Food, Lifestyle, Persoonlijk

Strijd tegen de laatste kilo’s #3

Het is alweer twee weken geleden dat ik jullie vertelde over hoe het ging met mijn afvalrace. Vandaag ben ik een dag vrij, dus besloot ik achter mijn laptop te duiken, heerlijk met de geur van een bananenbrood om mij heen. Afgelopen twee weken gingen goed, ik zit in de flow en kies gezond. Dit wil niet gelijk betekenen dat de kilo’s eraf vliegen maar wel dat ik bewuster bezig ben. Want waarom een pot Chicken Tonight kopen als je ook zelf met kruiden een heerlijk kip kerrie kan maken. Precies. En dat is een beetje mijn doel. Niet alleen voor mij mezelf maar ook voor de kinderen. Zo kan ik vast oefenen voor als Novelle met de pot mee eet, aangezien in alle kant en klare schizzle vaak koemelk zit.

Jullie vroegen vaak “wat eet je dan op een dag?” Nou, vaak eet ik in de ochtend een bakje magere Franse kwark met fruit, rozijnen en noten. Tussendoor neem ik een stuk fruit en in de middag geregeld een salade. Niet alleen saai sla hoor, gewoon sla, komkommer, vlees of vis en een dressing. Vaak komt er ook nog een eitje aan te pas. In de avond eet ik gewoon een bord avondeten, alleen dan zonder pakjes en zakjes. In het weekend snack ik met lekkere ongezouten noten van de markt en tussendoor wil ik nog wel eens een cup a soup nemen of een plak bananenbrood.
IMG_7386

Afgelopen 3 weken was ik 3,4 kilo kwijt geraakt, dat hebben jullie twee weken geleden kunnen lezen. Maar wat is er de afgelopen 2 weken gebeurt? Juist, ik ben de eerste week na de laatste blog 0,7 kilo afgevallen en afgelopen week 0,3 en dat zet de teller op -1,0 afgelopen 2 weken. Totaal in 5 weken ben ik 4,4 kilo kwijt en daar ben ik super happy mee. Ik heb nog een lange weg te gaan want wil er eigenlijk nog precies 13 vanaf, maar waar een wil is, is een weg.

Aankomende twee weken ga ik weer mijn best doen, ik houd jullie op de hoogte. Hoe zijn jullie weken gegaan? Oh en een laatste vraag, wat is bij jullie nou echt een musthave voor kruiden in de kast, en wat doe je er mee?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

23 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 30 september 2016 om 06:04

  Fijn dat er weer iets af is, ga zo door. Wij hebben heel veel kruiden in de kast, paar weken geleden hebben wij via internet grote verpakkingen gekocht.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Dit was onze zomer 2016!My Profile

 • Reageer Malou 30 september 2016 om 06:08

  Goed zeg, het gaat best snel nu! Ik moet zelf nog wat zwangerschapskilo’s kwijt, maar dat wil nog niet echt..
  Malou onlangs geplaatst…Die koemelk..My Profile

 • Reageer Nicole 30 september 2016 om 06:11

  Ras el Hanout gooi ik werkelijk overal doorheen haha en knoflookpoeder. Verder varieer ik te weinig haha want heb vrijwel alle kruiden wel in de kast staan 😂 Maar goed bezig Bibian ik ben trots op je!!
  Nicole onlangs geplaatst…Plog | De première van Roodkapje de musicalMy Profile

 • Reageer Elisabeth 30 september 2016 om 06:12

  Als je zo doorgaat komt het vast goed!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Yoghurt Griekse stijl met fruit van Ella’s kitchenMy Profile

 • Reageer Dita 30 september 2016 om 06:30

  Wauw goed zeg! Qua kruiden vind ik gerookte paprika poeder echt een must! Zo lekker 🙂
  Dita onlangs geplaatst…Shoplog baby – Next DirectMy Profile

 • Reageer Marjon 30 september 2016 om 06:36

  Ik zie vaak ontbijt met yoghurt en lunch met salade.
  Zelf mis ik dan het brood. En ik beken… ook weinig zin om tussen de middag salade te maken.
  Ik moet eens op zoek naar een alternatief.
  Je bent in ieder geval goed bezig! Knap hoor.
  Marjon onlangs geplaatst…Bezoekje aan de Action #shoplogMy Profile

 • Reageer Nicole @ Everyday-Life.nl 30 september 2016 om 06:45

  Wow wat goed van je! Ga zo door!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Verschillen tussen de eerste en de tweede zwangerschapMy Profile

 • Reageer Lisette 30 september 2016 om 07:20

  Goed zeg! Goede inspiratie want ik ben door tijdgebrek weer aardig aan het versloffen. Ik mij overal paprikapoeder door. De leiden van mister flavor zijn ook heel lekker, en gezond met minder zout. Bij sweet lemon over je avocado. Tipje!

 • Reageer Lisette 30 september 2016 om 07:21

  Goed zeg! Goede inspiratie want ik ben door tijdgebrek weer aardig aan het versloffen. Ik mij overal paprikapoeder door. De leiden van mister flavor zijn ook heel lekker, en gezond met minder zout. Bij sweet lemon over je avocado. Tipje!
  Lisette onlangs geplaatst…Ode aan de zaklampMy Profile

 • Reageer Leonie 30 september 2016 om 07:35

  Wauw, goed bezig! Ik ben helemaal niet thuis in de kruiden, dus kan je niet helpen… ik lees ff mee in de comments;). Ik wil ook nog wat (zwangerschaps)kilo’s kwijt… maar t wil nog nie echt
  Leonie onlangs geplaatst…Mamshowt: Mijn mama musthavesMy Profile

 • Reageer Josan 30 september 2016 om 08:00

  Lekker bezig, ik vind peper, zout, essentieel. Maar kurkuma gebruik ik in Indiaase gerechten. Nootmuskaat heb ik sinds kort ook herontdekt.
  Josan onlangs geplaatst…Advanced Digital Intelligence Spy Notebook +winaactieMy Profile

 • Reageer Vanessa 30 september 2016 om 08:09

  Leuk om weer een update te lezen! Een kilo op 2 weken is een mooi resultaat, zeker omdat je al een tijdje bezig bent. Het gaat misschien wat trager, maar je blijft afvallen en dat is super 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…It’s the season to be jolly!My Profile

 • Reageer Tineke 30 september 2016 om 08:23

  Trots op je, Bibian! Hier zit ik er echt een beetje doorheen, het lukt me gewoon maar niet weer om het op te pakken 🙁
  Tineke onlangs geplaatst…FOOD | Chocolade mugcake (voor tijdens Heel Holland Bakt)My Profile

 • Reageer Bo 30 september 2016 om 08:24

  Ik probeer nu ook vaker salades te eten! Als ik bijvoorbeeld tonijn door de salade doe, dan strooi ik er caribbean kruiden van jonnie boer overheen, superlekker! Deze kruiden zijn ook lekker door de witte bonen met tomatensaus😆 Verder gebruik ik veel kip en cajunkruiden.

 • Reageer Roos 30 september 2016 om 08:43

  Goed bezig hoor! Ik vind de combinaties van kruiden van Jonnie Boer heerlijk, in van die zilveren potjes te koop bij de AH. Lekker in curry’s en kipgerechten. In het dekseltje zit een receptenboekje met ideeën. Daarnaast heb ik laatst het zakje ‘Jamaican jerk’ kruiden ontdekt van (volgens mij) Versteegen. Een eetlepel bij de kip met wat wokolie, chilisaus en sojasaus of ketjap, 15 minuutjes intrekken en dan bakken = super malse kip! Ik eet het dan met o.a. noodles, broccoli en mango. Aanrader!

 • Reageer Lianne 30 september 2016 om 08:45

  Supergoed bezig! Niet alleen met het afvallen, maar ook met het bewuster koken etc. Zelf vind ik daar het boek/website van Lekker en Simpel goed bij helpen. Bij sommige gerechten zou ik nog wel een kleine salade aan toevoegen, zodat je genoeg groenten binnen krijgt.

 • Reageer Michelle 30 september 2016 om 09:16

  Leuk om weer een update te lezen! Wat ben je goed bezig! Zet ‘m op de komende weken. Ik hoop dat je lekker in deze flow kunt blijven!
  Michelle onlangs geplaatst…SHOPLOG VOOR MORRIS: H&MMy Profile

 • Reageer Jessica 30 september 2016 om 12:12

  Wat gaat het goed! Qua kruiden, ik gebruik zelf veel paprikapoeder (kijk ook eens naar een geroosterde paprika poeder net wat meer smaak) en knoflook poeder gebruik ik vaak.
  Jessica onlangs geplaatst…#Boektober een nieuwe challenge voor mijMy Profile

 • Reageer Zara 30 september 2016 om 13:46

  Ik gebruik zoveel kruiden. Ik kook nooit zonder. De kruiden die ik het meest gebruik zijn paprika poeder, komijn, peper en zout. Ik ben Marokkaans dus ik kook ook veel Marokkaans.

 • Reageer Channah 1 oktober 2016 om 15:27

  Ik heb van flavor king een tijdje geleden kruiden mogen ontvangen, daar zou ik zeker eens naar kijken. Heel veel verschillende (ongebruikelijke) combinaties en net even wat ‘gezonder’ in vergelijking met andere kruiden. En daarnaast ben je super goed bezig, je eetschema ziet er ook heel erg netjes uit!
  Channah onlangs geplaatst…Ik ben zwanger!My Profile

 • Reageer Linda 1 oktober 2016 om 15:27

  Ik moet ook nodig nog wat kilo’s er af!
  Linda onlangs geplaatst…“Disney On Ice viert 100 Years of Magic” Maak kans op 4 tickets!My Profile

 • Reageer Melissa 3 oktober 2016 om 10:13

  Hier is de “season mix for chicken couscous” favoriet! Gooi ik overal overheen. Over kip, garnalen, tartaar… En het bakt zelfs goed zonder olie, wat ik weken heb moeten doen tijdens het volgen van een stofwisselingskuur. Wat mij betreft dus echt een aanrader! (p.s. ik heb hem van het merk Rabda, uit de Arabian foodbox)
  Melissa onlangs geplaatst…Wat mag je niet eten als je zwanger bent? Een overzicht.My Profile

 • Reageer Annemijn 5 oktober 2016 om 13:16

  Wauw knap zeg! Ik vind dat het best snel gaat in een paar weken tijd. Succes nog!
  Annemijn onlangs geplaatst…Tony’s Chocolonely melk-cola / Hoe smaakt ‘ie?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge