Food, Lifestyle, Persoonlijk

Wat ik at op een dag – eetdagboekje

Eetdagboeken zijn altijd populair op onze blog. Het was heel lang geleden dat ik een eetdagboek gedeeld had dus ik bedacht me om er weer eens eentje te delen met jullie. Ik wil toch even vermelden dat ik geen healthguru ben, ik hou van lekker eten en dat ik ook niet genoeg groente binnen krijg. Dat weet ik allemaal. Ik ben ook niet bezig met afvallen dus dit is gewoon een normale dag. Een luie, random woensdag waar ik lekker ging lunchen met m’n zus en iets nieuws probeerde ’s avonds. (Niks in deze post is gesponsord of iets.)

Foto 24-08-16 08 25 59Goedemorgen! 8:00u
Ik ontbijt met mijn allerlievelingste ontbijt: Alpro Soya – Mild & Creamy in de smaak vanille, een handje Special K pure chocola en een hand gesneden aardbeien. Ik weet niet waarom maar ik vind dit gewoon een heel fijn ontbijt. Het vult goed, ik vind het lekker en het is ook niet heel ongezond vind ik. (Met een lepeltje van Nilo haha.)

Foto 24-08-16 08 27 08Daarbij drink ik een latte macchiato. Onze melkopschuimer heeft het een beetje begeven, meh. Heel weinig schuim dus maar de melk wordt nog wel goed heet in dat ding. Ik gebruik altijd de cupjes voor ons Nespresso apparaat van de Albert Heijn in sterkte 6/7. En 2 zoetjes.

Foto 24-08-16 10 38 5611:00u
Ik neem een banaan. Ik vind alleen Chiquita bananen lekker, alle andere merken/niet-merken vind ik niet zo lekker hahaha.

Foto 24-08-16 11 58 1512:00u Ik ga naar mijn zusje toe en daar drink ik een glas ranja. Om 13:00u gaan we lekker lunchen met broodjes die ik gehaald heb. Heerlijk, af en toe uitgebreid lunchen met verse broodjes en beleg. Ik at een kleine Italiaanse bol, de ene helft met verse roomkaas en de andere helft met salami en een klein schnittbroodje, met hetzelfde beleg. Daarbij drink ik 1 glaasje Optimeldrink.

Foto 24-08-16 19 23 3615:00u Thuis drink ik een glas Spa Rood met wat Slimpie erin. Ik krijg gewoon water moeilijk weg dus met een beetje ranja of iets erin gaat dat beter.

Foto 24-08-16 17 10 3517:30u Ik zit aardig vol van de lunch dus ik heb tot het avondeten geen trek en neem ook niks te snaaien (goed he!). Ik had laatst een lekker maaltje gezien in de AllerHande van Albert Heijn en besloot het eens te maken. Piadina’s! Ik had er nooit van gehoord maar het zijn dus een soort wraps maar dan net iets anders. Iets meer broodachtig. Het is van Italiaanse afkomst en alles wat die Italianen bedenken op foodgebied is bij mij goedgekeurd. Dit klonk dus als muziek in de oren. Het is wel een koud gerecht dus daar moet je van houden ’s avonds, maar ik en mijn vriend vinden dat wel lekker af en toe.

Foto 24-08-16 17 18 08Nou, het is dubbel en dik goedgekeurd door ons allebei. We vonden het echt heel erg lekker met de combinaties die ik erop had gedaan (inspiratie dus uit de AllerHande). Ik deed de piadina’s heel even in de pan met wat olijfolie. Op een piadina deed ik pestospread, rosbief en waterkers en op de andere deed ik roomkaas, pain d’ardenne en 3 soorten pittige kiemgroenten. Omdat de piadina’s nog warm waren tijdens het beleggen was het een lauwe maaltijd en dat smaakte ontzettend goed. Ik dacht dat ik niet genoeg zou hebben (vreetzak) maar ik heb de laatste paar happen met moeite op gekregen en zat daarna bomvol. Waarom stop je dan niet met eten Manon? Nou omdat ik het lekker vond hahaha. #foreverfat. Bij het eten dronk ik een glas Spa Rood

Foto 24-08-16 19 23 50Na 20:00u ’s Avonds op de bank dronk ik weer een glas Spa Rood met wat Slimpie erin. Ik heb me goed ingehouden met snaaien. Ik had wel heel erg zin in wat lekkers maar na dit glas drinken was die snaaizin iets minder. Toen ben ik maar gewoon naar bed gegaan, prima oplossing tegen snaaizin 😉

Kennen jullie piadina’s?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

25 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 13 september 2016 om 06:07

  Leuk om je eetdagboekje te zien. Ik ken piadina’s niet, heb er eigenlijk ook nog nooit van gehoord.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Stoere jongensjassen : Warm de winter door.My Profile

 • Reageer Nicole 13 september 2016 om 06:12

  Nog nooit van piadini’s gehoord maar het ziet er lekker uit! Spa rood lust ik trouwens niet maar misschien wel met Slimpie erin..
  Nicole onlangs geplaatst…Ik knipperde met mijn ogen.. en weg was ze!My Profile

 • Reageer Josan 13 september 2016 om 06:16

  Nope nog nooit van piadina’s gehoord. Slimpie ken ik wel. De ice tea smaak vind ik het lekkerst.
  Josan onlangs geplaatst…Met kinderen cultuur spotten in EfezeMy Profile

 • Reageer Dita 13 september 2016 om 06:38

  Nog nooit van gehoord. En spa rood drink ik ook vaak, zo lekker!
  Dita onlangs geplaatst…Genieten van een zomerse avondMy Profile

 • Reageer Channa 13 september 2016 om 06:43

  Nog nooit van piadina’s gehoord maar klinkt heel lekker!
  Channa onlangs geplaatst…Baby Born bestaat 25 jaar!My Profile

 • Reageer Leonie 13 september 2016 om 06:49

  Ik ken t ook niet, maar lijkt me best lekker! Ik moet eens vaker de ah recepten bekijken.. Ik ben zo inspiratieloos qua eten.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Hond en pasgeboren babyMy Profile

 • Reageer Malou 13 september 2016 om 07:02

  Nee nooit van gehoord, maar het lijkt me erg lekker 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Nomi’s outfits #11My Profile

 • Reageer Annemijn 13 september 2016 om 07:30

  Ziet er lekker uit! Ik heb ze ook gezien in de allerhande maar niet zelf gemaakt.
  Annemijn onlangs geplaatst…7 Hotspots en tips om Antwerpen in één dag te zienMy Profile

 • Reageer Diana 13 september 2016 om 07:49

  Ik heb nog nooit van piadina’s gehoord, ben wel erg nieuwsgierig na het recept!
  Diana onlangs geplaatst…Gestopt met de pil!My Profile

  • Reageer Manon 13 september 2016 om 08:18

   Er Staat precies wat ik erop heb gedaan 😉

 • Reageer Nicole @ Everyday-Life.nl 13 september 2016 om 07:49

  Nog nooit van gehoord, maar klinkt goed!!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Mini low budget shoplog (Action, Zeeman & Wibra)My Profile

 • Reageer Vanessa 13 september 2016 om 07:54

  Leuk om te zien wat je zoal eet op een dag. Ik heb nog nooit van piadina’s gehoord, maar het ziet er wel lekker uit 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Winactie: € 50 shoptegoed bij RadbagMy Profile

 • Reageer Michelle 13 september 2016 om 08:13

  Oh ik moet de Allerhande ook wat vaker meenemen. Af en toe zó inspiratieloos wat het avondeten betreft. Heel herkenbaar; ook hier is Chiquita favoriet! Haha. Slimpie overigens ook.
  Michelle onlangs geplaatst…WAT ZIT ER IN MIJN LUIERTAS?My Profile

 • Reageer Lianne 13 september 2016 om 10:18

  Het blijft leuk zo’n eetdagboekje. Die piadina’s kende ik niet, maar ze zien er heerlijk uit. En ja, ik neem de Allerhande ook altijd als ik bij de Appie kom, maar dat laatste gebeurd niet zo vaak.
  Lianne onlangs geplaatst…Snelle kaneelbroodjes met glazuurMy Profile

 • Reageer Shimmer-pie 13 september 2016 om 10:34

  Ohh wat vind ik eetdagboekje toch altijd leuk om te zien! Vaker doen haha ik vind het gewoon een prima dag! Niet te healthy-fit maar gewoon gezond normaal!

  Ik ging meteen op de appie site kijken voor die piadina’s, dat ziet er echt heel erg lekker uit! Ik ga dat zeker ook binnenkort eens eten! Misschien ook lekker met mozzarella?

  Grappig trouwens dat je alleen chiquita bananen lust! Haha ik proef vaak echt geen verschil tussen verschillende merken bananen!
  Shimmer-pie onlangs geplaatst…Ik ben Zwanger!My Profile

  • Reageer Manon 13 september 2016 om 11:44

   Jaaa ik wil het binnenkort een keertje met pesto, tomaatjes, mozzarella en rauwe ham ofzo maken in het tostiapparaat!

 • Reageer Lifesabout 13 september 2016 om 11:35

  Nee dat kende ik nog niet, gaat snel verandering in komen…mmm!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Geachte veganist met je voet tussen mijn deur.My Profile

 • Reageer Anneleen 13 september 2016 om 13:12

  Leuk om te zien! Die Alpro Mild en Creamy lijkt me erg lekker! 🙂 En inderdaad ideaal als ontbijtje!
  Anneleen onlangs geplaatst…Een snap’je uit mijn leven #2My Profile

 • Reageer Linda 13 september 2016 om 16:43

  Ik had er nooit van gehoord maar met hoge temperaturen eet ik graag koud!
  Linda onlangs geplaatst…Ik sta met mijn mond open te kijken.My Profile

 • Reageer Jodi - liefthuis 13 september 2016 om 18:47

  Oow dit wil ook eten lekker die wraps
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Roadtrip Amerika met dreumes #3: NEW YORK!!!!My Profile

 • Reageer Bettine 13 september 2016 om 21:28

  Vorige week in Italië toevallig voor het eerst een piadina gegeten! Echt zo lekker!
  Ik had er een met mozzarella, tomaat en rucola. Ook een aanrader.
  Ik wist niet dat je ze bij de AH kon kopen, thnx voor de tip!

  • Reageer Manon 14 september 2016 om 08:43

   Oeh lekker!!

 • Reageer chiara 14 september 2016 om 09:23

  piadina komen uit de streek waar mijn oma geboren is (ik ben italiaanse). het is in Romagna (de buurt van Rimini) heel normaal piadina eten ipv brood. Elke huisvrouw maakt piadina daar, en je krijg altijd in het restaurant gelijk een mandje piadina als je wacht op je eten. de leukste herinneringen toen is klein zijn wanneer wij bij ome ginge logeren, en zij bakte altijd piadina voor ons. Je moet wel het liefst warm eten, net uit de pan die wordt gebruikt om de piadina te bakken.
  Het originele beleg is stracchino (een soort roomkaas) en parmaham, maar ik vind ze ook lekeer met hummus en gegrilde gronten

  • Reageer Manon 14 september 2016 om 09:38

   Oh wat leuk om te lezen zeg!!! Ik had ze inderdaad ook warm uit de pan en daarna belegd zodat ze nog wat lauwwarm waren. Zelf piadina maken is ook wel eens leuk om te proberen! Thanks voor je leuke comment 😀

 • Reageer Kirsten 14 september 2016 om 12:01

  Nog nooit van gehoord, van die piadina’s. Ziet er wel lekker uit! Fijn om een eetdagboekje van een hele dag te zien 🙂 Het ontbijtje met die aardbeien zou mij ook wel kunnen bekoren!
  Kirsten onlangs geplaatst…Tijd voor een pop?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge