Food, Persoonlijk

Strijd tegen de laatste kilo’s #1

Twee weken geleden was ik er klaar mee. Tijdens de vakantie had ik mij dus laten gaan en ik wilde hoe dan ook mijn streefgewicht behalen. Maar dan moest er wel een knop om. Nadat ik met een collega had gesproken besloot ik de volgende ochtend gewoon weer op rantsoen te gaan. Geen chocolade, geen chips, geen vet beleg maar gewoon back to basic. Al het verkeerde voedsel verliet het huis en de gezonde spullen namen deze lege plekken in. Ik heb jaren Weight Watchers gedaan maar ik was het even moe. Ik moest opnieuw gemotiveerd worden en dus besloot ik even geen punten te tellen. Ik ben enorm fan van Weight Watchers, vergeet dat niet. Maar als je het al zo lang doet en het lukt even niet kan het soms zo zijn dat je even iets anders moet doen om er weer in te komen.

sla

Ik besloot het op eigen houtje te gaan doen. Ik maakte een soort van idee en daar ging ik mee aan de slag. Want ik werd niet dik van die aardappels en pasta bij het avondeten, maar wel van de chips en chocolade bij de tv op de bank. Als ik nou gewoon normaal ging eten (wat ik eigenlijk met Weight Watchers ook deed) dan moest het vast ook lukken. In de ochtend een bak kwark, ’s middags een lichte lunch en ’s avonds normaal avondeten maar dan zonder pakjes en zakjes. Tussendoor nam ik fruit en bouillon. Wel ging ik afgelopen twee weken een keer sushi eten, sliepen we bij vrienden maar nam ik wel een verantwoord ontbijt. Toen we ook spontaan heen en weer reden naar Egmond aan Zee kon ik helaas het handje chips niet afslaan. Maar het waren keuzes, bewuste keuzes die ik maakte. En zo ging ik de twee weken door.

Nu zijn jullie natuurlijk kats benieuwd wat de weegschaal aan gaf. Ik weeg elke week en zal vanaf nu ook elke week een update schrijven, het helpt motiverend en motivatie heb je nodig. De eerste week gaf de weegschaal 1,0 kilo aan. 1 kilo eraf, hopla dat was even lekker. Dat motiveert natuurlijk enorm en dus ging ik lekker door. Afgelopen woensdag twitterde ik al dat de weegschaal lief voor mij was, maar eigenlijk was ik gewoon lief voor hem want er stond maar lieft 1,6 kilo minder Bibian op de weegschaal en dat betekent -2,6 in twee weken!

IMG_6096 Een heerlijk resultaat en dat voel ik. Ik ben vrolijker, energieker en kan al helemaal dagdromen over hoe ik er over een tijdje uit zal zien. Oké moet ik het natuurlijk nog wel waar maken he jongens haha. Mochten jullie nog leuke websites weten waar ik lekkere makkelijke recepten zonder pakjes en zakjes kan vinden laat het mij weten! ’s Middags eet ik vaak een salade met vis of kip, maar wie weet hebben jullie nog lekkere suggesties?

Ik ga weer volop er tegenaan, hoe ging het deze week bij jullie? Zet hem op en tot volgende week!

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

27 reacties

 • Reageer Elisabeth 9 september 2016 om 06:08

  Die laatste loodjes wegen het zwaarst hè? Goed dat je er nou zo tegen aan gaat en wat n mooi resultaat!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Random Shoplog (HEMA, Kruidvat, Ziengs, Sting)My Profile

 • Reageer Josan 9 september 2016 om 06:18

  Zet hem op! Het lijkt me op een gegeven moment best lastig als je al zo lang bezig bent. Ik zou denk ik niet zo lang gemotiveerd kunnen zijn als resultaat uitbleef. Petje af hoor.
  Josan onlangs geplaatst…Alleen domme mensen krijgen kinderenMy Profile

 • Reageer Willemijn 9 september 2016 om 06:35

  Heel goed bezig Bibian!! Wij koken ook zonder pakjes en zakjes (als het even kan) en dat scheelde mij ook al wat kilo’s! Voor inspiratie zijn wij helemaal fan van http://www.chickslovefood.nl heb zelfs de beide kookboeken in huis. Ook Foodgloss heeft heerlijke recepten. 🙂 succes met de laatste loodjes!

  • Reageer Bibian 9 september 2016 om 09:58

   Dankje, ga eens kijken!

   • Reageer rika 10 september 2016 om 06:50

    En dan vooral de skinny 6 of de 5 or less gerechten. Superlekker en simpel

 • Reageer Dita 9 september 2016 om 06:37

  Goed bezig Bibian! Lekker en Simpel, chikslovefood en inderdaad foodgloss heeft lekkere recepten.
  Dita onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn leven – september 2016 #1My Profile

 • Reageer Minke - mamaminke.nl 9 september 2016 om 06:44

  Wat goed! Lekker bezig hoor. Als je thuis bent een ei met groente erin. En ham en kaas. Vult goed. En lifesabout.nl heeft al het lekkers uit de pakjes en zakjes maar dan zonder de pakjes en zakjes. Ideaal.
  Minke – mamaminke.nl onlangs geplaatst…PSV Phoxy babyfotoMy Profile

  • Reageer Bibian 9 september 2016 om 09:58

   haha toevallig gister gegeten, toch bedankt voor de tip!

 • Reageer Marjon 9 september 2016 om 06:46

  Knap dat je op eigen houtje weer door gaat!
  Het snoepen na het avondeten zijn boosdoeners ja.
  Ik hoor dus dat pakjes en zakjes ook boosdoeners zijn! Eens kijken of dat hier bij ons dan ook kan veranderen.
  Marjon onlangs geplaatst…Speeltuin de Roetsj #eropuitMy Profile

  • Reageer Bibian 9 september 2016 om 09:57

   Ja daar zitten echt onnodig veel kcal etc. in!

 • Reageer Channa 9 september 2016 om 06:52

  Super goed! Hier gaat er binnenkort ook weer de knop om. Minder snoepen en gezonder eten, moet lukken!
  Channa onlangs geplaatst…Naar school: Rosti Mepal lunchset + WINACTIEMy Profile

 • Reageer Emmy 9 september 2016 om 06:52

  Super goed bezig! Naar je eigen idee luisteren en dit volhouden heeft je goed beloond! Misschien heb je iets aan de recepten van mijn site eetclean.nl. Ik deel makkelijke recepten zonder zakjes en pakjes 😊

 • Reageer Nicole 9 september 2016 om 07:16

  Goed bezig hoor en stiekem wel jaloers! Ik heb afgelopen weekend een heel slecht weekend gehad, maar daarnaast heb ik elke dag meer dan 10.000 stappen gelopen en ben ik begonnen met sporten in de sportschool. Stiekem had ik dus wel verwacht dat ik vandaag weer een min zag. Maar helaas…
  Nicole onlangs geplaatst…Waar word ik blij van?My Profile

  • Reageer Bibian 9 september 2016 om 09:57

   Kop op en weer verder, komt goed Nicole!

 • Reageer Nicole 9 september 2016 om 07:57

  Goed bezig!! Ga zo door!
  Nicole onlangs geplaatst…Wat ik mis tijdens mijn zwangerschap!My Profile

 • Reageer Vanessa 9 september 2016 om 08:08

  Wauw, – 2,6 in 2 weken is een mooi resultaat. Goed bezig, doe zo verder!
  Vanessa onlangs geplaatst…Stress herkennen en wat doe je eraan?My Profile

 • Reageer Lianne 9 september 2016 om 08:15

  Lekker bezig! Ga lekker door zoals je nu bezig bent. En bewuste keuzes zijn belangrijk, niet gedachteloos chips naar binnen gieten haha. 🙂
  Lianne onlangs geplaatst…Straciatella MonChoutaartMy Profile

 • Reageer Michelle 9 september 2016 om 08:43

  Lekker bezig hoor! Wat een goed resultaat in twee weken! Kan me voorstellen dat het op een gegeven moment heel lastig is om steeds maar gemotiveerd te blijven. Nog éven volhouden! Zet ‘m op weer komende week.
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG72: THUISWERKDAGMy Profile

 • Reageer Leonie 9 september 2016 om 09:20

  Wauw! Wat goed van je! Op http://www.lifesabout.nl vind je enorm veel recepten zonder pakjes en zakjes! Ze maakt de ‘Knorr gerechten’ na, alleen dan met eigen kruiden enzo. zeker de moeite waard om te kijken.
  Succes.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Kyra’s Musthaves – #1My Profile

  • Reageer Bibian 9 september 2016 om 09:56

   Dankjewel voor de tip!

 • Reageer Jodi - liefthuis 9 september 2016 om 10:17

  Wat goed. Netjes hoor, je bent al zoveel afgevallen en nu deze manier klinkt top. Ik moet ook maar weer eens die chips en chocolade laten staan.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Reistips: Op vakantie/ vliegen met een dreumesMy Profile

 • Reageer Simone 9 september 2016 om 10:39

  Goed bezig, voor gezonde recepten chickslovefood idd en uitpaulineskeuken, ik werk zelf als voedingscoach met puur gezond…lekkere recepten, zonder pakjes en zakjes.

 • Reageer Gerdi 9 september 2016 om 12:23

  Knap dat je weer verder gaat! Ik moet ook nodig weer beginnen…
  Op de site van https://www.inlovewithhealth.com/ staan ook lekkere en gezonde recepten.
  Gerdi onlangs geplaatst…Vrijdag Tagdag | De 25 food vragen tagMy Profile

 • Reageer Mirjam 9 september 2016 om 13:56

  Wat knap dat je weer motivatie hebt gevonden en er lekker tegenaan gaat. Bij bewuste keuzes maken hoort ook af en toe een handje chips vind ik. Hoe harder je jezelf ‘straft’ of streng toespreekt, hoe groter de kans dat het handje een zak chips wordt. En dat wil je niet! 😉 Ik heb nog een heerlijk recept, licht, maar het vult goed: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R476628/griekse-wraps
  Je kunt de ingrediënten eventueel nog aanpassen door bijv. magere yoghurt of kwark te nemen ipv Griekse yoghurt. Mijn kids van 5 en 6 smullen van dit recept en is het een heerlijk gerecht voor deze zomerdagen!

 • Reageer Stien 10 september 2016 om 05:24

  Goed bezig zeg! Mijn tip? Smoothies! Superverzadigend, en je hebt in korte tijd aL je vitamines binnen.. Banaan- kiwi- spinazie is hier grote favoriet.

 • Reageer Roos 10 september 2016 om 09:38

  Goed bezig! Ik ben zelf fan van Koken met Karin zonder pakjes en zakjes (website en boeken). Met haar recepten kan je alle basisgerechten waar je normaal een pakje voor gebruikt makkelijk zelf maken.

 • Reageer Jessica 12 september 2016 om 17:57

  Wat goed dat je die knop weer hebt omgezet! En mooi dat je meteen zo goed resultaat ziet. Let je ook op met frisdranken? Daar zit zoveel troep in wat je eigenlijk zo weg hebt gedronken. Dat is zonde van je kcal.
  Jessica onlangs geplaatst…Piercings en tattoos wat vind ik ervan?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge