Een kijkje in het leven, Lifestyle, Persoonlijk

Op vakantie geweest naar de Efteling

Zoals jullie misschien wel gelezen hebben zijn wij vorige week een paar dagen naar de Efteling geweest. Zoals gewoonlijk als ik op vakantie ga is het slecht weer, het viel dus te verwachten dat wij zo’n 5 dagen regen gehad hebben. Helaas niet “maar een paar buitjes” maar echt heel veel regen. We lieten ons niet uit de weg slaan en gingen gewoon op pad.
2016-08-01 19.41.29We hadden een appartementje helemaal achterin Bosrijk. Bosrijk is een mooi park, het is natuurlijk net allemaal nieuw en dat zie je er ook aan af. Het is mooi onderhouden en er hangt een fijne sfeer.
2016-08-01 15.24.31We hadden een klein zithoekje met televisie, waarop natuurlijk efteling tv te zien was, River was gelijk in zijn sas.
2016-08-01 16.05.57Aan de andere kant van de woonkamer had je een tweepersoonsbed, opgemaakt bij aankomst met leuke efteling dekbedden.
2016-08-01 15.24.33Op een andere kamer was een soort kinderkamer gecreëerd met een stapelbed, babybedje en een klein zithoekje (niet op de foto).
2016-08-01 15.53.10
River die wist wel even hoe hij het bed van papa en mama moest verwelkomen haha, kleine lieverd!

2016-08-01 11.05.11De eerste dag hadden we het beste weer, hier en daar een buitje, soms erg lang maar niet de hele dag. We gingen direct het park in en River was al enthousiast bij de eenden haha. Hij kon er uren naar kijken.
2016-08-01 11.22.45De bootjes waren River zijn lieveling de 5 dagen dat wij er waren, samen met Carnaval Festival hebben we deze zo ongeveer 10 keer bezocht. Het leukste vond hij om de eendjes te voeren tijdens de bootrit, die waren onwijs enthousiast en lachen dat het was!
2016-08-01 11.28.16Novelle vond het allemaal prima, ze heeft zich 5 dagen lang onwijs lief gedragen. Ze was zo lief (sorry echt) en heeft geen kick gegeven. Niet toen we haar in de regen overal heen moesten nemen, niet dat ze vaak in de wagen lag, ze liet het gewoon op haar af komen.
2016-08-02 07.20.17De volgende dag begonnen we rustig, de kids waren rond 7 uur wakker en we konden rond half 10 het park in dus even lekker rustig opstarten was wel fijn.
2016-08-02 08.12.12Elke ochtend werden er verse broodjes gebracht die wij in het begin al besteld hadden. Ideaal, zo hoef je in de ochtend je appartement niet uit, ze worden gewoon aan de deur gehangen.
2016-08-02 15.41.12De regen begon, en stop niet meer en aangezien deze moeder de regenhoes vergeten had (hoe dan met die weersvoorspellingen?) besloten we een regencape te halen van de Efteling. Zo kon Novelle toch een beetje mee kijken zonder onwijs nat te worden.
2016-08-02 11.05.52Het voordeel was wel dat we al deze dagen bijna geen wachttijden hadden, we konden overal zo door lopen en dat is eigenlijk met twee kleine kinderen ook wel heel fijn!
2016-08-02 12.10.10De nieuwe show Raveleijn hadden we al eens bekeken vanaf de tribune maar omdat je ook naast de show kan lunchen besloten we dat te doen. River keek zijn ogen uit zo vanaf de zijlijn en wij lunchten heerlijk met een worstenbroodje en ragout.

2016-08-02 12.21.41Ondertussen kreeg Novelle de fles, kijk der nou liggen *smelt moment*
2016-08-02 17.25.20Omdat we zulk slecht weer hadden besloten we pizza en kip te laten bezorgen bij ons appartement. Ze hebben een restaurant op Bosrijk die ook gewoon bezorgd, ideaal vooral als je uit eten gaan met twee kinderen na een lange dag niet ziet zitten maar ook geen zin hebt om zelf wat te maken.
2016-08-02 20.07.00
Na een lange dag wilde River nog even een filmpje kijken, helaas heeft hij de aftiteling niet meer gehaald, onwijs moe van alle indrukken.
2016-08-02 17.27.25Na een goede nacht wilde River graag een broodje eten bij het raam, er kwamen weer nieuwe mensen aan en er reed een klein busje met linnengoed, heel interessant natuurlijk!
2016-08-02 15.42.19Een beetje wazig maar dit plaatje geeft goed aan hoe wij er 5 dagen bij gelopen hebben haha
2016-08-03 09.22.34Er reed vanaf Bosrijk een treintje naar het Efteling park, en dat hoef je River geen 3 keer te zeggen. Want zeg nou zelf Thomas is toch echte de beste! (hij had er van gemaakt dat elke dag een andere trein van Thomas de Trein hem kwam halen, de schat)

2016-08-03 17.57.56Ook een favoriet, de autootjes. Helemaal zelf sturen is heel erg leuk natuurlijk en het is nog leuker als je een ritje mag blijven zitten omdat er niemand staat te wachten.
2016-08-03 19.50.35De draaimolens waren ook favoriet, ineens omgeslagen van “nee mama niet draaimolen” naar ” Jaaaa in de draaimolen” en dat hebben wij geweten, onwijs genoten van alle ritjes in de draaimolen!

2016-08-04 10.31.05De laatste dag begon droog, en dus konden we even de jassen uit, ook wel fijn in de zomer. River wilde Novelle graag duwen, geen probleem aangezien Bosrijk autovrij is hoefde ik mij geen zorgen te maken.

2016-08-04 10.51.45“jammer mama, we moeten bijna naar huis”

2016-08-05 09.45.31Nog even bij Lang nek op bezoek, en dan..

2016-08-05 14.56.22Naar huis, undercover met zijn ogen dicht achter de zonnebril. We hebben onwijs genoten van onze vakantie. Het was wel erg kort en slecht weer maar dat mocht de pret niet drukken. Het is zeker voor herhaling vatbaar maar dan wel over tijdje want na 5 dagen Efteling heb je het wel even gezien voor aankomende maanden.

Zijn jullie wel eens langer in de Efteling verbleven? En wat is jullie favoriete attractie?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

27 reacties

 • Reageer Elisabeth 10 augustus 2016 om 06:12

  Het lijkt me echt heerlijk dat je zo rustig aan kan doen in t park. Je komt toch zo vaak trug in die dagen. Wel jammer van de regen!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Gelukkig gaat ‘ie zo veel naar de opvangMy Profile

 • Reageer Josan 10 augustus 2016 om 06:13

  Wat fijn om te lezen dat het zo goed bevallen is. River STRAALT ook helemaal op de foto’s. De favoriet van mijn dochters is toch wel Droomvlucht. De laatste keer dat we naar de Efteling zijn geweest is denk ik ook al weer 2 jaar geleden en toen hadden we ook bagger weer.
  Josan onlangs geplaatst…Hoe overleef ik een festival met kinderen?My Profile

 • Reageer Minke 10 augustus 2016 om 06:38

  Wij zijn nog nooit met de kinderen daar geweest. Zelf ben ik er 2 keer geweest dus kan ook niet echt wat noemen. River straalt helemaal, leuk om te zien! Lijkt me leuk om eens met onze kids naartoe te gaan voor een paar dagen.
  Minke onlangs geplaatst…Mijn mama doet helemaal niets!My Profile

 • Reageer Nicole 10 augustus 2016 om 06:54

  Wij zijn nooit daar verbleven maar hebben wel een abonnement dus gaan er regelmatig heen.. Wat een leuke foto’s en jammer van de regen al had het zo z’n voordeel!
  Nicole onlangs geplaatst…Maisdoolhof: op jacht naar safaridierenMy Profile

 • Reageer Nicole 10 augustus 2016 om 07:30

  Ik ben denk ik al 25 jaar niet meer in de Efteling geweest. Maar ik zie het zo vaak voorbij komen bij andere blogsters dat het wel eens tijd wordt! Lijkt me wel weer eens leuk als ik al die foto’s zie!
  Nicole onlangs geplaatst…Overlast van de buren – Wanneer zeg je er wat van?My Profile

 • Reageer Corine 10 augustus 2016 om 07:33

  Wij gaan in september een lang weekend naar de efteling. Kan je overal de fles opwarmen? Of moeten we warm water gewoon mee nemen in thermosfles.

  • Reageer Bibian 10 augustus 2016 om 13:22

   Bij de eettentjes hebben ze overal een magnetron. We hebben de fles overal in het park kunnen opwarmen!

   • Reageer corine 10 augustus 2016 om 15:59

    Oke top. Dan weten we dat.

 • Reageer Dita 10 augustus 2016 om 07:44

  Wat heerlijk even weg zo. Jammer van het weer maar fijn dat jullie hebben genoten. Voor ons isnde Efteling dik 3 uren rijden dus er even een dagje heen doen we niet snel.
  Dita onlangs geplaatst…Geshopt bij Loods 5 AmersfoortMy Profile

 • Reageer Nienke 10 augustus 2016 om 07:58

  Ik ben nog nooit voor langer dan een dag in de Efteling geweest, maar zeker met kleine kinderen lijkt ’t me wel ideaal omdat je toch wat meer rustig aan kan doen en tussendoor even naar je huisje/appartement kan gaan. Hopelijk hebben jullie het ondanks alle regen toch fijn gehad!!
  Nienke onlangs geplaatst…weekoverzicht #14My Profile

 • Reageer Ingrid 10 augustus 2016 om 08:17

  Ik ga elk jaar wel een dagje naar de efteling, vind het altijd heel gezellig. Dit ziet er echt uit als een hele leuke vakantie. Mijn favoriete attracties zijn vogel Rok en pandadroom, maar eigenlijk vind ik alle achtbanen leuk.

 • Reageer Eva 10 augustus 2016 om 08:22

  Wij zijn afgeholpen mei een weekje in de Efteling geweest. Met mijn ouders zusje haar vriend en onze kleine meid. Onze ouders waren die week 25 jaar getrouwd en hadden ons hiermee naartoe genomen. Wij hadden een huisje op het park. Ook super mooi. Ons meisje was toen 7 maandjes oud en gedroeg zich super. Maar met 6 volwassenen en 1 baby is het ook wel
  Fijn dat je bij de meeste attracties een baby switch hebt, dan mag je met de baby via de uitgang en als de ander dan is geweest dan kan je van plek wisselen. We hebben heerlijke dagen gehad. En in de carnaval, droomvlucht en de fatamorgana is ze gewoon mee geweest! Ze vond het super leuk. En in het treintje viel mevrouw lekker in slaap.

 • Reageer Leonie 10 augustus 2016 om 08:24

  Wat heerlijk dat jullie zo lang van de Efteling hebben kunnen genieten!
  Ik ben nooit langer dan een dagje gegaan. Straks, als onze dochter wat ouder is, laat ik haar graag het sprookjesbos zien!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Mijn bevallingMy Profile

 • Reageer Sabien 10 augustus 2016 om 08:28

  Ik verbleef jaren geleden een weekend in het Efteling hotel. Die was echt net een paar maanden open toen. Ik kan me nog herinneren dat het ook echt een heel mooi hotel was met thema kamers. Bosrijk lijkt me leuker nu we een kindje hebben!

 • Reageer Paola 10 augustus 2016 om 08:39

  Wat een leuke foto’s. Balen dat het weer niet beter was. Carlo had vorige week ook een weekje vrij, maar we hebben weinig ondernomen. Ik ben zelf nog nooit in de Efteling geweest, maar het lijkt me heel leuk om een keer heen te gaan als Selena wat groter is!
  Paola onlangs geplaatst…Diners of the week De Italiaanse keukenMy Profile

 • Reageer Vanessa 10 augustus 2016 om 09:01

  Vervelend van die regen en het slechte weer, maar gelukkig hebben jullie er toch van genoten met jullie gezinnetje. Die foto van jou en Novelle in het bootje is heel mooi! Ik ben al een paar keer naar de Efteling geweest, maar telkens voor één dag. Ik vind dat je het vrij snel hebt gezien, maar met kinderen is dat natuurlijk anders.
  Vanessa onlangs geplaatst…ONLY YOU: 5 Brazilicious shades of youMy Profile

 • Reageer Monique 10 augustus 2016 om 09:14

  Wat heerlijk even er tussenuit, maar wat ontzettend jammer van het weer… Helaas kun je dat niet bestellen! Maar zo te zien hebben jullie er toch alles uit kunnen halen. Wij zijn ook weleens in Bosrijk geweest en ook een keer in het Eftelinghotel. Zo fijn dat je rustig aan kunt doen als je weet dat je toch meerdere dagen daar bent.
  Monique onlangs geplaatst…Wel of geen zwangerschapscursus?My Profile

 • Reageer MetMirjam 10 augustus 2016 om 09:22

  Wij zijn twee weken geleden voor het eerst met Fiene geweest. Het was echt super! Droomvlucht vond ik het leukst, omdat ze daar echt enorm van genoot – ik heb echt alleen maar naar het blije gezichtje naast me gekeken 🙂
  MetMirjam onlangs geplaatst…Shoplog: Wibra / Hema / ZeemanMy Profile

 • Reageer Malou 10 augustus 2016 om 09:44

  Wat leuk zeg! Jammer van het weer, maar inderdaad wel fijn dat er nauwelijks wachttijden waren 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Wat je liever niet wil horen als je overtijd bentMy Profile

 • Reageer Michelle 10 augustus 2016 om 10:04

  Wat heerlijk dat jullie het zo fijn hebben gehad! Jammer van het weer; dat is het nadeel van het Nederlandse klimaat. Wat ziet River er ontzettend gelukkig uit. Zo mooi! Ik ben totaal geen pretparkenmens, maar de Efteling blijft geweldig. Ik heb jaren geleden als kind ook eens in het Eftelinghotel gelogeerd en vond dat toen echt een feestje. Favoriet is toch echt de Droomvlucht; zo mooi gemaakt!
  Michelle onlangs geplaatst…BACK TO REALITYMy Profile

 • Reageer Inez 10 augustus 2016 om 13:09

  Wat vervelend dat jullie zulk slecht weer hadden!

 • Reageer Annemijn 10 augustus 2016 om 13:53

  Wat leuk om zo een paar dagen weg te gaan. Jammer van het weer! Wij waren vorige week ook in de efteling maar ondanks de regen blijft het een super leuk park.
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn Blond-Amsterdam servies collectieMy Profile

 • Reageer Joni 10 augustus 2016 om 14:38

  Ik bleef eens 2 dagen/1 nacht in het Efteling hotel, maar Bosrijk staat hier ook op het lijstje!
  Jammer van het weer wel, hoera voor ampere wachttijden 😉

 • Reageer Margriet 10 augustus 2016 om 17:31

  Wat een mooie foto van Novelle en jou zeg! Verder ook superleuke foto’s trouwens, ziet eruit als een fijne week ondanks het weer!

 • Reageer Kleine Prinses 10 augustus 2016 om 20:11

  jullie hebben het fijn gehad! Mooi!
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…Review: markers finecolour (aliexpress)My Profile

 • Reageer Jessica 10 augustus 2016 om 22:06

  Wat hebben jullie het fijn gehad, ondanks het weer! Ik ben ook een keer in bosrijk geweest, in 2008 kan dat? Toen was het allemaal net open. Heel erg leuk!
  Jessica onlangs geplaatst…Review film – Bad MomsMy Profile

 • Reageer Anneleen 11 augustus 2016 om 15:50

  Jammer dat jullie zo’n slecht weer hadden! Maar jullie lijken er toch van genoten te hebben! 🙂 De Efteling is zo’n gezellig en mooi park !
  Anneleen onlangs geplaatst…Een snap’je uit mijn leven #2My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge