Persoonlijk

Kletspraatje: stapavond, consultatiebureau met Novelle & een tip!

Afgelopen weekend ben ik sinds 6 jaar weer op stap geweest. Ja, de laatste keer dat ik echt ben wezen stappen was enorm lang geleden. Tijd om daar weer eens verandering in te brengen! Afgelopen vrijdag was het zo ver, na het werk stapten we met collega’s in de auto richting Groningen. Het was nog even spannend omdat River ziek was, maar gelukkig waren papa en oma er om hem goed te verzorgen zodat ik met een gerust hart kon achter laten. IMG_8276Eenmaal in Groningen nam ik een drankje, man dat was lang geleden en voelde hem gelijk. Het leek wel alsof ik voor het eerst een breezer dronk haha. Het was enorm gezellig en hebben tot half 6 in de ochtend gedanst. Normaal sta ik dan op omdat de kinderen wakker zijn maar nu dook ik voor 3 uurtjes nog even mijn bed in want we hadden een hotel geboekt en moesten natuurlijk om 10.00 uur weer uitchecken. Het was enorm geslaagd en heb onwijs genoten maar was ook weer blij om de kinderen te zien.

Verder was er kermis en besloot mijn vriend met River even langs te gaan. River heeft enorm genoten en mama en Novelle even lekker het huis opgeruimd. Of nouja, ik opgeruimd en Novelle de boel weer overhoop gehaald.
IMG_8301Ook was het weer tijd voor de check bij het consultatiebureau met Novelle. Ze is nu met bijna 12 maanden 73 cm en 8500 gram. Niet heel groot maar ze volgt netjes haar lijntje dus niks om over te klagen. Verder lag ze wat voor op de fijne motoriek en spraak (ja hoe ze dat checken… I don’t know) en wat achter met staan, lopen etc. Niks ergs aan want ze heeft zich gewoon voornamelijk gericht op de andere kant. De meeste kindjes gaan optrekken tot staan met 12 maanden dus het kan zo maar ineens komen.
IMG_8376Met River gaat het ook enorm goed, we zijn druk bezig met zindelijkheidstraning en doen het lekker op ons eigen tempo. Je hoort veel om je heen maar elk kindje is anders en elk kind doet het op zijn eigen tempo. Komt vast helemaal goed. Verder heeft hij het onwijs naar zijn zin bij het kinderdagverblijf en gaat hij binnenkort een middag oefenen bij de BSO van zijn toekomstige basisschool. En ja hou op hoor, de tijd gaat zo snel. Nog even en ik moet alleen Novelle naar het kinderdagverblijf brengen en River naar school.

Tot slot heb ik nog een geweldige tip voor jullie. Sinds ik op de gezonde tour ben wil ik natuurlijk ook wel eens lekker eten. Een pizza bijvoorbeeld. Nu heb ik mij rot gezocht naar de bloemkoolpizza bodems en eindelijk hebben ze deze bij onze Albert Heijn. (Je kan ze ook zelf maken maar die keer dat ik dat probeerde mislukt het finaal.) Gelijk gekocht en geproeft en ze zijn goddelijk! Ik had er tomatensaus, kip, HP sauce (soort BBQ smaak), paprika, ui, mais en wat 30+ kaas opgedaan. Oké, nog geen super gezonde maaltijd maar wel gezonder dan Domino’s ;).
IMG_8334

Vorige blog Volgende blog

Ook leuk om te lezen!

17 reacties

 • Reageer Lisette 21 oktober 2016 om 06:12

  Oef… heeft dat stappen er niet ontzettend ingehakt? Dat je een week moest bijkomen?
  Lisette onlangs geplaatst…Legoworld: een verslag van ons bezoekMy Profile

 • Reageer Charlotte 21 oktober 2016 om 06:39

  Haha ook meteen op stap tot half 6 😉 Dat zou ik geloof ik niet meer volhouden hoor… Fijn dat het goed gaat met de kindjes!
  Charlotte onlangs geplaatst…17 weken zwanger: zwangerschapsupdate #5My Profile

 • Reageer Nicole @ Everyday-Life.nl 21 oktober 2016 om 06:46

  Wow tot zo laat stappen! Ik ben om middernacht al gevloerd joh haha
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Your Story – Leonie (26) leeft met meerdere chronische ziektesMy Profile

 • Reageer Martina 21 oktober 2016 om 07:01

  Wauw dat heb je lang volgehouden, weer een avondje stappen! Is voor mij ook lang geleden..
  Martina onlangs geplaatst…21 Oktober 2016 – Vijf favorietenMy Profile

 • Reageer Nicole 21 oktober 2016 om 07:16

  Doe je goed tot half 6 stappen.. dat lukte me al amper toen ik jonger was haha! Fijn dat t zo goed gaat met beide kindjes en lijkt me heel gek om straks een schoolgaand kind te hebben!
  Nicole onlangs geplaatst…Grienen als een klein kindMy Profile

 • Reageer Josan 21 oktober 2016 om 07:33

  Stappen? Wat is dat? Hahaha breezers dat was een uitvinding zeg!
  Josan onlangs geplaatst…8 herkenbare situaties als je Backstreet Boys fan kendeMy Profile

 • Reageer Loes Johanna 21 oktober 2016 om 07:40

  Fijn dat de kindjes het zo goed doen! En poeh, ik denk niet dat ik het nog vol zou houden tot half 6 in de kroeg, haha! Wel leuk dat je zo’n fijne avond (nacht 😉) hebt gehad!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Zwanger: hoe hebben wij het verteld?My Profile

 • Reageer Lori (Mama's Jungle) 21 oktober 2016 om 08:52

  Jeetje ja die gaat bijna naar school. Onze dochter ook bijna. Hoe bizar he! Goede tip van de bloemkoolpizzabodem. Dat wil ik al lang proberen maar geen zin en tijd om het zelf te doen.
  Lori (Mama’s Jungle) onlangs geplaatst…Welk geboortekaartje kiezen wij?My Profile

 • Reageer Leonie 21 oktober 2016 om 09:05

  Haha, stappen! Wat is dat?! Voor mij ook al eeuwen geleden. Sowieso een borreltje lijkt ook al te lang geleden… achja. Ik mis ’t niet eens.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Kyra’s outfits – #2My Profile

 • Reageer Annemijn 21 oktober 2016 om 09:43

  Wauw die pizza’s zien er echt heel goed uit!
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn nieuwe tas van VanCaat + WINACTIEMy Profile

 • Reageer Rosie 21 oktober 2016 om 11:07

  Heerlijk he om helemaal lekker even los te komen en vreselijk uit je plaat te gaan ;p! Ik ga gelijk vanmiddag even kijken voor die pizza bodems because it sounds gooooood!

  X
  Rosie onlangs geplaatst…Alles is een fase, alles is een fase, alles is een..My Profile

 • Reageer Inez 21 oktober 2016 om 11:18

  Jeetje tot half 6 ook gelijk uitgaan, haha. Als je het doet doe je het gelijk goed!
  En halleluja, wat een knappe collega heb je!

 • Reageer jodi - liefthuis 21 oktober 2016 om 11:31

  Wauw, top tip van die pizzabodem. Ik ga hem meteen op mijn lijstje zetten.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Ik hou niet van familiekiekjes aan de muur…My Profile

 • Reageer Malou 21 oktober 2016 om 11:41

  Nomi had precies hetzelfde als Novelle rond een jaar. Ook wat kleiner dan gemiddeld, haar spraak en fijne motoriek liepen voor en qua lopen was ze niet zo snel. Uiteindelijk is ze gaan lopen toen ze 19 maand was.
  Malou onlangs geplaatst…Ik werd naar huis gestuurd met een blindedarmontstekingMy Profile

 • Reageer Michelle 21 oktober 2016 om 12:07

  Hahah jeetje ook gelijk doorhalen tot half 6 gewoon! Diehard! Wat een fijn poppetje is Novelle! Morris weegt met z’n half jaar bijna net zo veel, maar dat is dan ook weer echt een bonkie😂.
  Michelle onlangs geplaatst…JONG MOEDER WORDEN: HOE IS DAT NOU?My Profile

 • Reageer Anneleen 22 oktober 2016 om 12:48

  Wat fijn dat zowel River als Novelle het zo goed doen! 🙂 Groot gelijk dat jullie de zindelijkheidstraining op jullie eigen tempo doen. Ik hoop dit met mijn eigen kind – in de toekomst – ook op die manier te kunnen doen. In België starten de kindjes vanaf 2,5 jaar in de kleuterschool en er wordt dan ook van hen verwacht dat deze zindelijk zijn. Leerkrachten kijken je hier nogal lelijk aan wanneer je kind nog met een broekie naar school komt. Heel jammer vind ik zelf. Als begeleidster in een leefgroep merk ik vaak dat kindjes op de leeftijd van 2,5 lang nog niet “klaar” zijn om op het potje te gaan, … Dan vind ik het systeem van bij jullie in Nederland toch een pak beter. Vanaf 4 jaar gaan ze bij jullie naar school ? Op deze manier ligt de druk toch een stuk lager om je kind op tijd zindelijkheid te krijgen, volgens mij… Haha wow, een heel verhaal voor niks eigenlijk?! 😉 De clue is dus… goed bezig!! 🙂 X
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageer Jessica 23 oktober 2016 om 11:35

  Wat leuk dat het stappen zo gezellig was. Was je niet enorm brak de dag(en) erna?
  Jessica onlangs geplaatst…Win-actie help de natuur “Freedom Beads”My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge