Lifestyle, Moeder zijn, Recepten

Een gezonde maaltijd na een drukke (werk)dag? Het kan!

IMG_8140
Zoals jullie weten werk ik tegenwoordig 24 uur bij de ene baan en ongeveer 8 uur bij de andere baan. Dat betekent een drukke bende in ons huis. De kinderen gaan 3 dagen per week naar het kinderdagverblijf en als ik moet werken haal ik ze rond 18.00-18.30 uur op. Soms als ik wat later ben, haalt mijn vriend de kinderen op. Zodra ik thuis ben moet er natuurlijk ook nog gekookt worden. Ik ben (zoals jullie wel weten) op de gezonde toer en wil niet te veel pakjes en zakjes gebruiken. Kant en klare maaltijden of pakjes/zakjes is toch wel iets waar je snel naar grijpt als je druk bent en weinig tijd hebt om te koken. Ik wilde kinderen wel een beetje op tijd naar bed hebben, dus moet de maaltijd wel makkelijk, snel maar ook gezond zijn. Zodra ik thuis kom, zet ik de kids in de woonkamer met wat speelgoed en dan begin ik aan het avondeten.

Deze blogpost is gesponsord door Albert Heijn, tevens kregen wij het verspakket + alle toebehoren toegezonden.

IMG_8135
Albert Heijn helpt drukke gezinnen graag een handje met de nieuwe verspakketten! Wij ontvingen een verspakket met alle ingredienten voor een Thaise Groene Curry en voor Italiaanse Lasagne. Ik besloot om de curry te gaan maken en de lasagne te bewaren voor een andere keer. In het verspakket zitten alle ingrediënten die je nodig hebt voor een maaltijd, je hoeft er (soms) alleen nog vlees/vis en/of rijst/pasta bij te kopen. In ons geval zat er nog pandanrijst bij, blokjes scharrelkip en wat lekkere naanbroodjes!

IMG_8139
Het stappenplan is kort en beknopt, geen ellenlange beschrijvingen. Ideaal, want met twee kleine kinderen tijdens het spitsuur na een drukke werkdag is de concentratie vaak ver te zoeken.

groenecurry1
Oké, bovenstaande groenten zitten er allemaal in het pakket (ook nog een rood pepertje maar die laten we even achterwege want River eet mee en dat is net wat te pittig voor hem). Ik begin met het wassen van alle groenten en ondertussen staat er een pan met water op het fornuis te koken. Als het water kookt voeg ik de rijst toe en zet de timer op 10 minuten.

groenecurry2
Terwijl de rijst kookt ga ik alle groenten fijn snijden. Puntpaprika, wortel, een rode ui, komkommer, courgette, tomaten: bomvol groente deze curry! Ik ben hier wel even zoet mee en de rijst is ondertussen klaar. Ik giet het af en laat het nog even doorstomen met de deksel op de pan.

groenecurry3
In een grote hapjespan verwarm ik wat olie en voeg de kipblokjes hier aan toe. Als de kip gaar is, gaat het gesnipperde uitje erbij en als deze glazig is geworden de rest van alle gesneden groenten. Het ziet er alvast heel kleurrijk en smaakvol uit!

IMG_8174
Ondertussen zet ik deze kleine man aan het werk, hij mag de tafel dekken!

groenecurry4
Terwijl ik de boel af en toe omschep breken de twee kinderen de tent af, maar dat mag de pret niet drukken. Nadat de groenten een minuut of 4 hebben meegebakken voeg ik de currypasta toe en het ruikt metéén heerlijk! De currypasta bakt ook zo’n twee minuten mee en daarna gaat er een pakje kokosmelk bij. Als dit aan de kook is gaat de deksel op de pan en laten we dit 10 minuten sudderen.

groenecurry5
In die 10 minuten suddertijd kan ik mooi de afwas in de vaatwasser ruimen en de kinderen tot de orde van de dag roepen. River gaat vast aan tafel zitten en voor Novelle pak ik een hapje uit de vriezer en warm dit op (zij kan helaas niet mee-eten want er zit koemelk in en dit gaat dus niet vanwege haar koemelkallergie). Ik schep rijst in de bakjes, proef de curry even en schep daarna flink wat op de rijst. Het ziet (en ruikt!) heerlijk!

IMG_8185
Voor mezelf heb ik alsnog de rode peper gesneden en dit in mijn schaaltje gedaan, ik hou wel van een beetje pit! Al moet ik zeggen dat de curry van zichzelf ook aardig pittig is.

IMG_8193
River wilde ook perse met de stokjes eten, de schat haha. Voor hem was de curry net iets te pittig dus dit is wel iets om even te weten, wil je dit met je kinderen eten. Het ene kind houdt wel van pit en de ander iets minder.

IMG_8191
Gezellig samen aan tafel. Kaarsjes aan, even kletsen hoe de dag gegaan is, hoe het op het kinderdagverblijf was en ondertussen lekker eten. (Novelle kruipt rond op de grond, die had haar hapje al gehad.)

IMG_8184
Ziet dat er niet goed uit? Ik vind de verspakketten van de Albert Heijn echt een uitkomst. Ze hebben een gevarieerd assortiment, voor ieder wat wils dus. Deze Thaise Groene Curry vond ik oprecht heel erg lekker en ben heel benieuwd naar de Italiaanse Lasagne die we nog gekregen hebben. Andere soorten van de AH verspakketten zijn bijvoorbeeld: Turkse Groentekebab, Marokkaanse Couscous, Zoete Aardappelsoep en Indiaase Tandori Wraps.

Schermafbeelding 2016-09-29 om 15.10.52 1
Manon heeft de verspakketten ook al gespot tijdens het boodschappen doen (ze liggen gewoon bij de verse groenteafdeling!). Lijkt jou dit iets om op tafel te zetten en welke variant zou jij kiezen?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

18 reacties

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 4 oktober 2016 om 06:10

  Die ziet er lekker uit. Ik heb ooit een soeppaket gekocht dat er zo uitzag. Zat ook alles in.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…15 dagen declutter challenge #2My Profile

 • Reageer Josan 4 oktober 2016 om 06:18

  Ik heb ze wel zien liggen, maar ik heb er nog nooit echt goed naar gekeken. Dacht dat het soeppakketen waren 🙂 Thaise Curry klinkt wel lekker.
  Josan onlangs geplaatst…Verplichte anticonceptie voor incapabele oudersMy Profile

 • Reageer Nicole 4 oktober 2016 om 06:31

  Ik wil het ook wel eens uitproberen al is de kokosmelk voor mij alweer iets teveel punten etc wat jammer is want ik houd van currys!! Het groente snijden is wel een rot werk en zou ik dan (als ik in de avond een snelle maaltijd wil) dan op voorhand al snijden want anders is het niet “snel” meer naar mijn idee..
  Nicole onlangs geplaatst…8 manieren om de herfstgeur in huis te halenMy Profile

 • Reageer Malou 4 oktober 2016 om 06:42

  Handig zeg! De tandori wraps lijken me erg lekker 🙂
  Malou onlangs geplaatst…‘Ga maar in de hoek staan’My Profile

 • Reageer Dita 4 oktober 2016 om 07:02

  Dat ziet er goed uit!
  Dita onlangs geplaatst…Lichtpuntjes #24My Profile

 • Reageer Nicole @ Everyday-Life.nl 4 oktober 2016 om 07:22

  Handig zo’n pakket! Al houd ik helemaal niet van curry.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Onze low budget bruiloft!My Profile

 • Reageer Melissa 4 oktober 2016 om 07:45

  Ga ik eens proberen! Ik vind die tomatensoep pakketten ook altijd super 🙂

 • Reageer Tineke 4 oktober 2016 om 07:54

  Ik gebruik wel eens zo’n verspakket voor erwtensoep! Lijkt me voor andere gerechten ook best handig eigenlijk, maar geen AH in de buurt helaas! 🙁
  Tineke onlangs geplaatst…MAMA | Mom-gadget: Play and GoMy Profile

 • Reageer Michelle 4 oktober 2016 om 08:19

  Ik vind dit zo’n slim en snel concept. Ook leuk om eens iets anders te proberen in de keuken. Heb ze zelf al een aantal keer zien liggen, maar merk dat ik uit automatisme toch gewoon sneller alle ingrediënten los koop.
  Michelle onlangs geplaatst…MORRIS’ BEDRITUEELMy Profile

 • Reageer Vanessa 4 oktober 2016 om 08:20

  Ziet er lekker uit! Ik heb nog geen ervaring met zo’n verspakketten maar ze lijken me zeker een goede uitkomst. Ik ben best benieuwd naar die Italiaanse lasagne en de Indiaase Tandori Wraps.

 • Reageer Diana Carlton 4 oktober 2016 om 08:33

  Ik heb dit nog helemaal niet zien liggen in de AH. Het ziet er namelijk héérlijk uit wat je hebt gemaakt! Ik vind het ook altijd maar gedoe, racen tegen de klok, uiteindelijk bedenken wat je er nog gekookt moet gaan worden. Dit is wel een slimme zet van de AH.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Oktober, wat ga je ons brengen?My Profile

 • Reageer Leonie 4 oktober 2016 om 09:31

  Huh! Nooit geweten dat dit maaltijden waren.. ik dacht altijd aan gewoon soeppakketen! Lekker, ik ga zeker eens kijken.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Op vakantie met een baby!My Profile

 • Reageer Pauline 4 oktober 2016 om 09:53

  Leuke foto’s! Wij zijn dol op de verspakketten van AH, die gaan altijd mee naar huis als ze er liggen. De groene curry en lasagna nog niet gezien, die wil ik ook wel proberen! Ik vind ze ideaal.
  Xx
  Pauline onlangs geplaatst…Dear Diary #37My Profile

 • Reageer Bianca 4 oktober 2016 om 13:53

  Lekker! Wij hebben nu al een paar keer het pakket voor curry Madras gebruikt en vinden die erg lekker! En ook niet té pittig voor de kleine. Sterker nog, het ligt al klaar voor vanavond… 😉 Ik vind het alleen niet iets voor wanneer je heel snel klaar moet zijn, omdat er door alle groentes behoorlijk wat snijwerk bij komt kijken.

 • Reageer Ineke 5 oktober 2016 om 17:33

  Dat ziet er lekker uit! Helaas hoorde ik dat ze hem nog niet hebben in BE :(..

 • Reageer Inez 9 oktober 2016 om 15:51

  Dit klinkt echt ideaal!!
  Even een vraagje off topic: waar heb je die prachtige blauwe schaaltjes vandaan?

  • Reageer Manon 9 oktober 2016 om 20:39

   Die kregen we bij het pakket… Dus we hebben geen idee! Sorry! Bij Xenos verkopen ze wel van dit soort modellen.

   • Reageer Inez 10 oktober 2016 om 10:24

    Oke dankje! Dan ga ik deze week eens even bij de Xenos kijken 😄

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge