Babypraat, Food, Recepten

Zo doen wij dat – Zelf babyhapjes maken met en zonder de babycook

Zoals jullie weten heeft Novelle bewezen koemelkallergie. Een allergie waar een kind goed overheen kan groeien maar op dit moment heeft ze dit helaas nog steeds. Dat betekend dan ook dat er uit de winkel niet altijd alles gegeten mag worden. Van mijn nichtje kreeg ik een babycook en daarmee maak ik het avondeten van Novelle zelf. Bij Willemijn zag ik in haar vlogs wat inspiratie en het leek mij leuk om wat kleine receptjes met jullie te delen. Het zijn hapjes zonder vlees omdat ik daar gewoonweg nog niet mee begonnen ben, ik wilde het graag rustig opbouwen.

Novelle kan helaas niet tegen koemelk maar ook reageert ze op tomaat, aardbeien, kiwi, bloemkool en erwtjes. het is dus een beetje passen en meten maar deze gerechtjes vind ze om te smullen!

Het is niet moeilijk maar ahg een leuk kneuterig huishoud blogje is soms ook wel leuk.

IMG_4594

Allereerst haal ik alle ingrediënten in huis, sommige producten zoals courgette haal ik ongesneden maar pompoen haal ik meestal voorgesneden. Ik vind het namelijk een heel gedoe om zo’n pompoen te snijden dus ik laat dat liever doen. Zodra ik alles in huis heb gehaald doe ik alles in bakjes en kook ik de pasta, rijst, en maak ik de couscous klaar. Deze producten kunnen niet in de babycook dus die kook ik zelf. Aardappelen daarentegen gaan wel goed in de babycook dus de gerechten met aardappel maak ik direct compleet in de babycook.
IMG_4596
Wanneer de rijst en pasta koken begin ik met het schillen van de courgette en aardappels en dit hapje maak ik als eerst klaar. Een kwestie van ingredienten in de Babycook gooien, aanzetten en wachten maar.

IMG_4597
Zodra de alles gekookt is gaat de Babycook af en is 1 maaltijd voor Novelle klaar. Dan stoom ik de wortel en pompoen en courgette los van elkaar.

IMG_4598
Na het stomen mix ik ze met de babycook tot een ietwat glad mengsel. Zodra ik alle mengsels klaar heb doe ik elk los mengsel terug in de babycook met een paar lepels rijst of pasta en mix ik het tot een geheel. Niet teveel mixen want dan krijg je stopverf haha. De couscous hoeft niet gemixt te worden dat kan Novelle prima eten en dat prak ik dan ook gewoon met een vork.

IMG_4602
Omdat ik best van organiseren houd doe ik elk hapje netjes in een bakje en zodra het afgekoeld is gaat het de vriezer in. Zo blijft het goed tot ze op zijn.

IMG_4605

Het leek mij leuk om wat recept ideeën met jullie te delen, wel allemaal zonder de ingrediënten waar Novelle niet tegen kan. Mochten jullie nog andere tips hebben wat lekker is laat het dan zeker hier beneden weten want ik ben niet zoo eeuwig vol met inspiratie haha.

1. Basmatirijst met wortel en courgette

2. Couscous met Pompoen en wortel

3. Aardappel met wortel

4. pasta met pompoen wortel en oregano

5. Aardappel met andijvie

6. Aardappel met appel

7. Sinaasappel (het sap) met wortels en snijbonen

Binnenkort wil ik beginnen met vlees en vis, ik vind het alleen niet zo lekker om dit te malen vandaar dat ik haar dit nog niet geef. Hoe doen jullie dat, toch fijn malen of ook gewacht tot je kindje wat makkelijker kon kauwen? (Novelle heeft nog geen tandjes).FullSizeRender
Eet smakelijk!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

11 reacties

 • Reageer Nicole 31 augustus 2016 om 06:31

  Ik moet zeggen dat ik niet meer weet wanneer ik met vlees en vis begon. Ik dacht er toen trouwens ook niet over na om couscous te geven maar bij een volgende zeker wel. Weet wel nog dat ik het lastig vond hoeveel ik haar dan moest geven in een portie als ik de hapjes van te voren ging maken..
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn eerste baantjesMy Profile

 • Reageer Kelly Caresse 31 augustus 2016 om 07:03

  Bij Lana maakte ik alles zelf met een normale mixer (magic bullet) en bij Aimy doe ik het nu ook met de babycook en dat vind ik zo handig, werkt lekker snel en de mixer werkt heel goed.
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…3x Apps om je telefoonverslaving te minderenMy Profile

 • Reageer Josan 31 augustus 2016 om 07:19

  Vlees kook ik. Ik gooide het in heet water. Met gehalkt(balletjes) kan dat prima en met kip ook. Bij de andere 2 gebruikte ik potjes. Daar zat het gewoon in. Bij derde Rapley dus die kreeg meteen grote stukken en moest leren kauwen. Ik begon er later mee dan de andere ingredienten. Ik denk met een maand of 8/9 maar het leverde nooit een probleem op mits het gekookt is. Pas later begon ik met bakken in kokosolie. Tegenwoordig is ze juist weer een beetje van de vlees af.
  Josan onlangs geplaatst…Even bijkletsen: terug van vakantieMy Profile

 • Reageer Nicole 31 augustus 2016 om 07:20

  Ik heb potjes gegeven. Twee keer een babycooker gehad van twee verschillende merken en die moesten allebei terug naar de fabriek omdat er wat mee was. Toen was ik er zo klaar mee!
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschapszwemmen, yoga of toch pufclub!?My Profile

 • Reageer Leonie 31 augustus 2016 om 07:24

  Wat interessant om te zien wat je dan door elkaar mixt! Wij mogen nog ongeveer een half jaartje wachten, haha. Maar ik denk wel dat ik een babycook wil aanschaffen tegen die tijd!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Mamaupdate – #2My Profile

 • Reageer Sylvia 31 augustus 2016 om 08:50

  Noah is nu 9 maanden en krijgt al een tijdje vlees en vis. Hij heeft ook pas sinds een week één minitandje en dat gaat prima! Vis bak ik even in een pannetje en prak ik door de rest, het is zo zacht, dat krijgen ze makkelijk weg. Kip kook of bak ik en pureer ik (gewoon met staafmixer). Gehakt bak ik even rul in een pannetje en prak ik door de rest heen!

  Mijn recepten van deze maand:
  – Rijst, kabeljauw, wortel, sperzieboon (alles koken, sperziebonen pureren, de rest prakken)
  – couscous met ratatouille (aubergine, courgette, ui en tomatenblokjes). Couscous maken, de rest bakken in een pannetje, even laten sudderen in de tomatenblokjes/saus en prakken.
  – hutspotje met tartaar. Wortels en aardappels koken. Tartaar met bosuitje fruiten. Bij elkaar doen en even prakken.
  – Rijst met paksoi, champignon, courgette en ham. Rijst koken. Champignon en courgette bakken, paksoi erbij en even mee laten garen. Alles bij elkaar, paar plakjes ham erbij en even pureren met staafmixer.

  Mijn kleintje eet deze gerechtjes allemaal. Ik probeer de structuur nu wat meer grof te houden, dan de prakjes die ik met 4t/m 7 maanden maakte!

  Pompoen en wortel met pasta is trouwens ook een favorietje!! Trouwens alles met wortel of pompoen haha!

 • Reageer Dita 31 augustus 2016 om 10:04

  Leuk om te lezen. Ik doe vaak alles bij elkaar in een pan en pureer het.
  Dita onlangs geplaatst…Afbeelding op hout.My Profile

 • Reageer Kirsten 31 augustus 2016 om 10:16

  Vlees en vis werd voor Lenne gewoon gemixt met de Babycook… Kwestie van er even niet bij stil te staan 😉 Ik vind dat je heel veel varieert voor Novelle! Verder dan aardappels en af en toe pasta ging het bij mij niet… Ik ga ook wat meer beginnen variëren! 🙂 Ook al is het bij Lenne nu minder nodig omdat ze ’s avonds gewoon met ons mee-eet.
  Kirsten onlangs geplaatst…10 things I love(d) about being pregnantMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 31 augustus 2016 om 10:33

  Ooooow ik hou van onze babycook. Ideaal. Ik kookte/ stoomde mijn eigen groente hier ook regelmatig in. Echt een top aankoop
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Mijn tatoeage…Ik draag je bij me, letterlijk en figuurlijk…My Profile

 • Reageer Cindy 31 augustus 2016 om 21:05

  Ik ben van de week begonnen met het eerste babyhapje, wortel. Maar dat viel vandaag niet zo goed, echt heel zielig, meneer spuugde alles uit. Ik ga van de week een andere smaak proberen en fruit ook. Ik haal zelf trouwens veel inspiratie (nu al) uit het boek Opperdepop van AH.
  Cindy onlangs geplaatst…TAG: KeukenprinsesMy Profile

 • Reageer Jessica 4 september 2016 om 11:34

  Volgens mij is dat echt een ideaal ding! Gaat op mijn lijstje voor als ik ooit mama mag worden! Leuk dat je ook wat receptjes hebt gedeeld. Ben benieuwd hoe Novelle vlees en vis gaat vinden.
  Jessica onlangs geplaatst…Happiness by Jess #3 Happy new stuffMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge