Persoonlijk

Kletspraatje #4: Tijd om te bloggen? Kids en op de gezonde tour!

Zo, daar ben ik weer. Het lijkt wel alsof ik heel lang weggeweest ben, maar dat is helemaal niet zo. Het komt omdat ik de laatste tijd gewoon wat drukker ben dan voorheen en dat ik hierin even mijn weg moet vinden. Sinds eind juni heb ik een nieuwe baan zoals jullie wel weten, daar werk ik 3 volle dagen. De kinderen gaan dan dus ook 3 dagen naar het kinderdagverblijf. Ze hebben het echt super onwijs naar hun zin en doen het ook heel goed. Een pak van mijn hart. River doet het nog beter dan toen hij één dag ging en Novelle weet niet beter. Bij haar had ik ook gewoon een soort van spannend gevoel bij maar dat gaat ook super toppie.

IMG_5322Tijd voor het bloggen?
Naast de 24 uur die ik bij mijn nieuwe baan werk, werk ik ook nog bij het zwembad waar ik al werkte. Daar werk ik niet elke week hetzelfde maar laten we het houden op een gemiddelde van zo’n 9 a 10 uur per week. Dat maakt zo’n 34 uur per week totaal qua werk. *slik*. Je voelt hem al aankomen, waar haal je dan de tijd vandaag om nog te bloggen naast dat je je kinderen en vriend ook nog wil zien, het huishouden draaiende moet houden… Nou precies, dat vroeg ik mij afgelopen weken ook af. Ik weet het niet. Bloggen is voor ons altijd een hobby geweest en dat zal ook altijd zo blijven, maar omdat ik nu wat meer werk (waar ik onwijs dankbaar voor ben dat ik nu 2 te gekke banen heb) heb ik wat minder tijd om te bloggen. Ik probeer dat op de dagen te doen dat ik vrij ben, maar julie begrijpen vast dat ik dan ook leuke dingen wil doen met de kinderen aangezien ik die ook niet elke dag vol meer zie. Er zullen dus zo af en toe wat minder blogs/video’s van mijn kant komen of dat er een dag geen blog online komt en ik hoop dan ook dat jullie daar begrip voor zullen hebben. Deze blog is van ons samen dus ik verwacht ook niet dat Manon alles maar gaat “opvullen” want zo gaat dat niet.

IMG_5529Gezonde tour
Verder ben ik weer gestart met gezond eten. Tijdens onze vakantie en daarvoor en daarna ging het niet zo lekker. Ik kwam er niet in en mijn motivatie was ver te zoeken. Ik heb geprobeerd opnieuw motivatie te vinden en toen ik een gevoel had van “yes I can do this” ben ik gelijk begonnen. Ik ga in mijn afvalupdates weer bijhouden hoe het mij vergaat, deze blogs vind ik fijn om te schrijven -als een soort stok achter de deur-. Ik doe niet helemaal meer aan Weight Watchers, ik heb mijn eigen manier bedacht omdat ik even wat nieuws moest proberen om mezelf een boost te geven. Afgelopen week ging onwijs goed maar dat horen jullie later deze week!

IMG_5381Hoe gaat het nu met Novelle?
Novelle groeit nu ineens onwijs goed, ze heeft een hele lastige periode achter de rug wat het leed dat een sprongetje heet haha. Ze sliep totaal niet en was mega druk in haar hoofdje. ’s Nachts was ze aan het tijgeren in bed en slapen was er niet bij. Het gaat nu af en aan met de nachten en ik merk ook dat ze steeds meer kan. Ze kan nu vooruit komen met tijgeren en dat is zo leuk om te zien en dat vind ze zelf ook heel leuk! Overal kijken en vooral kijken wat grote broer aan het doen is. Volgende week moeten we weer naar de kinderarts om het een en ander door te nemen. Sinds ze weer de koemelkvrije voeding krijgt is ze eczeemvrij en heb ik geen hormoonzalf meer hoeven te gebruiken. Hopelijk krijgt ze de koemelkvrije voeding nog tot ze overstapt naar volledig mee eten. Het is nu al een heel gepuzzel, wat mag ze wel en wat mag ze niet. Brood heb ik nu gevonden en boter en beleg ook. Maar dat laatste is ook echt een zoekwerk. Want je staat echt versteld waar melk in verwerkt is, wat dacht je van melk in een plakje kipfilet of smeerworst? Juist haha. We vinden zo langzaamaan een weg van producten die ze mag en het avondeten maak ik gewoon zelf om er zeker van te zijn dat ze niks binnenkrijgt wat ze niet mag.

En River?
River doet het onwijs goed, praat mij de oren van de kop en is soms super grappig. Ik lig dikwijls samen met hem in een deuk op de bank, hoe leuk is dat! Verder is het een lief mannetje waar ik eigenlijk niks mee te doen heb. Tuurlijk staat hij soms te huilen bij het aanrecht als ik zijn brood niet goed gesmeerd heb. Want ja die boter moet toch niet zo mama, maar zo!! Haha 😉 Maar verder heb ik er hele dagen niks aan. Hij speelt zelf, vraagt tussendoor om wat drinken en watermeloen en speelt weer verder. Over zindelijkheid praat ik maar even niet, we zijn er mee bezig maar hij lijkt er nog niet klaar voor. En net zoals met afvallen als je er niet klaar voor bent kan je het beter nog even wachten.

Zo ik heb jullie lekker bijgekletst, ik ga weer verder met de kindjes spelen en genieten van mijn vrije dag. Heel veel liefs.

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

21 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 7 september 2016 om 06:05

  Ik snap dat je minder tijd hebt om te bloggen, anderen dingen zijn inderdaad een stuk belangrijker. Fijn dat het goed gaat met novelle nu ze geen koemelk meer krijgt.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Vakantie in Zeeland: Zon, Zand, en Zieke kindjes.My Profile

  • Reageer monique 7 september 2016 om 07:03

   Wat zie je er goed uit op die foto meis. Denk wel aan jezelf werken alleen is ook niet alles.

 • Reageer Elisabeth 7 september 2016 om 06:10

  Ik snap t heel goed hoor. Ik vind het ook lastig tijd om te bloggen te vinden. Voel je vooral niet verplicht! Je moet geen tegenzin krijgen hoor!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Joke vertelt hoe ze moedermelk donor werdMy Profile

 • Reageer Leonie 7 september 2016 om 06:12

  Heel begrijpelijk dat je minder tijd hebt om te bloggen. Wel echt super fijn dat je t zo naar je zien hebt op je werk! Leuk om te lezen hoe goed het met jullie gaat!:)
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Mamaupdate #3 – Huilen, CB en flesje oefenenMy Profile

 • Reageer Nicole 7 september 2016 om 06:20

  Wauw 34 uur.. Dat lijkt me inderdaad enorm moeilijk combineren ook! En natuurlijk hebben wij er begrip voor. 👍🏻 Ben heel benieuwd naar wat de weegschaal zegt en vooral wat je momenteel dan doet als t niet helemaal weight watchers is.. Wie weet heb ik er nog wat aan 😉
  Nicole onlangs geplaatst…“Doe niet zo ongezellig”My Profile

 • Reageer Channa 7 september 2016 om 06:55

  Hier laatst ook iets minder gaan Blogger omdat ik het zo druk had. Het is soms best lastig naast je werk ook nog heel veel tijd en energie in de blog te steken. Gewoon doen wat goed voelt!
  Channa onlangs geplaatst…Wat doet een kleuter in groep 1?My Profile

 • Reageer Charlotte 7 september 2016 om 07:21

  Groot gelijk, jijzelf en je gezin gaan voor en dat bloggen komt daarna wel weer. Fijn dat je het zo naar je zin hebt bij beide banen!
  Charlotte onlangs geplaatst…11 weken zwanger: zwangerschapsupdate #3My Profile

 • Reageer Tamara 7 september 2016 om 07:29

  Leuk om te horen dat het goed met je gaat! Heel gegrijpelijk hoor als er een dag niks online komt! Je hebt het druk genoeg met 2 kinderen en 2 banen!
  Tamara onlangs geplaatst…Maar waar is jouw mama dan?My Profile

 • Reageer Vanessa 7 september 2016 om 08:08

  Leuk om een update te lezen! Fijn dat alles zo goed met jullie gaat. Het is heel begrijpelijk als er een dag niets online komt, je hebt het nu eenmaal druk met je 2 kinderen en 2 jobs. Geniet van je vrije dag! 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…De minder leuke kanten van het bloggenMy Profile

 • Reageer Kirsten 7 september 2016 om 08:26

  Het is inderdaad niet evident om maar even wat tijd vrij te vinden om blogs te schrijven als je zo veel werkt… Ik weet er alles van, vandaar dat er bij mij maar om de dag een artikel of video op de blog komt. Zo heb ik voldoende tijd om vooruit te werken als ik kan, maar is het ook geen drama als ik een dagje niet kan werken aan mijn blog. Ik schrijf mijn blogs vooral ’s avonds als Lenne slaapt en papa B. naar de basketbaltraining of -match is, ofwel op de trein naar het werk 🙂 Vanaf half september is het gedaan om samen met papa B. de trein te nemen en dan ben ik van plan om mijn kleine laptop mee te nemen en al lekker wat blogs te typen onderweg. Goed dat je trouwens weer de gezonde toer op bent, ook dat is even die klik in je hoofd maken… Ik moet straks weer op de weegschaal voor de Weight Watchers, ben benieuwd 🙂 Succes gewenst met het gezonde eten de komende tijd! & Uiteraard super om te horen dat alles goed gaat met River en Novelle!
  Kirsten onlangs geplaatst…Vallen kan geen kwaad, of toch?My Profile

 • Reageer Nicole 7 september 2016 om 08:32

  Lastig inderdaad om ook nog te bloggen. Zelf werk ik 32 uur en heb ook een gezin enzo. Best lastig om in je eentje een blog te onderhouden. Gelukkig heb jij Manon !
  Nicole onlangs geplaatst…Op zoek naar nieuwe blogs – Spam je blog!My Profile

 • Reageer Dita 7 september 2016 om 08:51

  Wat een leuk blogje! Fijn dat je het naar je zin hebt op het werk en dat het met de kinderen goed gaat.
  Dita onlangs geplaatst…Baby winterkleding inspiratie 2016My Profile

 • Reageer Manja 7 september 2016 om 09:13

  Trots op mijn zusje!!!

 • Reageer Michelle 7 september 2016 om 09:20

  Zo begrijpelijk dat je minder aan de site toekomst als je ook nog 34 uur moet werken, een huishouden runt en twee kindjes hebt om voor te zorgen! Gewoon doen wat goed voelt en zorgen dat het voor jou leuk blijft; dan doe je ’t nooit verkeerd hoor!
  Michelle onlangs geplaatst…POST-PREGNANCY TAGMy Profile

 • Reageer Malou 7 september 2016 om 09:35

  Begrijpelijk hoor, en je moet je niet verplicht gaan voelen. Daar wordt het bloggen niet leuker van.
  Malou onlangs geplaatst…Koemelkallergie?My Profile

 • Reageer Nesrin 7 september 2016 om 10:58

  Leuk kletspraatje en ik wens je heel veel succes met je jobs, de kids en alles. Je straalt op de foto en in woorden ook lijkt het 😉 TOP!
  Nesrin onlangs geplaatst…Next citytrip StockholmMy Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 7 september 2016 om 17:43

  Heerlijk dat geklets van river en fijn dat novelle het zo goed doet. Helemaal begrijpelijk met je werk, ik vind dat je echt kan merken dat je het leuk vindt ( als dat klopt) je post positieve foto’s en hebt helemaal nooit een onvertogen woord over je werk. Super fijn
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Roadtrip Amerika met dreumes #2: Las Vegas, Yosemite, de grootste boom en AlcatrazMy Profile

 • Reageer Lilian 8 september 2016 om 11:30

  Wat fijn om te horen dat het zo goed met je gaat en dat je voor jezelf kiest wat betreft het werk. Jammer dat er minder blogs online zullen komen maar het is volkomen begrijpelijk!

 • Reageer Marije 9 september 2016 om 15:13

  Wat fijn dat het zo goed gaat met jou en de kindjes. Logisch toch dat je minder tijd hebt voor je blog? Ik vind het sowieso al superknap dat je zo’n 34 uur per week kan werken met je twee kinderen. Ik heb echt respect voor werkende moeders! Succes weer met je afvalrace! You can do it!

 • Reageer Anneleen 10 september 2016 om 17:26

  Knap hoe je het allemaal weet te combineren: bloggen, zo hard werken, voor je gezinnetje zorgen, … En super dat het zo goed gaat met River en Novelle ! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…Een snap’je uit mijn leven #2My Profile

 • Reageer Jessica 12 september 2016 om 17:55

  Wat heerlijk dat je twee banen hebt waar je het zo onwijs naar je zin hebt. Fijn dat de kindjes het ook goed doen, altijd goed om te lezen.
  Jessica onlangs geplaatst…Piercings en tattoos wat vind ik ervan?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge