Kiekjes, Persoonlijk

Kiekje #25: Shoppen, werken in de tuin & ziek kind

Happy monday! Afgelopen week was een rustig weekje. Ik heb niet megaveel spannends gedaan maar had vooral rondom huis activiteitjes haha. Ik heb van elke dag twee foto’s bij elkaar gezet en ik vertel wat ik zoal gedaan heb.

kiekjeokt1
Maandag begon al goed want ik heb dus amper foto’s gemaakt die dag haha. Gelukkig vond ik er nog eentje van Nilo’s ontbijt (why?) en van zijn uitje die dag. Hij ging een dagje bij oma spelen en ze gingen samen op de fiets naar de kerstshow bij de Intratuin hier in Duiven. Elk jaar is het écht klein Efteling/sprookjesbos en je kijkt serieus je ogen uit. Mijn schoonmoeder zei dat Nilo niet weg te slaan was en hij vond het prachtig. Ik weet wel waar we de komende periode vaak te vinden zijn ;-). Ik heb die dag, zoals elke maandag eigenlijk, het huis gedaan, de was, boodschappen en ook wat ditjes en datjes bij de Hema (rompers, slaapzak, you know the drill). ’s Avonds na het eten haalden we onze zoon weer op bij opa en oma en toen was de maandag al weer voorbij.

kiekjeokt2
Dinsdag had ik een heel fijn dagje met Nilo. ’s Morgens gingen we met z’n tweetjes het centrum in hier, dronken een kopje koffie bij de Hema, kochten een rendier (eland volgens Nilo) en een eekhoorn bij de Action als herfst-deco in huis en toen we weer naar de auto liepen kwamen we mijn moeder tegen! Ik was dus meteen mijn kind kwijt (mag altijd ♥) en oma ging even mee met ons naar huis en die twee hebben samen lekker gespeeld. Nilo sliep tussen de middag 2,5 uur (unicum!!!) en ik? Ik heb echt geen ene moer uitgevoerd, mag ook wel eens. ’s Middags maakten we een parkeerplaats voor de auto’s en hebben we heel fijn samen gespeeld. Spelen gaat steeds beter en ik vind het zo leuk.

kiekjeokt3
Woensdag
werden we bruut gestoord om 5:30u door een jongetje wat “saapje saapje witte wol, baaaas, baaas, zakken vol” zong. (Wie weet welk liedje hij zingt?) Hij had blijkbaar zin om op te staan want slapen kwam er niet meer van. Ik bracht hem naar “de kiendjes” (kinderdagverblijf) en toen hij binnenstapte had hij geen oog meer voor mij maar moest zijn nieuwe jas en schoenen showen aan de leidster, doei he! Ik ging naar huis, editte een video en daarna ging ik even naar Arnhem want ik moest een nieuwe winterjas hebben. Ik vond er een bij -jaja- NewYorker voor ‘maar’ €49,95. Hartstikke leuk, al zeg ik het zelf.
Eenmaal thuis ruimde ik wat was op en ik had zin om wat te bakken. Ik vond nog een kant-en-klaar browniemix in de kast en voila, vanavond hebben we een lekker toetje. Rond 16:30u haalde ik Nilo weer op, aten we met z’n drietjes en ’s avonds childen we op de bank.

kiekjeokt4
Donderdag
hadden we eigenlijk niks op de planning staan. ’s Morgens gingen we langs mijn zusje. Ze was toevallig zelf “granola” aan het maken en Nilo mocht helpen. Lieve tante ♥ Hij is gek op haar! Net voor de middag gingen we weer naar huis en ging Nilo lekker naar bed. ‘s Avonds besloten we om lekker makkelijk bij de Makro een hapje te eten want we moesten een aantal dingen hebben in bulk (wasmiddel, wcpapier, keukenrol etc.). Nilo vond het onderop het karretje geweldig leuk en we hebben zo hard gelachen om z’n fratsen (net zoals winkelende mensen hahaha). Lekker dier!

kiekjeokt5
Vrijdag
 hing ik om 8:00u aan de telefoon met de huisarts. We hadden die nacht zo’n 2,5 uur verdeeld over de nacht geslapen want we hadden een heel verdrietig mannetje. Rond 5:30u begon hij heel warm te worden en “auwa” aan de oren… Toch maar even controleren voor we het weekend in gaan en de huisartsenpost is altijd zo’n gedoe.. Gelukkig mochten we even langskomen en ja hoor: oorontsteking. Een antibioticakuurtje meegekregen en de rest van de dag druk geweest met een zielig mannetje en ’s avonds lagen we met z’n allen vroeg in bed.

kiekjeokt6
Zaterdag
sliepen we heerlijk uit tot 8uur! Wat een genot na zo’n horrornacht. Nilo is nog steeds warm en wat moe, hangerig dus we doen rustig aan vandaag. Boodschappen, we eten knakworstjes en ’s middags komt opa even om de nieuwe brandalarmen te installeren. Geen bijzondere, drukke dag maar wel fijn dat ons meneertje weer wat opknapt! ’s Avonds keken mijn vriend een spannende film: Kvinden i buret (Deense makelaardij).

kiekjeokt7
Zondag
 begon de dag met heel mooi weer. We besloten om alvast een punt van onze herfst to-do-list af te vinken: de tuin winterklaar maken. Ik pakte de tuin aan: ruimde de overkapping op, ging met de snoeischaar aan de gang en haalde alle dode eenjarige planten uit de potten. Mijn vriend begon met de garage op te ruimen en toen ik klaar was hielp ik hem daarbij. Even met de bezem erdoor, alles opgeruimd… Er staat van alles klaar voor de stort dus daar gaan we van de week even heen. Het gras moet nog even gemaaid worden en dan is dat KLAAR!
’s Middags gingen we naar mijn ouders, wat zoals altijd erg gezellig is 🙂 Nu zit ik op de bank dit kiekje te maken en ik ben nu net op tijd klaar voor HHB.

Aankomende week moeten Nilo en ik naar de tandarts en zaterdag gaan we met Mike, Bieb en de kinderen op stap, wat staat er bij jullie op de planning?

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

22 reacties

 • Reageer Lisette 17 oktober 2016 om 06:06

  Dat de kerstshow nu alweer is begonnen😲😲. Hier is het ook altijd prachtig, echt een leuk uitje voor de kids.
  Lisette onlangs geplaatst…Op kraambezoek bij Bobbi EdenMy Profile

 • Reageer Elisabeth 17 oktober 2016 om 06:07

  Schaapje schaapje heb je witte wol? Haha, leuk hè hoe ze liedjes beginnen te zingen, doet Jim ook. Bij hem kom ik er alleen niet uit wat t is dat ie zingt…
  Elisabeth onlangs geplaatst…Hoe gaat het nu met de papadagen?My Profile

 • Reageer Josan 17 oktober 2016 om 07:13

  Is het de eerste keer naar de tandarts? Wij gaan gewoon naar school omdat we nog geen herfstvakantie hebben. Afzien dus 😉
  Josan onlangs geplaatst…Voetenzak voor de kinderwagenMy Profile

 • Reageer Nicole 17 oktober 2016 om 07:16

  Haha schattig dat zingen! 😍
  Nicole onlangs geplaatst…Ik ben trots op mezelfMy Profile

 • Reageer Martina 17 oktober 2016 om 07:25

  Aaah wat lief dat hij dan lidjes gaat zingen, lijkt me enorm aandoenlijk
  Martina onlangs geplaatst…13 Oktober 2016 – Je bent kleuter en je wilt watMy Profile

 • Reageer Nicole @ Everyday-Life.nl 17 oktober 2016 om 07:30

  Ahh wat sneu oorontsteking! Altijd rot als je kindje ziek is 🙁
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Wat wil ik allemaal doen tijdens mijn zwangerschapsverlof?My Profile

 • Reageer Michelle 17 oktober 2016 om 07:47

  Och germ een oorontsteking is zo niet fijn! Ik voel me trouwens echt een gigantische noob, maar ik heb ’t hele kerstgebeuren bij de Intratuin gewoon zelf nog nooit gezien!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG81: DE SITE IS VERNIEUWD!My Profile

 • Reageer Vanessa 17 oktober 2016 om 08:13

  Oh, een oorontsteking bij een kindje is echt niet fijn. Verder wel leuke foto’s. En die brownie ziet er heerlijk uit. Ja, ook om 8u13 ’s morgens 😀
  Vanessa onlangs geplaatst…New in: Zwarte schoudertas Boo!My Profile

 • Reageer Jeanne 17 oktober 2016 om 08:50

  Wat een leuk kiekje!
  Het liedje dat Nilo zingt is denk ik:
  “Schaapje, schaapje, heb je witte wol?
  Ja baas, ja baas, wel drie zakken vol
  Eén voor de meester en één voor zijn vrouw
  Eén voor het kindje dat bibbert van de kou
  Schaapje, schaapje, heb je witte wol?”
  Op Youtube staat het liedje ook vast wel, mijn zusje was vroeger ook helemaal dol op dat liedje.
  We zongen hem de hele dag, waardoor ik hem nog steeds ken haha 🙂

  • Reageer Manon 17 oktober 2016 om 09:25

   Haha jaa ik weet welk liedje hij zingt 😉 Was meer een quiz voor de bezoekers haha. Zo schattig als ze zingen!

 • Reageer haia 17 oktober 2016 om 09:08

  Hij zingt schaapje heb je witte wol hier is het voordurend hihih hahaha ( van beren smeren) het is zo lief als ze zingen. Hier nog een fikse oppruim week gepland( alles moet er aan geloven, altijd grote opruim woede na een van mij bevallingen. Komt wel altijd 3, 4 maand later pas echt iets van. Dus nu nog vlug even door zetten voor de jongens weer vakantie hebben.

 • Reageer Charlotte 17 oktober 2016 om 09:24

  Ah zieke kindjes zijn zo zielig 🙁 Ik heb komende week eindelijk eens een hele rustige week, heerlijk!
  Charlotte onlangs geplaatst…Wie zijn er dit keer bij mijn bevalling?My Profile

 • Reageer Dita 17 oktober 2016 om 09:36

  Wat sneu dat Nilo oorontsteking had. Wij hebben hier thuis ook alles winter klaar gemaakt. Fijn gevoel altijd vind ik.
  Dita onlangs geplaatst…New In: Stoel en kleed van Karwei / WooodMy Profile

 • Reageer Loes Johanna 17 oktober 2016 om 12:34

  Ach germ, wat vervelend dat Nilo een oorontsteking had. 🙁 Gelukkig hebben jullie de volgende nacht weer wat bij kunnen slapen. Enne, goed bezig geweest met de tuin en de garage!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Zwanger: week 11 tot en met 14My Profile

 • Reageer Gerdi 17 oktober 2016 om 15:09

  Jakkes alweer oorontsteking voor Nil, hopelijk knapt hij snel helemaal op! Heerlijk he dat opruimen/schoonmaken, hier zijn we druk bezig op zolder om daar een kamer van te maken en dus eerst rommelruimen!
  Gerdi onlangs geplaatst…Meekijken met Marianne #5 | Laatste vakantieweekMy Profile

 • Reageer Jessica 17 oktober 2016 om 17:11

  Wat een fijn weekje zo. Hoe is het met zijn oorontsteking? Heeft hij al minder last? Hopelijk wel want dat is zo een vervelende pijn! Deze week staat er niet veel op de planning, ja naar de bedrijfsarts morgen en naar de fysio 2x.
  Jessica onlangs geplaatst…7x tips om koude voeten te verhelpen?My Profile

  • Reageer Manon 17 oktober 2016 om 17:38

   Jaa het gaat al stukken beter, gelukkig!

 • Reageer Jodi - liefthuis 17 oktober 2016 om 18:08

  Ooo stomme oorontstekingen. Hier ook veel gehad. Super leuk idee trouwens die parkeerplaats. Echt heel tof
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Ik geef antwoord zonder woorden – No word TagMy Profile

 • Reageer Annemijn 17 oktober 2016 om 18:57

  Wat een leuk weekje! Wat boffen jullie met zoveel lieve mensen om jullie heen. Super fijn zeg! Fijne nieuwe week!
  Annemijn onlangs geplaatst…Halloween DIY: Mummie HotdogsMy Profile

 • Reageer Dani 17 oktober 2016 om 21:41

  He bah zo vervelend oorontsteking.. 🙁 Vind het wel bijzonder dat hij er meteen antibiotica voor kreeg? Oorontsteking gaat vanzelf weer over en antibiotica is echt rotzooi (maar goed, het helpt wel natuurlijk).

 • Reageer Anneleen 19 oktober 2016 om 09:31

  Zien er heel gezellige daagjes uit! 🙂 Fijn dat Nilo zo vlot afscheid neemt op de crèche. Jammer dat hij ziek was, maar hopelijk is hij helemaal terug de oude. Ik lig momenteel ook ziek in bed, met antibiotica en ben er al helemaal klaar mee 🙁

  • Reageer Manon 19 oktober 2016 om 11:27

   Oh bleh 🙁 Beterschap ermee!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge