Kiekjes, Persoonlijk

Kiekje #23: Naar de Efteling & Jarig!

Goedemorgen! Hoe was jullie weekend?
Ik heb deze eer een plogje van vrijdag en zaterdag in plaats van de hele week. Vrijdag gingen we naar de Efteling en zaterdag was ik jarig, 27 alweer!

efteling1
Vrijdag begon al heeeel vroeg. Ons kind had namelijk om 5:30u bedacht dat het tijd was om naar de “Effe-ing” te gaan. Wij vonden dat erg vroeg maar goed, wat doe je eraan haha. Om 8:00u vertrokken we met mijn ouders, zusje en haar vriend naar Kaatsheuvel. Rond half 10 liepen we in het park en aangezien de deuren pas om 10:00u open gingen keken we eerst even bij de fonteintjes. Als we de hele dag hier gebleven waren was het voor Nilo ook goed haha, hij vond het nu al prachtig.

efteling2
We namen ook maar even een kopje koffie want half 6 voel je wel haha. We liepen daarna meteen naar de Droomvlucht en Nilo zat met open mond te kijken. Zo prachtig om de Efteling weer vanuit een kinds ogen te bekijken. Daarna liepen we door het land van Laaf, deden we een rondje met de karretjes bij de Laafjes (Nilo bij opa&oma) en keken we naar mijn favoriet van vroeger: de bakkertjes. Ik had zelfs een poster van de bakkers op mijn kamer haha. Na de rust zochten we even een achtbaantje op, Nilo vond dat maar al te mooi en als je zei: “ga je mee?” dan zei hij volmondig: “JA!” haha.

efteling3
Met (kleine) kinderen moet je natuurlijk ook in Carnaval Festival aka Joki en Jet. Nilo is 4x in Joki geweest die dag hahaha. Gelukkig was het heel rustig dus konden we overal zo doorlopen, ideaal. Na elke ronde zei Nilo: “nog keertje”, zo leuk vond hij het! Het was ondertussen lunchtijd en dan neem je natuurlijk frietjes en een “wossie” (frikandel). Daarna was Nilo erg moe (vind je het gek, nachtbraker…) en deed een dutje in de kinderwagen terwijl er nog wat rondjes in de achtbanen gedaan werd.

efteling4
Wij tankten nog een kopje koffie weg in het zonnetje en na een dutje van 30 minuten (-_- de Efteling is veel te leuk om te slapen) was meneer weer wakker en gingen we naar het Sprookjesbos. We moesten Nilo letterlijk wegdragen bij elk sprookje (na een kwartier kijken per ding) en dat vond hij niet leuk haha. Hij vond het zo prachtig. Van paddestoel naar paddestoel rennen, door de raampjes gluren, Klein Duimpje roepen en de schat van de draak pakken…
Mijn zusje ging nog een rondje in de draaimolen met Nilo maar na een half rondje riep Nilo al: “KLAAR KLAAR”, hij vond er geen reet aan HAHAHA.

Foto 30-09-16 18 16 46
Daarna liepen we nog wat rond, kreeg Nilo een Joki popje van opa en oma en rond 17:00u reden we richting huis. Onderweg stopten we bij de MaccieD, perfecte afsluiter voor zo’n dag natuurlijk. Het laatste half uurtje hebben we Nilo in de auto toch maar wakker gehouden en eenmaal thuis lag hij om 19:15u uitgeteld in bed (en wij ook).

verjaardag1
Zaterdagochtend begon weer heeeeel vroeg. Om 4:30u was Nilo klaar wakker: “aankeden, brood eten, sjoke-aaaaa”. Aherm, nope. Na een uur keten bij ons in bed gaf hij het op en vielen we met z’n allen nog in slaap. Om 8:30u, JA HALF NEGEN, werd ik wakker gemaakt door een lieve dreumes die bovenop me ging zitten. Ik had mijn mooiste verjaardagscadeau al gekregen: uitslapen! Oké, met onderbreking maar dat maakt niks uit. Ik ging lekker douchen en kreeg cadeautjes. Van Robert had ik al een keukenmachine van KitchenAid gekregen en van Nilo kreeg ik een geurtje, een tekening en een lief kaartje.
Daarna gingen we even wat boodschapjes doen, haalden de taart op en aten daarna knakworstjes (yolo op je verjaardag).

verjaardag2
Nilo ging rond 13:00u weer eventjes naar bed zodat hij fit was voor de visite die vanaf 14:00u kwam binnendruppelen. De bel ging en toen ik de deur naar de gang open deed schrok ik me een hoedje (positief). Stonden daar ineens Milou, haar vriend en de kleine Faas voor de deur! Helemaal uit Bergen op Zoom (bijna 2 uur rijden) speciaal voor mijn verjaardag. Hoe leuk en hoe lief! Bibian en Milou hebben elkaar dus ook ontmoet maar Bieb moest ’s middags werken dus die ging helaas na een uurtje al weer weg 🙁 Mike en de kindjes bleven gelukkig nog wel!

verjaardag3
Om half 6 gingen mijn vader, oom en ‘zwager’ naar Vitesse toe en wij besloten pizza te bestellen met de rest die bleef. We bestelden XL pizza’s bij Domino’s en iedereen heeft lekker gegeten. Een perfecte afsluiter voor mijn verjaardag die ik lekker tatta’s be like, maar wel met “mijn mensen” heb gevierd.

verjaardag4
Na het eten ging iedereen weer naar huis en wij hadden ook de knollen op. Pyjama’s aan, Nilo naar bed en toen waren we Balou kwijt. Die had zich de hele dag niet laten zien (hij houdt niet van drukte) en we dachten dat hij buiten was. Gelukkig na een grondige inspectie op zolder vond ik hem haha. Ik kreeg trouwens heel veel chocola, 2 leuke boeken, heel veel kunst van de kindjes, kaartjes, moneys en van Bibian kreeg ik een High Tea cadeau! Leuk leuk! Ik lag ook niet al te laat in bed die avond…

We hebben ontzettend van de Efteling genoten en het was echt zo leuk <3. Mijn verjaardag was helemaal zoals ik het wilde: lekker gemoedelijk haha. Ik ben benieuwd wat dit jaar voor mij in petto heeft 🙂

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

23 reacties

 • Reageer Elisabeth 3 oktober 2016 om 06:03

  Gefeliciteerd! Wat leuk altijd toch weer, de erteling. Ziet r uit alsof jullie genoten hebben.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Ben je al zwanger?My Profile

 • Reageer simpel, met een snufje liefde 3 oktober 2016 om 06:09

  Gefeliciteerd met je verjaardag. Wij gaan binnenkort ook weer naar de efteling. Ik heb er nu al zin in.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…15 dagen declutter challenge #2My Profile

 • Reageer Josan 3 oktober 2016 om 06:14

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Ik ben al te lang niet meer in de Efteling geweest zie ik. Ik wacht nog even totdat dreumes groot genoeg is.
  Josan onlangs geplaatst…Bad Moms winactie #7 Emob waardebonMy Profile

 • Reageer Malou 3 oktober 2016 om 06:29

  Nog gefeliciteerd, en wat een leuke dagen! Fijn dat Balou gewoon op zolder zat, dat doet onze kat ook vaak als het druk is in huis.
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #176; diamantjes, verschonen in de AH en Stichting BabyspullenMy Profile

 • Reageer Nicole @ Everyday-Life.nl 3 oktober 2016 om 07:31

  Jeetje ik ben al 25 jaar niet in de Efteling geweest. Als ons zoontje wat groter is, ga ik zeker een keer kijken weer.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…WINACTIE: Win een kaartspel van Squla!My Profile

 • Reageer Milou 3 oktober 2016 om 07:32

  Ahh ik vond ’t zo leuk!! En vrijdag maak ik gewoon weer hetzelfde ritje haha. Ah Bloe helemaal op zolder verstopt, wel lekker rustig.
  Milou onlangs geplaatst…Het ritme van FaasMy Profile

  • Reageer Manon 3 oktober 2016 om 08:49

   Jaaaa <3 Zinin, kunnen we even goed kletsen!

 • Reageer Nicole 3 oktober 2016 om 07:33

  Oh klinkt als een stel heerlijke dagen zeg! En een KitchenAid gekregen.. Geweldig ding, staat ook hier op de verlanglijst!
  Nicole onlangs geplaatst…Powervrouw | Quintra Rijnders overwon een postpartum depressieMy Profile

 • Reageer Charlotte 3 oktober 2016 om 07:36

  Nog gefeliciteerd! En de Efteling is leuk hè met kleintjes! Hier is het sprookjesbos ook groot favoriet, inderdaad lekker lang bij alle sprookjes kijken, zo schattig!
  Charlotte onlangs geplaatst…Ik vergeet soms dat ik zwanger ben…My Profile

 • Reageer Michelle 3 oktober 2016 om 08:09

  Oooh de Efteling met zo’n kleintje lijkt me zo gaaf! Morris is er nu nog veel te klein voor, dus we wachten nog maar even. Wat fijn dat je zo’n heerlijke verjaardag had! Nog van harte gefeliciteerd! Dat het maar ’n heel mooi jaar voor je mag worden.
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG78: EEN RUSTIG WEEKENDMy Profile

  • Reageer Manon 3 oktober 2016 om 08:49

   Jaa, het is echt zo leuk als ze “bewust” zijn van alles! Dankjewel ^^

   • Reageer Dani 16 oktober 2016 om 21:45

    Ik denk juist dat ze er op deze leeftijd nog niet zo bewust van zijn. Met onze oudste zijn we ook in de Efteling geweest toen hij Nilo’s leeftijd had: hij vond het net zo fantastisch. Dus toen zijn we een tijd later weer geweest, hij hield er niet over op en bleef maar naar de filmpjes op youtube kijken van het carnavalfestival e.d. Hij was de tweede keer bijna 4, maar toen was het echt een teleurstelling haha. Hij vond het allemaal zó spannend en eng. Dus toen ik het weer door zijn ogen keek snapte ik het ook eigenlijk wel. Allemaal toch wel beetje enge figuren, harde geluiden, donkere ruimtes. Dus wij gaan voorlopig even niet 🙂

 • Reageer Tineke 3 oktober 2016 om 08:19

  Wat kletst Nilo toch al veel, kan ik me zo weinig bij voorstellen! En wat lief van milou & co dat ze zo’n eind gereden hebben voor je verjaardag!
  Tineke onlangs geplaatst…MAMA | Mom-gadget: Play and GoMy Profile

 • Reageer Vanessa 3 oktober 2016 om 08:19

  Gelukkige verjaardag Manon! Je hebt leuke cadeautjes gekregen en die pizza’s zien er heerlijk uit. Superleuk dat jullie naar de Efteling zijn geweest. Het was een geslaagd weekendje 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…PLOG: Boodschappen, Ikea & KruidvatMy Profile

 • Reageer Diana Carlton 3 oktober 2016 om 09:15

  De efteling is zó leuk he! Wij wonen er niet ver vandaan, maar het is dat de toegang zo prijzig is anders zou ik wel vaker met het gezin gaan. Nog gefeliciteerd met je verjaardag, je bent goed verwend.

  • Reageer Manon 3 oktober 2016 om 10:17

   Ja jeetje. Plus parkeerkosten, wat eten/drinken. Kan je onderhand van een week all inclusive naar Turkije haha.

 • Reageer Leonie 3 oktober 2016 om 09:33

  Nog proficiat!! Wat heerlijk dat je zo’n fijne verjaardag hebt gehad!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Op vakantie met een baby!My Profile

 • Reageer Sharon 3 oktober 2016 om 10:19

  Ah, vroegâh ging ik ieder jaar naar de efteling, moet snel weer een keertje gaan met de kinderen!

 • Reageer Inge 3 oktober 2016 om 11:38

  Gefeliciteerd!
  En die leeftijd is dus niet te jong om al eens naar de Efteling te gaan… Ik zou er zo graag naartoe willen, dus dit wordt onmiddellijk ingepland 😉
  En Nilo zit ook niet graag op de draaimolen, wat lees ik dit graag, ons dochtertje is er ook geen fan van, twee keer ronddraaien, en dan moet ze er af, die dingen draaien ook zot snel rond, niet?

  • Reageer Manon 3 oktober 2016 om 12:54

   Hahaha ja vooral in de Efteling die grote binnen gaat keihard. Maar op de kermis vond hij er ook geen ene reet aan. Hij vond carnaval festival, droomvlucht en dat soort “kijk”dingen wel echt fantástisch en het sprookjesbos. Ook de achtbanen kijken was indrukwekkend. Ik zeg: gaan hoor!!!! Het sprookjesbos is an sich al een dag waard met zo’n kleine!

 • Reageer Jodi - liefthuis 3 oktober 2016 om 19:23

  Wat een heerlijke foto’s ik hou van de Efteling en dat hij het sprookjes bos zo leuk vindt, heerlijk. Echt genieten zon dag. Ook een heerlijke verjaardag zo te zien
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…8 Random favorieten; mascara, uitjes, drinken en …My Profile

 • Reageer Jessica 4 oktober 2016 om 21:09

  Wat een heerlijke dagen. Efteling geweldig hoe je beschrijft hoe Nilo het vond, heel erg leuk! Fijn dat je zo een leuke verjaardag hebt gehad!
  Jessica onlangs geplaatst…Dierendag special: onze Eamy & CedricMy Profile

 • Reageer Anneleen 9 oktober 2016 om 20:59

  De Efteling is zo leuk en gezellig hé! Ziet er een gezellige verjaardag, fijn dat je er zo van genoten hebt! 🙂 En superlief dat Milou even afkwam!
  Anneleen onlangs geplaatst…Een snap’je uit mijn leven #2My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge