DIY, Fashion, Lifestyle, Webshop

5x Besparen op shoppen voor de kleintjes

Dat een kind geld kost weten we allemaal! We weten ook allemaal dat shoppen voor de kind(eren) véél leuker is dan voor jezelf 😉 Vooral in het eerste jaar vliegt je kindje door de kledingmaten heen. Je knippert 2x met je ogen en je baby zit ineens in maat 56 en daarna knipper je nog een keer en kun je maat 62 uit de kasten trekken. Wij gaan jullie 5 tips geven waardoor je kunt besparen op het shoppen voor je kleine.

Foto 01-09-16 13 55 061. Kleding hergebruiken
Deze is heel logisch maar we willen ‘m toch in ons lijstje zetten. Iedere moeder, althans wij wel, bewaart (veel) kleding van je spuit in dozen op zolder. Zoals we al zeiden wordt de kleding in het eerste jaar maar kort gedragen. Als de kledingstukken het spugen, het vele wassen en alle vlekken hebben overleeft kan het vaak nog prima een (of twee…) rondes mee. Heb je een zoon en ben je nu in verwachting van een dochter? Spit de kledingdozen van je zoon dan ook eens door. Novelle draagt regelmatig kleding dat van haar grote broer River is geweest. Denk aan blauw/witte streepjes, gekleurde rompers, basic kleuren zoals grijs, geel, mintgroen en ook blauw staat juist leuk bij een dametje! Een grijze sweater kan enorm leuk staan op een extra girly legging en ook schoentjes kun je prima aandoen als de baby nog niet kan lopen.

Foto 01-09-16 13 58 412. Packs kopen
Veel winkelketens verkopen “packs”. Drie witte rompers in één set, 2 legginkjes die bij elkaar passen of 3 t-shirtjes in hetzelfde thema. Vaak zijn deze voordeelverpakkingen goedkoper dan als je alles los koopt. Primark, Next Direct en ook de H&M verkopen veel “grootverpakkingen” en ze zijn ideaal. Manon kocht voor Nilo bij Next een set (van 2) korte broeken en een set (van 3) t-shirts die goed bij elkaar pasten en het mixen en matchen kon beginnen. Super handig!

supersales3. Handige overzichtswebsites*
Op de site SuperSales vind je van 160 webshops allerlei aanbiedingen! Ze hebben ook een onderdeel kindermode en dat spreekt ons natuurlijk meteen aan ;-). Je kunt zoeken op merk, artikel en zelfs een winkel ingeven. Als je een (gratis) account aanmaakt kun je ook nog eens je interesses doorgeven en je wordt dan op de hoogte gehouden als één van jouw interesses in de sale komt! SuperSales.nl is een handige overzichtswebite als je op zoek bent naar iets specifieks en je wil niet de volle mep er voor betalen. Sale shoppen is áltijd beter.
*Dit onderdeel is gesponsord.

IMGP80734. Vooruit kopen in de sale
Ook weer een logische maar daarom niet minder slim: koop nu in de zomersale alvast items voor volgend jaar zomer! Soms is het lastig om in te schatten welke maat je kind het jaar erop heeft maar er zijn ook altijd wel items te vinden in de sale die je kind ooit een keer gaat passen, ongeacht het seizoen/het weer. Zo kocht ik, Manon, ooit een keer in de sale een hele gave jeans van een duur kindermerk. De spijkerbroek had 75% korting maar was alleen nog maar in maat 104. Ik vond ‘m zo gaaf en kon ‘m voor die prijs niet laten liggen. Nilo komt ooit wel in maat 104 en of het nou zomer of winter, lente of herfst is, spijkerbroeken in Nederland zijn nooit weg. Maat 104 is ook wel een maat waar kinderen over het algemeen lang in zitten dus er komt een periode dat hij die jeans aan kan. Of wat dacht je van basic rompers met korte mouwen in de sale, pyjama’s, zwembroeken (in de winter zwem je ook wel eens toch?), sokken, ondergoed of vestjes. Score.

flock5. Kleding oppimpen
Soms als kleding een tweede ronde mee gaat of je krijgt een zak kleding van iemand zitten er dingen bij die nét niet helemaal (meer) naar jouw smaak zijn. Te saai, een gaatje in de broekspijp, een vlekje op de borst of het mist gewoon iets. Oppimpen is dan misschien iets voor jou. Tegenwoordig zijn van die kekke patches helemaal in. Je kunt ze goedkoop vinden op E-bay of op AliExpress. Zo kan een toffe jeans nog prima een tijdje mee met gave patches op de knie en heeft je kind weer “iets nieuws” om aan te trekken. Wij hebben regelmatig “oppimptips” gedeeld op onze blog, bekijk ze hier eens:
• Saaie kleding opleuken met flockfolie
• Van lange broek naar korte broek
• Skull rompertje

Er zijn natuurlijk nog talloze tips zoals tweedehands shoppen en weggeefhoeken op social media maar voor nu leek ons dit wel voldoende. Wat zijn jullie besparingstips?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

16 reacties

 • Reageer Elisabeth 14 september 2016 om 06:03

  Goeie tips hoor! Vooral dat pimpen. Ziet er leuk uit zo!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Terug naar één keer per week in bad…My Profile

 • Reageer Josan 14 september 2016 om 06:16

  Die website kende ik nog niet. Misschien toch daar eens kijken.
  Josan onlangs geplaatst…5 situaties waarin ik het beter weet….denk ikMy Profile

 • Reageer Nicole 14 september 2016 om 06:43

  Pimpen is kei leuk maar doe ik te weinig! Die packs doe ik ook vaak.. Maar vooruit kopen in de sale durf ik niet. We hebben zo’n klein tenger meisje wat amper groeit.
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn gezichtsverzorging in de ochtend – reviewMy Profile

 • Reageer Leonie 14 september 2016 om 07:15

  Wat een leuke tips. Ik durf niet zo goed vooruit te kopen. Qua maat is ’t lastig inschatten en daarbij vraag ik me dan af of ik ’t dan volgende zomer nog steeds zo leuk vind.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Mamaupdate #4 – Gelukkig, dipje en kolvenMy Profile

  • Reageer Manon 14 september 2016 om 08:43

   Dat is zo! Ik ben ook minder van het vooruit kopen maar Bibian is juist helemaal gek van bepaalde merken zoals Mini Rodini enzo en als je daar fan van bent dan is vooruit kopen ideaal.

 • Reageer Tamara 14 september 2016 om 07:27

  Goede tip! Ik zal eens op die site kijken! Ik ben dol op sale!
  Tamara onlangs geplaatst…Als mijn peuter Instagram zou hebben.My Profile

 • Reageer Vanessa 14 september 2016 om 08:00

  Goede tips! Ik zou kleding ook hergebruiken en packs kopen. Verder zou ik regelmatig een kijkje nemen bij winkels zoals de Zeeman want daar hebben ze best leuke en goedkope kleding voor (kleine) kinderen.
  Vanessa onlangs geplaatst…10 redenen waarom ik niet zonder mijn iPhone kanMy Profile

 • Reageer Dita 14 september 2016 om 08:58

  Soms koop ik wel eens wat vooruit maar niet heel vaak. Vaak koop ik in de sale leuke items en sowieso ben ik niet echt van het hele dure kleding kopen voor Mila.
  Dita onlangs geplaatst…Genieten van een zomerse avondMy Profile

 • Reageer Linda 14 september 2016 om 10:08

  OMG die baby All stars zijn echt fantastisch! <3 flockfolie had ik nooit van gehoord maar ga dat zeker eens uitproberen, wat leuk!
  Linda onlangs geplaatst…Waarom gemengde klassen?!My Profile

 • Reageer Nicole @ Everyday-Life.nl 14 september 2016 om 10:21

  Ik koop heel veel tweedehands en veel.op ali express!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Vijf dingen waar ik absoluut geen talent voor hebMy Profile

 • Reageer Mirjam 14 september 2016 om 10:49

  Ik koop ook regelmatig kleding op Marktplaats. Ik ben helemaal weg van bepaalde merken zoals le Chic, Gymp en Franse merkjes zoals Lili Gaufrette. Over het algemeen vind ik deze kleding te duur om nieuw te kopen. Dan bied MP zeker uitkomst en kan ik mijn meisjes toch die schattige jurkjes aandoen 🙂

 • Reageer Milou 14 september 2016 om 11:27

  Slim zeg!! Ik krijg binnenkort een kidnje en ben nu al los aan het gaan met kopen haha! Ik vind het zo leuk om al alles te kopen! Alleen volgens mij heb ik nu alles al veel te klein, alleen maar maatjes 50 verder nog niets haha
  Milou onlangs geplaatst…Wij krijgen een….My Profile

 • Reageer Jessica 14 september 2016 om 11:46

  Goeie tips, voor een verjaardag geef ik vaak ook een cadeau bon voor een winkel, scheelt de ouders toch weer wat geld.
  Jessica onlangs geplaatst…Geen woorden, alleen foto’s TAGMy Profile

 • Reageer Kirsten 14 september 2016 om 12:09

  Vooruit kopen doe ik eigenlijk zelden, omdat ik nog niet kan inschatten hoe ze gaat groeien en ik vraag me af of ik dat ooit ga kunnen… Ik had op voorhand voor deze winter al een aantal items in 86 gekocht en die blijken nu echt nog een stuk te groot te zijn. Jammer, maar helaas. Hopelijk kan ze er in januari ofzo wel in. Pimpen doe ik de laatste tijd ook vaak 🙂
  Kirsten onlangs geplaatst…Tijd voor een pop?My Profile

 • Reageer Annemijn 14 september 2016 om 12:43

  Leuke tips zeg! Aan pimpen had ik zelf nog niet gedacht.
  Annemijn onlangs geplaatst…Woonaccessoires die ik wel in mijn huis zou willen hebbenMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 14 september 2016 om 17:02

  Dat pimpen heb ik ook veel gedaan, heel leuk. Mp is voor mij ook een slimme
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Shoplog Amerika: Victoria’s Secrat, Sephora, & other stories, Forever 21My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge