bij wie er echt iets mis is lichamelijk gezien waardoor het eten een probleem is, ik geloof wel dat het een heel frustrerende fase is maar denk dat het uiteindelijk qua groei e.d. allemaal goed komt 🙂

 • Reageer Bianca 2 augustus 2016 om 13:08

  Heel herkenbaar! En wat word je hier moe van! De fase duurt hier nu al heel wat maanden, dus van mij mag ze nu wel weer eens gewoon gaan eten…

 • Reageer Iris 2 augustus 2016 om 13:35

  Helaas meneertje is net 1 jaar geworden en dan wil die geen boterhammen en alleen warm dan weer geen warm wel boterhammen naja we gaan maar met de flow mee
  Nu komen er wel 3 kiesjes door dus dat zal ook wel mee spelen . Och gaat vanzelf weer over heeft hij al eerder last van gehad

 • Reageer Monique 2 augustus 2016 om 14:42

  Haha, goed om er ook de voordelen van in te zien 😉 Hier gelukkig weinig problemen met eten, al ben ik nog altijd voorzichtig het hardop uit te spreken want het kan natuurlijk nog komen. En anders is onze tweede vast een vreselijk slechte eter… 🙂
  Monique onlangs geplaatst…Plog | Date met mijn blogvriendinnenMy Profile

 • Reageer Manouk 2 augustus 2016 om 15:08

  Hier heeft hij wel eens een weekje wat minder gegeten met het avondeten, maar nu eet hij super! Alleen gekookte aardappelen en bloemkool zijn geen favoriet. Pasta, rijst en bami daarentegen is favoriet. Ook sushi lust hij haha en pittig eten gaat er ook zonder probleem in. Hij wordt volgende maand 2.

 • Reageer martina 2 augustus 2016 om 15:19

  oh oh, hier verheug ik mij echt nog niet op….
  martina onlangs geplaatst…31 Juli 2016 Hoera/Help, de eerste verjaardag vieren!My Profile

 • Reageer Alexandra 2 augustus 2016 om 15:28

  Hahahaha heb wel hard gelachen om het artikel
  Mijn dochter is 4 en ze eet al 2 jaar alleen maar : brood, bananen,appels,peer,meloen brood,vissticks, gebakken aardappels en de rest wat ongezond is. Geen enkele groente eet ze want ze gaat gewoon spugen. Waar ze haar energie vandaan haalt.. Geen idee 🙁

 • Reageer M 2 augustus 2016 om 20:48

  Leuk artikel en zo herkenbaar! Mijn zoontje van bijna 3 eet al meer dan een jaar slecht. Hij lust alleen crackers, beschuit, chocopasta, hagelslag, knijpfruit, banaan, letteraardappeltjes, friet en frikadellen. Koekjes en chocolade gaan er ook altijd wel in. We vragen elke dag of hij ook een stukje wil maar hebben ons er wel bij neergelegd. Alles komt goed!

 • Reageer Dani 2 augustus 2016 om 21:39

  Na een enorm kieskeurige eten is onze tweede zoon tot nu toe een alleseter (10 maanden) ik hoop zoo dat het blijft want het is een verademing! De oudste eet nog steeds geen fruit, en zijn avondeten is erg beperkt, wil ook niets proeven wat hij niet kent of hem niet lekker lijkt. Heeft bijvoorbeeld nog nooit een aardbei geproefd!!! Knijpfruit ging er op zich wel in, maar toen had de AH de verpakking veranderd en nu wil hij ze ook niet meer! Aaarrgggghhh! 🙂 Hij is 3,5 btw.

 • Reageer Kleine Prinses 2 augustus 2016 om 23:28

  mijn dochter heeft ook zo periodes dat ze moeilijk eet… dan haal ik alles uit de kast om haar af te leiden! Nu werkt belonen ook wel goed!
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…De familierechtbank: de inleidende zittingMy Profile

 • Reageer Inge 10 augustus 2016 om 10:28

  Ben zo blij dat het niet alleen bij ons is, en ik word er zo zenuwachtig van!
  Hoe lang dit nu al duurt, tja, het is in momenten, de ene dag eet ze alles, de dag erna niks… grrrr

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge