Food, Recepten

Geslaagde recepten!

Ik ben best wel een gewoontedier als het aankomt op eten. We hebben zo “onze” recepten/avondmaaltjes en dat staat dan ook regelmatig op tafel. We zijn de laatste tijd iets meer aan het “experimenteren”, niet dat ik ineens vet exotisch eet want ik ben en blijf een boer (iets met wat hij niet kent vreet ie niet…) maar ik “”verbreed” wel mijn kookkunsten. Het leek me leuk om wat recepten (van anderen!) te delen die dus geregeld hier op tafel staan maar ook gerechten die ik “nieuw” heb geprobeerd en die in ons denkbeeldige receptenboekje staan. Oja: het zijn vet culinaire hoogstandjes ofzo, daar houden wij niet van. Wij houden echt van goudgeel, koolhydraten en knoflook 😉 En wraps, zo te zien aan dit overzicht haha. Al eten we maar 1x in de week iets van wraps eigenlijk. Dit zijn ook niet echt avondmaaltijden die in één week op tafel staan hoor #allesmetmate. Je kunt sommige hiervan ook goed als lunch nemen trouwens.

mexicaansequesadillas
Mexicaanse Quesadillas van Lifesabout (recept)
Ik hou van pittig/gekruid eten, wraps en avocado. Voeg deze samen en je hebt Mexicaanse Quesadillas. Geertje heeft op haar blog een hele serie waarbij de ze bekende Knorr Wereldgerechten (vol suiker en “troep”) namaakt zonder pakjes en zakjes. Nu eet ik heeeeel af en toe alleen maar lasagne uit een pakje van Knorr (ja, sorry maar dat vind ik te lekker) dus koken zonder pakjes kan ik op zich wel. Ik liet alleen de paprika’s weg uit het recept (brrrr) en deed er nog wat meer chilipoeder bij (love hot hot hot) maar voor de rest bleef ik trouw. Mijn vriend en ik vonden het een geslaagd recept en staat sindsdien vaker op het menu. Ik zou alleen wat meer avocado gebruiken zodat je lekker veel guacemole hebt! Oja ik maakte trouwens ook mijn eigen quacemole ipv haar recept.

crispychickenwrap
Crispy Chicken Wrap van Lekker en Simpel
(recept)
Dit gerechtje staat regelmatig hier op het menu. Vooral als we een snelle hap willen. Ik mik dan twee crispy chickens in de Airfryer, snijd ondertussen de komkommer, tomaatjes en was de sla. Beleg de wraps vast met de groente en wat chilisaus en met 10 minuten in de Airfryer zijn de crisypy chickens klaar. Even in stukjes snijden, op de wrap, beetje chilisaus erover en klaar. We kunnen aan tafel. Ik beleg altijd twee wraps met 1 crispy chicken dus dat is voor mij prima als avondeten: twee wraps, een portie rauwkost en 1 stukje kip. Als lunch kan je dit natuurlijk ook goed eten!

pasta6
Spaghetti Agli Olio van mezelf (recept)
Oké, dit moet je niet te vaak eten maar de versie die ik een keertje deelde is zelfs WeightWatchersproof! Ja, er mist wel een flinke portie groente maar je kan er prima een salade naast eten. Ik ben dol op koolhydraten en wat kan je dan beter eten dan pasta 😉 Flink veel vers geraspte Parmezaanse kaas erover heen en I’m good to go hoor. Als ik ooit in Italië ben wil ik zeker een keer een “echte” Aglio Olio proberen!

nachos
Nacho’s van KittehsCupcakes
(recept)
Wederom niet een heel #healthy recept en ook niet écht een diner maar soms heb je van die dagen dat dit gewoon lekker is. Als je niet superveel honger hebt maar wel zin hebt om iets te knabbelen. Ach en het is zowat een gebalanceerde maaltijd: mais(chips), vlees (mager rundergehakt) en guacemole (groente). Je kunt er ook nog een salade bij eten maar dat deden wij dit keer niet. Het recept van Larissa en Tara is een prima basis recept, je kunt het zelf helemaal aanpassen naar wens. Zo zijn wij niet zo van de crème fraîche maar maakte ik guacemole erbij. Ja, lekkuuuuurrr!

kipavocado
Wraps met avocado en gerookte kip van Lekker en Simpel
(recept + bron foto)
Dat wij dol zijn op wraps is niet meer onbekend. Ik was laatst aan het struinen op Lekker en Simpel en kwam toen dit receptje tegen. We hebben het toen als avondeten gegeten maar ik eet het nu liever als lunch aangezien het een oude wrap is. Het is erg lekker maar je moet wel flink aan de slag met kruiden aangezien een wrap, avocado en gerookte kip an sich niet super veel smaak heeft. Ik ben nogal van de pit dus ik ga aan de slag met peper en chilipoeder en dergelijke. Ja, goede lunchtip dit! (Eigen foto kon ik niet meer vinden, vandaar dus de mooie foto van hun blog.)

Wat zijn succesrecepten in jullie huishouden? 

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

14 reacties

 • Reageer Elisabeth 16 augustus 2016 om 06:06

  Wat j goed idee! Je weet soms echt niet van recepten online of ze wel lekker zijn…
  Elisabeth onlangs geplaatst…Toch maar aan de ovulatietestMy Profile

 • Reageer Channa 16 augustus 2016 om 06:15

  Oh lekker! Die crispy chicken zet ik voor hier op het lijstje 🙂
  Channa onlangs geplaatst…Is het dan tijd om te stoppen?My Profile

 • Reageer Nicole 16 augustus 2016 om 07:27

  Zelfgemaakte pasta doet t hier altijd goed! En die Spaghetti van jullie wil ik nog eens maken!
  Nicole onlangs geplaatst…Weight Watchers update #9 | verschil in gewicht en foto’sMy Profile

 • Reageer Nicole 16 augustus 2016 om 07:31

  Ziet er allemaal goed uit! Lekker en simpel is mijn favoriete website met recepten. Hier maken we graag soto, courgettesoep of pasta met boursin.
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #3 – 15 weken zwangerMy Profile

 • Reageer Vanessa 16 augustus 2016 om 07:31

  Ik vind dat alles er lekker uitziet! Ik ben ook een gewoontedier als het aankomt op eten en daardoor eten we vaak hetzelfde, maar deze recepten zal ik zeker bewaren om eens te maken.
  Vanessa onlangs geplaatst…15 grappige weetjes over mijMy Profile

 • Reageer Michelle 16 augustus 2016 om 08:09

  Ik ben ook niet van de culinaire hoogstandjes, maar kook wel altijd alles vers. En bijna iedere dag soep; dat vinden we allebei zo lekker!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG68: AMSTERDAM & MIJN VERJAARDAGMy Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 16 augustus 2016 om 08:37

  Sommige zien er wel heel lekker uit. Hier zijn de tortilla’s favoriet en de zoete aardappel schotel.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…15 dagen declutter challenge #1My Profile

 • Reageer Vlijtig Liesje 16 augustus 2016 om 10:27

  Lisa’s lievelingseten! Dat is gewoon pasta met kruidenkaas, spekjes en spinazie.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Waarom ik nooit broeken draagMy Profile

 • Reageer Lianne 16 augustus 2016 om 11:36

  Ziet er wel lekker uit zeg! Ik vind wraps altijd lekker, maar dan liever als lunch. Lekker met wat sla, tomaat en kip.
  Lianne onlangs geplaatst…Appel kaneel mug-cakeMy Profile

 • Reageer Anneleen 16 augustus 2016 om 11:42

  Die nacho’s zien er heerlijk uit! Binnenkort ook maar eens proberen ! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Een snap’je uit mijn leven #2My Profile

 • Reageer Leonie 16 augustus 2016 om 12:01

  Hmm lekker! Ik krijg er honger van!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: De kraamweek – mijn ervaring #1My Profile

 • Reageer Kleine Prinses 16 augustus 2016 om 22:35

  zeker geslaagd, jam jam!
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…Ring light voor mijn iPhoneMy Profile

 • Reageer Jessica 19 augustus 2016 om 11:25

  O, deze blog gaat bewaard worden! Ik krijg honger als ik er naar kijk haha… Wat een lekkere gerechten zitten er tussen. Ik ben zelf ook een gewoonte dier en maar ik moet soms gewoon nieuwe dingen proberen.
  Jessica onlangs geplaatst…Heerlijk liggen in de zon…maar op welk ligbed?My Profile

 • Reageer Lifesabout 30 augustus 2016 om 20:16

  Mooi dat het goed gesmaakt heeft! En hier ook zo pittig mogelijk hoor, alleen ik beperk het in de recepten voordat ik een claim aan mijn broek krijg….hahaha
  Lifesabout onlangs geplaatst…‘Papa poept in luier’ en andere parels van lachwekkende zoektermen.My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge