Babypraat, Kids, Moeder zijn, Persoonlijk

In het vliegtuig met Nilo – verslag

Zoals ik al in mijn vakantieverslagje vertelde, had ik wat aanvragen gekregen om te vertellen over het vliegen met Nilo. Er zijn 1001 blogs en artikelen met de welbekende tips waar je zeker wat aan hebt met het vliegen met kinderen. Ik ga dus in dit blogje niet puntsgewijs een rijtje tips geven maar ik ga gewoon vertellen hoe onze vliegreis is verlopen, mijn “angsten”, waar we tegenaan liepen en wat goed werkte voor ons.

Foto 04-08-16 11 49 04Van te voren
Ik zat me serieus al weken op te vreten voor dat vliegen. Onze heenreis zag er globaal zo uit: 3:00u wegrijden vanaf huis naar Schiphol, 6:30u vliegen naar Chania-Kreta (3,5-4 uur) en dan nog vanaf het vliegveld met de bus naar het hotel… Een paar weken terug zag ik het echt helemaal niet meer zitten moet ik eerlijk bekennen. Nilo is geen kindje wat 10 minuutjes kan zitten en een boekje kan lezen of een filmpje op de iPad kan kijken. Dat is helemaal niet erg maar met 101 mensen in een vliegtuig gepropt en waar hij niet eens een eigen stoel zou hebben leek me dat niet zo prettig. Hij houdt van rennen, springen, klimmen, wild en druk doen en vooral niet rustig zitten. Hij slaapt ook nooit meer op schoot, altijd in bed/wagen/autostoel. Ik zag er tegenop want als Nilo moe is dan is hij niet echt gezellig.
Hoe dichter we bij de dag kwamen dat we echt zouden gaan, ging het met mijn gemoedstoestand ook beter. Ik had veel met Bieb gekletst en in mijn hoofd wist ik heel goed dat het wel goed kwam en had ik ook het “laat het gaan, je kunt toch niks doen”-gevoel. Maar mijn gevoel was dat nog niet helemaal en had ik wel een kriebeltje.
Ik had een tas vol met speelgoed, een gevuld iPad met spelletjes en filmpjes, boekjes met flapjes, stickers, eten (crackers, rijstwafeltjes, maisboogjes) dus daar zou het niet aan liggen. Let’s go!

Foto 04-08-16 03 31 47De heenreis
De avond voor we gingen hadden we alle spullen in de auto gezet, kleding klaar gelegd, wekker gezet… Nilo lag om 19:30u te slapen en wij gingen ook maar in bed liggen. Rond 22:00u sliep ik en om 2:55u schrok ik wakker van de bel. FUCK! Waarom is mijn wekker niet afgegaan? Daar ging mijn stressniveau want we zouden om 3:00u vertrekken hahaha. Ik rende naar beneden en deed de deur open voor mijn schoonvader die ons zou brengen. Shitshitshit. Snel naar boven, tanden gepoetst, aangekleed en met 5 minuten stonden we beneden. Nilo was wakker geworden dus die tilden we zo over in de auto. Hij was helemaal niet chagrijnig of iets – SCORE! – haha.
We sloten af en daar gingen we in de auto. Eenmaal in de auto was mijn stresslevel weer gedaald haha. Nilo vond het allemaal prachtig: opa, in het donker in de auto, lantaarnpalen, mama achterin… Slapen? Nope. Natuurlijk net 10 minuten voordat we bij Schiphol aankwamen viel meneer in slaap. Ik kon hem zo overleggen in de buggy en hij heeft ongeveer nog van 4 tot 5-5:30u geslapen in de buggy terwijl wij incheckten en de bagage afleverden. Top!
We gingen het vliegtuig in en ik was nog steeds rustig. Ik hou dus niet van vliegen, heb altijd klamme handjes en bij elk geluidje denk ik dat we neerstorten. Dit keer had ik dit gevoel helemaal niet want ik was me teveel aan het focussen op Nilo.

Foto 04-08-16 08 55 51Het vliegen zelf

Ik kan je zeggen ik ben geen moment bang geweest voor het vliegen zelf. Heel, heel, heel fijn. Mijn moeder zat naast mij en Nilo vond het werkelijk geweldig. Het opstijgen (“HARD!” riep hij met een big smile) ging goed en het landen idem “HARD!!!!”. In het vliegtuig zelf moesten we hem wel goed bezig houden, maar dat hadden we ook verwacht. Hij heeft geen kik gegeven en alleen maar druk bezig geweest met opa, oma, spelletjes op de iPad (ineens wel…), lege koffiekopjes, rijstwafeltjes eten, boekjes lezen, een paar keer het gangpad op en af gelopen, naar mensen gezwaaid, de stewardessen gecharmeerd, genoeg te doen/zien in zo’n vliegtuig. Een uur voordat we gingen landen was hij toch wel heel erg moe. Hij kroop bij mijn moeder op schoot, had zijn speentje en doekje bij zich en mama wiebelde wat heen en weer en toen was hij vertrokken. Ik was heel jaloers op mijn moeder omdat Nilo bij haar sliep hahahaha. Nee zonder gein, heel fijn natuurlijk.

Foto 18-08-16 15 55 34De terugreis
De terugreis was iets anders dan de heenreis want we hadden een tussenstop op Rhodos… Ik zag hier wel een beetje tegenop maar had wel de fijne ervaring van de heenreis. Dus het “let it go” gevoel was er heel sterk. We vlogen dit keer op een christelijk tijdstip (na het ontbijt) en dat was heel prettig. Het opstijgen ging weer heel goed en na een half uur vliegen viel hij bij mij in schoot in slaap. Natuurlijk net weer voor de landing op Rhodos hahaha. Hij zat goed in de gordel en “vooruit” gericht dus hij mocht slapend landen. We moesten het vliegtuig uit dus ik heb hem dragend in mijn armen uit het vliegtuig genomen (met verliefde blikken van medepassagiers), in het busje gezeten en nog 20 minuutjes op een stoeltje gezeten op het vliegveld van Rhodos. Hij werd toen weer wakker (45minuten geslapen) en is helemaal wakker geweest het tweede deel van de vlucht Rhodos-Schiphol (3,5 uur vliegen). Wederom moest hij wel weer bezig gehouden worden maar dat ging super goed met papa, opa, oma, mama, leuke “buren”. Bij de bagageband kregen we zelfs ook nog complimentjes van mensen uit hetzelfde hotel waar wij zaten dat hij het zo goed gedaan had. Ze hadden hem de hele dag (vanaf 8:30u tot 18:00u) meegemaakt en ze hadden geen kik van hem gehoord. Nou dan ben je als moeder toch ook wel retetrots of niet dan!?
Foto 18-08-16 12 38 36

Al met al kan ik zeggen dat het me heeeeeeel erg is meegevallen, het vliegen met een dreumes die nooit stilzit. Ja, het is wel even “aanpoten” en 3-4 uur intensief met je kind bezig zijn maar we hadden niet anders verwacht. Mijn “angst” is nergens voor nodig geweest maar daarom is het wel allemaal meegevallen denk ik. Ik ben nu niet bang om nog eens te vliegen met Nilo en de volgende keer dat we uberhaupt gaan vliegen is hij twee jaar (ik ga niet eerder op vakantie denk ik haha), dus krijg hij zelfs een eigen stoel. Het is een lang verslag geworden maar als ik eenmaal bezig ben haha… Bedankt voor het lezen!

Heb jij ervaring met vliegen met jullie kind(eren)? En hoe ging dat?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

16 reacties

 • Reageer Elisabeth 24 augustus 2016 om 06:09

  Met Jim vond ik het ook zo. Ik was bang dat ie alleen maar ging huilen. Het viel reuze mee gelukkig. Heel even van moeheid. Maar dat kan bijna niet anders als je zo vroeg op moet!!
  Elisabeth onlangs geplaatst…5 hulpmiddelen bij borstvoeding waar ik écht niet zonder konMy Profile

 • Reageer Channa 24 augustus 2016 om 06:17

  Fijn dat het zo goed is gegaan! Hier nooit gevlogen dus geen idee, misschien volgend jaar maar dan zijn ze al bijna 3 en 5 jaar oud.
  Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #25 – IJsjes, afscheid bij de gastouder & keelpijnMy Profile

 • Reageer Nicole 24 augustus 2016 om 07:27

  Ik heb er zelf nog geen ervaring mee. Vraag ne alleen af je hebt t over crackers enzo? Mag je dat dan gewoon meenemen? Dacht dat je geen eten en drinken mee mocht nemen..
  Nicole onlangs geplaatst…Heimwee naar de zeeMy Profile

  • Reageer Michelle 24 augustus 2016 om 08:18

   Eten mag je wel meenemen! En drinken ook, maar wel alleen als je het na de douane gekocht hebt. Je moet alleen rekening houden met de invoerrechten van het land waar je heen reist (soms mogen bepaalde vleessoorten bijvoorbeeld niet ingevoerd worden), maar dingen als koekjes, snoep, en chipjes kunnen altijd gewoon mee:)!
   Michelle onlangs geplaatst…HERINNERINGEN VOOR LATERMy Profile

  • Reageer Manon 24 augustus 2016 om 10:34

   Jaa eten mag je vaak wel meenemen, ik heb zelfs een banaan meegenomen, crackers, chippies enzo. Ook een reisflesje met diksap gevuld en achter de douane een fles water gekocht zodat ik toch voldoende drinken mee had voor hem!

 • Reageer Dita 24 augustus 2016 om 07:41

  Fijn dat het zo goed ging. Ik hoop dat wij volgend jaar met Mila op vakantie kunnen met het vliegtuig.
  Dita onlangs geplaatst…Collage – Badkamer inspiratieMy Profile

 • Reageer Leonie 24 augustus 2016 om 07:55

  Wat fijn dat het zo goed is gegaan!! Ik zou t heel spannend vinden om met de kleine op reis te gaan!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Mamaupdate – #1My Profile

 • Reageer Vanessa 24 augustus 2016 om 07:55

  Begrijpelijk dat je er eerst tegenop zag, maar fijn om te lezen dat het zo goed is meegevallen. Zoals je zegt: volgende keer ga je niet meer bang zijn om te vliegen met Nilo, maar de eerste keer is natuurlijk heel spannend.
  Vanessa onlangs geplaatst…Hitteproof beautytips van Ici Paris XLMy Profile

 • Reageer Nicole 24 augustus 2016 om 08:02

  Wij hebben nog nooit gevlogen met ons zoontje. Ons zoontje kan ook.nog geen 2 minuten stil zitten dus het lijkt me een hele uitdaging.
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn 5 all time favoriete gamesMy Profile

 • Reageer Michelle 24 augustus 2016 om 08:20

  Wat fijn dat het zo goed is gegaan! Ik zou het denk ik ook wel even spannend vinden. Morris was nu nog geen drie maanden oud en dat ging perfect, maar als ze kunnen lopen en niet stil willen zitten is het natuurlijk weer een heel ander verhaal.
  Michelle onlangs geplaatst…HERINNERINGEN VOOR LATERMy Profile

 • Reageer Patricia 24 augustus 2016 om 08:31

  Vanaf dat onze dochter 5 maanden is vliegen we 1 a 2x per jaar met haar. Eigenlijk nooit problemen gehad zolang je maar genoeg spullen bij je hebt voor vermaak.
  Ik ga duizend keer liever vliegen met haar dan een rit naar Frankrijk/Italië in de auto.

 • Reageer Jodi - liefthuis 24 augustus 2016 om 10:45

  Met een vier maanden oude baby naar Turkije en net terug van een reis naar Amerika en hij is nu 14 maanden. Wat vond ij het spannend maae het is rete goed gegaan. Ook geen kik gegeven. Logisch sat je zi trots bent, was ik ook toen ik compliment best behaving baby on a flight kreeg van een reiziger die veel vloog. Zo lief. Lekker van nagenieten.
  Wat wel gek was, was dat we bij deze vluchten geen gordel voor hem kregen
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…AND WE ARE BACK….My Profile

 • Reageer Monique 25 augustus 2016 om 15:39

  Wat fijn dat het zo goed ging! Lijkt mij ook erg spannend. Mijn vliegangst is denk ik nog wat groter dan de jouwe, dus ik heb het nog niet aangedurfd…
  Monique onlangs geplaatst…New in | Z8 NewbornMy Profile

 • Reageer Kleine Prinses 25 augustus 2016 om 19:35

  mijn dochter kan ook niet stilzitten… ik was erg zenuwachtig maar het is ook al bij al goed meegevallen. In september gaan we naar Tenerife, maar aangezien ze 2 jaar is krijgt ze nu haar eigen zetel… ik ben benieuwd!
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…Ons bezoek aan Plopsaqua!My Profile

 • Reageer Anneleen 25 augustus 2016 om 20:37

  Wat fijn dat het zo goed is meegevallen! 🙂 Heeft ie goed gedaan en jullie ook, haha!
  Anneleen onlangs geplaatst…Een snap’je uit mijn leven #2My Profile

 • Reageer Jessica 28 augustus 2016 om 13:09

  Wat ontzettend fijn dat het zo goed is gegaan. En dat compliment heb je maar weer in je pocket!
  Jessica onlangs geplaatst…10x tips voor een huwelijkscadeauMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge